صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۶  ، 
کد خبر : ۳۲۵۳۵۰

اخبار ویژه 22 مهر ماه

روزنامه کیهان **

وقتی گروهک ورشکسته ادای مصلحت‌شناسی درمی‌آورد

عضو گروهک ملی - مذهبی می‌گوید: مصلحت در مذاکره با آمریکاست!

«احمد - ز» نوشته است: پرسشم از سران جمهوری اسلامی این است که اگر به فرض - حالا از نگاه آنان فرض محال - حفظ و بقای نظام در مذاکره و توافق با آمریکا «متعین» شود، آیا آنان تن به مذاکره و توافق خواهند داد؟

طبعا برخی از آنان خواهند گفت؛ از آنجا که «استکبارستیزی» هویت نظام جمهوری اسلامی است و هرگونه سازش با «راس استکبار» این هویت را نابود می‌کند، بنابراین، چنین کاری نقض غرض و به عبارتی انتحار سیاسی و نوعی براندازی به دست خویش است که هرگز نباید به آن نزدیک شد حتی اگر بقای فیزیکی نظام به خطر افتد!

این پاسخ البته در جای خودش قابل تامل است، اما اشکالش این است که با نظریات و آموزه‌های آیت‌الله خمینی سازگار نیست! از نگاه آیت‌الله خمینی، هویت و بلکه فلسفه وجودی نظام جمهوری اسلامی، اجرای احکام و قوانین شریعت اسلامی است، اما او بر این اعتقاد بود که برای حفظ نظام می‌توان اجرای احکام شرعی حتی نماز و روزه و حج را هم تعطیل کرد! حال وقتی که برای حفظ نظام بتوان واجبات قطعی و مسلمی در حد نماز را که از آن به عنوان «ستون دین» یاد شده است، تعطیل کرد، چگونه به همین منظور، از «استکبارستیزی» که در هیچ رساله و کتاب فقهی از وجوب مسلم آن سخنی نرفته است، نمی‌توان دست شست؟

همین پرسش را اما به شکل و صورتی دیگر، می‌توان در برابر اپوزیسیون اصطلاحا برانداز گذاشت و از آنان پرسید؛ اگر به فرض - حالا از نگاه آنان فرض محال - جمهوری اسلامی با آمریکا وارد مذاکره شود و با آن به توافق رسد، فردای آن روز از این اپوزیسیون چه چیز مشخصی باقی می‌ماند؟».

فارغ از این که نویسنده خود از جماعت برانداز ورشکسته است و خواسته ردگم‌کنی کند، به نظر می‌رسد پاسخ نغز حضرت امام(ره) به کارتر، احتمالا برای این عنصر غربگرا ناباور به جمهوری اسلامی هم مصداق پیدا کند. سال 60 جیمی کارتر رئيس‌جمهور آمریکا مدعی شده بود که اقدامات جمهوری اسلامی در تضاد با دین اسلام و خلاف مصالح است. امام(ره) در پاسخی لطیف اما کوبنده فرمودند: «من فکر می‌کردم که اسلام‌شناسی [چیست.] قبلا یک مقاله‌ای کسی می‌نوشت، می‌شد اسلام‌شناس؛ چند تا مقاله در روزنامه، در یک جا می‌نوشت، می‌شد اسلام‌شناس؛ گاهی یک کسی یک تاریخی می‌نوشت، می‌شد اسلام‌شناس، بعد کتاب‌سوزی هم می‌کرد؛ مثل (احمد) کسروی، بلکه دعوی نبوت هم می‌کرد. اسلام‌شناسی تقریبا رو به تورم است. خوب، صدام هم اسلام‌شناس شده است! آقای (انور) سادات هم جزو اسلام‌شناس‌هاست که تشخیص می‌دهد که فلان  امر موافق اسلام است، موافق اسلام نیست! اخیرا آقای کارتر هم جزو اسلام‌شناس‌هاست! در یک جلسه‌ای که مسافرت کرده است، گفته است این کارهایی که در ایران، فلان می‌کند این موافق اسلام نیست! خوب معلوم شد  که ما اسلام‌شناس داریم که به ابعاد اسلام‌شناسی اضافه می‌شود! فردا (مناخیم) بگین هم اسلام‌شناس می‌شود و یا شده است این! هی می‌گویند: موافق اسلام نیست».

عضو گروهک ورشکسته در حالی مصلحت کشور و نظام را به مذاکره با آمریکا گره می‌زند که وی و طیف غربگرای متبوع باید حساب دروغ‌های قبلی درباره برجام را با مردم صاف کنند و توضیح دهند که اگر قصد خیانت به ملت نداشتند یا در بی‌سوادی و سفاهت محض نبودند، چرا مدعی شدند مشکلات کشور به واسطه مذاکره و توافق با آمریکا و دادن برخی امتیازات هسته‌ای برطرف می‌شود؟

اتفاقاً خدعه و خباثت و عهدشکنی دولت‌های اوباما و ترامپ در برجام نشان داد سیاست بی‌اعتمادی به شیطان بزرگ، منطق استواری داشته است. حالا هم امثال این آقای گروهکی نمی‌توانند پرسشگر باشند بلکه باید پاسخ دهند که چرا توافق بزک شده آنها، هم 95 درصد برنامه هسته‌ای را تعطیل کرد و هم اقتصاد کشور را دچار نابسامانی نمود.

آرمان: تنها به شرط لغو تحریم‌ها باید به FATF پیوست

یک کارشناس اقتصادی با رد ارتباط نوسانات قیمت ارز به FATF گفت: همکاری بیشتر با FATF موجب تشدید تحریم‌ها می‌شود.

جمشید عدالتیان به روزنامه اصلاح‌طلب آرمان گفته است: FATF بي‌فايده است، با پيوستن به اين معاهده بايد شفاف عمل کنيم در حالي که ما نمي‌توانيم شفاف عمل کنيم، براي اينکه نمي‌توانيم براي جابه‌جايي ارز مسيرهاي مشخصي را تعيين کنيم. وقتي تمامي مسيرهاي مبادلات ارزي کشور بسته و تحريم شده‌ايم پيوستن ما به FATF چه مزيتي دارد؟ جز اينکه جلوي کار صرافي‌هايي هم که ارز جابه‌جا مي‌کنند گرفته خواهد شد.

وی افزود: دولت موافق پيوستن است، اما از طرف ديگر واقعيت اين است که در شرايط تحريم هستيم و نمي‌توانيم شفاف عمل کنيم، اين مسئله‌اي است که بايد هزينه فايده آن مشخص شود و به ‌نظرم مقامات اين کار را انجام دادند. وقتي بانک‌هاي خارجی با ما کار نمي‌کنند و بانک‌هاي ما هم تحريم هستند پيوستن ايران به FATF چه کمکي مي‌تواند به اقتصاد ما کند؟ تنها در صورتي که ايران بايد به FATF بپيوندد که تحريم‌ها برداشته شوند.

عدالتیان خاطرنشان کرد: مشکل ما در واقع ارز نيست بلکه وابستگي اقتصاد به ارز است و چون تدبير ديگري نداريم نرخ ارز در تورم اثرگذار مي‌شود. زماني که ريگان رئيس‌جمهور آمريکا بود ارزش مارک(واحد پول آلمان) آلمان در مقابل دلار 100‌ درصد کاهش يافت. يعني يک دلار 1/1 مارک بود که بعد به 3/4 رسيد يعني حدود 100‌ درصد ولي هيچ ‌نوع آثار تورمي که در اقتصاد آلمان نداشت هيچ، باعث افزايش صادرات آلمان به آمريکا و ساير کشورها شد چراکه اجناس آلماني ارزان شده بود. کشوري که از نظر اقتصادي و توليد وابستگي کمتري دارد و مي‌تواند کالاي جانشيني داشته باشد، در اقتصادي که متغيرهايش درست عمل مي‌کنند، چنين کاهشي بايد باعث دو برابر شدن صادرات شود ولي مي‌بينيم که صادرات غيرنفتي در کشور ما کاهش هم يافته است و اين اتفاقات هيچ‌کدام از معادلات اقتصادي را دربر نمي‌گيرد.

به جای بدهکار کردن دولت آینده انضباط مالی پیشه کنید

دولت و سازمان برنامه و بودجه باید پیش از آنکه دنبال «انبساط مالی» باشند، «انضباط مالی» را پیگیری کنند.

روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: محمدباقر نوبخت طراح بودجه‌های دولت روحانی، راهبرد اصلی بودجه سال 1400 را در گزاره «انقباض پولی و انبساط مالی» تبیین کرده است. بخش اول این راهبرد برای شرایط کنونی اقتصاد ایران که با سیل نقدینگی 2600 هزار میلیارد تومانی دست و پنجه نرم می‌کند، بسیار حیاتی است. دولت اگر بتواند به این هدف نائل آید، می‌تواند از بار تورمی بازارهای دارایی مانند طلا، سکه، خودرو و مسکن تا حدودی جلوگیری کند. سناریوهای بسیاری در رابطه با اجرای سیاست انقباض پولی مطرح است که به نظر می‌رسد جدی‌ترین و محتمل‌ترین آنها افزایش نرخ بهره بانکی در سال آینده باشد. بیشترین افزایش نرخ بهره هم در سپرده‌های غیردیداری یا بلندمدت اتفاق خواهد افتاد تا از این طریق دولت بتواند به هدف فریز پولی دست پیدا کند، البته همین سیاست اگر منجر به انتقال نقدینگی به سمت تولید نشود و بانک‌ها اقدام به بنگاهداری کنند، صرفا انتقال بحران از شرایط کنونی به آینده است.

اما نکته قابل توجه‌تر راهبرد بودجه سال آتی بحث انبساط مالی است. آن‌طور که پیداست دولتی‌ها می‌خواهند در سال آینده برای خروج رکود اقدام به افزایش هزینه‌ها کنند. اگر بخواهیم راحت‌تر سخن بگوییم، دولت می‌خواهد سال 1400 ولخرجی کند و از این طریق تقاضا را در کشور افزایش دهد. این سیاست می‌تواند در قالب شروع ابرپروژه‌های عمرانی، افزایش یارانه‌های نقدی، افزایش حقوق و اقداماتی از این دست محقق شود. نکته قابل توجه در این رابطه محل تامین اعتبار اجرای چنین راهبردی است. دولت سال جاری بین 150 تا 200 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشت و به نظر می‌رسد این کسری بودجه سال آینده با توجه به افزایش تبعات اقتصادی کرونا به صورت فزاینده‌ای افزایش یابد، با این تفاوت که در سال جاری دولت برای فرار از کسری بودجه از ظرفیت‌ اوراق بدهی استفاده کرد اما سال آتی این ظرفیت آن‌طور که سال 99 از آن بهره‌گیری شد قابل استفاده نیست. از یک سمت خریداران اوراق در شرایط اشباع قرار دارند و از سوی دیگر مردم هم به‌دلیل نوسانات پی‌درپی بازار سرمایه به نظر می‌رسد به سمت خرید سهام‌های دولتی نخواهند رفت کما اینکه این ریزش خرید توسط مردم در خرید دارادوم مشهود است. اما این‌طور که پیداست محمدباقر نوبخت فکر این موضوع را کرده و در اظهارات اخیر خود تاکید ویژه‌ای بر فروش اوراق سلف نفتی داشته است.

این یعنی دولتی‌ها می‌خواهند چاله‌های بودجه‌ای خود را در سال آینده از این طریق پر کنند. این اقدام ضمن مقروض کردن دولت آتی می‌تواند تبعات بسیاری در اقتصاد کشور داشته باشد. از بدترین آسیب‌های این اتفاق به رسمیت شناختن گزاره کسری بودجه و حرکت نکردن به سمت راهبردی مناسب در این زمینه است.

به نظر می‌رسد اگر در شرایط کنونی دولت به جای انبساط مالی به سمت انضباط مالی حرکت کند بسیار مناسب‌تر است.

انضباط مالی از طریق کاهش هزینه‌ها و هدفمند کردن هزینه‌های دولت حاصل می‌شود، از سوی دیگر دولت می‌تواند در فرصت باقی‌مانده در تنظیم بودجه 1400 یک بار برای همیشه به سمت اصلاح ساختار مالیاتی کشور حرکت کرده و بودجه‌ریزی خود را منوط به دریافت مالیات از دهک‌های ثروتمند کند.

ترکان: فریبکاری است که حامیان دولت بگویند با دولت نبودیم

دبیر پیشین شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری و مشاور رئیس جمهور درباره فاصله‌‌گذاری اصلاح‌طلبان با دولت در آستانه انتخابات تاکید کرد؛ «اگر کسی از روی زرنگی این کار را می‌کند و می‌خواهد بگوید کی بود کی بود من نبودم، اسم این کار فریبکاری است، ما طرفدار دولت روحانی بودیم و از او طرفداری کردیم.»

اکبر ترکان در گفت‌وگو با روزنامه فرهیختگان اظهار داشت: مدیریت نظام ارزی در دوره‌ای که ارز 4200تومانی را توزیع کردند، تاریک‌‌ترین نقطه دولت روحانی است چراکه ارز ارزان فروختن، خیانت به تولید داخلی است.

وی افزود: سؤال ما این است که اگر با این نرخ جنس وارد کردند آن را چند فروختند؟ اینها همان رانت‌هایی است که ثروت‌های بادآورده را می‌آورد. اگر فکر کنیم که یک نفر در آلمان ثروتمند است و احترام دارد، علت احترام به او این است که همه مردم می‌‌فهمند ثروت این فرد محصول کار و کوشش و صنعت و فناوری است و کسی فکر نمی‌کند بلیت این فرد برده و ثروتمند شده است، ولی در کشور ما اگر کسی ثروتمند شد، مردم نمی‌گویند او بابت لیاقتش ثروتمند شده، می‌گویند حتما کلاه کسی یا جایی را برداشته و حتما دولتی خریده و آزاد فروخته است و می‌گویند این جزو درآمد سالم نیست.

وی در پاسخ این سؤال که «برخی اصلاح‌طلبان با دولت روحانی فاصله‌گذاری می‌کنند و نمی‌خواهند هزینه حمایت از او را بپردازند، به‌نظر شما مردم چقدر این دور شدن را در آستانه انتخابات می‌پذیرند و واقعی می‌دانند؟» گفت: اگر کسی از روی زرنگی این کار را می‌کند و می‌خواهد بگوید کی بود کی بود من نبودم، اسم این کار فریبکاری است، ما طرفدار دولت روحانی بودیم و طرفداری کردیم و فکر می‌کنیم که مزایای بسیار بالایی نسبت به دولت احمدی‌نژاد داشته و دارد، ‌اشکالاتش را هم باید سر جای خودش برای اصلاح آن بگوییم.

عارف: توهین شنیدم تحت فشار چپ‌های اصلاح‌طلب بودم

رئیس فراکسیون امید مجلس دهم گفت: من رسالت خود را به قدرت رسیدن شخص خود نمی‌دانم بلکه رسالت خود را حرکت در قالب سازمان، نظام و سیستم می‌دانم و بابت آن هزینه هم داده‌ام که همین توهین‌هایی است که به من می‌شود.

محمدرضا عارف در ویدئویی، با اشاره به تقسیم کار فراکسیون امید در مجلس دهم، اظهار کرد: راهبرد ما در مجلس دهم به نتیجه رسیدن مسائل بود. در مسایل حساس و مسائل سیاسی و امنیتی راهبرد ما این بود که اگر امضای اول و دوم متعلق به فراکسیون امید است، امضای سوم برای اصولگرایان باشد زیرا ما دنبال نتیجه بودیم.

وی ادامه داد: من می‌توانستم از جایگاه خود به‌عنوان رأی اول تهران بهترین استفاده را کرده و اقدامات خوب فراکسیون امید را به نام خودم تمام کنم. از هرکدام از اعضای فراکسیون اگر می‌خواستم وقت خود را در مجلس به من بدهند، دریغ نمی‌کردند اما این کار اخلاقی نبود و مبنای کار من اخلاق است ‌و نمی‌خواهم از جایگاه خود سوءاستفاده کنم. من رسالت خود را به قدرت رسیدن شخص خود نمی‌دانم و بابت آن هزینه هم داده‌ام که همین توهین‌هایی است که  به من می‌شود.

عارف با بیان این‌که مجلس دهم «آرامش آگاهانه» داشت، خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی در مجلس دهم، جناح چپ اصلاح‌طلبان فشار زیادی وارد کردند و کسانی روبه‌روی ما قرار گرفتند که اصلاح‌طلب بوده و ما آنها را قبول داشتیم.

رئیس مستعفی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان همچنین با اشاره به رویکرد جریان سوم در مجلس دهم، گفت: این جریان می‌خواست با هر دو طرف کار کند و پیروزی  روحانی را به نام خود بنویسد. آنها دنبال اصلاح‌طلب و اصولگرای میانه بودند. من به آنها گفتم شما کجای کار بوده‌اید؟در انتخابات۹۶ آنها به التماس ما افتادند اما بعد از پیروزی روحانی، کاملاً روی خود را چرخاندند.

وی با بیان این‌که دستاوردهای مجلس دهم هنوز ارزیابی نشده، گفت: حضور اعضای فراکسیون امید در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با حضور در شورای نظارت بر مطبوعات بخشی از دستاوردهای اصلاح‌طلبان است.

اشتباه کردیم که گفتیم ما اصلاح‌طلبان تضمین وعده‌های روحانی هستیم

سخنگوی ستاد انتخاباتی عارف در سال 92، حسن روحانی را متهم به بی‌وفایی کرد.

رسولی که عضو شورای شهر تهران است، در سرمقاله روزنامه آفتاب یزد نوشت: در حالی که در سال پایانی ریاست جمهوری آقای حسن روحانی هستیم اصلاح‌طلبان باید مسئولیت حمایت تاریخی خود از روحانی را بپذیرند.

جریان اصلاحات که یکی از شعارهای اساسی آن شفافیت و راستگویی است باید مسئولیت فراهم آوردن رأی به روحانی را هم در عصر حاضر و هم در افق تاریخ معاصر بپذیرد اما اینکه آیا تمام مسئولیت رسیدن کشور به چنین نقطه‌ای اولاً برعهده شخص آقای روحانی است و ثانیاً اینکه نقش جریان مقابل که با همصدایی خود با دولت ترامپ و متحدان منطقه‌ای خود نسبت به دستاوردهای برجام چه کارشکنی‌هایی را انجام داد، چه بوده نیز مهم است. چه‌بسا در صورتی که چنین فاکتورهایی وجود نداشت امروز کشور در این شرایط نبود. با این حال نسبت به عملکرد دولت آقای روحانی نقد جدی وارد است.رئیس‌جمهور می‌توانست عمل کند.

رسولی ادامه داد: آقای روحانی از جهت وفای به‌عهده به رأی اصلاح‌طلبان بی‌وفاترین نامزد یک جریان سیاسی بوده و هست! بدون شک این صفت برای او در حافظه تاریخی و به ویژه بخش اصلاح‌طلب ثبت و ضبط خواهد شد. در این زمینه کافی است سخنان رئیس دفتر رئیس‌جمهور و سایر افراد حاضر در اتاق فکر او را به یاد بیاوریم که مغرورانه نه تنها قدرشناسی نکردند بلکه پیروزی آقای روحانی را ناشی از نفوذ اجتماعی او دانستند و حتی به دنبال گفتمان‌سازی برای رئیس‌جمهور تحت عنوان گفتمان اعتدال بودند. به ویژه در دوره دوم روحانی از وعده‌های شبه‌اصلاح‌طلبانه خود بسیار دور شد و شاهد بودیم این شکاف میان او و بدنه اجتماعی بسیار عمیق شد و توسعه پیدا کرد.

وی افزود: نگارنده سخنگوی اصلاح‌طلبان نیست. اما تأکید دارم این جریان باید حتماً مسئولیت حمایت از آقای روحانی را بپذیرد کمااینکه باید مسئولیت لیست 21 نفره شورای شهر تهران را هم بپذیرد که اگر خدای نکرده در این دوره شاهد بروز اتفاقاتی بودیم اصلاح‌طلبان باید پاسخگو باشند.

در سال 92 دودستی نباید همه سرمایه اجتماعی جریان اصلاحات بدون دریافت کوچک‌ترین ضمانت اجرایی تقدیم آقای روحانی می‌شد و این اشتباه قابل انکار نیست.

رسولی توضیح نداده که چرا سال 96 نیز طیف متبوع وی از روحانی حمایت کردند و گفتند ما اصلاح‌طلبان تضمین وعده‌های روحانی هستیم.

***************************

روزنامه خراسان **

راهکاری برای مقابله با پیامک های جعلی دولتی

بر اساس ابلاغیه یک مقام مسئول دولتی به همه سازمان ها و دستگاه های اجرایی، مقرر شده به منظور مقابله با ارسال پیام های جعلی به شهروندان از طریق پیامک، ادارات و سازمان های وابسته به دولت در اسرع وقت ذیل سرشماره رسمی 4040 قرار گیرندو اطلاع رسانی ها به مردم از طریق شماره اختصاصی تعریف شده برای هر دستگاه، انجام شود. مدت زمان تعیین شده برای اجرای این دستور، سه ماه تعیین شده است.

ذره بین نظارتی روی معطل ماندن خطوط تولید

یک نهاد نظارتی در نامه روزهای اخیر خود خطاب به تعدادی از مدیران نهادهای اقتصادی در دولت، از آن ها خواسته است، گزارشی در خصوص پروژه ها یا واحدهای تولیدی در استان های مختلف کشور که در اثر توقیف یا ترخیص نشدن ماشین آلات، تجهیزات و مواد اولیه خود در گمرکات کشور، دچار بلاتکلیفی یا کاهش فعالیت شده اند تهیه و حداکثر ظرف دو هفته، این موضوع را ارسال کنند تا به صورت ویژه و جدی مورد بررسی قرار بگیرد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

اذعان مقام اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به قدرت موشکی و منطقه‌ای ایران

رئیس بخش تحقیقات سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی، ایران را خطرناک‌ترین تهدید برای اسرائیل خواند. به گزارش ایسنا به نقل از المیادین، درور شالوم، رئیس بخش تحقیقات سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی گفت: دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خشونت علیه اسرائیل از سوی جنبش‌های مقاومت را افزایش می‌دهد، زیرا تمام قدرت و امکانات این جنبش‌ها از ایران است. وی گفت: ایران برای دستیابی به بمب هسته‌ای عجله نمی‌کند تا آمریکا علیه آنها اقدامی نکند اما در ساخت سانتریفیوژها و تحقیق و پیشرفت در این زمینه تلاش  می‌کند و شرایطی را ایجاد خواهد کرد که به بمب هسته‌ای دست یابد. او همچنین ترور سردار سلیمانی را اقدامی راهبردی از سوی آمریکا برای توقف یا کند کردن اقدامات ایران توصیف کرد. رئیس بخش تحقیقات سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در رابطه با قدرت و توان ایران گفت: ایران از امتیازات سه‌گانه برخوردار است؛ پایگاه‌های داخلی، بازیگران خطرناک ایران و میدان‌‌داری. وی همچنین گفت از نظر فناوری و تکنولوژی و دقت موشکی نیز نباید ایران را دست‌کم گرفت. شالوم در پایان تاکید کرد اسرائیل با ۲ تهدید اصلی مواجه است؛ یکی تهدیدات ایران و دیگری تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین، زیرا مساله فلسطین همانند بمب ساعتی در مقابل اسرائیل است.

*********************************

روزنامه ایران**

حاشیه جدید مجلس؛ سفر نمایندگان به مشهد

سفر اعضای فراکسیون محرومیت‌زدایی به مشهد طی چند روز گذشته با حواشی زیادی همراه بوده است. به گزارش انتخاب، ماجرا از آنجایی شروع شد که در رسانه‌های داخلی اعلام شد اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان حاضر در این سفر با همراهانی عازم مشهد شدند. جالب اینکه گفته شد نمایندگان در این سفر بین یک تا 6 همراه داشتند؛ اتفاقی که حالا این سؤال را مطرح می‌کند که هزینه عزیمت همراهان نمایندگان از کدام بودجه و منبع تأمین شده است؟ شنیده‌ها حکایت از آن داشت که منابع و بودجه این سفر از سوی شهرداری مشهد تأمین شده است.احسان قاضی‌زاده هاشمی رئیس فراکسیون محرومیت زدایی در این باره  گفت: این سفر به دعوت شهرداری مشهد انجام گرفت و آنان در جریان جزئیات هزینه‌ها و مخارج هستند، البته اگر هزینه‌ها را خودشان تأمین کرده باشند.رحمت‌الله فیروزی نماینده نطنز که از جمله حاضران در این سفر بوده درباره منبع تأمین هزینه‌های سفر اظهار بی‌اطلاعی کرده و در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود برخی نمایندگان با خانواده و همراه عازم مشهد شده بودند، تصریح کرد: بله این اتفاق افتاد و برخی با خانواده و برخی تنها و مجردی در این سفر حاضر شدند.فیروزی درباره هزینه‌ها گفت: هزینه خاصی نبود. نمایندگان در این سفر غذاهای معمولی مثل خورشت قیمه، عدسی، عدس پلو و شله زرد و شله مشهدی می‌خوردند.

قاضی‌زاده هاشمی، کروبی را ویزیت کرد

فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی در رابطه با وضعیت جسمانی وی گفت: به‌دنبال عمل جراحی اخیر همسرم در بیمارستان لاله که به‌صورت موضعی و برای ترمیم شکستگی مهره دوازدهم کمرشان انجام پذیرفت، آقای کروبی سه روز پس از عمل به محل حصر بازگردانده شدند. متأسفانه شرایط جسمی آقای کروبی ناشی از شرایط ده ساله حصر و اتفاقات اخیر از جمله سه زمین خوردگی و عمل اخیر در مهره کمرشان به‌شدت آسیب دیده به نحوی که در حال حاضر در استراحت مطلق قرار دارند. با وجود این باید اذعان کنم که شرایط روحی‌شان علی‌رغم همه مشقت‌ها عالی و بانشاط است.به گزارش برنا، وی افزود: در چند روز گذشته مشکل چشمی همسرم را آزار می‌داد که جناب آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت و درمان به عیادت و ویزیت آقای کروبی آمدند. تشخیص ایشان عفونت چشمی ناشی از عمل جراحی بود که برای درمان چشم آسیب دیده اقدام شد.

پرداخت سیصد هزار درهم به خانواده دو صیاد ایرانی

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دبی مطالب منتشر شده از سوی برخی سایت‌ها درباره دو صیاد ایرانی را غیردقیق عنوان و اعلام کرد: ۲۷ مرداد ۹۹ به‌دنبال حادثه تیراندازی به شناور ایرانی که ظاهراً وارد آب‌های امارات شده بودند متأسفانه دونفر از صیادان ایرانی جان خود را از دست دادند. به گزارش ایرنا، بر این اساس دیه کامل قتل غیرعمد در امارات دویست هزار درهم است و حسب فقه مالکی و قانون امارات چیزی به نام تغلیظ دیه (افزایش مبلغ دیه) در ماه‌های حرام وجود ندارد. با وجود این دولت امارات به خانواده هرکدام از مقتولان سیصد هزار درهم نقد پرداخت کرد.بر اساس اعلام سرکنسولگری ایران در دبی، ‌حل سریع و چند روزه این ماجرا (که مسبوق به سابقه نیست) و می‌توانست در شرایط کنونی به بحرانی در روابط تبدیل شود، نتیجه حسن نیت طرفین و پیگیری جدی وزارت خارجه و سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دبی بود.

*********************************

روزنامه شرق**

رئیس قوه قضائیه:

خصوصی‌سازی باید با حفظ حقوق مردم همراه باشد

مرکز رسانه قوه قضائیه: رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به تحولات یک هفته اخیر آمریکا از‌جمله موضع‌گیری سخیف دونالد ترامپ علیه کشورمان و تکرار تحریم‌های بانکی و اقدام دادگاه فدرال این کشور، هفته گذشته را «هفته جنون حکمرانی در آمریکا» توصیف کرد و این اقدامات را نشانگر ابتذال و انحطاط این رژیم دانست و گفت: «حکمرانی غیرعادی در آمریکا، درستی نگاه و مسیر ما را ثابت و ما را در پیگیری مواضع و اقداماتمان در برابر نظام سلطه مصمم‌تر می‌کند». ابراهیم رئیسی همچنین به ابطال قرارداد خصوصی‌سازی دشت مغان اردبیل پرداخت که در حاشیه سفر دو هفته پیش او به این استان صورت گرفت و با تقدیر از نهادهای نظارتی برای صیانت از بیت‌المال تأکید کرد: «خصوصی‌سازی ضرورت امروز ماست که سیاست‌های آن از‌سوی مقام معظم رهبری ابلاغ و در برنامه‌های توسعه تکلیف شده است. اما خصوصی‌سازی باید با حفظ منافع ملی و حقوق مردم همراه باشد و برای آن پیوست‌های اقتصادی و امنیتی طراحی شود تا منجر به افزایش تولید کالاهای اساسی و استراتژیک برای کشور شود». او گفت: «پس از واگذاری یک شرکت و واحد تولیدی دولتی به بخش خصوصی باید هم به موضوع نظارت توجه داشت و هم از کسی که آن را تصاحب می‌کند، حمایت کرد و تسهیلات لازم برای اداره آن واحد تولیدی تخصیص یابد تا در مدیریت مجموعه مشکل و وقفه به وجود نیاید. دستگاه قضائی از خصوصی‌سازی با رعایت ضوابط و قواعد آن که موجب اشتغال‌زایی و رونق تولد می‌شود، حمایت می‌کند. اما اگر واگذاری‌ها دارای یک روند درست و منطقی نباشد، هم برای مردم و هم برای قوه قضائیه زحمت‌آفرین است».

رئیسی همچنین به سفر پنجشنبه گذشته خود به خراسان جنوبی و بازدید از گذرگاه‌های مرزی این استان اشاره و از تلاش‌ها و نقش بازدارنده مرزبانان ارتش و نیروی انتظامی در مقابله با اشرار و تروریست‌ها و تأمین امنیت منطقه تقدیر کرد. رئیس قوه قضائیه گفت: «در کشور ظرفیت‌های اقتصادی فراوانی داریم که فعال‌سازی آنها نیازی به سرمایه‌گذاری ندارد و بهره‌برداری از آنها، بسیاری از مشکلات را کاهش می‌دهد و موجب رونق اشتغال و تولید و شکست توطئه‌های دشمن می‌شود». رئیسی با انتقاد از مغفول‌ماندن برخی ظرفیت‌ها در همکاری اقتصادی ایران با همسایگان، از گذرگاه مرزی «یزدان» به عنوان یکی از این ظرفیت‌ها و مرکزی برای تبادلات تجاری قانون‌مند کالا بین ایران و افغانستان یاد کرد که سال‌ها معطل مانده بود، اما در جریان سفر اخیر او به این نقطه مرزی بار دیگر احیا شده است. او متذکر شد: «وقتی سیاست کلان کشور ارتباط با همسایگان است، سرمایه‌گذاری‌های میلیاردی انجام شده و بخش‌های اداری لازم ازجمله گمرک هم حضور دارد، چرا ظرفیت تجاری مثل بازارچه مرزی یزدان در مرز افغانستان، باید سال‌ها معطل بماند؟». رئیسی بر همین اساس به همکاران دستگاه قضا در سراسر کشور دستور داد که منابع و ظرفیت‌های عظیم اقتصادی و تجاری استان‌های مختلف را با همکاری مسئولان اجرائی و فعالان اقتصادی شناسایی و به‌سرعت وارد چرخه تولید کنند.

در این جلسه، دادستان کل کشور در سخنانی با اشاره به ابطال قرارداد واگذاری دشت‌مغان به بخش خصوصی و برخی تحرکات پس از آن گفت: «کشت و صنعت مغان شرکتی بزرگ است که با توجه به زمان‌بر‌بودن فرایند انتقال مالکیت این مجموعه، انبارهایش پلمب و قرار شد کار تبادل کالاها و اموال زیر نظر نهادهای نظارتی انجام شود».

حجت‌الاسلام منتظری بر همین اساس از وزیر دادگستری خواست که به عناصر اجرائی تذکر دهد حتی اگر این موضوع را قبول ندارند، به قانون احترام بگذارند و برای اجرای حکم همکاری کنند تا هم از حقوق بیت‌المال و هم از حقوق سرمایه‌گذاران صیانت شود.

قرارگاه حمزه  سیدالشهدا)ع(  اعلام  کرد:

۲ عملیات موفق سپاه در کامیاران و مریوان

سپاه‌نیوز: روابط‌عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهدا‌(ع) نیروی زمینی سپاه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد با اشراف اطلاعاتی و اقدامات پیچیده عملیاتی رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهدا‌(ع) در هفته جاری، در دو عملیات موفق رزمندگان قرارگاه علیه عناصر ضد‌انقلاب و گروهک‌های تروریستی در مناطق کامیاران و مریوان، سه نفر از تروریست‌ها به هلاکت رسیده و سه نفر دیگر از آنان زخمی شدند که یک نفر از آنان توسط رزمندگان قرارگاه دستگیر شد. در این عملیات‌ها مقادیر زیادی سلاح، مهمات و تجهیزات ارتباطی تروریست‌ها ازسوی رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهدا‌(ع) کشف و ضبط شد. بنا بر اعلام روابط‌عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) تروریست دستگیر‌شده از اتباع بیگانه است.

*********************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات