صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۰  ، 
کد خبر : ۳۲۵۱۹۴

اخبار ویژه 15 مهر ماه

روزنامه کیهان **

  از بزک آمریکا و معارضه با ارزش‌ها برگردید وحدت حاصل می‌شود

معاون مصطفی معین در وزارت علوم دولت اصلاحات می‌گوید مشکلات کشور با وحدت حل می‌شود.

روزنامه آرمان به قلم غلامرضا ظریفیان نوشت: «جامعه مشکلاتي ساختاري دارد که هيچ‌يک ارتباطي با آمريکا پيدا نمي‌کنند و طبيعتا بخشي مشکلات قانوني و بخشي مشکلات نظارتي است که در اين موضوع تفاوت‌هاي بينشي و تفاوت‌هاي راهبردي نيز ديده مي‌شود. بخش بزرگي از مشکلات ما ارتباطي با تحريم و مشکلات ما و آمريکا ندارد و به رانت‌ها و اختلاس‌ها و فساد‌هاي داخلي مرتبط است. البته اگر به سال‌هاي ابتدايي دولت آقاي روحاني و برجام برگرديم و کشور بتواند با فروش نفت هزينه‌هاي خود را تامين کند قطعا از فشارهاي اقتصادي ناشي از تحريم‌ها کاسته مي‌شود اما مشکلات ناشي از عدم مديريت صحيح و کارآمد و مشکلات قانوني و زيرساختي همچنان وجود دارند و ربطي به غرب ندارند و حتي با بهبود روابط ايران با غرب نيز اين مشکلات همچنان بر سر جاي خود هستند و ناکارآمدي و ضعف‌هاي حاصل خود را همچنان نشان خواهد داد.

وی می‌افزاید: «مهم‌ترين راه‌حل که تجربه جهاني مثبتي دارد و در ايران نيز مصداق پيدا مي‌کند انجام اقداماتي است که به انسجام اجتماعي کمک کند و به افزايش سرمايه اجتماعي کمک کند. دلايل و راهکارهاي رسيدن به انسجام اجتماعي بحث شده و در مورد تقويت و بازگرداندن سرمايه اجتماعي گفت‌وگو شده است. بايد وحدتي نسبي ايجاد کنيم ما با چند مساله اساسي روبه‌رو هستيم. نخبگان و جامعه بايد متقاعد شوند و اين کار با مشارکت و همگرايي و نه واگرايي صورت بگيرد. هر چند وقت يکبار در رسانه‌هاي رسمي و در شبکه‌هاي اجتماعي در موضوعات مختلف مي‌بينيم که از همگرايي و وحدت لازم برخوردار نيستيم و بدون اتفاق و وحدت و همگرايي مشکلات و مسائل ما سر جاي خود باقي مي‌مانند». درباره این تحلیل گفتنی است که طبعاً وحدت، زیربنای پیشرفت هر جامعه و تفرقه، مایه ناکامی‌های بزرگ است. اما باید دید که چه کسانی موجب تفرقه در داخل کشور شده‌اند؟ و چه کسانی در زمینه ناکامی‌های چند سال گذشته و انباشت مشکلات مسئولند؟ اولاً طیف مؤثر در میان اصلاح‌طلبان همچنان آدرس آمریکا را برای حل مشکلات می‌دهند. در عین حال آنها و هم‌طیفانشان، وقتی می‌خواهند ساختار و نظام را متهم کنند، می‌گویند مشکل از آمریکا نیست و مسئله اصلی در داخل کشور است.

اینها درست و غلط را با هم می‌آمیزند. چرا که قبل از سال 92 می‌گفتند 10 تا 30 درصد مشکلات به تحریم‌ها برمی‌گردد و مقصر 70 تا 90 درصد بقیه، دولت مستقر (احمدی‌نژاد) است. اما حالا همان‌ها تقلا می‌کنند تا آمریکا و دولت را تبرئه و نظام را مسئول جلوه دهند.

 اصلاح‌طلبان در عین حال معتقدند که 7 سال آدرس دروغ و گمراه‌کننده داده و به جای این که از دولت بخواهند روی پای خود بایستد، فشار آورده‌اند تا روی وعده و تهدیدهای غرب حساب کند و به اخم و لبخند آنها متکی باشد. در واقع با همین تحریف نظری و انحراف عملی بود که سرمایه اجتماعی دستخوش آسیب‌های جدی شد و چاره آن هم در عذرخواهی و اصلاح مسیر از سوی ائتلاف حاکم بر دولت

است.

نکته بعدی این که مردم در مقابل دشمن متحد و در دفاع از کیان جمهوری اسلامی همیشه حاضرند چنان که در تشییع بی‌نظیر سردار سلیمانی شاهد بودیم. بنابراین باید از افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی پرسید وحدت بر کدام تبار اشتراکات؟ شما دشمنی در تراز آمریکا را دوست زدید و در مقابل، عمده توان خود را برای معارضه با مبانی و ارزش‌های اسلام و انقلاب و نظام گذاشتید. شما در سال 88 علناً علیه اسلامیت و جمهوریت شورش به راه انداختید و طابق النعل بالنعل، براساس نقشه دشمن عمل کردید؟ با این وجود، وحدت یعنی چه؟ شما تا می‌توانستید به ارکان وحدت و اقتدار ملی ضربه زدید یا در مقابل ضربه زنندگان سکوت توأم با حمایت کردید.

 

رشد اقتصادی منفی مشکل چند ساله دولت است

استاندار گلستان با رد مقایسه اقتصاد ایران و آلمان از سوی رئیس‌جمهور گفت اقتصاد ما مشکلات عدیده دارد.

رئیس‌جمهور اخیراً گفته بود رشد اقتصادی ایران از آلمان هم بالاتر است و تا پایان سال شاهد رشد اقتصادی مثبت خواهیم بود. این سخن رئیس‌جمهور وقتی بسیاری از مردم با مشکلات شدید اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و تقریباً سفره بسیاری از ایرانیان خالی است، عجیب به نظر می‌رسد.

هادی حق‌شناس، درباره این اظهارات به «نامه‌نیوز» گفت: «این سخن آقای روحانی به لحاظ عدد صحت دارد و تردیدی نیست و حتی من بیش از این می‌گویم که در همین دو سه هفته گذشته نرخ بیکاری آمریکا هم دو رقمی شد و علاوه بر آلمان کشورهایی مانند اسپانیا و انگلیس هم رشد منفی اقتصادی را تجربه کرده‌اند که همه این‌ها متأثر از کرونا بوده است. در حقیقت نه فقط آلمان که کل کشورهای جهان به دلیل پیامدهای منفی اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا با مشکلات اقتصادی روبه‌رو شده‌اند.» او خاطرنشان کرد: «اما این موضوع یک تبصره مهم دارد؛ آنکه اقتصاد ایران گرچه در حوزه رشد اقتصادی نسبت به مثلاً آلمان کمتر آسیب دیده است اما در بسیاری از زمینه‌ها مشکلات اساسی دارد. مثل آن است که بگوییم اقتصاد آلمان فقط سرما خورده است و اقتصاد ایران گرچه سرمایه‌خوردگی کمتری دارد- نه آنکه نداشته باشد- اما فشارخون و تب هم دارد. اقتصاد ایران به دلیل تکانه‌های مختلفی که تحریم و کرونا وارد کرد بخشی از توان خود را از دست داده است اما اقتصاد آلمان فقط در مقطعی با رشد منفی اقتصادی همراه بوده است. علاوه بر این آلمان فقط در امسال چنین شرایطی را تجربه کرده آن هم به دلیل شیوع بیماری کرونا اما ایران چند سال پی‌درپی است که رشد منفی دارد و علاوه بر رشد منفی تورم و رکود هم دارد. حق‌شناس درباره افت ارزش پول ملی هم تصریح کرد: ارزش پول ملی به پایین‌ترین حد خود در سال‌های اخیر رسیده است و دلیل آن هم چندان پیچیده نیست و جزو الفبای اقتصاد است. یک سمت عرضه وجود دارد و یک سمت تقاضا. وقتی در عرضه مشکل ایجاد شود و در تقاضا هم اتفاقی رخ ندهد، به عدم تعادل می‌رسیم. در شرایط عدم تعادل دیگر قیمت واقعی نیست. عرضه به هر دلیلی اعم از تحریم یا کرونا دچار اخلال شود و تقاضا فرقی نکند قیمت غیر واقعی شکل می‌گیرد و در این میان دیگر مهم نیست قیمت دلار 30 هزار تومان باشد یا 100 هزار تومان. در چنین حالتی مراودات اقتصادی دچار مشکل می‌شود. در بازار سرمایه هم عدم تعادل قیمت‌ها مشکل ایجاد کرده است. مگر می‌شود ارزش سهام یک کارخانه 10 برابر شود؟ مگر تولید آن کارخانه در یک سال گذشته 10 برابر شده است که ارزش سهامش 10 برابر افزایش یافته باشد؟ بنابراین در اینجا هم عدم تعادل قیمت‌ها مشکل ایجاد می‌کند.»

وی می‌گوید: دولت باید از ابتدا سیاست‌هایی در پیش می‌گرفت، یعنی باید در رشد نقدینگی و تقویت واقعی بخش‌های اقتصادی به جدیت تلاش می‌کرد که متأسفانه نکرد. نتایج اقتصادی، ماحصل یک روز و دو روز نیست و اگر ما انتظار اقتصادی خوب را داریم باید از سال‌های پیش برنامه‌ریزی و تلاش می‌کردیم.

 

سفیر اتریش: ایران در برخی حوزه‌ها پیشرفته‌تر از کشورهای اروپایی است

سفیر اتریش در تهران می‌گوید ایران در برخی حوزه‌ها خیلی جلوتر از کشورهای اروپایی است.

استفان شولتس که سه سال است در تهران حضور دارد، می‌گوید به 25 استان سفر کرده و با فعالان اقتصادی مختلف ملاقات کرده است. او در گفت‌وگو با روزنامه همشهری می‌افزاید: همیشه رایزن بازرگانی سفارت نیز همراه من است، ایران فراتر از یک کشور، یک تمدن است.

او که در 12 کشور سفیر بوده، می‌گوید: جمعیت 15 میلیون نفری تهران، دو برابر جمعیت کل اتریش است.

شولتس در ادامه اظهار داشت: من 5 فرزند دارم. همه آنها بزرگ شده‌اند. گاهی به ما سر می‌زنند و مدتی پیش ما می‌مانند، 2 تا از آنها چند وقت قبل در تهران عمل جراحی داشتند. واقعا باید بگویم که پیشرفت‌های پزشکی در ایران خارق‌العاده است. کیفیت خدمات پزشکی در تهران با وین برابری می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: باید بگویم در تهران شاهد مدرنیزاسیون سریع بوده‌ام. استفاده از تکنولوژی‌های مدرن در زندگی شهری در تهران بسیار مشهود است. خرید آنلاین بسیار رشد کرده است. خیلی چیزهایی که اینجا وجود دارد، در کشور ما اصلا امکان‌پذیر نیست؛ بس که قوانین و مقررات دست و پا گیر وجود دارد. انقلابی که در حوزه تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطی در اینجا رخ داده، بسیار قابل توجه است. گاهی به شرکت‌های اتریشی می‌گویم این اپلیکیشن یا آن اپلیکیشن را دیده‌اید؟ چقدر راحت می‌شود خرید کرد، یا چیزی را به جایی فرستاد، در اطراف تهران از یک کشاورز سیب‌زمینی خریدیم، خیلی راحت دستگاه پوز را آورد و کارت کشیدیم. ایران در این حوزه‌ها خیلی جلوتر از بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله کشور خود من است. به اعتقاد من، اقتصاد ایران در یک مسیر دگرگونی بسیار سریع قرار دارد؛دگرگونی از یک اقتصاد تجارت‌محور به سمت یک اقتصاد تولیدمحور، بخش خدمات در ایران به سرعت در حال رشد است. ایران ظرفیت آن را دارد که به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل شود، در بسیاری از حوزه‌ها، این اتفاق افتاده، اما منظور من خیلی فراتر از اینهاست. شرکت‌های جوان در حوزه استارتاپ‌ها شگفتی‌آفرین بوده‌اند. این درست همان حوزه‌ای است که من می‌خواهم اتریش در آن از ایران بیاموزد.

دیپلمات انگلیسی: بایدن انتظار دارد ایران خود را خلع سلاح کند

سفیر سابق انگلیس در سازمان ملل و آژانس گفت: نامزد دموکرات‌های آمریکا، در پی خلع سلاح ایران است.

پیتر جنکینز درباره رویکرد جو بایدن به روزنامه جام‌جم گفت: من از سخنان و مواضع بایدن این‌گونه استنباط می‌کنم که او موضوعات هسته‌ای، موشکی و مسائل منطقه‌ای مربوط به ایران را در پیوند با یکدیگر و در یک مجموعه واحد تحلیل می‌کند.

وی می‌افزاید: بایدن یا حداقل بسیاری از مشاوران وی در مورد ایران عقیده دولت فعلی ایالات متحده را دارند که ایران باید با کاهش یا از بین بردن قوای موشکی خود به خلع سلاح یکجانبه بپردازد. همچنین آنها بر این باورند که ایران باید روابط خود را با نیروهای وابسته و دوست خود در عراق، سوریه، ‌لبنان و یمن و جوامع شیعه در بحرین و عربستان سعودی قطع کند.

*********************************

روزنامه ایران**

پیغام شورای نگهبان به مجلسی‌ها درباره اصلاح قانون انتخابات شوراها

 

 نمایندگان مجلس این روزها سه طرح انتخاباتی در دستور کار دارند. اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای شهر و روستا. در طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها ترکیب هیأت نظارت بر انتخابات که در انحصار مجلس بوده تغییر می‌کند و قرار است نمایندگانی از شورای نگهبان و قوه قضائیه هم به جمع نمایندگان مجلس اضافه شوند. عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگو با «ایران» از مخالفت شورای نگهبان با تحمیل وظیفه جدید به این شورا خبر داد و گفت: « ما پیغام دادیم که شورای نگهبان وظیفه‎ای در این جهت ندارد و اگر بخواهند وظیفه‎ای بر ما تحمیل کنند قطعاً آن را رد خواهیم کرد. آن را برخلاف قانون اساسی می‎دانیم. شورای نگهبان وظیفه‎ای در انتخابات شوراها ندارد. اشکالات انتخاباتی شوراها را قانون عادی می‎تواند حل کند.» البته بر اساس آخرین توضیحات محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس گویا نمایندگان شورای نگهبان به معرفی یک حقوقدان از سوی شورای نگهبان تغییر یافته است. ( مصاحبه «ایران» با کدخدایی بزودی منتشر می‌شود.)

انتقاد از« رئیس محوری» در مجلس یازدهم

نماینده شازند در مجلس شورای اسلامی گفت: رویکرد رئیس محوری رئیس مجلس با کمال تأسف بدتر شده است و رویه رئیس مجلس دهم را رئیس فعلی با شدت بیشتر دنبال می‌کند. محمود احمدی بیغش در گفت وگو با ایرنا با اشاره به طرح اصلاح ساختار مجلس، گفت: این طرح پیش از آغاز این مجلس مطرح بود اما مسائلی دست به دست هم داد که این طرح فراموش و خاموش شود. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: امروز می‌بینیم رویکرد رئیس محوری رئیس مجلس با کمال تأسف بدتر شده است؛ رویه‌ای که رئیس مجلس دهم داشت،  رئیس فعلی با شدت بیشتر دنبال می‌کند. ده‌ها پیامک و تلفن روزانه از مردم دریافت می‌کنیم که خواستار در دستور کار قرار دادن سؤالات و استیضاح‌ها هستند ولی این اتفاق نمی‌افتد؛ برای مثال چندی است که استیضاح وزیر کشور را دنبال می‌کنیم ولی پیگیری نمی‌شود. احمدی بیغش خاطرنشان کرد: تحقیق و تفحص‌ها در این چند سال نشان داده که هیچ سودی برای مردم ندارد بعضی‌ها آن را وسیله تسویه حساب‌های شخصی خود با آن مجموعه قرار می‌دهند این موضوع فقط هزینه روی دوش مردم و مجلس می‌گذارد و هیچ خیری برای مردم ندارد. به گفته وی، رئیس مجلس باید از جایگاه نماینده و مجلس دفاع کند ولی رئیس مجلس فعلی در این وادی‌ها نیست و نماینده وقتی وزارتخانه‌ای توجه نمی‌کند ناچار می‌شود به سراغ تحقیق و تفحص رود.

صدور حکم متهمان ردیف دو و سوم پرونده سکه ثامن

 

رسول کوهپایه‌زاده، وکیل مدافع مالباختگان پرونده سکه ثامن گفت: دیروز رأی دادگاه بدوی در خصوص متهم ردیف دوم و سوم پرونده که همسر و خواهر متهم ردیف اول -فرهاد زاهدی فر- هستند به جرم کلاهبرداری و پولشویی صادر شد .به گزارش ایسنا، وی افزود: از آنجا که رأی هنوز قطعی نشده از بیان جزئیات معذورم، ولی شعبه ۱۰۶۴ دادگاه کیفری دو استان تهران مستقردر مجتمع تخصصی رسیدگی به جرایم اقتصادی متهمان را به حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم کرده است. کوهپایه زاده ۱۳ خردادماه سال جاری هم  از صدور رأی قطعی پرونده در شعبه ۶۸ دادگاه تجدید نظر استان تهران خبر داده و گفته بود که دادگاه تجدید نظر، رأی بدوی را تأیید کرد؛ یعنی متهم

(زاهدی فر متهم ردیف اول ) در دادگاه بدوی به ۱۵ سال حبس و دو سال تبعید بعد از اتمام مدت حبس و دو سال ممنوعیت از اشتغال به مشاغل مرتبط با فعالیت در زمینه‌های ارز و طلا و سکه و فعالیت‌های آنلاین کسب و کار در فضای مجازی محکوم شده بود که دادگاه تجدیدنظر هم این رأی را تأیید کرد.

مجید آذرپی آزاد شد

وکیل مجید آذرپی از آزادی مشروط او تا پایان مدت حبس ۶ سال و ۶ ماه خبر داد. «کیمیا کورس» وکیل «مجید آذرپی» در گفت‌وگو با ایلنا درباره آزادی مشروط موکل خود اظهار داشت: حکم ۶ سال و ۶ ماه حبس آقای آذرپی توسط شعبه ۲۸ دادگاه بدوی صادر شده بود که در دادگاه تجدیدنظرعیناً تأیید شد. موکلم بازداشت موقت هشت ماهه‌ای نیز در سال ۹۴ داشتند و بعد از آن در تاریخ ۲۱ مرداد ماه ۹۷ برای اجرای حکم به  اوین رفتند و از این تاریخ روزشمار حکم ایشان شروع شد و تا لحظه آزادی بالغ بر ۳۶ ماه را به طور کامل در حبس گذراندند. وی افزود: از اردیبهشت ماه سال جاری درخواست آزادی مشروط آقای آذرپی را از طریق قوه قضائیه و دفتر معاون دادستان تهران پیگیری و ثبت کردیم که  بعد از طی شدن مراحل، مساعدت قوه قضائیه در راستای آزادی مشروط مثمر ثمر و مفید واقع شد و بعد از ۵ ماه جواب نهایی که موافقت دادستان، دادیار و دادگاه صادرکننده حکم قطعی بود، در نهایت حکم آزادی مشروط برای آذرپی صادر شد .مجید آذرپی عضو حزب اعتماد ملی تهران و از فعالان ستاد انتخاباتی حسن روحانی است که به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام محاکمه شده است.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

تحت تعقیب قرار گرفتن ۴۶ آمریکایی

دبیر ستاد حقوق بشر قوه‌ قضائیه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما با تمام ابزارهای قانونی و حقوقی که در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی وجود دارد با عزمی جدی برای مقابله با جنایت‌ها ایستاده‌ایم و امروز اعلام می‌کنم اسامی ۴۶ شخصیت حقیقی و حقوقی آمریکایی را که به نوعی دخیل در تحریم‌های ظالمانه و ضدانسانی علیه ملت ایران بودند در اختیار دادستان تهران قرار دادیم تا طبق مواد قانونی تحت تعقیب قرار دهند. علی باقری‌کنی تصریح کرد: طبق قوانینی که در اختیار دستگاه قضایی است و بر اساس ماده ۵ قانون مقابله با اقدامات تروریستی، اسامی این افراد به دادستان تهران اعلام می‌شود تا آنها را تحت تعقیب قضایی قرار دهند و رسیدگی کنند. دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در ادامه اظهار کرد: امروز توفیقی دست داد در خدمت همکاران در بیمارستان مفید باشیم و از تلاش‌ها و اقدامات جهادی کادر درمان و سلامت کشور در مبارزه با ویروس کرونا با وجود تحریم‌های ظالمانه قدردانی کنیم. باقری‌کنی خاطرنشان کرد: این اطمینان را به مردم می‌دهیم که درست است دشمنان از هیچ اقدام جنایتکارانه‌ای دریغ نمی‌کنند اما کادر درمان با همه تلاش اجازه نمی‌دهند خللی در تامین دارو و درمان و نیازهای بیماران ایجاد شود.

