روزنامه کیهان **
غلط زیادی شبکه سعودی درباره شرط روابط با ایران
تارنمای شبکه العربیه به نقل از منابع خود اعلام کرد که «ایران و عربستان در مذاکرات خود بسیار جدی هستند، اما از نظر سعودیها شرط موفقیت این مذاکرات منوط به تغییر رفتار جمهوری اسلامی است.»
العربیه مینویسد: پس از انتشار گزارشهای ضد ونقیض درباره مذاکرات ایران و سعودی در بغداد، یک منبع آگاه ضمن تایید این مذاکرات، به العربیه گفت: طرف سعودی تأکید کرده شرط موفقیت مذاکرات تهران و ریاض تغییر رفتار جمهوری اسلامی است. منابع آگاه به روند مذاکرات گفتند: دو طرف مذاکره بسیار جدی هستند و خواهان تسریع روند مذاکرات برای رسیدن به راهکارهای حل اختلافات به نفع دو کشور و کل منطقه هستند؛ اما شرط طرف سعودی تغییر کلی رفتار جمهوری اسلامی است. یک دیپلمات خلیجی سابق نیز به العربیه گفت: پس از اظهارات ولیعهد سعودی محمد بنسلمان اکنون توپ در زمین ایران است که باید انتخاب کند آیا میخواهد کشوری باشد که به ثبات منطقه کمک میکند، یا کشوری منزوی باش؟
محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی، درباره روابط با ایران و چالشهای آن، در گفتگو با شبکه «العربیه» درباره بازگشت این روابط ابراز امیدواری کردهاما در عین حال مدعی شده بود مشکل روابط، رفتار رژیم تهران است. مانند برنامه هستهای یا حمایت از شبهنظامیان قانونشکن در برخی کشورهای منطقه و همچنین برنامه موشکهای بالستیک.
محمد بنسلمان همچنین درباره حمایت جمهوری اسلامی از مقاومت یمن در برابر اشغالگران سعودی گفت: «کودتای حوثیها علیه دولت یمن نامشروع است. حوثیها رابطه محکمی با رژیم ایران دارند.
العربیه گفت: شرط موفقیت مذاکرات، تغییر رفتار ایران در یمن و سایر کشورهای منطقه مخصوصاًً عراق است.
یادآور میشود، مقامات آمریکایی و صهیونیستی به رژیم عربستان به چشم گاو شیرده که استقلالی از خود ندارد نگاه میکند. به همین دلیل هم رژیم سعودی بهویژه در دهه گذشته، بهعنوان تامینکننده اصلی منابع مورد نیاز گروههای تروریستی در منطقه عمل کرده و نقش تامینکننده آتشافروزیهای آمریکا و اسرائیل را برعهده داشته است.
اولین انتظار مردم از رئیسجمهور جدید
آنچه این روزها سؤالی برای افکارعمومی شده این است که «فرمان اول رئیسجمهور آینده چه باید باشد؟» خبرگزاری دولتی خبرآنلاین، ضمن طرح این مطلب نوشت: فاصله تا ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری کوتاه است و صف کاندیداهای ریاستجمهوری بلند. اما فارغ از اینکه چه کسی رئیسجمهور میشود و کدام جریان سیاسی پیروز رقابت میشود، آنچه این روزها سؤالی برای افکار عمومی شده این است که «فرمان اول رئیسجمهور آینده چه باید باشد؟» فرمان اقتصادی؟ فرمان سیاسی؟ فرمان اجتماعی یا ...
این خبرگزاری دولتی، از مخاطبان خواست تا نظر خود را درباره این سؤال به اشتراک بگذارند. بخشی از نظرات را میخوانید:
- بورس و حذف قیمتهای دستوری.
- فرمان نده کار کنه.
- هیچی اگه بخواد واقعاً کشور درست بشه باید از نو شروع کرد.
- اقتصاد رو درست کنه.
- اخراج تمام مسئولین دوتابعیتی.
