صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۴  ، 
کد خبر : ۳۳۲۷۱۵

استراتژی انصارالله یمن در مأرب/ راز حمایت همه جانبه غرب از ریاض

 سلسله پیشروی‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در نبرد با متجاوزان سعودی در جبهه «مأرب» همچنان ادامه دارد. نیروهای مقاومت یمن طی روزهای اخیر دستاوردهای مهمی را در جبهه مذکور به دست آورده اند؛ دستاوردهایی که عربستان سعودی را بر آن داشته است تا برای نجات خود از باتلاق، به قدرت‌های بین‌المللی متوسل شود.
طی روزهای گذشته نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن بیشتر خطوط امداد رسانی به نیروهای ائتلاف سعودی و مزدوران وابسته به آنها را بسته اند. نیروهای دولت نجات ملی یمن سیاست راهبردی را در پیش گرفته اند و آن پیشروی به شکل تدریجی است.
اما ائتلاف سعودی به هر دری می‌زند تا مانع از فتح شهر مأرب شود و یکی از این شیوه‌ها حملات گسترده هوایی است که نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با وجود این حملات گسترده، به پیشروی‌های خود ادامه می‌دهند.
همچنین روی آوردن ائتلاف سعودی به القاعده و تکفیری‌ها هم نتوانسته است گره‌ای از مشکلات ریاض و متحدان غربی آن به ویژه آمریکا و انگلیس باز کند و مارب در آستانه سقوط است هر چند که زمان خاصی نمی‌توان در این باره در نظر گرفت.
اهمیت مأرب
در ۵ سال گذشته استان مارب از اصلی ترین پایگاه ائتلاف غربی - عبری - عربی در مرکز یمن بوده و رژیم سعودی برای تثبیت مواضع در این استان سرمایه گذاری زیادی انجام داده و نیروهای تحت فرمان (دولت مستعفی و فراری منصور هادی) را به انواع تجهیزات مدرن نظامی مجهز کرده است.
مارب برای رژیم سعودی اهمیت راهبردی و فراوانی دارد و تمام توان و امکاناتش را در سال‌های گذشته در این استان به میدان آورد چرا که رؤیای اشغال شهر صنعاء را در سر می‌پروراند و به خوبی می‌دانست برای رسیدن به پایتخت باید مواضع را در این استان تقویت و تحکیم کند.
نیروهای ائتلاف سعودی تا اوایل زمستان سال ۹۸ ابتکار عمل را در استان مارب در دست داشتند اما با شروع عملیات رزمندگان یمنی تحولات میدانی تغییر کرد و بخش‌های وسیعی از این استان از اشغال خارج شد و همه امیدهای ریاض بر باد رفت.
استان مارب که قلب یمن خوانده می‌شود از محور غربی حدود ۱۷۰ کیلومتر با شهر صنعاء فاصله دارد و دروازه شرقی پایتخت محسوب می‌شود و شمال و جنوب یمن را به یکدیگر متصل می‌کند و سرشار از منابع گازی و نفتی است و همین مسئله اهمیتش را چند برابر کرده است.
آزادسازی مارب ضربه دوجانبه؛ یکی، به دولت مستعفی و فراری منصور هادی است که دیگر تسلطی بر مناطق یمن نخواهد داشت و ضربه دیگری به سعودی است که آخرین مراکز تحت اشغالش در یمن را از دست خواهد داد.
سرسپردگان دولت هادی به ریاض درباره تبعات سقوط کامل استان مارب هشدار داده‌اند و از آن به مثابه خط اول دفاع از شهرهای جیزان و شروره عربستان نام برده‌اند که سقوط آن به منزله توسعه کنترل انصارالله یمن بر کل مرزهای مشترک با عربستان و افتادن استان نفت خیز در کنترل صنعا دانسته‌اند و اینکه توان نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن را دوچندان خواهد کرد.
برخی از مزدوران وابسته به عبد ربه منصور هادی حتی از سقوط مارب به عنوان مقدمه سقوط ریاض نام برده‌اند. در هر صورت، آنچه که در حال حاضر کاملاً واضح به نظر می‌رسد این است که سلسله پیشروی‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در جبهه‌های مختلف مأرب موجب شده است تا متجاوزان سعودی ابتکار عمل در این جبهه را به طور کامل از دست بدهند. در حال حاضر، نیروهای یمنی در چند قدمی محاصره شهر مأرب هستند و این بدان معناست که هر لحظه امکان ورود آنها به شهر مذکور وجود دارد.
اهمیت شهر مأرب سبب شد که حمایت همه جانبه ای از ائتلاف سعودی از سوی غرب به ویژه آمریکا و انگلیس به عمل آید، در واقع آمریکاییها که شعارهای عوام فریبانه صلح را مطرح می‌کنند، هنگامی که پای نبرد مأرب به میان می‌آید، همه چیز را فراموش می‌کنند.
مأرب شهری است که فتح آن به دست نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن، به منزله برهم خوردن موازنه جنگ است و از همین رو است که حمایت همه جانبه تسلیحاتی از ائتلاف سعودی از سوی آمریکا و انگلیس به عمل می‌آید.
اینکه آمریکا و غرب فشار اقتصادی علیه صنعا را افزایش داده اند به علت نبرد مأرب است. نهایت کاری که ائتلاف سعودی و هم پیاله‌های آن یعنی انگلیس و آمریکا می‌توانند انجام دهند این است که فتح مارب به دست نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن را به تأخیر بیندازند و جز این نمی‌توانند کاری از پیش ببرند.
قدر مسلم این است که عربستان سعودی در جنگ یمن شکست خورده است و به دنبال راهی برای خروج از مهلکه‌ای که در آن گرفتار شده است می‌گردد. جنگی که ولیعهد سعودی علیه مردم یمن به راه انداخته نه تنها دستاوردی برایش نداشت بلکه هر روز که از جنگ می‌گذرد هم بر دامنه تأثیرات منفی آن بر عربستان افزوده می‌شود. موضوع دیگر اینکه آمریکا بر خلاف شعارهایش در یمن مبنی بر دم زدن از صلح، کاملاً عکس آن عمل می‌کند و روز به روز فشار اقتصادی را برای تحقق فشار بر صنعا تشدید می‌کند به این امید که انصارالله یمن دست از نبرد مأرب بکشد. در واقع آمریکا از تاکتیک فشار اقتصادی و گرسنه نگه داشتن مردم یمن به عنوان تاکتیک جنگی استفاده می‌کند؛ اما این رویکرد آمریکا در واقع عجز واشنگتن را نشان می‌دهد زیرا نشان می‌دهد که نتوانسته است به اهداف خود از طریق نظامی برسد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات