قرار است توافق کاهش تولید را از ژانویه به میزان حدود دو میلیون بشکه در روز تسهیل کند. اما با توجه به ضعیف شدن تقاضا تحت تاثیر موج دوم شیوع ویروس کرونا و قرنطینه در کشورهای مختلف، این گروه ادامه محدودیت عرضه فعلی ۷.۷ میلیون بشکه در روز معادل هشت درصد از تقاضای جهانی در ماههای نخست سال ۲۰۲۱ را بررسی کرده و این موضع مورد حمایت عربستان سعودی قرار گرفته است.
منابع آگاه در اوپک اظهار کرده بودند مشاوره های غیررسمی که روز یکشنبه انجام گرفت، موفق نبودند و این گروه افزایش تدریجی تولید از ژانویه را مورد بررسی قرار داده است.
یک منبع آگاه در این باره گفت: اوپک احتمالا با ادامه محدودیت عرضه فعلی در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ درصورت عدم موافقت کشورهای غیراوپک در نشست روز سه شنبه موافقت خواهد کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد اختلافات میان روسیه و اوپک به شدت اوایل سال ۲۰۲۰ که اختلاف نظرات به شکست مذاکرات اوپک پلاس و افزایش تولید نفت منجر شد، نیست. اما پسکوف گفت: ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه برنامه ای برای تماس با سران عربستان سعودی پیش از نشست اوپک پلاس ندارد. این اقدام در گذشته به حل اختلافات موجود کمک کرده بود.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت با ۰.۵ درصد کاهش، به ۴۸ دلار در هر بشکه رسید و طبق پیش بینی دویچه بانک، در صورت عدم توافق تولیدکنندگان اوپک پلاس درباره تمدید محدودیت عرضه، قیمتها ممکن است حداکثر ۱۰ درصد سقوط کنند.
توافق برای تمدید کاهش تولید ٧.٧ میلیون بشکهای نفت سخت است
وزیر نفت گفت: موضوع تمدید کاهش تولید ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکهای نفت در نشست اوپک مطرح است؛ اما توافق در این زمینه سخت خواهد بود.
بیژن زنگنه امروز (دوشنبه، ۱۰ آذرماه) در حاشیه یکصدوهشتادمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اظهار کرد: موضوع تمدید کاهش تولید ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکهای نفت مطرح است، اما توافق در این زمینه سخت خواهد بود.
وزیر نفت پیش از برگزاری افتتاحیه نشست اوپک هم عنوان کرد: نشست سادهای نخواهد بود و برخی کشورها با تمدید توافق کاهش تولید مخالف هستند که این موضوع، کار را سخت میکند.
یکصدوهشتادمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ساعتی پیش با حضور وزیران نفت و انرژی این سازمان از طریق ویدئوکنفرانس آغاز شد. این نشست در شرایطی برگزار میشود که اعضای کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک – غیراوپک (JMMC) در نشست شامگاه یکشنبه (نهم آذرماه) نتوانستند درباره سیاستهای تولید اوپک پلاس به اجماع برسند.