- صداقت. مردم را سر کار نگذاشتن. وعده بیخودی و پوچ ندادن.
- دستگیری آقازادههای مختلس.
- اصلاح برجام ننگین.
- تو صف معطل نمونیم.
- پراید رو ارزون کنند. میخام تو اسنپ کار کنم. متشکرم.
- فرمان اقتصادی: رونق اقتصادی و حمایت عملی از بورس.
- بورس و حذف قیمتهای دستوری.
- فقط اقتصاد رو درست کنه.
- درخواست رفراندوم.
- فرمان نده عمل کنه.
- گرفتن مالیات خیلی سنگین از محتکران مسکن و ممنوع کردن داشتن بیش از ۲ خانه برای هر ایرانی مگر اینکه در قالب شرکتهای حرفهای اجاره داری، کار کنند.
- حاکمیت قانون در کشور.
- حمایت از تولید ملی، ثبات بازار.
- فرمان نده، بره پای کار.
- برگشت پولی که از دست سهامداران بورس رفته.
- دستور دهد که دولت در بورس دخالت نکند و اجازه دهد بازار سرمایه منطبق بر سازوکارهای اقتصادی مسیر خود را طی کند.
- نجات بورس و مجازات محتکران مسکن.
- یه دستوری صادر کنه که دیگه تو صف وانستیم.
- رسیدگی بسیار جدی و سریع به وضع معیشتی همه کسانی که از صدقه سر دولت تدبیر و امید زیر خط فقر قرار دارند.
چاک شومر: برجام باید برنامه موشکی تروریسم و حقوق بشر را هم شامل شود (!)
رهبر دموکراتها در سنای آمریکا، در یک گزافهگویی آشکار که ماهیت دموکراتها را نشان میدهد، گفت: توافق احتمالی جدید با ایران باید مسائل مربوط به برنامه موشکی، تروریسم منطقهای و حقوق بشر را هم شامل شود (!)
به گزارش دویچهوله، مخالفتها با بازگشت آمریکا به توافق ۲۰۱۵ (برجام) گسترده است که از آن جمله میتوان به اظهارات چاک شومر رهبر اکثریت دموکراتها در سنای آمریکا اشاره کرد.
چاک شومر در نشست اخیر شورای یهودیان نیوریورک خواستار گسترش محورهای مورد مذاکره با ایران شده است. به باور او، توافق با ایران نمیتواند محدود به توافق هستهای باشد و باید دیگر مسائل را نیز دربر گیرد.
اظهارات چاک شومر در نشست شورای یهودیان نیویورک در شرایطی صورت میگیرد که شماری از سناتورهای جمهوریخواه نیز با رفع تحریمها و رفع انسداد از داراییهای بلوکه شده ایران مخالفت ورزیدهاند.
به گزارش دویچهوله اهمیت اظهارات چاک شومر برخاسته از موقعیت سیاسی او است. شومر رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنا است. سایت «جویش اینسایدر» با انتشار گزارشی به بخشهایی از اظهارات شومر در نشست یاد شده پرداخته است.
شومر گفته است؛ اگر قرار بر نشستن پشت میز مذاکره باشد، آنگاه باید بدانیم که مسائل متعددی برای گفتگو در دستور کار قرار دارد.
رهبر فراکسیون دموکراتها در سنای آمریکا گفته در سال ۲۰۱۵ نیز یکی از مخالفان امضای توافق هستهای با ایران بوده و سه سال پس از آن هم یکی از کسانی بوده که مخالف خروج آمریکا از آن توافق توسط دولت ترامپ بوده است.
چاک شومر تاکید کرده است که خروج آمریکا از توافق هستهای به جای منزوی کردن ایران منجر به انزوای آمریکا شد. او گفت: «اکنون ایران از توان و ظرفیت هستهای بیشتری برخوردار است و به ساخت جنگافزار هستهای نزدیکتر از آن روزی است که ترامپ از توافق هستهای خارج شد یا از آن روزی که اوباما آن توافق هستهای را امضا کرد.»
چاک شومر تاکید کرد، او مخالفتی با مذاکره با مقامات جمهوری اسلامی ندارد. حتی بر این باور است که این مذاکرات الزامی است. وی میگوید: منظور من این نیست که باید از گفتگو و مذاکره با ایران اجتناب ورزید و من هیچ مشکلی با نشستن پشت میز مذاکره و گفتگو با مقامات ایران ندارم.عدم مذاکره با ایران میتواند منجر به آن شود که جمهوری اسلامی فعالیتهای هستهای خود را تا ساخت بمب اتمی ادامه دهد.
اما هرگاه مذاکره بر سر فعالیتهای هستهای ایران را پذیرفتهایم، باید به مسائل دیگر نیز توجه کنیم.
این مسائل نقض حقوق بشر، برنامه تولید موشکهای بالستیکی، حمایت از تروریسم و گروگانگیری را نیز شامل میشود.
همراهی عجیب شهرداری تهران با اراذل و اوباش آبان ۹۸
شهرداری تهران با زمینهسازی یک روزنامهنگار ضدانقلاب از حقوق بیتالمال در اغتشاشات سال ۹۸ اعلام گذشت کرد.
مشرق نوشت: شهردار تهران در یک نمایش انتخاباتی به سود اصلاحطلبان در شبکه اجتماعی کلاب هاوس حاضرشده و در بخشی از سخنان خود در پاسخ به یک خبرنگار ضدانقلاب اعلام کرد که برخی از اغتشاشگران سال ۹۸ با شکایت شهرداری روبهرو بوده و تا زمانی که خسارات وارده را جبران نکنند؛ احتمال آزادی آنها وجود ندارد.
پیروز حناچی در آن گفتوگوی چندساعته اعلام کرد؛ در انتخابات ریاستجمهوری وارد نشده و بهشت را با جهنم عوض نمیکند. فردای انتشار این خبر در رسانهها؛ معاون ارتباطات شهرداری تهران در اقدامی عجیب در توییتر نوشت: «با درخواست تعدادی از شهروندان؛ حناچی به مدیرکل حقوقی خود دستور داده نسبت به متهمان اعلام رضایت کند.» این تغییر نظر ۱۸۰ درجهای در عرض کمتر از ۲۴ ساعت قابل توجه است و مشاوران شهردار تهران خطای او را به سرعت پاک کردهاند.
به نظر میرسد این اقدام شهرداری تهران در اعلام رضایت از چند عنصر اغتشاشگر در ماجرای سال ۹۸ بیش از آنکه قدمی خیرخواهانه برای آزادی چند زندانی باشد؛ نمایشی در جهت به دست آوردن دل اصلاحطلبان و امضاءکنندگان بیانیه ۷۷ نفره در شب انتخابات است.
شهرداری تهران باید پاسخ دهد که بر اساس کدام منطق قانونی اعلام گذشت کرده و چرا باید پرداخت خسارتهای وارده از جیب بیتالمال باشد؟!
البته این [رفتار]ضدامنیتی در شهرداری تهران عمق دارد! روزنامه همشهری در روزهایی که عملیات تروریستی در کف خیابان در حال اجرا بود؛ در مقالهای نوشته بود: «باید اعتراض در قانون و ساختار کشور به رسمیت شناختهشده و فکر میکنیم موقع آن رسیده که این حق را علناً به رسمیت بشناسیم و حتی آنها را هدایت کنیم.»
گفتنی است، مسئولان شهرداری تهران باید توضیح دهند که این مردمی که درخواست بخشیدن شکایت و مطالبه خسارت وارده از سوی اغتشاشگران به شهر و بیتالمال را دارند دقیقاً چه کسانی هستند؟ آیا این مردم همان خبرنگار ضد انقلاب یا برخی افراد بیدغدغه حاضر در کلاب هاوس هستند یا مردمی که چهار سال است منتظر اقدامات عملی شهرداری در رفع مشکلات شهری و پایان یافتن کم کاریهای مشهود در دوره مدیریت فعلی هستند؟ چطور هر موقع مردم مطالبه اقداماتی همچون گسترش حملونقل عمومی را از مدیران شهرداری میکنند بهانه کمبود منابع مالی مطرح میشود، اما با اشاره یک خبرنگار ضد انقلاب خسارت وارده به امکانات شهری که از جیب همین مردم تهیه شده با حاتمبخشی جناب شهردار بخشیده میشود؟!
۱۱۵ درصد تورم ظرف ۳ سال دولت مواجهه واقعی نداشت
شکستن تورم، شجاعت میخواست، اما دولت، این شجاعت را نداشت.
این تحلیل را وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و استاد دانشگاه خوارزمی تصریح کرده و به روزنامه آرمان گفته است: میانگین تورم دهه ۹۰ همانند دهه ۷۰ (دولت هاشمی) جزو بالاترین دهههای تورمی بوده است. همچنین در سه ساله گذشته وضعیت تورم بسیار وخیم بوده؛ به شکلی که تورم سال ۹۷ به میزان ۳۸ درصد، تورم سال ۹۸ به میزان ۴۱ درصد و تورم سال ۹۹ به میزان ۳۶.۵ درصد بوده است. در مجموع در ۳ سال گذشته بیش از ۱۱۵ درصد تورم داشتهایم.
علت این است که در تمام این سالها با تورم مواجهه علمی و اصلاح ساختاری نداشتهایم؛ برخورد ما با تورم بیشتر شعارگونه و غیراصیل بوده است. نکته مهم این است که هرگز شجاعت، جرات و قدرت اجرایی برای حل ریشههای تورم را نداشتهایم. حال اگر به بحث علتها برگردیم؛ میبینیم چهار عامل اصلی منجر به بروز چنین تورمهایی در کشور شده است. عامل نخست مربوط به «سیاستهای پولی و برگرفته از نظریه پولی»، عامل دوم مربوط به «تورم حاصل از بیانضباطیهای مالی و کسریهای بودجه دولت بوده که آن هم ناشی از انتشار پول و دستدرازی به منابع بانکی و پولی برای تامین کسری بودجه است»، عامل سوم «تورم وارداتی و حاصل از کسریهای تجاری غیرنفتی و ناشی از نظام تولیدی و وارداتی اقتصاد» و عامل چهارم که معروف به هسته سخت تورم است مربوط به «ضعف نظام بهرهوری و نظام مدیریتی در اقتصاد» میشود.
این کارشناس اقتصادی همچنین گفته است: یکی از راههای کنترل تورم هدفگذاری برای مدیریت رشد نقدینگی است. برای این کار نیاز به اصلاحات نظام بانکی و اصلاح ساختار بانک مرکزی داریم؛ زیرا از حیث نظریه پولی ریشههای رشد نقدینگی ناشی از خلق نقدینگی سیستم بانکی، بیانضباطیهای حاکم در نظام بانکی، ناترازیهای بالا در سیستم بانکی کشور و رشد پایه پولی به واسطه بانک مرکزی است. در حال حاضر سیستم بانکی بیش از هزارهزار میلیارد تومان ناترازی واقعی دارد که این هم به دلیل ضعف ساختار و مطالبات معوق و وامهای تمدیدی مکرر است که در دهههای گذشته انباشت شده است.
شقاقی شهری گفت: در سال ۹۹ رشد پایه پولی بیش از ۲۹ درصد شده که طبق گزارش بانک مرکزی بخش عمده این رشد به واسطه دستدرازی دولت به منابع صندوق توسعه ملی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: شکستن هسته سخت تورم نیاز به اصلاحات ساختاری دارد. بهعنوان نمونه برای بهبود فضای کسب و کار، تقویت بخش خصوصی، رقابتپذیر کردن اقتصاد و کاهش دخالت دولت و نهادهای عمومی غیردولتی در اقتصاد باید برنامهریزی کرد و گامهای بنیادی برداشت. برای رد شدن از پدیده تورم نیاز به اصلاحات ساختاری عمیق بهویژه در نظام بانکی، بودجهریزی، تولیدی، ارزی و ساختارهای غیررقابتی و دخالتهای دولت داریم و با نگاه شعارگونه و عوامفریبانه نمیتوان گامی برداشت.
وی در پایان گفت: در دولت آقای روحانی با بحث تورم مواجهه واقعی صورت نگرفته که البته دولت فرصت هم نکرده است؛ همین که دو سه سال اول درگیر مذاکرات بود و تا قرار شد برجام بهثمر بنشیند، مجدد با تحریم مواجه شد، بنابراین فرصتی برای دولت نماند؛ لذا دولت درگیر روزمرگی و حل مسائل روز اقتصاد شد و توان و فرصت اصلاح اقتصاد را نداشت.
********************
روزنامه وطن امروز **
دشمن را با شکستهای خفتبار روانه گورستان تاریخ میکنیم
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه اجازه نمیدهیم دستاوردهای شهیدان آسیب ببیند، گفت: دشمن را با شکستهای خفتبار به گورستان تاریخ روانه میکنیم. سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی در گفتوگوی تلفنی با برنامه سحرگاهی سیمای مازندران به مناسبت سالگرد شهادت مدافعان حرم در خانطومان سوریه، با بیان اینکه دشمنان ما افسرده، عاجز، ناتوان و ناکام هستند، گفت: الحمدلله اسلام به برکت استقامت، صبر، پایمردی، وفاداری و فداکاریها در حال گسترش است. وی با قدردانی از ایثار، استقامت و شکیبایی خانوادههای معظم شهدا اظهار کرد: مردی که به جهاد میرود خداوند در خانه جانشین او است و اگر شهیدان در خانطومان به شهادت رسیدند و در عالم ملکوت روزیخور درگاه الهی شدند، خداوند متعال همدم خانوادههای شهیدان است. فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: خداوند بهشت را بر این خانوادهها ارزانی کرده و خانه این شهیدان دروازه ورود به بهشت است، زیرا جهاد دری از درهای بهشت به شمار میرود. سرلشکر سلامی در پایان با تاکید بر اینکه تا آخر پرچم را برافراشته نگه میداریم و اجازه نمیدهیم دستاوردهای باشکوه شهیدان آسیب ببیند، گفت: به مقاومت ادامه میدهیم و انشاءالله دشمن را با شکستهای خفتبار به گورستان تاریخ روانه میکنیم.
***
سخنگوی شورای نگهبان:
کسانی که قبلاً صلاحیتشان تأیید نشده، در انتخابات ثبتنام نکنند
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به احتمال ثبتنام دوباره کسانی که قبلا صلاحیتشان احراز نشده است، گفت: آنهایی که قبلا یکی، دو نوبت صلاحیتشان تایید نشده را دوباره بررسی میکنیم، اما نتیجه همان میشود. عباسعلی کدخدایی در برنامه «بدون تعارف» با اشاره به گمانهزنیها درباره احراز صلاحیت شدن یا نشدن کاندیداها اظهار کرد: ما خودمان هم نمیدانیم چه کسانی در نهایت احراز صلاحیت میشوند. هیچکدام از اعضای شورای نگهبان مطلع نیستند که نتیجه نهایی چه خواهد شد. وی گفت: ما هنوز بحث جدی درباره بررسی صلاحیتها نداشتهایم. بیشتر بحثها درباره مقدمات و تعداد افراد است. هیچ سقفی برای تعداد کاندیداها وجود ندارد. کدخدایی افزود: گاهی اوقات میگویند صداوسیما از شورای نگهبان خواسته است تعداد صندلیها را بگوید، زیرا ما میخواهیم برای مناظرات صندلیها را بچینیم در حالی که اصلا چنین بحثهایی نیست. وی در پاسخ به این سوال که آنهایی که قبلا صلاحیتشان احراز نشده، میتوانند برای انتخابات ثبتنام کنند؟ گفت: ما قانونا این افراد را نمیتوانیم از ثبتنام منع کنیم، ولی خب هزینهای برای وزارت کشور و دوستان اجرایی خواهد بود. از طرف دیگر ما باید دوباره بررسی کنیم و نتیجه همان میشود. سخنگوی شورای نگهبان گفت: اگر کسی وضعیت خودش را میداند و قبلا یکی، دو نوبت صلاحیتش تایید نشده است، پس چرا مجددا میآید؟ کدخدایی گفت: ما مواردی داشتیم که کسانی که بیشتر با شورای نگهبان هم همراه بودند، عذرشان را خواستیم، اتفاقا از دست ما هم ناراحت شدند.
***
رئیس کمیسیون امنیت ملی با اشاره به پایان فرصت غربیها تا ۳ خرداد:
دوربینهای آژانس خاموش میشود
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر تا سوم خرداد مذاکرات برجامی به نتیجه نرسد، طبق قانون لغو تحریمها، دوربینهای آژانس در مراکز هستهای خاموش میشود. حجتالاسلام مجتبی ذوالنور در گفتگو با تسنیم، با اشاره به ادامه مذاکرات برجامی در وین گفت: تاکنون اتفاق جدیدی رخ نداده و مذاکرات فرسایشی شده است. وی با بیان اینکه «امیدواریم قفل مذاکرات شکسته شود و مسیر با سرعت ادامه پیدا کند»، ادامه داد: اگر این قفل شکسته نشود طبق قانون راهبردی برای لغو تحریمها، سوم خردادماه فرصت غربیها برای عمل به تعهداتشان به پایان میرسد و جمهوری اسلامی ایران بر اساس این قانون اقدامات خود را انجام خواهد داد. نماینده قم در مجلس با تأکید بر اینکه نخستین اقدام در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات تا سوم خرداد عدم اجرای قطعی پروتکل الحاقی از سوی ایران است، اضافه کرد: در زمان حاضر دوربینهای آژانس آفلاین در حال فعالیت در مراکز هستهای کشورمان هستند، اگر تا سوم خرداد قفل مذاکرات باز شود آژانس میتواند به محتوای این دوربینها دسترسی داشته باشد. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد:، اما اگر تا سوم خرداد مذاکرات به نتیجه نرسد محتوای دوربینها امحا میشود و دوربینها نیز خاموش خواهند شد.
***
واکنش ایران به اتهامات بیاساس وزیر خارجه مراکش
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات وزیر خارجه مراکش در گفتوگوی برخط با اعضای لابی صهیونیستی «آیپک»، اتهامات بیپایه دولت مغرب نسبت به جمهوری اسلامی ایران را در راستای کمک به طرحهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه و علیه وفاداران به آرمان حقه فلسطین ارزیابی کرد و افزود: جای تأسف است دولت مغرب که در حال حاضر ریاست کمیته قدس را نیز بر عهده دارد و در شرایطی که جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری به وحدت و یکپارچگی نیاز دارد، در راستای کمک به اهداف دشمنان امت اسلامی توجهات را از موضوع اصلی جهان اسلام که مقابله با تعدی به قدس شریف و دفاع از حقوق ملت فلسطین است، منحرف میکند. لازم به ذکر است «ناصر بوریطه» وزیر خارجه مغرب روز پنجشنبه برای نخستینبار در کنفرانس کمیته روابط عمومی آمریکا- اسرائیل (لابی صهیونیستی آیپک) شرکت کرد که همین امر خشم مخالفان سازش با رژیم صهیونیستی در مغرب را برانگیخت.
وی طی سخنانی در این نشست ایران را به بیثبات کردن شمال و غرب آفریقا متهم کرد و گفت: ایران تمامیت ارضی ما را تهدید و اقدام به آموزش شبهنظامیان برای حمله به ما میکند.
********************
روزنامه خراسان**
تلاش برای ثبت خاطره خوش با هم ترازی!
گزارش هفتههای اخیر یک مقام مسئول به تعدادی از مدیران نهاد ریاست جمهوری نشان میدهد برخی دستگاهها و مدیران اجرایی در ماههای پایانی فعالیت دولت فعلی، در تلاش هستند راجع به ارائه پیشنهاد و تصویب هم ترازی پست سازمانی برخی مدیران خود با مقامات مهم وزارتخانهها همچون معاون وزیر، اقدام کنند یا فوق العاده و افزایش حقوق جدیدی را برای کارکنان زیرمجموعه خود فراهم کنند تا خاطره خوشی از خود به یادگار بگذارند.
تداوم دعوای کارمزدی مسئولان اقتصادی!
در حالی که یک نهاد مهم اقتصادی در دولت با ارسال نامهای در اواخر سال گذشته، از دریافت کارمزد غیرقانونی از حسابهای دولتی توسط یکی از بانکهای مهم متعلق به دولت انتقاد کرده و خواستار توقف فوری آن شده بود، برخی مدیران این بانک با ارسال پاسخ به نهادهای مربوط، بروز این اشکال را ناشی از بی دقتی بانک مرکزی در ابلاغ شفاف این موضوع به سیستم بانکی دانسته و تاکید کرده اند حاضر به توقف دریافتِ این کارمزد تا ابلاغ نهادهای مربوط در دولت نیستند.
********************
روزنامه ایران **
درخواست حقوق بشری ایران از آلمان
خبر اول اینکه، علی باقری کنی دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و معاون امور بینالملل قوه قضائیه در دیدار «هانس اودو موتسل» سفیر آلمان در تهران، از دولت آلمان خواست با نماینده ویژه ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران برای بررسی وضعیت زندانیان ایرانی در آلمان و نیز نماینده ویژه این ستاد برای بررسی میزان نقش اشخاص حقیقی و حقوقی آلمانی در وضع و اجرای تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران بویژه تحریمهای مربوط به امور بشردوستانه از جمله دارو، تجهیزات پزشکی و غذا همکاری نماید. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر، باقری کنی با تأکید بر خسارتها و صدمههای تحریمهای ظالمانه بر مردم ایران که توسط امریکا وضع شده و توسط اروپاییها اجرا میشود، گفت: استیفای حقوق زنان و دختران ایرانی که به واسطه تحریمهای ظالمانه امریکا و اروپا زیر پا گذاشته شده است، مأموریت مهم ایران به عنوان عضو جدید کمیسیون مقام زن سازمان ملل است.
یک ایرانی در امریکا متهم به نقض تحریمها شد
خبر دیگر اینکه، وزارت دادگستری امریکا اعلام کرده یک شهروند ایرانی را به نقض قوانین تحریمها علیه ایران متهم کرده است.
به گزارش فارس، هیأت منصفه یک دادگاه فدرال، یک شهروند ایران به همراه دو نفر دیگر را به نقض قانون «ممنوعیت تجارت با ایران» متهم کرده و مدعی شده آنها تلاش کردهاند قطعات دارای کاربریهای دوگانه به ایران ارسال کنند. طبق ادعای وزارت دادگستری امریکا این شهروند ۳۹ ساله ایرانی به نام «مهرداد انصاری» با کمک یک ایرانی دیگر و یک شهروند تایوان بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ با انجام بیش از ۱۲۵۰ معامله برای اکتساب بیش از ۱۰۵۰۰۰ قطعه به ارزش ۲۶۳۰۸۰۰ دلار تلاش کردهاند. قوانین امریکا صادرات، بازصادرات، فروش یا عرضه مستقیم یا غیرمستقیم فناوریها یا کالاهای امریکایی به ایران را ممنوع میکند. دادگستری امریکا مدعی شده متهمان بدون کسب مجوز از دولت امریکا ۵۹۹ معامله با ۶۳ شرکت امریکایی انجام دادهاند.
امریکا از تحریم ایران چیزی بهدست نیاورد
شنیدیم که، یک سناتور دموکرات امریکایی تأکید کرد که کشورش از تحریمهای دوران ترامپ علیه ایران هیچ چیزی به دست نیاورده است. به گزارش ایسنا، کریس مورفی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: جنگطلبان علیه ایران میگویند که اگر ما برای پیوستن مجدد به توافق هستهای هر یک از تحریمهای غیراقتصادی ترامپ علیه ایران را برداریم، آسمان به زمین میآید.
وی ادامه داد:، اما به یاد داشته باشید که ما از تحریمهای ترامپ هیچ چیزی به دست نیاوردیم. تنها رفتار ایران بدتر شد. تحریمها هیچگونه تأثیر عملی نداشتند. این سناتور دموکرات در توئیتی دیگر نوشت: اوباما این گونه دولت را تحویل آنها (ترامپ) داد؛ امریکا- اروپا- روسیه- چین در برابر ایران و آنها، آن را به امریکا در برابر ایران- اروپا- روسیه- چین تبدیل کردند.
درخواست عفو زندانیان زن
دست آخر اینکه، سارا فلاحی سخنگوی فراکسیون زنان مجلس در گفتگو با ایسنا گفت که این فراکسیون نامهای به آیتالله رئیسی رئیس قوه قضائیه نوشته و در آن خواستار شده که در درخواست از مقام معظم رهبری، نسبت به عفو زندانیان زن و بهطور ویژه زندانیان زن سرپرست خانوار و یا زنان دارای فرزند بذل توجه ویژه صورت گیرد.
**************
روزنامه شرق**
نامه قاضیزادههاشمی به رقبای انتخاباتی
شرق: بعد از سعید محمد حالا نایبرئیس مجلس شورای اسلامی که داوطلب کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ است هم به دیگر نامزدهای ریاستجمهوری نامه نوشته است. در نامه سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی به داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری آمده است: تمام تلاشمان را به برگزاری انتخاباتی سالم و پرشور و در شأن ملت و ایران سربلند معطوف سازیم و در همه مراحل، قانون فصلالخطاب باشد. از تخریب و توهین و سیاهنمایی و بداخلاقیهای رایج در انتخاباتهای دنیا پرهیز و با تمسک به ارزشهای والای اسلامی و ایرانی، با رعایت اصول اخلاقی، انتخاباتی نمونه به دنیا معرفی کنیم. به هم قول دهیم از آرمانگراییهای دستنیافتنی و قطبیسازی انتخابات و شرطیسازی امور جامعه بهعنوان یک سم مهلک برای کشور و نظام، پرهیز و بر برنامهمحوری برای حل مشکلات کشور تمرکز و آنها را در معرض قضاوت عمومی قرار دهیم.
فرمانده سپاه خطاب به دشمنان:
شما را روانه گورستان تاریخ میکنیم
ایسنا: فرمانده سپاه به مناسبت سالگرد شهادت مدافعان حرم در خان طومان سوریه با تأکید بر اینکه تا آخر پرچم را برافراشته نگه میداریم و اجازه نمیدهیم دستاوردهای باشکوه شهیدان آسیب ببیند، گفت: به مقاومت ادامه میدهیم و انشاءالله دشمن را با شکستهای خفتبار به گورستان تاریخ روانه میکنیم.
سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب:
قالیباف منتظر شکلگیری فضای انتخابات است
ایرنا: ابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، درباره برخی گمانهزنیها درمورد حضور قالیباف در انتخابات ۲۸ خرداد، گفت: گمانهزنیهای مختلفی درباره حضور یا غیبت آقای قالیباف در انتخابات صورت گرفته و او تاکنون به شکل رسمی تصمیمی برای ورود به انتخابات نگرفته است. گرچه برخی از دوستان حزبی قالیباف اعلام کردند او منتظر شکلگیری فضای انتخابات و بررسی همهجانبه است. به نظر میرسد قالیباف تصمیم خود را در ایام ثبتنام خواهد گرفت.
*********************************