اقتصادی >>  اقتصادی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۵  ، 
کد خبر : ۳۲۰۱۹۸

سپاه تا دو هفته دیگر بارورسازی ابرها را از سر می‌گیرد

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌ها از آغاز عملیات باروری ابر‌ها تا دو هفته دیگر خبر داد و گفت: بر اساس قرارداد امضا شده با نیروی هوافضای سپاه، یک فروند هواپیما با تجهیزات کامل آماده آغاز عملیات باروری ابرهاست. فرید گلکار با بیان این‌که نخستین پروژه باروری ابر‌ها در سال ۱۳۹۵ انجام شد، اظهار کرد: شرایط به‌گونه‌ای بود که در اواسط پاییز پروژه کلید می‌خورد و هر زمان که شرایط برای آغاز عملیات مناسب بود، این فرآیند صورت می‌گرفت و نهایتا تا اواسط اردیبهشت‌ماه ادامه داشت.
وی ادامه داد: با توجه به این‌که در آن سال با یک هواپیما و یک شرکت دیگر این کار را انجام می‌دادیم، اکنون دچار وقفه شدیم، اما طی قراردادی که با نیروی هوافضای سپاه منعقد کرده‌ایم یک هواپیما و تعدادی پهپاد آماده انجام این عملیات شدند. رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌ها با بیان این‌که مدتی در اجرای این عملیات وقفه ایجاد شد، اظهار کرد: در نهایت تا دو هفته دیگر هواپیما آماده خواهد بود؛ البته پهپاد‌ها را کمی زودتر آماده خواهیم کرد، اما این‌که چه زمانی عملیات اجرایی شود، بستگی به شرایط جوی کشور دارد. گلکار ادامه داد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته عمدتا این عملیات روی کوهستان‌های زاگرس، بخشی کوچکی از البرز و ایران مرکزی یعنی اصفهان، فارس، یزد و بخشی از کرمان انجام می‌شود. وی با بیان این‌که تاثیر یک‌بار عملیات در میزان افزایش بارش‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد است، اما با توجه به این‌که میزان هزینه این عملیات نسبت به سودآوری آن بسیار کم است، گفت: لازم است تا یک حساب جداگانه برای طرح‌های بارورسازی ابر‌ها ایجاد شود؛ چراکه شرایط جوی هوا منتظر تخصیص منابع نمی‌ماند و باید از این ظرفیت‌ها استفاده کرد. رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌ها با اشاره به علت توقف پروژه‌های بارورسازی ابرها، اظهار کرد: به دلیل مسائل داخلی و سازمانی، اجرای این عملیات با وقفه مواجه شد، اما اکنون شرایط نرمال شده است و می‌توانیم این پروژه‌ها را پیش ببریم. گلکار همچنین درباره میزان سرمایه برای اجرای این طرح‌ها، اضافه کرد: امسال ۷ میلیارد تومان بودجه برای این مساله در نظر گرفته شد که البته بسیار دیر تخصیص یافت و اگر هفت میلیارد دیگر تخصیص یابد، می‌توانیم نیاز‌های این پروژه را برطرف کنیم.
به گزارش بصیرت؛ یکی از دلایل تأخیر در استفاده از این فناوری، باور به غیرمفید بودن آن در کاهش مشکلات آبی کشور بوده است که در ادبیات رئیس جمهور کشورمان نیز نمود داشت، اما واقعیت دنیای امروز این است که بسیاری از کشورهای پیشرفته از این فناوری بهره‌برداری حداکثری دارند و ایران نیز اولاً بدلیل قرار گرفتن در  منطقه جغرافیایی نیمه بیابانی، با حجم بارش کم و ثانیاً به جهت دارا بودن تکنولوژی بارورسازی ابرها، ضرورتاً باید در بهره گیری از این توان بومی شده قدم بردارد و استفاده از آن را روز به روز در کشور توسعه دهد.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات