رهبر معظم انقلاب در پایان سخنرانی تلویزیونی خود در سالروز رحلت امام خمینی(ره) که به تبیین «جمهوریت» و «اسلامیت» بعنوان دو رکن رکین نظام اختصاص داشت، با اشاره به گزارشهای غلطی که باعث ظلم و جفا به برخی ثبتنام کنندگان شد، از دستگاههای مسئول خواستند تا در مواردی که گزارش خلاف واقع راجع به فرزند یا خانواده کسی داده شده، جبران صورت گیرد.
این تذکر ضروریِ دینی و انسانی رهبر فرزانه انقلاب بازتابها و واکنشهای مختلفی در فضای رسانهای و شبکههای اجتماعی داشت که در این میان چند نکته مهم را نباید از نظر دور داشت؛
1. رهبر معظم انقلاب در جایگاه یک مرجع دینی و فقیه عادل، باتقوا و پاک نیت هرجا که بر اساس ادله کافی به نتیجه برسند که یک امر خلاف واقع و خلاف اخلاق رخ داده و به واسطه آن آبروی یک مومن به خطر افتاده، ورود میکنند و بدون ملاحظه فرد و جایگاه و برخی مصلحت اندیشیهای رایج تذکرات لازم را بیان میکنند. چرا که در جمهوری اسلامی اخلاق در بالاترین سطح هرم سیاست ورزی و حکمرانی قرار دارد و این خود نشات گرفته از اسلامیت جمهوری اسلامی است.
4. اینکه گزارشی مبنای اتهام زنی به یک شخص یا خانواده و فرزندان او قرار گیرد و متاسفانه در فضای مجازی به صورت پررنگ به آن پرداخته شود و پس از بررسیهای بیشتر مشخص شود که آن گزارش غلط بوده، باید به همین مقدار اصلاح و جبران شود. چرا که این به معنای زیر سئوال رفتن کلیت عدم احراز صلاحیت فرد نیست چون ممکن است ادله و مستندات دیگری باعث این عدم احراز شده باشد که هنوز به قوت خود باقی باشند و با توجه به محدودیتهای قانونی امکان رسانهای شدن آنها هم وجود نداشته باشد.