روزنامه کیهان **
بازگشت آمریکا با حفظ 1500 تحریم بدتر از خود برجام است
بازگشت گام به گام آمریکا به برجام، بدتر از متن نامتوازن این توافق است.
روزنامه فرهیختگان در تحلیل زمزمههایی درباره مذاکرات غیرمستقیم یا بازگشت گام به گام و تدریجی آمریکا به برجام نوشت: نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در شرایطی برگزار شد که از یکسو ایالاتمتحده همچنان و بعد از گذشت حدود دوماه از حضور دولت جدید در کاخسفید هیچ نشانه مثبتی برای احیای توافق ارائه نداده و تنها با لفاظی و برخی اقدامات رسانهای و تبلیغاتی تلاش کرده به مدیریت فضا و تغییر نظر ایرانیها بپردازد و ازسوی دیگر ایران نیز همچنان اصرار دارد که تنها مسیر احیای توافق و رعایت مفاد محدودیتهای هستهای ازسوی تهران بازگشت ایالاتمتحده و انجام تعهداتی است که ذیل این قرارداد و همچنین قطعنامه 2231 آورده شده است. ایران میگوید باید همه تحریمها که در جریان فشار حداکثری اعمالشده برداشته شود و پس از این اقدام است که راستیآزمایی از جانب تهران شروع شده و درصورت تایید، گامهای هستهای نیز به عقب برخواهد گشت.
حدود 700 تحریمی که قرار بود در برجام ملغی شوند در 18اردیبهشتماه سال97 و با خروج ترامپ از برجام دوباره اعمال شدند و پس از آن نیز حدود 800تحریم جدید بهمنظور عملیاتیشدن سیاست فشار حداکثری بر ایران اعمال شد و حالا آمریکا اگر میخواهد برجامی وجود داشته باشد باید این 1500تحریم را یکجا از میان بردارد. البته سیاست ایران درمورد حذف یکمرحلهای تمامی تحریمها که بارها ازسوی مقام معظم رهبری و دیگر مقامات کشور ذکر شده یک منطق بزرگ و بسیار قابل قبول دارد. استدلالهای ایران همگی مبتنیبر تجربههای گذشته هستند و گویای اینکه ورود به هرگونه میز مذاکره و چانهزنی آنهم در جایی که همهچیز روشن و معلوم است میتواند عواقب ناگواری بهدنبال داشته باشد ممکن است تحریم را دائمی و نمایشی از حذف آن را ایجاد کند.
گفتوگو همان ترفندی است که در ماههای اخیر به دفعات از سوی تیم جو بایدن بهعنوان یک عملیات روانی و رسانهای جایگزین اقدام عملی برای اجرای تعهدات قبلی کاخسفید شده و حالا همچنان بهعنوان یک برنامه مهم در دستورکار آنهاست.
کارشناسان در اینباره و بهصورت خاص درباره این جریانسازی رسانهای میگویند استفاده از ابزار رسانه و خبررسانی درمورد آمادگی برای گفتوگو و حتی لغو تحریم، این روزها ابزار مهمی است که میخواهد جامعه ایرانی را دوپاره کند و اتحاد شکلگرفته برای امتیاز ندادن به آمریکا و اصرار بر لغو تحریمها را بشکند.
بسیاری با رصد وقایع میدانی معتقدند ایستادگی تهران بر قانون مصوب مجلس برای بازگرداندن برگ توانمندی هستهای روی میز درحال نتیجه دادن است و درکنار آن امضای توافقنامه 25 ساله میان تهران و پکن نیز که میتواند عاملی برای بیاثر شدن همیشگی تحریم باشد نیز کمک کرده که آمریکا فعالیتهای خود را با تغییر سیاستهای تهران آغاز کند.
معماران تحریم در آمریکا بارها گفتهاند تحریم تا جایی باید ادامه پیدا کند که اثرگذار باشد و ایران نتواند راههای جایگزین دائمی برای حل مشکلاتش پیدا کند. با مدنظر قرار دادن این مساله بهنظر میرسد که آمریکاییها دوباره درصدد تغییر محاسبات و برنامههای تنظیمی ایران برای احیای اقتصاد زیر سایه تحریم هستند.
پیامک هشدار کرونایی را باید به روحانی میزدید، نه مردم!
وزارت بهداشت برای هشدار درباره کرونا و جلوگیری از شیوع آن، باید به آقای روحانی پیامک میزد و نه به مردم!
سایت عصر ایران از سایتهای حامی دولت، به رویکرد غیرمسئولانه آقای روحانی در این زمینه پرداخت و نوشت: «هموطن عزیز با آرزوی تندرستی و شادکامی؛ متاسفانه اوجگیری خیز چهارم کرونا در سراسر کشور قطعی است. تعداد مبتلایان در اکثر نقاط کشور با سرعت در حال افزایش است. برای حفظ سلامت و جان خود و خانواده، لطفا به سیزده بدر نروید، خارج از منزل حتما ماسک بزنید، از حضور در دورهمیهای خانوادگی، مراسم عروسی و سوگواری و محیطهای پرجمعیت پرهیز کنید.»
احتمالا پیامک بالا به دست شما هم رسیده است. مسئولان وزارت بهداشت به شدت نگران بالا رفتن آمارها و آغاز اوجگیری دوباره کرونا هستند. این وضعیت به شدت قابل پیشبینی بود. مردم سفر رفتند، عروسی گرفتند، مهمانی دادند، بعضیها دیگر در مکانهای عمومی از ماسک استفاده نمیکنند و همه اینها باعث به وجود آمدن شرایط فعلی است.
اما ای کاش مسئولان وزارت بهداشت این پیامک را برای جناب رئیسجمهور میفرستادند. روحانی در 7 فروردین 1400 گفت: «به نظر من پیک کرونا پایان یافته است. مقابله با این بیماری از 14 ماه تا الان سهلتر و آسانتر شده است.»
کاش به جای توضیح دادن به مردم، ابتدا رئیسجمهور را توجیه میکردند که با سخنانشان، به عادیسازی شرایط کرونایی کمک نکنند.
شک نکنید برخی بعد از شنیدن این سخنان شاذ رئیسجمهور، بار و بندیل سفر را بستند و راهی شهرهای زیبای کشور شدند.
بله، شرایط امروز تنها و تنها به خاطر حس عادی شدن شرایط است که توسط ستاد ملی کرونا به مردم القا شد. وقتی سفر رفتن آزاد است، وقتی جشن گرفتن برقرار است و فقط یک منع رفت و آمد آن هم به صورت نیمبند اجرا میشود باید هم شاهد آمار مرگ و میر سه رقمی کرونایی باشیم.
کرونا حسابی از این شرایط راضی است. شده مثل آنهایی که رکابی میپوشند، متکا را روی زمین میاندازند و جلوی تلویزیون لم میدهند، تخمه میخورند و کیف دنیا را میبرند.
القصه که با این شکل تصمیمگیری، باید منتظر پیک چهارم و پیکهای بعدی هم باشیم.
آن چنان رونقی به اقتصاد بدهیم ... که مرغ هم صفی شود (!)
عجیب است که دولت روحانی 8 سال پس از وعده ایجاد رونق اقتصادی در حد بینیاز کردن مردم از یارانه، به صفهای مرغ و تشکیل «قرارگاه مرغ» رسید!
جهاننیوز با اشاره به سوءمدیریت اقتصادی دامنهدار دولت روحانی نوشت: دولتی که قرار بود عزت را به پاسپورت بازگرداند و چنان رونق اقتصادی ایجاد کند که مردم به یارانه 45 هزار تومانی نیازی نداشته باشند، حالا طوری عمل کرده که برای ساماندهی قیمت گوشت مرغ «قرارگاه ساماندهی مرغ» تشکیل میدهد.
زنگ خطر افزایش قیمت مرغ از زمانی که ویدئوی دفن جوجههای یک روزه در فضای مجازی منتشر شد، به صدا درآمد. مرغداران نسبت به افزایش قیمت غذای طیور انتقاد کردند اما دولت در این حوزه چندان همراهی نکرد. قیمت مرغ رشد صعودی قابل توجهی یافت و از کیلویی حدود 12 هزار تومان به 20 هزار و 400 تومان رسید. البته این بهای دولتی بود و بازار آزاد قیمت هر کیلو گوشت مرغ به کیلویی 40 هزار تومان هم رسید. گوشت قطعهبندی شده مرغ نیز تا حدود 80 الی 100 هزار تومان نیز به فروش رسیده است. این در حالی است که حالا ستاد تنظیم بازار قیمت گوشت مرغ را به کیلویی 24 هزار و 900 تومان افزایش داده است. برخی میگویند دولت این اقدام را جهت برچیدن صفهای طویل گوشت مرغ انجام داده اما هنوز بازار مرغ، دو نرخی است و حتی تا حدود 2 برابر قیمت در بازار آزاد این کالا به فروش میرسد.
دولت در حالی اقدام به افزایش گوشت مرغ آنهم مصوب تنظیم بازار کرده است که روحانی در جمع هیئت دولت خطاب به وزیر صمت عنوان کرده بود که دیگر نباید قیمت کالاها در این چهار ماه افزایش یابد.
او در این زمینه گفته بود: «من از وزارت صمت خواهش میکنم بگذارید این بازار یک ثبات داشته باشد. یعنی هر چه بنا باشد گران بشود در سال 99 گران شده است، بگذارید این چهار ماه ثبات داشته باشد. هم وزارت جهاد کشاورزی و هم وزارت صمت تمام توانشان را باید بکار ببرند که مردم یک شرایط بهتری را احساس کنند.»
حالا اما دولت برای ساماندهی بازار مرغ دست به تشکیل یک قرارگاه زده! قرارگاهی که به اسم «قرارگاه ساماندهی مرغ» نامگذاری شده است. این موضوع از سوی مردم با واکنشهای منفی و طنزآمیزی روبرو شده است.
مردم مطرح میکنند که اولین کار این قرارگاه که ساماندهی بازار مرغ است گران کردن قیمت مصوب این کالای پروتئینی بوده است.
جالب است که «علی ربیعی» سخنگوی دولت نیز اخیراً اعلام کرده بود برنامهای برای افزایش قیمتها تا پایان دولت نداریم!
دولتمردان از رئیسجمهور گرفته تا سخنگوی دولت عنوان میکنند که در این چهار ماه معطوف به خاتمه دولت قرار نیست کالاها گران شود اما دولت در اداره امور، خلاف این را نشان میدهد. وعدههای رئیسجمهور در 8 سال گذشته و وضعیت امروز کشور نشان میدهد که نتیجه و حاصل عملکرد دولت روحانی چه بوده است.
این روزها مردم با یک شوخی و طنز تلخ نسبت به سخنان برخی دولتمردان مینگرند و عنوان میکنند هر بار پاستورنشینان وعده عدم گرانی و ثبات بازار را میدهند باید منتظر اتفاقی برعکس در این خصوص بود.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
مجلس یازدهم آماده برداشتن گامهای بلندتری است
رئیس مجلس اظهار داشت: مجلس توانسته است خواستهها و اراده مردم را محقق کند و با استفاده از ظرفیتهای مغفولمانده قانونی خود، قدرت قوه مقننه را احیا کند و فارغ از حواشی و جنجالها، مجلس یازدهم آماده برداشتن گامهای بلندتری است. محمدباقر قالیباف در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: زمانی میگفتند مجلس کارهای نیست و نمیتواند تغییری ایجاد کند. با فعالیت مجلس یازدهم، هم صنعت هستهای مجدد به راه افتاد و مقدمات رفع تحریمهای آمریکا فراهم شد و هم ظرفیت بحرانسازی لایحه بودجه در حد توان دولت مهار شد. حالا میگویند چرا مجلس تصمیمات مهم را بگیرد؟ رفراندوم لازم است! این بدان معنی است که با لطف خدا، مجلس توانسته است خواستهها و اراده مردم را محقق کند و با استفاده از ظرفیتهای مغفول مانده قانونی خود، قدرت قوه مقننه را احیا کند. فارغ از حواشی و جنجالها، مجلس یازدهم آماده برداشتن گامهای بلندتری است.
***
نخستوزیر کرهجنوبی فروردینماه به تهران میآید
یک شبکه کرهای گزارش داد نخستوزیر این کشور در آینده نزدیک عازم تهران خواهد شد تا درباره موضوع آزادسازی نفتکش توقیف شده کرهای با مقامات ایرانی رایزنی کند. شبکه اسبیاس کرهجنوبی اعلام کرد «چونگ سوی گیون» نخستوزیر این کشور قرار است بزودی به ایران سفر کند. قرار است این سفر در راستای حلوفصل موضوع آزادسازی نفتکش توقیف شده کرهجنوبی در ایران باشد. این سفر نخستین سفر کاری چونگ به یک کشور خارجی پس از رسیدن به این مقام است. بنا بر این گزارش، زمان این سفر قرار است 11 آوریل (22 فروردین) باشد و او خواهان دیدار با حسن روحانی، رئیسجمهور ایران هم شده است. دیپلماتها معتقدند مساله آزادسازی نفتکش کرهای تاکنون به مرحله نهایی رسیده است که شخص نخستوزیر مستقیما به ایران میرود.
***
نامه کارگروه مقابله با تحریمها به رؤسای قوا
رویکرد وزارت امور خارجه در پیگیری لغو تحریمها اصلاح شود
رئیس کارگروه مقابله با تحریمها در مجلس شورای اسلامی از ارسال نامه این کارگروه به رؤسای قوا و دبیر شورای عالی امنیت ملی و تاکید بر تغییر رویکرد وزارت امور خارجه در پیگیری موضوع لغو تحریمها خبر داد. سیداحسان خاندوزی در گفتوگو با فارس، با اشاره به تأکیدات چندباره رهبر معظم انقلاب درباره لغو کامل تحریمها و راستیآزمایی لغو تحریمها به عنوان شرط بازگشت دوباره ایران به برجام و ایفای تعهدات برجامی اظهار داشت: راستیآزمایی لغو تحریمها به عنوان یک راهبرد دقیق و هوشمندانه، نیازمند وجود شاخصهای سنجشپذیر و قابل محاسبه درباره لغو تحریمهاست تا جمهوری اسلامی بر اساس این شاخصها بتواند لغو تحریمها و اثربخشی آنها را راستیآزمایی و صحتسنجی کند. وی با بیان اینکه به دلیل رویکرد وزارت امور خارجه در حال حاضر چنین شاخصهایی به طور دقیق وجود ندارد، گفت: بر این اساس، کارگروه مقابله با لغو تحریمها در مجلس طی نامهای به رؤسای ۳ قوه و دبیر شورای عالی امنیت ملی، خواستار تغییر رویکرد وزارت امور خارجه از جنبه سلبی و حقوقی صرف به جنبه ایجابی و عملیاتی برای بهرهمندی ایران از منافع خود در برجام شده است. خاندوزی افزود: در واقع تاکنون برای بهرهمندی اقتصادی ایران از منافعش در برجام و لغو تحریمها، طرف ایرانی صرفا خواستار لغو مجموعهای از تحریمها در چارچوب برجام بوده و ظاهرا فهرستی از سوی وزارت امور خارجه آماده شده است که شامل تحریمهای وضع شده در دوره ترامپ و اواخر دوره اوباما بوده و خواستار این شدهاند دولت آمریکا در صورت تغییر رویکرد، این تحریمها را لغو کند تا این امکان فراهم شود که جمهوری اسلامی مانند دوره ابتدایی اجرای برجام از منافع اقتصادیاش بهرهمند شود. وی با بیان اینکه این درخواستها معمولا با کلیگویی و رفتارهای فریبکارانه طرف مقابل مواجه میشود، ادامه داد: منظور از تغییر رویکرد پیگیری لغو تحریمها از حالت سلبی به حالت ایجابی و عملیاتی، این است که یکسری شاخصهای عملیاتی مشخص و قابل سنجش برای بهرهمندی ایران از منافعش در برجام و موضوع لغو تحریمها مشخص شده و این شاخصها ملاک راستیآزمایی موضوع لغو تحریمها و ایفای تعهدات ایران در برجام شود. وی افزود: برخی از این شاخصهای کمی و سنجشپذیر شامل تعیین میزان مشخصی از صادرات نفت در روز، تعیین میزان حوالهها و «السی»های بین بانکی صادر شده برای تجار ایرانی و نیز تعیین تعداد مشخصی از محمولههای تجاری و بیمهای کشتیرانی ایران میشود که در این نامه به آنها اشاره شده است.
***
ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری ۲۱ اردیبهشت آغاز میشود
بر اساس آخرین اعلام ستاد انتخابات کشور ثبتنام داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری از روز سهشنبه ۲۱اردیبهشت آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه ۲۵اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه مییابد. به گزارش ایسنا، بر اساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاستجمهوری، انتخابشوندگان هنگام ثبتنام باید دارای شرایط زیر باشند:
از رجال مذهبی، سیاسی، ایرانیالاصل، دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا و مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.
این در شرایطی است که نمایندگان مجلس یازدهم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری را در دست بررسی دارند ولی با توجه به زمان اندک باقیمانده تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، به نظر میرسد قانون انتخابات ریاستجمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی همچنان مبنای برگزاری انتخابات باشد. سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندورهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی ۲۸ خردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.
*********************************
روزنامه خراسان**
رکوردشکنی کابینه درباره 1800 مصوبه قدیمی
بر اساس پیشنهاد یک عضو کابینه که در آخرین روزهای سال گذشته، به تایید هیئت وزیران رسیده و ابلاغ شده است، حدود 1800 مصوبه و تصمیم دولت های پیش و پس از انقلاب از حوالی سال 1300 تاکنون در حوزه های اقتصادی و زیربنایی، به صورت کامل یا بخش هایی از مصوبه نسخ و باطل شده است که این اقدام از برخی جهات، در دهه های گذشته کم نظیر است. مقرر شده تعدادی از مسئولان دولتی، برای اطلاع رسانی و نشر این تصمیم مهم به جامعه هدف و مردم، همکاری لازم را انجام دهند.
مجوز روحانی برای فروش 33 هزار متر زمین
طبق پیشنهاد یکی از کمیسیون های تخصصی هیئت دولت که در اولین روزهای سال جدید به تایید رئیس جمهور نیز رسیده، مقرر شده حدود 33 هزار متر مربع از اراضی دولتی واقع در تهران و متعلق به یکی از رسانه های رسمی کشورمان، به فروش گذاشته شود. در این مصوبه تاکید شده است که اراضی مذکور، پس از تغییر کاربری فروخته خواهد شد و وجوه حاصل از آن، به حساب خزانه واریز می شود.
*********************************
روزنامه ایران **
نخست وزیر کره جنوبی در راه تهران
خبر اول اینکه، رسانههای کره جنوبی از احتمال سفر «چانگ سیه کیون» نخست وزیر کره جنوبی به تهران با هدف گفتوگو در مورد آزادسازی کشتی توقیف شده این کشور خبر دادند.
به گزارش ایرنا، تلویزیون «اس بی اس» کره جنوبی در گزارشی اعلام کرد که چانگ قرار است بعد از این که بار دیگر به عنوان نخست وزیر این کشور انتخاب شد به تهران سفر کند. بر اساس این گزارش، سفر چانگ به تهران که با هدف گفت و گو در مورد آزادسازی کشتی توقیف شده این کشور صورت میگیرد نخستین سفر خارجی وی بعد از انتخاب مجدد است. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۵ دی ماه سال گذشته یک فروند شناور کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی را به دلیل نقض پروتکلهای زیست محیطی در خلیج فارس توقیف کرد. یک مقام عالی رتبه دولت کره جنوبی به تلویزیون «اس بی اس» گفت: انتظار میرود سفر چانگ از ۱۱ ماه آوریل (۲۲ فروردین) آغاز شود. او قرار است در این سفر با حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران دیدار کند. این در حالی است که روز جمعه یک منبع دیپلماتیک کره جنوبی به خبرگزاری یونهاپ این کشور گفت: ایران به احتمال زیاد تانکر نفتی توقیف شده کره جنوبی و ناخدای آن را اوایل هفته آینده آزاد خواهد کرد.
سناتورهای امریکایی: بایدن گام اول را بردارد
خبر دیگر اینکه، «کریس مورفی» و «رو کانا» سناتورهای دموکرات با اشاره به بنبست ایجاد شده میان امریکا و ایران درخصوص برجام، از دولت بایدن خواستند برای برداشتن گامهای اول به منظور بازگشت به برجام ابراز تمایل کند.
به گزارش تابناک، مورفی در وبیناری گفت به همراه سناتور «تیم کین» در حال نوشتن نامهای است که روشن میکند حمایت قابل توجهی در سنای امریکا از رویکرد پایبندی دوجانبه وجود دارد. وی با بیان اینکه دونالد ترامپ به توصیه کسانی که مخالف برجام بودند گوش داد، افزود: او فهرستی شامل ۱۲ تقاضا را مقابل ایران قرار داد که برنامه هستهای، برنامه موشکی و حمایت از حماس را شامل میشد و بعد منتظر ماند و ماند و ماند. نه تنها ایران درباره هیچ یک از آن ۱۲ موضوع که دولت ترامپ فهرست کرده بود پای میز مذاکره نیامد، بلکه برنامه تحقیقات هستهای خود را مجدداً آغاز کرد. مورفی در ادامه با اشاره به سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ، ادامه داد: فشار حداکثری شکست ناخوشایند ۱۰۰ درصدی بود و بنابراین همان طور که برای بازگشت به برجام آماده میشویم، مهم است که به مخالفان آن یادآوری کنیم استدلال آنها آزمایش شده است؛ استدلال آنها شکست خورده است. اکنون کار، بازگشت هر چه سریعتر به توافق است. این سناتور امریکایی یادآور شد که واشنگتن نخستین طرفی بود که برجام را ترک کرد و بنابراین نباید در برداشتن نخستین گام برای بازگشت به آن ملاحظه نشان دهد.
پاسخ عبدی به ادعای میرسلیم
دست آخر اینکه، عباس عبدی به اظهارات میرسلیم درباره توافق ایران و چین واکنش نشان داد.
به گزارش خبرآنلاین، این فعال سیاسی اصلاحطلب در توئیتی در واکنش به اظهارات مصطفی میرسلیم درباره سند همکاری ایران و چین نوشت: «اصولگرایان محترم آنقدر غرق در کینه و نفرت هستند که متوجه نیستند حرفهایشان نشانگر زیر سؤال رفتن استقلال کشور است، فقط استقلال مانده بود که ظاهراً صرف هزینه بقای آقایان میشود.» گفتنی است سید مصطفی میرسلیم نماینده تهران در مجلس در مصاحبهای گفته بود که دولت چین احساس میکرد دولت روحانی از آنها سوء استفاده میکند و وقتی هیچ خیری از دولت ندیدند، مستقیماً با رهبری مذاکره کردند و برای قرارداد
۲۵ ساله توافق کردند.
*********************************
روزنامه شرق **
نخستوزیر کره جنوبی منتظر انتخاب مجدد و سفر به تهران
فارس: رسانههای کره جنوبی اعلام کردند، «چونگ سیه-کیون»، نخستوزیر کره جنوبی، احتمالا ۲۲ فروردین پس از پایان فرایند انتخاب مجدد بهعنوان نخستوزیر، برای گفتوگو با مقامهای جمهوری اسلامی ایران درباره آزادسازی نفتکش «هانکوک چیمی» و کاپیتان آن به ایران سفر میکند. وبگاه «اسبیاس» کره جنوبی در گزارشی با اشاره به برنامه سفر نخستوزیر کره جنوبی به ایران نوشت که چونگ سیه-کیون به محض پایان فرایند انتخاب مجدد نخستوزیر، به ایران سفر خواهد کرد و این اولین سفر خارجی او از زمان تصدی دوباره بر منصب نخستوزیری محسوب خواهد شد. طبق این گزارش، یکی از مقامهای عالیرتبه دولت کره جنوبی در یک تماس تلفنی با وبگاه «اسبیاس» گفت که نخستوزیر چونگ در حال گذراندن آخرین مباحثات درباره طرح خود برای سفر به ایران پس از انتخاب مجدد بهعنوان نخستوزیر کره جنوبی در هفتم ماه آوریل (۱۸ فروردین) است. براساس این گزارش، احتمالا نخستوزیر کره جنوبی در تاریخ ۱۱ آوریل (۲۲ فرودین) به ایران سفر خواهد کرد و به دنبال دیدار با «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران است. این رسانه کرهای در ادامه افزود دیپلماتهای کره جنوبی مدعی شدهاند که طبق تحلیلها، بحثها درباره آزادسازی نفتکش هانکوک چیمی کره جنوبی وارد مرحله نهایی شده است و به همین منظور چونگ شخصا به دنبال سفر به ایران است. برنامه سفر آتی نخستوزیر کره جنوبی به ایران در حالی منتشر شده است که روز جمعه یک منبع دیپلماتیک کره جنوبی با اعلام پیشرفتهای خوب در مذاکرات با طرف ایرانی درباره نفتکش توقیفشده کرهای خبر داد که احتمالا بهزودی این کشتی و کاپیتانش آزاد شوند. خبرگزاری دولتی «یونهاپ» کره جنوبی در گزارشی ادعا کرده که احتمالا در هفته آینده ایران نفتکش «هانکوک چیمی» این کشور و کاپیتان آن را آزاد کند. خبرگزاری یونهاپ در ادامه همچنین درباره علت آزادی احتمالی نفتکش کره جنوبی گزارش کرد که «هنوز معلوم نیست چرا ایران با آزادی نفتکش و کاپیتانش موافقت کرده است؛ اما گمانهزنیهایی درباره احتمال حصول پیشرفت در موضوع درخواست ایران از کره جنوبی برای رفع بلوکه هفت میلیارد دلار دارایی این کشور به واسطه تحریمهای ایالات متحده مطرح شده است».
ظریف به آسیای مرکزی میرود
ایسنا: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: محمدجواد ظریف به چهار کشور ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان میرود. سعید خطیبزاده در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «توسعه روابط با آسیای مرکزی، منطقه اشتراکات تمدنی، تاریخی و فرهنگی، همواره جزء اولویتهای اصلی ایران بوده است. دکتر ظریف در تاریخ 16 تا 19 فروردین عازم ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان است و تمرکزش بر همکاریهای دوجانبه و منطقهای خواهد بود».
گفتوگوی تلفنی بلینکن و همتای بحرینی
فارس: خبرگزاری رسمی بحرین گزارش داد که وزیر امور خارجه این کشور با همتای آمریکایی خود گفتوگویی تلفنی داشته که یکی از محورهای این گفتوگو پرونده هستهای ایران بوده است. «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا، شامگاه جمعه با «عبداللطیف بن راشد الزیانی»، وزیر امور خارجه بحرین، تلفنی گفتوگو کرد. براساس گزارش خبرگزاری رسمی بحرین (بنا)، عبداللطیف الزیانی در این تماس تلفنی از روابط منامه و واشنگتن در زمینههای مختلف تمجید کرده و همتای آمریکایی او نیز ضمن تأکید بر این موضوع که بحرین از دههها قبل یکی از شرکا و همپیمانان مهم واشنگتن بوده، به خاطر میزبانی بحرین از نیروهای دریایی فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه غرب آسیا تقدیر و تشکر کرده است. آنتونی بلینکن همچنین بار دیگر بر حمایت واشنگتن از توافق سازش منامه و تلآویو تأکید کرده و درعینحال مدعی شده است که این توافق «بازتابی از تمایل به همزیستی، ارتباط، برقراری امنیت، ثبات و شکوفایی برای منطقه است». این تماس تلفنی در حالی صورت گرفته است که آنتونی بلینکن شامگاه جمعه همچنین با «گابی اشکنازی»، همتای صهیونیست خود، درباره موضوعات مختلفی از قبیل «چالشهای امنیتی منطقه» و عادیسازی روابط تلآویو با کشورهای عربی گفتوگو کرده است.
بررسی مسائل مرزی و مرتبط با تردد و ترانزیت بین ایران و افغانستان
ایسنا: محسن بهاروند، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه کشورمان و میر ویس ناب، معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان، روز دوازدهم فروردین در نقطه مرزی دوغارون- اسلام قلعه ملاقات کردند. طرفین ضمن بازدید از عملیات نوسازی و مرمت گذرگاه مرزی بین دو کشور مسائل مرزی و مسائل مرتبط با تردد و ترانزیت را بررسی کردند. معاونان وزرای امور خارجه دو کشور توافق کردند که عملیات راهسازی و نوسازی گذرگاه مرزی بدون تأثیر بر مسائل مرزی و حقوقی با سرعت ادامه یافته و اینگونه مسائل صرفا توسط کمیسیون مشترک مرزی دو کشور بررسی و حلوفصل شود.
********************************