حریرچی جمعه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی و در پاسخ به این پرسش که "در حال حاضر وضع شیوع بیماری کرونا به چه صورت است و پیش بینیها برای هفتههای پیش روی چیست؟ "، افزود: همانطور که میدانید متاسفانه ما تقریبا روزانه سه هزار مورد بستری داریم و امروز جمعه بیش از ۱۱ هزار مورد شناسایی جدید داشتیم که البته همه موارد جدید شناسایی نمیشوند، هرچند تستها دارد بیشتر میشود.
او ادامه داد: متاسفانه ما بیش از ۱۰ روز است که مرگهای بالای ۴۵۰ مورد را تجربه کردیم و با این میزان رعایت شیوه نامهها و با این میزان محدودیتهایی که اعمال میشود، پیش بینیها این است که فعلا روند صعودی در ابتلا و در بستری و در مرگ را خواهیم داشت.
حریرچی گفت: این پیش بینی سایت (آی اچ ام ای) که پیش بینیهای آمریکا بر مبنای آن انجام و برنامه ریزی میشود و ما آن را ملاک قرار نمیدهیم، ولی متاسفانه پیش بینی آن برای کشور ما افزایش موارد مرگ و میر تا نزدیک دو برابر در دو هفته آینده است که امیدواریم اصلا اتفاق نیفتد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه "چه اقداماتی برای کاهش شمار ابتلاها باید انجام بشود؟ "، گفت: ببینید هیچ اقدام منفرد و هیچ راه معجزه آسایی برای مقابله با کرونا وجود ندارد، اقدامهای متعددی از بهداشت فردی، شستشوی دست و به خصوص ماسک زدن، کاهش ترددهای اجتماعی و اعمال محدودیتهای وسیع با توجه به نقش اجتماعی ما باید انجام شود.
معاون کل وزیر بهداشت ادامه داد: حتی در مورد واکسن کرونا، فائوچی که اصلیترین مقام مسئول در مقابله با کرونا در آمریکا است همین امروز اعلام کرد که به رغم کشف واکسن و امید به اینکه اکثر آمریکاییها را بتوانند واکسینه بکننداما تا چند سال این بیماری با ما خواهد بود و فقط ما امیدوار به واکسن نباشیم یعنی انجام اقدامهای متعدد با مصونیت جمعی و فردی.
حریرچی همچنین در پاسخ به این پرسش که "اوضاع تهران چه میشود، ستاد استانی مقابله با کرونا تهران پیشنهاد تعطیلی دو هفتهای این استان را به ستاد ملی مقابله با کرونا داده است، چقدر میشود امیدوار بود که فردا این تعطیلی دو هفتهای تصویب بشود و اصلا این تعطیلیها چقدر میتواند در جلوگیری از شیوع بیشتر زنجیره کرونا موثر باشد؟ " گفت: ۶۵ نفر از روسای دانشگاهها که فرماندهان جان بر کف مقابله با کرونا هستند و در خط مقدم حاضرند و اکثر آنها هم خودشان و هم معاونهای آنها به این بیماری مبتلا شدند در یک نامه به وزیر بهداشت، درخواست کردند که تعطیلیها در تمام کشور و نه در تهران انجام شود و قاعدتا به مطالب این بزرگواران توجه خواهد شد.
وی با نگرانی و اظهار تاسف افزود: خیلیها به دنبال تعطیلی دو هفتهای برای رفتن به سفر، گردش، پارک و ملاقاتهای خانوادگی هستند که من خواهش و تقاضا میکنم در صورت تصویب هرگونه تعطیلی، وظایف فردی مبنی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماندن در خانه را رعایت کنیم.
او ادامه داد: ببینید الان حدود ۳۰ درصد از موارد مرگ روزانه از کرونا است و آیا روزی ۴۵۰ کشته کافی نیست که رفتار خود را با ماسک زدن، مسافرت نرفتن و عدم حضور در دورهمیهای خانوادگی تغییر بدهیم چرا که همین مهمانیهای خانوادگی عامل حداقل ۳۰ درصد و در برخی استانها عامل ۵۰ درصد موارد ابتلای جدید است.
وی تاکید کرد: بیایید همه با هم رعایت کنیم چرا که متاسفانه پاییز ما با این تعداد کشته روزانه از رنگ فوق قرمز به سیاهی گرایید، ولی حداقل زمستان را به رنگ سفید تبدیل کنیم و در سیاهی این مرگ و میر غرق نشویم.
وی در پایان و در پاسخ به این پرسش که "حال اگر مردم شیوه نامهها را رعایت کردند و تعطیلی دو هفتهای هم صورت گرفت، چه اتفاقی خواهد افتاد و آمارها چقدر تغییر خواهد کرد؟ " گفت: اولا باید بگویم که دو هفته مدت کاملا ناکافی است، ولی شرط لازم است برای اینکه ما بتوانیم موارد مرگ و میر را کاهش بدهیم.
او ادامه داد: در حال حاضر اقدامهای عاجل ما میتواند اثرات مقطعی داشته باشد و شرایط را کنترل و بازسازی نیروهای اجرایی، بهداشتی و درمانی را فراهم کند، ولی فکر نکنیم که راه حل معجزه آسایی وجود دارد و با چند روز تعطیلی اقدام عجیبی رخ خواهد داد منتهی بسیار این اقدام کلیدی است
حریرچی در پایان تاکید کرد: وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه تاکید دارند و انشاالله که اقدام اساسی در این باره انجام شود.