تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۶  ، 
کد خبر : ۳۱۶۹۷۰

مذاکره در نیویورک و پاریس، آمریکا را جری تر کرد؟!

۱۶ ماه انفعال دولت پس از خروج آمریکا از برجام، موجب وقاحت و سوءتفاهم بیشتر در طرف آمریکایی شده است چنان‌ که مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در لندن گفت: از برخی جهات به‌ نظر می‌رسد ایران ذره‌ ذره به نقطه‌ای نزدیک می‌شود که می‌توانیم مذاکره کنیم!!!
آخرین مواضع وزیر امور خارجه کشورمان در کنار افزایش تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا نشان می‌دهد مذاکرات چند ماه اخیر او در نیویورک و پاریس، اقدامی نابجا و موجب زمان‌سوزی و غفلت از نقشه حریف بوده است.

آقای ظریف که یک ماه قبل در سفر نیویورک - به تصریح خود وی- به مذاکره درباره دائمی‌ کردن برخی محدودیت‌های موقت برجام پرداخت، اکنون در توئیتر می‌نویسد: تروریسم اقتصادی آمریکا علیه کوبا، چین، روسیه، سوریه، ایران و... عمداً غیرنظامیان را هدف قرار داده و سعی در دستیابی به اهداف سیاسی نامشروع از طریق ارعاب افراد بی‌گناه دارد. رفتار قلدرمآبانه ایالات متحده اکنون شامل دزدی دریایی، رشوه‌خواری و باج‌خواهی است. ما به کوبا درود می‌فرستیم و در کنارش هستیم.

او توضیح نمی‌دهد که چگونه می‌خواسته با همین رژیم باج‌خواه، مذاکره و چانه‌زنی و معامله کند؟ اما در عین‌حال در جریان سفر به اندونزی نیز در جمع خبرنگاران و درباره واکنش اروپا و به ویژه فرانسه در رابطه با اجرای گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران، گفت: اروپایی‌ها باید به این نتیجه برسند که اگر بخواهند از آمریکا برای اجرای تعهداتشان اجازه بگیرند، آمریکا هیچ وقت به آن‌ها این اجازه را نخواهد داد. شما از رژیم و دولت کنونی آمریکا که سیاست خود را فشار حداکثری قرار داده، انتظار دارید این فشار را کم کند، حتماً این کار را نخواهد کرد.

ظریف گفت: شما نمی‌خواهد به ایران امتیازی بدهید و قرار نیست به ایران لطفی بکنید، شما قرار است تعهدات خودتان را انجام دهید. این تعهدات نه وابسته به آمریکا و نه وابسته به اجازه آمریکاست.

وی ادامه داد: اروپایی‌ها تعهداتی را در قالب برجام داشته‌اند. بند سه ضمیمه دو برجام نشان می‌دهد این تعهدات حتی صدور قوانین هم نیست، بلکه اجرای قوانین و نتیجه اجرای آن قوانین است و اروپایی‌ها در اجرای تعهداتشان که ارتباطی هم با آمریکا ندارد تخلف کردند. اروپایی‌ها خبر داشتند که آمریکا با سیاست خشنی وارد شده، بازهم یازده تعهد دادند و این تعهدات را چندین بار تکرار کردند و این تعهدات را اجرا نکردند. در واقع هم اجرای تعهدات برجامی‌شان را نقض کردند هم تعهداتی که بعد از خروج آمریکا داشتند را نقض کردند.
ظریف گفت: اروپایی‌ها نیاز نیست کاری بکنند؛ برای خودشان کار کنند.
او همچنین با اشاره به تحریم‌های روز‌های اخیر آمریکا می‌گوید: اینکه فردی که به قول خودشان نماینده ویژه در امور ایران هست و عنوان پر طمطراقی دارد، بیاید و به ناخدای یک کشتی نفتکش پیام بفرستد، هم تطمیع و هم تهدید و هم باج‌گیری بکند! آمریکا به خودش نگاه کند ببیند به چه روزی افتاده است که همانند گانگستر‌ها و اعضای مافیا عمل می‌کند. آقای ترامپ گفت که یک‌بار دیگر آمریکا را بزرگ و قدرتمند می‌کند. آیا این قدرت است که به یک ناخدا نامه بنویسید بگویید کشتی را تحویل بده و از ما پول بگیرید؟ آیا این غیر از دزدی دریایی است؟
ظریف در ادامه گفت: اقدام آمریکا با زمانی که در فیلم‌های وسترن، کابو‌ها و گاوچران‌ها این کار را می‌کردند خیلی فرق نمی‌کرد. این گونه استفاده از قدرت اقتصادی نشان‌دهنده استیصال سیاسی و بین‌المللی آمریکا و نشان دهنده این است که ایران بسیار موفق بوده تا آمریکا را منزوی کند، به طوری که نماینده ویژه آمریکا به دریوزگی بیفتد.

این مواضع در حالی از سوی وزیر امور خارجه کشورمان بعد از دو ماه از اجرای گام دوم به طرف های غربی و با اجرای گام سوم ایران مطرح می شود که ظرف دو ماه گذشته آقای ظریف و عراقچی چندین‌بار به فرانسه رفتند- و حتی ظریف در حاشیه نشست گروه هفت در پاریس به دیدار مقامات فرانسوی رفت- تا به زعم خود، از طریق واسطه فرانسوی، آمریکا را به دادن مجوز چند ماهه فروش ۷۰۰ هزار بشکه نفت یا اجازه واگذاری اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری از سوی اروپا به اینستکس را دریافت کند. اما درست در همین دوره آمریکا، مشغول تدارک تحریم‌های کشتیرانی و نفتی جدید علیه ایران بود که پریروز اعلام شد و هیچ صدایی هم از فرانسه در نیامد.
اما در مقابل، فرانسه و انگلیس و آلمان درباره احتمال برداشتن گام سوم از سوی ایران هشدار داده‌اند!

در عین حال باید گفت؛ ۱۶ ماه انفعال دولت پس از خروج آمریکا از برجام، موجب وقاحت و سوءتفاهم بیشتر در طرف آمریکایی شده است چنان‌ که مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در لندن گفت: از برخی جهات به‌ نظر می‌رسد ایران ذره‌ ذره به نقطه‌ای نزدیک می‌شود که می‌توانیم مذاکره کنیم!!!

فرانسوی‌ها در جریان مذاکرات با ظریف و عراقچی با وقاحت تمام به جای پاسخ در خصوص علت عدم اجرای تعهدات برجامی خود، بار‌ها موضوع ابدی‌ کردن برخی تعهدات برجامی ایران و مذاکره درباره توان موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران را پیش کشیدند، اما با این وجود، ظریف و عراقچی به نشانه اعتراض، از پای میز مذاکره بلند نشدند تا اینکه سرانجام مقامات آمریکایی تصریح کردند تحریم‌های ایران برداشته نخواهد شد و آمریکا کاهش موقت تحریم‌ها در حوزه نفتی و یا گشایش اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری برای ایران را نمی‌پذیرد و قرار نیست به کسی استثنا یا معافیت بدهد.
البته با تمامی مواضع ضد ایرانی امریکا و امتیاز خواهی های فرابرجامی طرف های غربی و عدم پایبندی آن ها با تعهدات برجامی، دولت جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده است همچنان باب مذاکره با باز نگه خواهد داشت!!! این که دولت از این گفته چه سیاستی را پیش می برد بماند، ولی آیا آن چیزی که افکار عمومی از رفتار دولت برداشت می کنند، چیزی غیر ازاستیصال و نیازمندی دولت به تداوم مذاکرات به هر طریقی است؟!
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات