صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۰  ، 
کد خبر : ۳۲۵۳۲۰

اخبار ویژه 21 مهر ماه

روزنامه کیهان **

آدرس همکاری بیشتر با FATF را می‌دهند تا دور زدن تحریم‌ها سخت‌تر شود

دادن آدرس‌های غلط برای همکاری با FATF موجب تخریب روابط ایران و چین می‌شود.

روزنامه قدس در یادداشتی نوشت: در حال حاضر ایران تحت شدیدترین تحریم‌های آمریکا قرار دارد هر از چند گاهی برخی جریان‌ها با فراموشی این موضوع، مشکلات اقتصادی کشور و روابط تجاری را به موضوع FATF نسبت می‌دهند، اظهارات اخیر یکی از مقامات ارشد حوزه سیاست خارجی درباره روابط ایران و چین نیز سبب شد بار دیگر این مسئله مطرح شود. طرح این موضوعات همزمان با تحریم‌های جدید بانکی آمریکا نیز قابل توجه است.

چینی‌ها با آغاز دور جدید تحریم‌ها در سال 90 و 91 همکاری جدی با ایران داشته و بخشی از مسائل را با دور زدن تحریم‌ها و ایجاد پوشش برای ایران حل می‌کردند اما متاسفانه در سال 97 و 98 که تحریم‌ دوباره تشدید شد، این همکاری کاهش پیدا کرد.

عامل اصلی این کاهش همکاری ایران و چین تحریم‌ها بود و ربطی به FATF نداشت. چرا که در زمان خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها ایران هنوز خارج از لیست سیاه FATF بود.

ضعف همکاری فعلی چین و ایران به نسبت سال‌‌های 90 .و 91 به برخی‌ بی‌تدبیری‌های داخلی برمی‌گردد،‌به نحوی که دولت حتی روابطی هم که از قبل وجود داشت را تضعیف کرد. تاجران چینی جمله‌ای را عنوان می‌کنند که «ایران پس از توافق هسته‌ای ما را به غربی‌ها و اروپایی‌ها فروخت» هرچند به‌خاطر این بی‌تدبیری‌، همکاری‌های ایران و چین محدود شد اما برخلاف سایر کشورها به صفر نرسیده‌ است. تقریبا از سال 97 دولت فهمید باید به چین توجه کرد، اما با یک بی‌اعتمادی عمیق روبه‌رو شد.

رئیس مجلس در سال گذشته به عنوان نماینده حاکمیت به چین سفر کرد تا بتواند این روابط دچار اختلال شده را ترمیم کند، حتی تدوین توافق راهبردی میان ایران و چین مطرح شد اما متاسفانه در فضای داخلی موجی علیه این توافق ایجاد شد که به نهایی شدن این توافق لطمه زد. در این شرایط باز هم همکاری‌های ایران و چین مورد تخریب رسانه‌ای قرار می‌گیرد. متاسفانه به نظر، برخی به صورت عامدانه به دنبال تخریب این روابط در حال ترمیم هستند و این موضوع را به تکمیل برنامه اقدام FATF مرتبط می‌کنند.

باید اذعان کرد اکشن‌پلنی که FATF در حال دیکته به ایران بود، مشکلاتی برای ایران ایجاد می‌کرد و مجموعه آن دستورالعمل‌ها کاملا تکمیل‌کننده فشار آمریکا و پازل تحریمی بود. برای همین شخص ترامپ و پمپئو اصرار داشتند ایران باید اکشن پلن را اجرا کند و اروپایی هم به زبان دیگری آن را عنوان می‌کردند.

از منظر کارشناسی کاملا روشن است استانداردهای FATF نه تنها کمکی به ما در مقابله با تحریم نمی‌کند بلکه به شدت در بخش صادرات غیرنفتی که الان مهم‌ترین تکیه‌گاه ما در بحث صادرات است،‌ فشار خواهد آورد.

عده‌ای می‌خواهند جلوی همکاری ایران و چین که اکنون در حال نهایی شدن مراحل آن است گرفته شود، چرا که این همکاری در مقابل تحریم‌های آمریکاست و خود آمریکایی‌ها هم بارها اذعان داشتند این قرارداد خلاف تحریم‌های ماست و تاکید کردند ما حتما طرفین این قرارداد را تحریم می‌کنیم.

متاسفانه عده‌ای دارند به دروغ می‌گویند اکشن‌پلن FATF باید تکمیل شود تا ایران بتواند با چین همکاری کند. اتفاقا اگر ما این اکشن‌پلن را کامل کنیم نمی‌توانیم هیچ همکاری خارج از آنچه آمریکا بخواهد،‌ انجام دهیم و تنها گزینه در چنین شرایطی تسلیم در برابر آمریکا خواهد بود.

 

حرکت لاک‌پشتی در شناسایی و اخذ مالیات از خانه‌های خالی

«ناتوانی سازمان‌های ذی‌ربط در تعیین تکلیف املاک،‌ دریافت مالیات از خانه‌های خالی را با چالش مواجه کرده است.»

روزنامه همشهری ضمن انتشار این خبر نوشت:  شناسایی خانه‌های خالی از طریق خوداظهاری مالکان با چالش جدی مواجه و به بروز سوء‌تفاهم میان وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی منجر شده است.

براساس شیوه‌نامه‌ای که 2 ماه پیش وزارت راه و شهرسازی برای شناسایی خانه‌های خالی منتشر کرده بود، برای ایجاد بانک اطلاعاتی حوزه مسکن، به تدریج به همه مالکان پیامک ارسال می‌شود تا وضعیت سکونت واحد یا واحدهای تحت مالکیت خود را اظهار کنند و چنانچه کسی در مهلت 2 هفته‌ای نسبت به این خود اظهاری اقدام نکند،‌ ملک او به عنوان خانه خالی قلمداد خواهد شد.

در اواسط مردادماه، در فاز اول شناسایی خانه‌های خالی، ارسال پیامک برای مالکان دارای بیش از یک واحد مسکونی در دستور کار قرار گرفت و روزانه صد هزار پیامک برای این افراد ارسال شد. در ادامه از مجموع 1/5 میلیون پیام ارسالی، تعداد 109 هزار واحد مسکونی، خالی یا فاقد خوداظهاری اعلام شدند و این فهرست برای تعیین تکلیف و وصول مالیات به سازمان امور مالیاتی ارسال شد. حالا، آخرین اظهارات متولیان سازمان امور مالیاتی نشان می‌دهد از مجموع این فهرست، فقط 2 هزار و 574 واحد قطعا خالی هستند و مابقی همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند. در شرایط فعلی، چالش اصلی متولیان شناسایی و وصول مالیات خانه‌های خالی این است که فعلاً قادر به تعیین تکلیف موارد مشکوک و فاقد خوداظهاری نیستند و عملاً در صورت تداوم این مشکل، کل فرآیند شناسایی خانه‌های خالی با خوداظهاری به شکست منجر خواهد شد. البته پیش از اجرای طرح شناسایی خانه‌های خالی، اعلام شده بود که اطلاعات مورد نیاز برای راستی‌آزمایی اطلاعات اظهارشده از سوی مالکان در دسترس سامانه ملی املاک و اسکان قرار دارد.

بر این اساس، احتمال اینکه طولانی شدن پروسه تعیین تکلیف املاک مشکوک یا مجهول فقط ناشی از یک سوء‌تفاهم یا طولانی شدن مراحل کار باشد نیز وجود دارد که در این صورت، در نهایت وصول مالیات از خانه‌های خالی با وقفه مواجه خواهد شد و اصل طرح به مرور زمان اجرایی می‌شود.

آمارهای فعلی از وضعیت خوداظهاری املاک در سامانه شناسایی خانه‌های خالی حاکی از این است که همچنان بخشی از مالکان حتی با الزام قانون نیز رغبتی برای افشای اطلاعات ملکی خود ندارند.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد طبق روال دوره‌های قبل، مقاومت حداکثری ذی‌نفعان در عقیم کردن قانون‌های شفاف‌ساز در بازار مسکن آغاز شود و کار را به جایی برسانند که ایجاد بانک اطلاعاتی جامع حوزه مسکن نیز به سرنوشتی نظیر طرح‌ها و لایحه‌های ارائه شده برای اخذ مالیات بر عایدی مسکن، ‌تغییر قانون روابط موجر و مستأجر، طرح پیش‌فروش مسکن و... دچار شود.

گویا عزمی وجود ندارد اطلاعات حوزه مالکیت و اسناد به صورت یکپارچه تجمیع شود و ضمن ایجاد یک پایگاه داده قوی برای دریافت مالیات بر مجموع درآمد، ثروت و نقل و انتقال‌ دارایی‌ها، زمینه مورد نیاز برای استخراج اطلاعاتی نظیر وضعیت سکونت و مالکیت حوزه مسکن نیز مهیا شود.

یادآور می‌شود براساس برخی ارزیابی‌ها، 2/6 میلیون واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد.

 

شرق: همکاری با FATF موجب لغو تحریم‌ها نمی‌شود

یک روزنامه زنجیره‌ای بزک‌کننده FATF اذعان کرد: حتی اگر ایران تمام خواسته‌های FATF را بپذیرد، بانک‌ها به خاطر تحریم‌های آمریکا نمی‌توانند با ایران همکاری کنند.

روزنامه شرق با اشاره به تحریم‌های چندباره آمریکا نوشت: تصور نمی‌کنم تحریم جدید، تغییری در روابط بانک‌های ما با خارج ایجاد کند. دو سالی هست که تحریم بسیار سختی بر ما تحمیل و اعمال شده است. هیچ‌یک از بانک‌های دنیا اعم از اروپایی و آسیایی از بانک‌های ما سپرده و حواله نمی‌پذیرند و نقل و انتقال وجوه انجام نمی‌دهند. تحریمی که اکنون درباره آن حرف می‌زنند، بیشتر جنبه تبلیغاتی و روانی دارد و جنبه‌های دیگر آن هم بسیار محدود است. حداکثر تحریم و فشار را روی ما اعمال کرده‌اند.

تحریم جدید هیچ فشار یا تاثیری بیش از آنچه تاکنون داشتیم، ندارد؛ زیرا همین بانک‌هایی را تحریم کرده‌اند که تحریم بوده‌اند.

حتی اگر FATF را بپذیریم و بانک‌های دنیا هم تایید کنند، باز آمریکا تحریمی بر ما اعمال کرده است که به خاطر آن بانک‌ها حاضر نیستند با ما فعالیت کنند. سیستم بانکی را جوری تنظیم کرده‌اند که هرجا یک ایرانی و فرد متولد ایران - حتی تبعه خارج - بخواهد کاری در عرصه بانکداری بین‌المللی انجام دهد، سیستم کامپیوتری هشدار می‌دهد که این فرد مشکوک است و جلوی آن را بگیرید.

وارداتی که اکنون داریم ماهانه 2 میلیارد دلار است، همه از طریق غیررسمی انجام می‌شود. بانک‌های دنیا ارتباطی مستقیم در این زمینه ندارند. بیشتر از طریق صرافی‌های ناشناخته از گوشه و کنار دنیا انجام می‌شود و کالا به ایران می‌آید، بدون اینکه ردیابی شود. بیشتر صرافی‌هایی که با ما کار می‌کنند، قابل شناسایی نیستند. سیستم آنها مثل بانک مرکزی نیست که همه بانک‌ها را دائم رصد می‌کند. یک صرافی مرکزی وجود ندارد که این صرافی‌ها را پیمایش کند.

 

فارن افرز: دردآور است /نفوذ منطقه‌ای ایران افزایش یافته است

یک نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا در گزارشی تاکید کرد آمریکا به زودی شاهد افزایش نفوذ ایران در غرب آسیا و کاهش بیشتر تاثیرگذاری کشورهای همسوی خود خواهد شد.

مجله فارن‌افرز نوشت: مدت‌هاست معلوم شده آمریکا باید با توجه به هزینه‌ها و ریسک‌های موجود، حضور و تقلای کمتری در خاورمیانه داشته باشد. تحولات جنجالی ماه‌های اخیر تاکیدی است بر اینکه آمریکا باید کمتر بر این منطقه تمرکز داشته باشد. این تحولات هزینه‌های درگیر ماندن و نیز خطرات غریب رویکرد ترامپ را روشن ساخت. البته در منطقه‌ای که آمریکا، برای دورانی طولانی به عنوان یک هژمون، دست برتر را داشته، برای بسیاری از سیاستگذاران و تحلیلگران آمریکایی پذیرش واقعیت‌های مربوط به کاهش منافع و در نتیجه کاهش نفوذ آمریکا، دردآور است.

چالش آمریکا این است که از باقی‌مانده منافع مهمش در یک دوران اضطرار و رقابت حفاظت کند بی‌آنکه بر رویکردهای ناکام گذشته، بیشتر پافشاری داشته باشد. تمرکز بر محدود کردن رقابت ژئوپولیتیکی با منطقه، مقابله موثرتر با رفتار ایران و چاره کردن کشمکش‌های نیابتی تا حد ممکن، می‌تواند واشنگتن را قادر سازد تا نفوذ غالب خود را حفظ کرده و بی‌آنکه به‌طور کامل کنار بکشد، تقلای کمتری در خاورمیانه داشته باشد.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، در ادامه این تحلیل آمده است: کاراترین ابزار کشورهای عرب خلیج ‌فارس در رقابت ژئوپولیتیکی منطقه‌ای، پول است که اکنون با کاهش بهای نفت،‌ ته کشیده است. عربستان و امارات، سی میلیارد دلار هزینه کردند تا دولت ژنرال عبدالفتاح السیسی در مصر را سر پا نگه دارند. اکنون اقتصادهای خودشان به مشکل خورده و همه کشورهای خلیج فارس با انسداد مالی روبه‌رو هستند. اکنون باید چرتکه‌ بیندازند که چقدر می‌توانند در مصر و اردن خرج کنند، چقدر برای پس زدن نفوذ ایران در عراق و لبنان هزینه کنند و چطور می‌توانند همزمان با پی‌جویی صلح در یمن، منافع کلیدی خود را حفظ کنند. اکنون باید رویاپردازی درباره ناکار کردن دشمنان ایدئولوژیکی و شکل دادن منطقه مطابق میل خود را کنار گذارند.

ایران دیرزمانی است که زندگی بدون درآمد نفتی را آموخته و اعمال نفوذ کم‌هزینه در منطقه را به خوبی تمرین کرده است. سپاه با دور زدن تحریم‌ها، هزینه خودش را درمی‌آورد. زمانی که بحران کرونا ویروس به پایان برسد، نفوذ نسبی ایران در جاهایی مثل عراق، لبنان و سوریه، بیشتر و نفوذ کشورهای عربی،‌ کمتر خواهد شد. این تغییر بازنگری در رویکرد بی‌حاصل ترامپ در برابر ایران را ضروری‌تر می‌سازد. ترامپ، فشار اقتصادی و نظامی بر ایران را به سطوح تنبیهی افزایش داد اما هرگز درخواست‌های واقع‌بینانه‌ای نداشته یا روشن نکرده که کدام خواسته،‌ اولویت دارد. دستاورد اصلی کارزار فشار حداکثری ترامپ،‌ انزوای بین‌المللی آمریکا در رویارویی با بلندپروازی هسته‌ای ایران،‌ فشارهای تازه بر دولت عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی‌ از منطقه بوده است.

آمریکا همچنین باید آتش دیگر کشمکش‌های منطقه‌ای را که به دردسرآفرینانی همچون ایران و روسیه،‌ فرصت‌هایی برای گسترش نفوذ می‌دهد، فرونشاند. کمبودهای مالی کشورهای خلیج ‌فارس هم ممکن است علاقه آنها به بلندپروازی منطقه‌ای را کاهش دهد. جنگ یمن، بهترین فرصت برای آمریکاست تا راهی را به سوی حل و فصل منازعه بگشاید. هم امارات و هم سعودی‌ها، اندک‌ اندک می‌فهمند که بهای درگیری‌شان در جنگ یمن قابل تحمل نیست. آنها نه تنها در رسیدن به هدف خود برای بازگرداندن دولت منصور هادی ناکام ماندند بلکه ثبات یمن و منطقه را هم عمیقا تضعیف کردند که به سود ایران

است.

 

دور زدن وزیر زیبنده معاون رئيس‌جمهور نیست

روزنامه همشهری از معاون اقتصادی رئيس‌جمهور خواست از دور زدن وزیر پرهیز کند.

این روزنامه نوشت: محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری در نامه‌ای به وزارت اقتصاد و نه وزیر اقتصاد؛ بخشنامه‌ای صادر کرده و گفته فعالان اقتصادی باید اطلاعات مربوط به اظهار کالا را به ‌جای گمرک ایران از سامانه تازه راه‌اندازی شده جامع تجارت دریافت کنند.

این اقدام نهاوندیان البته با واکنش فرهاد دژپسند مواجه شده تا جایی که او به صراحت اعلام کرده این درخواست معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری با قانون امور گمرکی همخوانی ندارد و دخالت در تکالیف حاکمیتی گمرک است. جدا از این واکنش و گلایه وزیر اقتصاد، دژپسند از نهاوندیان خواسته تا سلسله‌مراتب اداری را در تصمیم‌گیری‌ها رعایت کند و جمع‌بندی مذاکرات در ستاد اقتصادی دولت را به جای وزارت اقتصاد به دفتر وزیر اقتصاد ارسال کند و به صراحت از نهاوندیان درخواست کرده به‌منظور ایجاد وحدت رویه و پرهیز از موازی‌کاری از مکاتبه مستقیم با واحد‌های تابعه وزارت اقتصاد دست بردارد.

از منظر حقوقی و قانونی حق با آقای وزیر است و انتظار می‌رود معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری به این حق قانونی پایبند باشد زیرا وزیر اقتصاد در برابر قانون و البته مجلس باید پاسخگو باشد. افزون بر اینکه دور زدن وزیر اقتصاد نه زیبنده دولت و نه شایسته معاون اقتصادی رئیس‌جمهور است. مکاتبه وزیر اقتصاد با معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری نشان‌دهنده نوعی ناهماهنگی و نادیده گرفتن حقوق قانونی گمرک است و مشخص نیست چرا دولت اصرار دارد به جای اظهار کالا در سامانه جامع گمرک، این اقدام در سامانه جامع تجارت انجام پذیرد. سامانه جدید ازجمله سامانه‌هایی است که دولت امیدوار است بر بستر آن یک انسجام اطلاعات در زنجیره تامین و توزیع کالا ایجاد کند اما ضرورت هرگونه انسجام اطلاعاتی در فرایند واردات و صادرات کالا تا توزیع در سطح بازارها مستلزم رعایت قوانین و مقررات و البته ‌شأن وزیر است.

حالا باید دید آیا دستور آقای نهاوندیان ملاک عمل خواهد بود یا نظر وزیر اقتصاد اما آینده روشن خواهد کرد که سامانه جامع تجارت می‌تواند به گفته رئیس‌جمهوری به مرکز اطلاعات کالاها و صادرات و واردات تبدیل شود یا اینکه سامانه‌ای در کنار سامانه‌های متعدد خواهد بود که نتیجه آن موازی‌کاری است.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

قره‌باغ باید به کشور اسلامی بازگردد

آیت‌الله العظمی حسین نوری‌همدانی درباره بحران قره‌باغ گفت: قره‌باغ جزو جهان اسلام است و باید به کشور اسلامی بازگردد. به گزارش رسا، آیت‌الله نوری‌همدانی در پاسخ به سوال عده‌ای از متدینان آذربایجان، دیدگاه خود را درباره بحران قره‌باغ اعلام کرد. ایشان در پاسخ به سوال عده‌ای از متدینان آذربایجان نوشته است: اینجانب با آشنایی‌ای که از منطقه آذربایجان دارم و در سفری توفیق دیدار بخشی از اهالی آنجا را داشتم، در همان سفر هم عرض کردم قره‌باغ جزو جهان اسلام است و باید به کشور اسلامی بازگردد و با روحیه انقلابی که شیعیان آن مرز و بوم دارند، باید آزاد شود و دشمنان هم بدانند به فکر تفرقه بین ۲ ملت ایران و آذربایجان نباشند و ما در کنار شیعیان آن منطقه هستیم و معتقدیم باید خواسته‌های آنها عملی شود.

***

تأکید رئیس دستگاه قضا بر برخورد قاطع با اشرار و ناامن‌کنندگان جامعه

رئیس قوه‌ قضائیه در جلسه با رئیس کل دادگستری، معاونان و سرپرستان مجتمع‌های قضایی استان تهران با تقدیر از اقدام جهادی همکاران دستگاه قضا در تهران برای رسیدگی به پرونده‌های معوقه و تعیین تکلیف بیش از ۵۰ درصد آنها در نیمه نخست امسال اظهار کرد: کشف حقیقت از پس غبارها، فضاسازی‌ها و مدرک‌سازی‌ها مهم‌ترین وظیفه قضات است. شناخت حق، گرایش به حق و ایستادگی در راه حق برای کسی که می‌خواهد در مقام قضا و احقاق حق و ابطال باطل بنشیند، ضروری است و برای کشف حقیقت باید از وجود مقدس حضرت حق و ائمه معصومین علیهم‌السلام یاری جست.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیت‌الله سید‌ابراهیم رئیسی با اشاره به تکلیف برنامه ششم توسعه در زمینه کاهش اطاله دادرسی از نقش صدور و اجرای بموقع حکم در کاهش جرم نیز سخن گفت و تصریح کرد: احکام قضایی برای بازدارندگی از جرم و تضییع حق هستند و اگر حکمی در زمان خودش صادر و اجرا شود، اثر بازدارندگی خواهد داشت. آیت‌الله رئیسی از تلاش کارکنان و قضات دادگستری تهران در رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی نیز تقدیر کرد و آن را در گره‌‌گشایی از کار هزاران نفر مؤثر دانست اما به مسؤولان اجرایی نیز تأکید کرد با اعتبارسنجی و بررسی صلاحیت مجموعه‌های اقتصادی که دنبال جذب منابع مالی مردم هستند، مانع بروز مشکل برای آنها و دستگاه قضایی شوند.

آیت‌الله رئیسی در ادامه سخنانش بر لزوم برخورد قاطع محاکم قضایی با اشرار و ناامن‌کنندگان جامعه تأکید کرد و گفت: افراد شرور و سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار تحت هیچ شرایطی نباید از امتیازات و ارفاقات قانونی بهره‌مند شوند.

رئیس قوه‌ قضائیه با تأکید بر اینکه جای کسانی که می‌خواهند امنیت جامعه را مختل کنند زندان است تا مردم از شر آنها در امان باشند، تصریح کرد: امنیت برای ما مساله مهم و محوری است و مسؤولان اجرایی و قضایی هرگز نباید اجازه دهند احدی کوچه و خیابان را ناامن کند.

***

درخواست قره‌باغ از ایران، روسیه و ارمنستان برای مقابله با تروریسم

پارلمان منطقه قره‌باغ که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نمی‌شود از ایران، روسیه و ارمنستان درخواست کرد مرکز مشترکی برای مبارزه با تروریسم تشکیل دهند. به گزارش اسپوتنیک، پارلمان منطقه قره‌باغ که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشده است، در بیانیه‌ای از ارمنستان، روسیه و جمهوری اسلامی ایران درخواست کرد مرکز مشترکی برای مبارزه با تروریست‌های بین‌المللی که وارد این منطقه شده‌اند، تشکیل دهند. در این بیانیه آمده است: پارلمان قره‌باغ از مقامات ارمنستان، روسیه و ایران درخواست می‌کند به کارگیری مجموعه‌های تروریستی در قره‌باغ و تعرض نظامی به این منطقه را محکوم کنند و مرکز مشترکی برای مبارزه با تروریست‌هایی که وارد این منطقه شده‌اند، تاسیس کنند. در این بیانیه با تاکید بر صلح و امنیت بین‌المللی و همکاری مفید میان کشورهای منطقه برای مقابله با تروریسم، بیان شده است برخی تروریست‌های بین‌المللی و مجموعه‌های تندرو از سوریه، عراق و لیبی به کمک ترکیه وارد این منطقه شده‌اند.

***

گروسی: ایران به غنی‌سازی ادامه می‌دهد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی، اظهاراتی را درباره میزان غنی‌سازی اورانیوم در برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، رافائل گروسی در گفت‌وگو با روزنامه اتریشی دی‌پرسه درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: ایرانی‌ها همچنان غنی‌سازی می‌کنند و این کار را در سطحی بسیار بالاتر از آنچه متعهد شده‌اند انجام می‌دهند. این مقدار هر ماه افزایش پیدا می‌کند. گروسی در پاسخ به این سوال که ایران برای ساختن یک سلاح هسته‌ای چه مدت نیاز دارد، توضیح داد: ما در آژانس به این مدت زمان نمی‌پردازیم، به مقداری قابل توجه نگاه می‌کنیم؛ حداقل مقدار اورانیوم غنی شده یا پلوتونیوم مورد نیاز برای ساختن یک سلاح هسته‌ای. ایران در حال حاضر این مقدار قابل توجه را ندارد. آژانس «مقدار قابل توجه» را مقداری تقریبی از مواد هسته‌ای توصیف می‌کند که با وجود آن نتوان امکان تولید یک سلاح هسته‌ای را نادیده گرفت.

*********************************

روزنامه ایران**

سکوت فرهنگستان زبان و ادب پارسی عجیب هست یا نیست؟

سایت عصر ایران در یادداشتی نوشت: سکوت «فرهنگستان زبان و ادب پارسی» در قبال درگذشت یکی از برجسته‌ترین و محبوب‌ترین خدمتگزاران و پشتیبانان و مروجان زبان و ادب فارسی (محمدرضا شجریان) هم مایه شگفتی هست و هم نیست. در بخشی از این یادداشت آمده: در عین حال(مایه شگفتی) نیست چون ریاست فرهنگستان با کسی است که سیاست و مصلحت را بر ادبیات ترجیح می‌دهد و هر چند اهل نثر و شعر است اما صبغه سیاسی (از جنس معطوف به قدرت و نه کشف حقیقت) او می‌چربد و به‌همان دلیلی پیام نداده که روزنامه همفکر خبر درگذشت استاد آواز ایران را بر خلاف دیگر روزنامه‌ها در صفحه نخست نیاورده و کم اهمیت دانسته است. باز(مایه شگفتی) است چون رئیس آن با حکم رئیس جمهوری منصوب می‌شود و از دولت بودجه می‌گیرد و بودجه همان پول مردم است و مردم این خنیاگر را دوست داشتند و دارند. نویسنده افزوده: با این همه سکوت فرهنگستان زبان و ادب پارسی و به تعبیر درست‌تر بی‌اعتنایی رئیس آن در قبال رخدادی چنین خسارت‌بار از اجر و ارج محمد رضا شجریان نمی‌کاهد اگر نیفزاید! صدایی انگار می‌آید! برای که پیام بدهیم؟ برای او که خود به تنهایی یک فرهنگستان بود؟!

 

 چند ایرانی برای اربعین به عراق رفتند؟

 رئیس ستاد اربعین حسینی از خروج قانونی ۵۰۰ ایرانی برای شرکت در مراسم اربعین حسینی خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر قاچاقی به عراق رفته‌اند. به‌گزارش مهر، حسین ذوالفقاری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چند ایرانی به‌منظور شرکت در مراسم اربعین امسال از کشور خارج شده‌اند، اظهار کرد: تعداد محدودی از افراد به‌صورت قاچاق سعی داشتند تا از کشور خارج شوند که در مرزها اغلب اینها شناسایی و دستگیر شدند و به داخل کشور بازگردانده شدند. وی افزود: یک سری از افراد هم توسط عراقی‌ها شناسایی و دستگیر شدند و به‌داخل کشور عودت داده شدند. رئیس ستاد اربعین حسینی گفت: حدود ۵۰۰ نفر از ایرانیان با مجوزی که از سمت نخست‌وزیر عراق صادر شده بود توانستند به‌صورت قانونی از کشور خارج شوند و به عراق بروند.

 

حافظ‌ ‌خوانی سفیر چین همزمان با روز حافظ

سفیر چین در ایران «روز حافظ» را گرامی داشت. به‌گزارش ایسنا، چانگ هوآ، سفیر پکن در تهران در صفحه توئیترش با انتشار عکسی از خود که در حال حافظ‌‌ خوانی است و همچنین عکس‌هایی از آرامگاه حافظ در شیراز نوشت: امروز روز بزرگداشت حافظ است. دیوان حافظ در چین هم ترجمه و منتشر شده است.

 

ارسال پنجمین محموله غیرنفتی ایران به عمان

،  پنجمین محموله غیر نفتی ایران به عمان صادر شد. به‌گزارش ایلنا، پنجمین محموله غیرنفتی توسط ایران از طریق بندر سیریک در جنوب استان هرمزگان به عمان حمل شد. وزن محموله فوق ۵۵۰ تن به ارزش ۱۵۲۳ میلیون دلار اعلام شده است که شامل میوه و سبزیجات، آب معدنی، سنگ‌فرش، آجیل، کنسرو و لوبیا است که این مواد توسط سه کشتی صادر شده است.

*********************************

روزنامه شرق**

ادامه جنبش اعتراض علیه نتانیاهو با حمل پرچم‌های سیاه

اعتراض هزاران ساکن سرزمین‌های اشغالی که با دردست‌داشتن پرچم‌های سیاه به نشانه اعتراض به کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل و وضعیت بحرانی ناشی از کرونا به خیابان‌ها رفته‌اند، همچنان ادامه دارد. به گزارش ایرنا، پایگاه خبری عربی ۲۱ روز یکشنبه نوشت که جنبش اعتراضی اسرائیلی با عنوان «پرچم‌های سیاه» برای شانزدهمین هفته پی‌درپی با برگزاری تظاهرات اعتراض‌آمیز خواستار استعفای بنیامین نتانیاهو است. بر‌اساس این گزارش، برگزاری تجمع و راهپیمایی‌های اعتراضی علیه نتانیاهو افزون بر تل‌آویو در سایر مناطق سرزمین‌های اشغالی از جمله قدس، حیفا و سایر مناطق با حضور هزاران نفر برگزار شد و در جریان آن درگیری‌هایی با پلیس اسرائیل به وجود آمد. این تظاهرات هم‌زمان با تعطیلات یهودیان به علت فرارسیدن عید «شادی تورات» و محدودیت‌های اعمال‌شده برای کرونا که در آن مردم حق ندارند بیش از هزار متر از منازل خود دور شوند، انجام شد و مشارکت‌کنندگان در این تظاهرات‌ با دردست‌داشتن پرچم‌های سیاه، شعارهایی را علیه نتانیاهو سر دادند. پارلمان اسرائیل چهارشنبه دو هفته پیش با تصویب طرحی ضمن ایجاد محدودیت برای برگزاری اعتراضات، خروج از منازل به فاصله بیش از یک کیلومتر برای شرکت در اعتراض‌ها و شکل‌گیری تجمع‌ها را به حداکثر ۲۰ نفر در فضای بیرونی محدود کرد تا موجب خاموشی تظاهرات هفتگی گسترده در نزدیکی محل اقامت نتانیاهو شود. موضوع برگزاری تظاهرات و اعتراضات در دوران قرنطینه کامل در کابینه ائتلافی اسرائیل به مسئله‌ای پرمناقشه تبدیل شد، در حالی که حزب لیکود که نتانیاهو ریاست آن را برعهده دارد و بیشتر این اعتراضات در مخالفت با ناکارآمدی او و پرونده‌های فسادش انجام می‌شود، موافق تصویب این طرح بود، شریک اصلی این حزب در کابینه یعنی حزب «آبی و سفید» به ریاست «بنی گانتس» با این مسئله مخالفت کرده بود. کابینه نتانیاهو به خاطر سوءمدیریت در مقابله با شیوع ویروس کرونا، زیر تیغ تیز انتقادات شدید ساکنان سرزمین‌های اشغالی قرار دارد، به طوری که این رژیم در مقایسه با جمعیت، یکی از بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا را در جهان دارد و با وجود گذشت حدود ۱۰ روز از قرنطینه کامل، تاکنون تلاش کابینه برای کاهش میانگین مبتلایان به ویروس کرونا ناکام مانده است.

 

 ورود سعد حریری به صف نخست‌وزیری لبنان

انتخاب گزینه نخست‌وزیری در لبنان وارد مرحله جدیدی شده و حالا «سعد حریری» نخست‌وزیر اسبق لبنان که پیش‌تر چندین نوبت به درخواست‌ها مبنی بر پذیرش این سمت پاسخ منفی داده و طفره رفته بود، اعلام کرده که به طور مشروط آمادگی دارد این منصب را دوباره بر عهده بگیرد. لبنان در چند سال گذشته و به ویژه یک سال اخیر با مشکلات فراوانی روبه‌رو بوده که فساد دستگاه اجرائی این کشور و خروج برنامه‌ریزی‌شده مقدار زیادی از ذخیره ارزی و به دنبال آن استعفای سعد حریری در سال گذشته و در ادامه شیوع ویروس کرونا و در آخر هم انفجار مهیب بندر بیروت از عمده مشکلات این کشور بوده است. یکی دیگر از مشکلات فعلی لبنان استعفای «حسن دیاب» نخست‌وزیر ملی‌گرای لبنان است که با فشارهای جریان ۱۴ مارس و چند کشور غربی–عربی پس از انفجار مهیب بندر بیروت رقم خورد و از آن پس تاکنون او و کابینه‌اش به عنوان دولت پیشبرد امور فعالیت می‌کنند. یکی دیگر از مشکلات اساسی و عمده لبنانی‌ها به دخالت کشورهایی همچون فرانسه، عربستان و آمریکا در امور داخلی لبنان و حمایت این کشورها از برخی جریان‌های داخلی لبنانی باز‌می‌گردد، جریان‌هایی که بیشتر به منافع کشورهای یادشده فکر می‌کنند تا به منافع لبنانی‌ها. در دو ماه اخیر این برای دومین بار است که نام سعد حریری برای به‌دست‌گرفتن دوباره سکان کابینه لبنان، به گوش می‌رسد. در بار اول که نام سعد حریری برای احراز پست نخست‌وزیری لبنان مطرح شد، «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور حمایت خود را از او اعلام کرد، اما جریان آزاد ملی لبنان به رهبری جبران باسیل داماد میشل عون و از احزاب جریان ۸ مارس با انتخاب دوباره حریری مخالفت کرد. حال با گذشت دو ماه از انفجار مهیب بندر بیروت که هنوز نتایج تحقیقات درباره علل وقوع آن منتشر نشده دوباره نام سعد حریری برای احراز پست نخست‌وزیری لبنان بر سر زبان‌ها افتاده است. روزنامه لندنی «العربی الجدید»، به نقل از سعد حریری نوشت «نگران جنگ داخلی، حمل سلاح و رزمایش‌های نظامی هستم که در خیابان شاهد آن هستیم... این یعنی فروپاشی کشور». او همچنین گفته است که اگر بسیاری از سیاست‌مداران لبنانی بر سر معامله با صندوق بین‌المللی پول توافق داشته باشند، ‌آماده بازگشت به منصب نخست‌وزیری است.

*********************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات