خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی عنوان کرد، بزرگترین ناوگان نفتکش های حامل سوخت ایران به ونزوئلا رسید.
بنا بر این گزارش، بزرگترین ناوگان نفتکشهای ایران شامل ده نفتکش، با محموله سوخت در مسیر ونزوئلا هستند تا در رویارویی با تحریمهای آمریکا، به رفع کمبود سوخت در آن کشور کمک کنند.
بلومبرگ اضافه میکند، ناوگان نفتکشهای کنونی ایران، تقریبا دو برابر ناوگانی است که در ماه می گذشته برای اولین بار به ونزوئلا اعزام شد و ناظران بینالمللی را شگفتزده کرد؛ ناوگان کنونی از دریای کارائیب که کشتیهای گشتی ارتش آمریکا در آنجا حضور دارند، عبور خواهد کرد و احتمالا از سوی خود مادورو مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ماه سپتامبر گفته بود: «آنچه ایران انجام میدهد، زیر نظر داریم و اطمینان حاصل میکنیم که سایر شرکتهای حملونقل، شرکتهای بیمه، کشتیداران و کاپیتانهای کشتی به اینکه باید از این تجارت به دور باشند، توجه دارند.»
بلومبرگ براساس اطلاعات ردیابی نفتکشها، گزارش داد، گویا چندین نفتکش که امسال سوخت را به سوی ونزوئلا حمل کردهاند، به کشورهای آمریکایی جنوبی بازگشته و دستکم از ۹ روز پیش سیستمهای رادار ماهوارهای خود را خاموش کردهاند.
نیکولاس مادورو پس از آنکه روسیه و چین از به چالش کشیدن ممنوعیت تجارت ایالات متحده با ونزوئلا خودداری کردند، در حال گسترش روابط با ایران به عنوان آخرین چاره است.
کشوری که روزگاری، یکی از تأمین کنندگان عمده نفت خام ایالات متحده بود و به عنوان یکی از پایینترین قیمتهای داخلی بنزین در جهان به خود میبالید، اکنون به سختی میتواند سوخت خود را تامین کند.
آخرین محمولههای سوخت ایرانی که در اوایل ماه اکتبر با سه نفتکش ارسال شده بود، رو به اتمام است و کمبود شدیدتر سرتاسر کشور را با صفهای چند ساعته در ایستگاههای سوخت تهدید میکند.
کمبود بنزین در ونزوئلا نتیجه تولید کمتر نفت خام و سالها سوءمدیریت پالایشگاهها و همچنین تحریمهای آمریکاست که مانع واردات بنزین به این کشور آمریکای جنوبی شده است. با وجود این که ونزوئلا اوایل امسال از ایران بنزین وارد کرد، کمبود بنزین به حدی شدید بوده است که مردم به سمت استفاده از نفت از میادین و تولید دست ساز بنزین روی آورده اند.
رویترز ماه گذشته به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود، مردم نفت را در میدان نفتی تعطیل شده لاکانسپسیون در غرب ونزوئلا، از خطوط لوله ای که برای انتقال نفت این میدان به مخازن مورد استفاده قرار میگیرد، به سرقت میبرند.
کارمندان شرکت PDVSA که حقوقشان با توجه به ابرتورم ونزوئلا بسیار ناچیز است، با قبول رشوه چشمشان را به روی این سرقتها میبندند.
تولید نفت ونزوئلا تحت فشار تحریمهای واشنگتن و پاندمی ویروس کرونا، امسال به رکورد پایینی سقوط کرده است. تولید این کشور در سپتامبر به ۳۹۷ هزار بشکه در روز در مقایسه با ۱.۲ میلیون بشکه در روز پیش از ژانویه سال ۲۰۱۹ که آمریکا دولت و نزوئلا و صنعت نفت این کشور را هدف تحریم قرار داد، کاهش پیدا کرد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال جدیدترین آماری که بلومبرگ منتشر کرده است، نشان میدهد صادرات نفت ونزوئلا در نوامبر به بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرد و این کشور با غیرفعال کردن فرستنده نفتکشها و تغییر نام آنها موفق شد به دور زدن تحریمها ادامه دهد.