صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۵  ، 
کد خبر : ۳۲۳۵۹۳

جنگ‌طلبان تندروی آمریکا مخالف روابط سازنده ایران و چین هستند / منافع ایران در ابتکار یک کمربند یک جاده

گلوبال ریسرچ در یادداشتی به قلم استیون لندمن تحلیلگر و نویسنده آمریکایی و از پژوهشگران اندیشکده مرکز پژوهش‌های جهانی‌شدن نوشت: برخلاف جنگ‌های بی‌پایان آمریکا علیه بشریت، چین، روسیه، ایران، و دیگر کشورهای غیرپرخاشگری که آمریکا به دنبال تغییر حکومتشان است همکاری با دیگر کشورها را دنبال می‌کنند و نسبت به هیچکس خصومتی ندارند.

در این گزارش آمده است: چین و ایران مدتی است که ظاهراً بر روی یک شراکت راهبردی ۲۵ ساله کار می‌کنند. این شراکت در صورت نهایی شدن، مبتنی بر یک قرارداد دوسویه خواهد بود که در سال ۲۰۱۶ میان طرفین منعقد شد. برخلاف برخی گزارشات، هیچگونه مسئله پنهانی در خصوص گفتگوها میان مقامات دو کشور وجود ندارد و درباره آن اطلاع‌رسانی‌هایی صورت گرفته است. شراکت مذکور در صورت نهایی شدن ظاهراً شراکت راهبردی جامع چین و ایران نامیده خواهد شد.

جنگ‌طلبان تندروی آمریکا مخالف روابط سازنده ایران و چین هستند
گلوبال ریسرچ می‌افزاید: روشن است که تندروهای جنگ‌طلب آمریکا مخالف روابط سازنده به نفع کشورهایی هستند که آمریکا به دنبال تبدیل آنها به کشورهای زیردست و مطیع خود است.
توافق چین و ایران موجب پیشبرد منافع اقتصادی و راهبردی هر دو کشور می‌شود و به اهداف سلطه‌جویانه آمریکا در خصوص تضعیف روند توسعه در این کشورها لطمه می‌زند.

وب‌سایت اویل پرایس هفته پیش به نقل از «منابع ارشد نزدیک به وزارت نفت ایران» که از آنها نامی برده نشده بود، نوشت که «چین ۲۸۰ میلیارد دلار در خصوص توسعه صنایع نفت، گاز، و پتروشیمی ایران» طی پنج سال اول قرارداد ۲۵ ساله سرمایه‌گذاری می‌کند، مشروط به آنکه هر دو کشور بر سر شروط مربوطه به توافق برسند. یک سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد دلاری دیگر» نیز توسط چین صورت خواهد گرفت و رقم سرمایه‌گذاری‌ها در مجموع ۴۰۰ میلیارد دلار خواهد بود.

منافع ایران در ابتکار یک کمربند یک جاده
 چین در «ایجاد زیرساخت‌های اصلی ایران» در قالب بخشی از ابتکار «یک کمربند، یک جاده» مشارکت خواهد داشت. پروژه مذکور یک پروژه بلندمدت جهت یکپارچه‌سازی منطقه‌ای بیشتر است و کشورهای بسیاری در قالب سرمایه‌گذاری بیش از ۱ تریلیون دلاری در آن مشارکت دارند. چین، روسیه، ایران، و دیگر کشورهای منطقه به دنبال صنعتی‌سازی بیش از پیش خود از طریق همکاری‌های متقابل هستند. اما در سوی دیگر آمریکا به دنبال سلطه‌گری است و نظامی‌گری را به همکاری با دیگر کشورها ترجیح می‌دهد. این کشور مقابله‌جویی را بر صلح و ثبات مقدم می‌داند.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: با این حال در شرایطی که گفتگوهای دوجانبه ادامه دارند، ارزیابی‌های اویل پرایس صرفاً بر پایه حدس و گمان هستند. شروط مورد توافق تنها زمانی مشخص می‌شوند که مقامات دو کشور آنها را علنی سازند.

آمریکا و انگلیس در دور نگه داشتن ایران از چین و روسیه شکست خورده‌اند
از آنجا که روابط ایران با چین جدی است و بستر همکاری‌های اقتصادی و راهبردی میان دو کشور را در قالب سند ۲۵ ساله تشکیل می‌دهد، طبیعی است که کشورهای غربی نگران چنین روابطی باشند. اصولاً سیاست آنگلوساکسون، آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها تمرکز بر فشار بر ایران با هدف دور نگه ‌داشتن این کشور از چین و روسیه است.
این سیاست ناموفق بوده است، درست همانگونه که بیش از ۴۰ سال تلاش آمریکا جهت مستعمره‌سازی ایران و بهره‌برداری از منافع هیدروکربنی عظیم این کشور و جمعیت ۸۴ میلیونی آن شکست خورده است. چین و ایران شرکای اقتصادی و راهبردی هستند.

در پایان این گزارش آمده است: بنابر گفته شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین، «روابط میان (دو کشور) به دستاوردهای مهمی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی انجامیده است. آماده است با ارتقای سطح کنونی تعاملات و همکاری‌ها، فصل جدیدی در روابط دوجانبه رقم بزند.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات