صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۴  ، 
کد خبر : ۳۲۸۳۵۳

تهدید شدید جنبش نجبا عراق علیه ترکیه/دعوت روسیه از عراق برای حضور در مذاکرات آستانه/تحرکات مشکوک آمریکا در مرز عراق و سوریه

عربستان تلاش می‌کند از طریق انکار تمام حقوق مدنی و سیاسی و نشان دادن کشور به عنوان کشوری پیشرفته و مدرن از طریق اصلاحات اجتماعی و فرهنگی محدود روش امارات را برود.
جنبش مقاومتی النجباء عراق با صدور بیانیه‎ای به نظامیان ترکیه درباره طرح عملیات نظامی در منطقه نینوی هشدار داد و اعلام کرد: نظامیان اشغالگر ترکیه از وضعیت نظامیان آمریکایی که از نظر تعداد و تجهیزات از آنها قویتر هستند، عبرت بگیرند.

در این بیانیه تاکید شده است: نیروهای اشغالگر ترکیه قبل از هرگونه اقدام حساب نشده‌ای ، بار دیگر عزم خود برای اجرای چنین عملیاتی را بررسی کنند.

جنبش النجباء عراق در پایان آورده است: طرح عملیات ارتش ترکیه در منطقه نینوی به دلیل ضعف مواضع دولت عراق مطرح شده است.

دعوت روسیه از عراق برای حضور در مذاکرات آستانه
وزارت خارجه عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که ماکسیم ماکسیموف، سفیر روسیه در بغداد در جریان دیدار با نزار خیر الله، قائم مقام وزارت خارجه عراق دعوتنامه رسمی برای حضور بغداد به عنوان عضو ناظر در گفت‌وگوهای روند آستانه را تقدیم خیرالله کرد.
طبق این بیانیه، دو طرف در جریان این دیدار درباره برخی مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردند.
طبق این بیانیه، دو طرف همچنین درباره نزدیک شدن دیدگاه‌های دو کشور درباره راه حل بحران سوریه و ضرورت ایجاد یک راه حل سیاسی برای این بحران گفت‌وگو کردند.
نشست آتی اجلاس بین­‌المللی سوریه در چارچوب روند آستانه در سوچی در تاریخ ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ برگزار می‌شود.

درخواست شخصیت‌های عربی و بین المللی برای آزادی سلمان العوده
فعالان حقوقی، سیاستمداران و شخصیت‌ها و پژوهشگران عربی و بین المللی خواهان آزادی سلمان العوده، مبلغ مشهور عربستانی شدند و سکوت جهان اسلام و غرب در قبال بازداشت وی را محکوم کردند.
به گزارش سایت روزنامه عربی۲۱، جمعه نشست مجازی با عنوان "اصلاح‌گران معاصر..سلمان العوده الگو است" با مشارکت ۳۴ شخصیت از کشورهای مختلف آغاز شد.

این نشست دو روز به طول می‌انجامد. یک موسسه مستقل در واشنگتن که مسئول سازماندهی این نشست است، هدف از آن را حمایت از پژوهش‌ها و فعالیت حقوقی در جهان عربی به ویژه عربستان است.

المنصف المرزوقی، رئیس‌جمهور اسبق تونس در این نشست گفت: اصلاح‌گران نصیحت‌هایی به حکام می‌کنند اما حکام به جای گوش دادن آن‌ها را به زندان می‌اندازند. سلمان العوده و بقیه زندانیان سیاسی در عربستان را آزاد کنید و به نصیحت‌های آن‌ها گوش دهید.

وی گفت: وضعیت فاجعه‌بار جهان عربی نتیجه گوش ندادن به اصلاح‌گرانی مثل سلمان العوده است. العوده و همراهان او را فراموش و رها نمی‌کنیم.

سارا لی ویتسون، مدیر اجرایی بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در دیده بان حقوق بشر نیز گفت، دولت عربستان اتهامات تروریسم را علیه کسی به کار می‌گیرد که خواهان اصلاحات، تغییر و صلح است. 

وی خواهان زیر نظر گرفتن مسئولان دولتی شد که در محاکمه سلمان العوده نقش دارند.
ویتسون گفت: از جمله این مسئولان معاونان دادستانی و بازپرسانی هستند که العوده را متهم کرده‌اند. همچنین قضات و نگهبانان زندان‌ها در این مسئله نقش دارند. این‌ها افرادی هستند که دولت برای اجرای عملیات سرکوب به آن‌ها تکیه می‌کند.

آدم کوجل، معاون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در دیده بان حقوق بشر گفت: وضعیت حقوق بشر در عربستان نشان می‌دهد که در طول سال‌های اخیر به ویژه در حوزه حقوق مدنی یا سیاسی وخیم شده است. میزان ظلم در این کشور در طول سه سال اخیر بی سابقه بوده است. تعداد زیادی از علما، مفکرین، روشنفکران، اقتصاددانان و فعالان در زمینه حقوق زنان بازداشت شده‌اند.

وی گفت: عربستان تلاش می‌کند از طریق انکار تمام حقوق مدنی و سیاسی و نشان دادن کشور به عنوان کشوری پیشرفته و مدرن از طریق اصلاحات اجتماعی و فرهنگی محدود روش امارات را برود.

دانا احمد، پژوهشگر عربستانی عضو عفو بین الملل گفت: دادگاه کیفری سعودی که العوده در آنجا محاکمه می‌شود ابزار خوبی برای سرکوب دولتی است و برخلاف دادگاه‌های دیگر از صلاحیت محاکمه در امور تروریسم برخوردار است. اقداماتی که این دادگاه در پیش می‌گیرد غیرقانونی است. افراد را بدون حکم جلب یا دلیلی بازداشت می‌کنند و اجازه ملاقات با خانواده‌هایشان یا نمایندگان حقوقی‌شان را نمی‌دهند. 

این پژوهشگر عربستانی گفت: از دیگر نقض‌های این دادگاه گرفتن اعتراف زیر شکنجه است.
سلمی اشرف، مدیر دیده بان حقوق بشر حمایت خود را از حقوق سلمان العوده اعلام و تأکید کرد، العوده در معرض نقض‌های سنگینی از جمله شکنجه و اهمال پزشکی قرار گرفته که موجب از دست دادن نیمی از بینایی و شنوایی‌اش شده است.

جاشوا کوبرا، معاون مدیر موسسه حقوق بشر عدالت گفت: عملیات اعدام در عربستان از ۲۰۱۱ و به ویژه از ۲۰۱۵ با بر تخت نشستن ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان افزایش یافته است اما این افزایش نشان دهنده افزایش جرایم نیست بلکه در راستای کمپین گسترده سرکوب آزادی بیان و مخالفان است.

مضاوی الرشید، استاد دانشکده اقتصاد لندن و جزو مخالفان عربستانی خواهان افزایش آگاهی از رنج و مشکلات العوده و دیگر زندانیان در عربستان شد.
وی گفت: مسئله‌ای که برای ما شوک برانگیز است سکوت جهان اسلام و غرب درباره وضعیت العوده است. به نظر می‌رسد عربستان همگی را ساکت کرده است. خطر العوده برای نظام سعودی از تروریست‌ها بیشتر است.

فرانسوا بورگا، مدیر پژوهش‌ها در مرکز پژوهش‌های علمی ملی فرانسه از اقدامات عربستان علیه العوده و سکوت غربی‌ها و فرانسه ابراز نگرانی کرد.

انیل شیلین، پژوهشگر امور خاورمیانه گفت، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سال ۲۰۱۷ سخنرانی درباره "اسلام میانه‌رو" ایراد کرد که جهان و به ویژه آمریکا آن را ستودند اما ترور جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی نشان داد که آن صرفا کمپین روابط عمومی برای مخفی کردن حقیقت بود. 

وی گفت: شخصی مثل سلمان العوده خواهان دموکراسی و تغییر در نظام است اما او را به گونه‌ای نشان داده‌اند که گویی یک تندرو است که باید به زندان بیفتد یا کشته شود. ما از سکوت غرب در قبال وضعیت العوده تعجب می‌کنیم.
عبدالله العوده، پسر سلمان العوده نیز از حاضران در نشست قدردانی کرد و گفت: نظرات مختلف در جلسات بیانگر تنوع در تفکر، ایدئولوژی و منطقه است و این تنوع بزرگترین دلیل برای وحدت و قوی‌ترین پاسخ به دولت عربستان است که مدعی است از مشروعیت برخوردار است درحالی که پدرم را بازداشت کرده است.

دیدار سفرای عربستان و قطر در سازمان ملل
برای اولین بار از زمان آغاز بحران دیپلماتیک میان عربستان سعودی و قطر سفرای دو کشور در نیویورک با یکدیگر دیدار و درباره تقویت همکاری در مورد مسائل مشترک گفت و گو کردند.

«عبدالله المعلمی» نماینده دائم عربستان سعودی در سازمان ملل با «علیاء أحمد بن سیف آل ثانی» همتای قطری خود دیدار کرد. دو طرف روز جمعه در دفتر المعلمی در مقر هیئت سعودی واقع در سازمان ملل با یکدیگر دیدار و روابط دوجانبه و راهکارهای افزایش همکاری و هماهنگی درباره مسائل مشترک در سازمان ملل را مورد بررسی قرار دادند.
ابتدای سال جاری میلادی در جریان نشست سران شورای همکاری خلیج فارس که در عربستان سعودی برگزار شد حاضران در این نشست از توافق برای پایان دادن به محاصره قطر که توسط چهار کشور عربستان، بحرین امارات و مصر از سال 2017 انجام شده بود خبر دادند.

تحرکات مشکوک آمریکا در مرز عراق و سوریه
شقیر الاسمر کارشناس امور امنیتی عراقی امروز شنبه از همکاری میان نیروهای عراقی و سوریه در بالاترین سطح از هماهنگی اطلاعاتی خبر داد و به تحرکات مشکوک آمریکایی در مرز عراق با سوریه اشاره کرد.
وی افزود: عملیات اخیر عراق در نوار مرزی با هماهنگی با نیروهای ارتش سوریه برای رصد تحرکات تروریست‌ها در این مناطق رخ داد. همکاری میان طرفین از طریق اطلاعاتی است که نقش بزرگی در عملیات بازداشت تروریست‌ها و رصد تحرکات آنها و ممانعت از رخنه آنها ایفا می‌کند.

الاسمر تاکید کرد: نیروهای سوری اطلاعات لازم را به نیروهای عراقی در این سوی مرز درباره تروریست‌ها می‌دهد.
وی در ادامه گفت: مناطق مرزی سوریه با عراق شاهد تحرکات گسترده و مشکوک نظامیان آمریکایی است و تحرکات تروریست‌ها همواره از سوی نیروهای آمریکایی و با کمک آنها در مناطق تحت اشغال آنها رخ می‌دهد.
الاسمر تاکید کرد: این مناطق به اقدامات امنیتی گسترده نیاز دارد. نیروهای ترکیه در شمال سوریه به همراه نظامیان آمریکایی در راستای بی ثباتی این مناطق حرکت می‌کنند.

از سوی دیگر یک منبع امنیتی عراقی از ورود کارکنان جدید شرکت‌های امنیتی آمریکایی به پایگاه هوایی عین الأسد در غرب الأنبار خبر داد و بیان کرد طی مدت اخیر پایگاه هوایی عین الأسد در ناحیه البغدادی واقع در منطقه هیت در غرب الأنبار شاهد ورود شمار زیادی از کارکنان شرکت‌های امنیتی آمریکایی بود. عناصر برخی از این شرکت‌ها از سوریه وارد عراق و پایگاه عین الأسد شده‌اند.

این منبع همچنین گفت که نیروهای آمریکایی دفتر صدور مجوز در داخل پایگاه افتتاح کرده و بدون کسب موافقت دولت مرکزی، با ورود شرکت‌های امنیتی موافقت می‌کنند.
پیشتر یک منبع امنیتی از حضور عناصر بزرگ‌ترین شرکت امنیتی آمریکایی «کی بی آر» در پایگاه عین الأسد خبر داده بود.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات