پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
سعید ترکاشوند- خبرنگار/به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت، رهبر معظم انقلاب طی سخنرانی به مناسبت روز جهانی قدس، در بخشی از صحبت های خود که به زبان عربی و به ویژه خطاب به جوانان فلسطینی صحبت میکردند به بحث برگزاری همهپرسی با حضور همه فلسطینیان از هر گروه و مذهبی و نیز آوارگان فلسطینی در کشورهای مختلف پرداخته و تاکید کردند که مردم فلسطین باید مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی را تا اجرای این مطالبه به حق خود ادامه دهند.
در واقع رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران نخستین فردی بود که طرح اجرای همه پرسی در فلسطین برای تعیین نظام سیاسی آینده این کشور مطرح کردند. ایشان در 19 آگوست 1991 (28 مرداد 1370) رفراندوم را به عنوان بخشی از راه حل مسئله فلسطین قلمداد کردند.
رهبر معظم انقلاب در این سخنرانی فرمودند: امروز این مسئله فلسطین، یکی از بزرگترین مسائل و مصایب دنیای اسلام است و در آینده نیز خواهد بود. مگر شوخی است که ملتی را از خانه و زندگی و کشور و سرزمین خود آواره کنند، غاصب مزدور خبیثی را آنجا بنشانند، همهگونه به او کمک کنند، همهی جنایات او را صحه بگذارند، دستشان تا مرفق در خون مردم منطقه فرو برود، به اینها هم قانع نباشند، بخواهند از مسلمانان و از صاحبان خانه امضاء بگیرند که این خانه متعلق به آن غاصب است و صاحبخانه در آن حقی ندارد؟
این در حالی است که هفته گذشته « محمود عباس » رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین علیرغم آمادگی همه گروه ها و احزاب فلسطینی، انتخابات فلسطین را به تعویق انداخت و این مسئله، واکنش بسیاری از گروه ها و چهره های فلسطینی به ویژه چهره های مقاومت اسلامی و علاوه بر آن برخی از سازمان های بین المللی ماننند اتحادیه اروپایی را به همراه داشت.
«جعفر قناد باشی» تحلیلگر و کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در گفت و گویی با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت به موضوع انتخابات و شرایط سیاسی فلسطین پرداخت و گفت: ازبدو اشغال فلسطین و پس از تاسیس رژیم صهیونیستی«سازمان آزادی بخش فلسطین» اقدامات متعددی را برای مقابله با سیاست های اشغالگری رژیم صهیونیستی در پیش گرفته است.
این کارشناس مسائل منطقه همچنین افزود: نبرد با ارتش رژیم صهیونیستی، هواپیما ربایی ،گروگان گیری، و حتی شکایت در مجامع بین المللی از قبیل اقداماتی بود که برای مقابله با رژیم صهونیستی انجام شد اما همه این اقدامات کماکان بی نتیجه مانده است.
وی ادامه داد: پس از انعقاد پیمان های اسلو 1 و 2 عملا سازمان آزادی بخش فلسطین به ویژه جنبش فتح ،در اثر بی نتیجه بودن این اقدامات و تاکتیک ها به طور خودکار به یک موضع منفعلانه رو آورده و همواره در حال سازش با سیاست های رژیم صهیونیستی هستند.
قناد باشی خاطر نشان کرد: طی دو هه اخیر هیچ اقدامی موثر واقع نشده و همواره رژیم صهیونیستی، سیاست های اشغالگری خود را تحت عنوان شهرک سازی در کرانه باختری تداوم بخشیده و آخرین اقدام صهیونیستی ها برای گسترش قدرت و نفوذ خود، طرح «معامله قرن» و عادی سازی روابط برخی کشور هایی عربی با رژیم صهیونیستی بود که به شکست منتهی شد.
این کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد : علیرغم مواضع منفعلانه تشکیلات خود گردان فلسطین، گروه های مقاومت اسلامی مستقر در غزه به ویژه جنبش«حماس» همواره با سیاست و مواضع سخت و مقاومتی برای رژیم صهیونیستی چالش هایی را به وجود آورده است.
وی یاد آور شد: مسئله مقاومت پس از بدست گرفتن غزه توسط نیرو های حماس از سال 2007 تا کنون به طور جدی در حال اجرا می باشد و طی سال های اخیر قدرت نیرو های مقاومت اسلامی در غزه بیشتر شده به طوری که هموراه این گروه ها چالش های امنیتی متعددی را برای رژیم صهیونیستی به وجود می آورند.
حل «مسئله فلسطین» در نظر رهبری در قالب خرد و کلان برسی می شود
قناد باشی در ادامه مصاحبه خود با توجه به صحبت های مقام معظم رهبری در روز جهانی قدس به نکات و توصیه های ایشان پرداخت و در تحلیل این نکات گفت: مقام معظم رهبیر همواره مردم فلسطین و مسلمانان جهان را به مقابله با رژیم صهیونیستی دعوت کرده اند و ایشان مقاومت را بهترین گزینه در تقابل با رژیم صهیونیستی می دانند.
این کارشناس مسائل منطقه تشریح کرد: همواره «مقاومت» بهترین گزینه در تقابل با رژیم صهیونیستی و کاربردی تر از گزینه « سازش» است اما همین مولفه نیز راه حل نهایی برای مردم فلسطین نیست.
وی تاکید کرد : مقام معظم رهبری مسئله فلسطین را در دو سطح کلان و خورد مورد برسی قرار می دهند ؛ ایشان در سطح خرد مقاومت را راه حل مقابله با رژیم صهیونیستی می دانند و در سطح کلان، انتخابات و انسجام سیاسی مردم و گروه های فلسطینی را راه حل نهایی می دانند که می توان با قدرت بیشتری در مقابل سیاست های رژیم صهیونیستی ایستادگی کرد.
قناد باشی خاطر نشان کرد: رفراندوم و انتخابات سیاسی ، ایده و راه مناسبی است که حتی، متحدان و دوستان اروپایی و آمریکایی رژیم صهیونیستی نیز به آن معتقدند و همواره شعار های صیانت از حقوق بشر و دموکراسی را سر می دهند.
این تحلیلگر مسائل منطقه افزود: اگر واقعا کشور های غربی به دنبال حل منازعه فلسطین و رژیم صهیونیستی هستند می بایست با تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی و حتی تشکیلات خود گردان فلسطین شرایط را برای یک انتخابات آزاد برای مردم فلسطین را ایجاد کنند.
وی عنوان کرد: یقینا مسئله انتخابات به معمای سیاسی و امنیتی تبدیل شده است که با اجرای آن توسط کشور های غربی دیگر نمی توانند از امنیت رژیم صهیونیستی اطمینان خاطر کنند چرا که در فرایند انتخابات، جریان سازشگر فتح، از قدرت خلع ید می شود.
جنبش فتح اعتباری در فلسطین ندارد
قناد باشی در ادامه مصاحبه خود به وضعیت پایگاه اجتماعی جنبش فتح در سرزمین فلسطین اشاره کرد و گفت : جنبش فتح و جریان سازش دیگر مانند گذشته در سرزمین فلسطین از اعتبار خاصی برخوردار نیست و شاید یکی از دلایلی که محمود عباس ، انتخابات را به تعویق انداخت که به نوعی برای جنبش فتح زمان خریداری کند.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: به تناسب سیاست های منفعلانه تشکیلات خودگردان فلسطین مردم دیگر جنبش فتح را نماینده خود نمی دانند و بعضا متاسفانه جنبش فتح در قامت نماینده رژیم صهیونیستی ظاهر شده است اما در این تشکیلات نماینده مردم فلسطین نیست.
وی در آخر عنوان کرد: متاسفانه کشور های غربی و یا حتی سازمان ملل تشکیلات خودگردان را نماینده ملت فلسطین می دانند اما این امر ادامه دار نخواهد بود و تشکیلات خود گردان ناگزیر است که در یا زود انتخابات را برگزار کند.
گفتنی است که آخرین باری که انتخابات در فلسطین برگزار شد، در سال 2006 میلادی جنبش حماس با پیروزی قاطع توانست اکثریت پارلمان فلسطین را بدست آورد اما پس از انتخابات با ایجاد یک جنگ و تنش میان حماس و فتح از یک سو از طرف دیگر با ترور شخصیت ها و مقامات و نمایندگان پارلمان توسط رژیم صهونیستی، سرزمین فلسطین از تشکیل یک دولت منجسم باز مانده و باید دید در انتخابات پیش رو نیز چه مسائلی برای فلسطین پیش خواهد آمد و راهبرد رژیم صهیونیستی چه خواهد بود.