***

توسعه روابط پارلمانی تهران- مسکو

ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه طی تماس تلفنی با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت‌وگو و رایزنی کرد. والودین در ابتدای این تماس بر توسعه همکاری پارلمانی ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: امیدواریم با فراهم شدن شرایط بهداشتی، شاهد تبادل هیأت‌های پارلمانی میان مجالس ۲ کشور باشیم. وی در ادامه با اشاره به تشدید درگیری‌های ارمنستان و آذربایجان بر سر موضوع قره‌باغ گفت: همچون شما معتقد هستیم که باید این درگیری به‌ صورت مسالمت‌آمیز و از طریق گفت‌وگو و مذاکره حل‌و‌فصل شود. محمدباقر قالیباف نیز در این تماس تلفنی با اشاره به گذشت چند ماه از فعالیت مجلس یازدهم گفت: دوره پیش رو فرصت مغتنمی برای ایران و روسیه است که روابط پارلمانی خود را توسعه بخشند و همکاری‌های فیمابین را شتاب‌دهند. رئیس مجلس شورای اسلامی تشدید تنش‌های ارمنستان و آذربایجان را نگران‌کننده خواند و گفت: باید تلاش کنیم درگیری‌ها متوقف شود و طرفین با گفت‌وگو به مناقشات موجود پایان دهند. طرفین در این تماس تلفنی بر اهمیت ساز‌و‌کار کمیسیون عالی مشترک پارلمانی ۲ کشور تأکید کردند.

***

ادعاهای دبیرکل اتحادیه عرب علیه ایران

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب با بیان اینکه منطقه در مرحله‌ای به سر می‌برد که از نظر حجم تهدیدات و چالش‌ها بی‌نظیر است، آنچه آن را دخالت‌های منطقه‌ای ۲ کشور ایران و ترکیه می‌خواند، باعث تهدید امنیت ملی عربی دانست. به گزارش ایسنا، وی در گفت‌وگو با رسانه‌ها مدعی شد: دخالت‌های ایران و ترکیه امنیت ملی بسیاری از کشورهای عربی، بلکه امنیت ملی تمام کشورهای عربی را تهدید می‌کند و ما سرزمین‌هایی داریم که توسط نیروهای نظامی و شبه‌نظامی وابسته به این ۲ کشور اشغال شده‌اند. ابوالغیط در ادامه مدعی شد که هدف دخالت‌های ایران و ترکیه ایجاد بی‌ثباتی داخلی و تهدید امنیت ملی است. دبیرکل اتحادیه عرب همچنین تصمیمات حوثی‌های یمن را به تهران مرتبط دانست. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه دخالتی در امور داخلی دیگر کشورها ندارد و همواره برای حل بحران‌های منطقه و کشورهای عربی از جمله سوریه و یمن تلاش فراوانی کرده است و حضور مستشاری‌اش در برخی کشورها به دعوت دولت‌های آن کشورهاست.

***

شکستن رکورد توتال توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) سپاه گفت: پروژه جمع‌آوری گاز‌های همراه نفت در غرب کارون موسوم به ‏NGL کارون، ابرپروژه‌ای نفتی است که با عملیاتی شدن آن، گاز‌های استخراج شده از چاه‌های نفتی که تقریبا از زمان نخستین مراحل استخراج نفت در مسجدسلیمان، اقدام مهم و جدی برای بهره‌وری بهینه از آنها انجام نشده و فقط سوزانده می‌شد، تبدیل به گاز قابل استفاده در شبکه گازرسانی شهری و مواد اولیه صنایع پتروشیمی خواهد شد. سردار سرتیپ دوم پاسدار سعید محمد گفت: این اقدام علاوه بر جلوگیری از مشکلات زیست‌محیطی و دربرداشتن ۵۰۰ میلیون دلار درآمد سالانه برای کشور، یک دستاورد بزرگ دیگر نیز به همراه دارد و آن، شکسته شدن رکورد شرکت معروف و بزرگ نفتی دنیا یعنی توتال است که با امتیاز‌های خاص در سال‌های گذشته در کشور فعالیت داشته است؛ بدون آنکه سود خاصی نصیب کشورمان کند.

سردار محمد در توضیح این مطلب افزود: شرکت توتال در یکی از پروژه‌های قبلی خود در جنوب کشور، به رکورد ۳ درصد پیشرفت فیزیکی در ماه رسیده بود و تا سال‌ها برخی از این موضوع به عنوان یک اتفاق مهم و نشان‌دهنده کیفیت و سرعت عمل این شرکت بدعهد اروپایی یاد می‌کردند. اما سرعت عمل قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) سپاه با وجود شدیدترین تحریم‌های ظالمانه در یک ابرپروژه نفتی با ۳ و نیم درصد پیشرفت فیزیکی ماهانه، رکورد جدیدی در صنعت نفت کشورمان ثبت کرد تا مشخص شود توان فنی و اراده متخصصان کشورمان، بالاتر از پیمانکاران خارجی است و این حاصل تلاش و همدلی همه ارکان طرح، اعم از کارفرما، مشاور و پیمانکار بوده است.

***************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات