صفحه نخست >>  عمومی >> پرسمان
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۰۶:۴۶  ، 
کد خبر : ۳۳۵۳۸۷

عوامل و بسترهای شکل‌گیری حماسه نهم دی چه بود؟

فتنه 88 از طرح ادعاي تقلب در انتخابات رياست جمهوري دهم کليد خورد که در آن دو نامزد شکست خورده در انتخابات، مدعي عدم‌سلامت انتخابات شدند. اين ادعا توسط اصحاب فتنه از همان روز انتخابات در سطح فضاي عمومي کشور پخش گرديد تا زمينه اردوکشي خياباني پس از اعلام نتايج فراهم آمده باشد. آقاي هاشمي رفسنجاني نيز به‌طور ابهام‌آميز، دغدغه خود را درباره سلامت انتخابات اعلام کرد و در هنگام رأي دادن گفت: «بسيار مهم است که اين انتخابات به گونه‌اي برگزار شود که هيچ‌کس نتواند شبهه افکني کند و همه بپذيرند آنچه که از صندوق بيرون مي‌آيد، همان باشد که مردم رأي دادند.»
سناريوي تبليغاتي تکميلي سران فتنه، ايجاد يک جنگ رواني و اعلام زودهنگام پيروزي در انتخابات بود. در اين ميان، سايت‌هاي خبري متعدد اين جريان همزمان به درج اخباري مبني بر پيش افتادن موسوي در انتخابات، مشغول شدند. حتي فضا به‌گونه‌اي بود که موسوي پيشاپيش، خود را پيروز انتخابات دانست! اما اعلام نتايج انتخابات حکايت ديگر از رأي ملت داشت. اکثريت ملت ايران انتخاب ديگري کرده بودند، اما ستاد جنگ رواني فتنه‌گران که نتوانسته بود پيروز ميدان انتخابات شود، پروژه زير سؤال بردن انتخابات را کليد زد. در اين مرحله بود که سناريوي ترويج اتهام «تقلب در انتخابات» و «اردوکشي خياباني» با يکديگر پيوند خورد و کار به اجراي سناريوي «نافرماني مدني» کشيده شد! فتنه‌گران هرچند در فاز اول به عبور از رئيس‌جمهور مي‌انديشيدند، اما در بازي حداکثري خود عبور از رهبري و نظام اسلامي را در سر مي‌پروراندند که به تدريج نشانه‌هايي از اين فاز نيز آشکار گرديد.
فشار چندين روزه اردوکشي‌هاي خياباني که هر روز بيش از پيش رنگ و لعاب آشوب و خشونت به خود مي‌گرفت، با ايستادگي نظام بر سر حقوق ملت و دفاع از مشارکت 85 درصدي ملتي که به پای صندوق رأي آمده بودند، موجب شد تا به تدريج بي‌تأثير شده و فروکش نمايد و فتنه‌گران منفعل شده را به تغيير شگردها دعوت کند. شکست خوردگان انتخابات دهم، بعد از ناکامي از تغيير آراء و مجبور کردن نظام به ابطال انتخابات، سناريوي فتنه‌گري در قالب ناامن سازي و هتك حرمت به ارزش‌هاي انقلابي و اسلامي را در دستور کار خود قرار دادند که ماحصل آن حاشيه سازي براي برنامه‌هاي روزقدس، 13 آبان و روز دانشجو بود که عايدي براي فتنه‌گران به همراه نداشت!
اردوگاه فتنه با تحليل غلطي که داشت، اميدوار بود تا شايد بتواند از دهه محرم سال 1388 که در اواخر آذرماه فرامي‌رسيد، بهره‌برداري کند. لذا از مدت‌ها قبل پروژه "محرم سبز" را در دستورکار خود قرار داد و تبليغات براي آغاز فتنه‌گري در موعد مقرر را رسانه‌ها و فضاي مجازي به اوج خود رساند. اما آنچه در عمل شاهد آن بوديم ناکامي شديدتر فتنه‌گراني بود که در هيئات مذهبي پايگاهي نداشتند! ضمن آنکه اعتقاد نداشتن به فلسفه عزاداري براي امام حسين(ع) در بين اصحاب فتنه، عدم سنخيت رفتار سياسي جريان فتنه با حرکت امام حسين(ع)، هتک حرمت رسانه‌هاي اين جريان به ارزش‌هاي اسلامي از جمله ديگر دلايلي بود که براي شکست پروژه «محرم سبز» کفايت مي‌کرد!
 ناتواني فتنه‌گران در نفوذ بين عزاداران، سران فتنه سبز را بشدت عصباني و برآشفته ساخت. از اين‌رو، پروژه ايجاد آشوب و هتک حرمت عاشورا در دستورکار منافقين قرار گرفت. صبح روز عاشورا در حالي که اغلب عاشقان حسين بن علي(ع) در هيئت‌هاي مذهبي مشغول عزاداري بودند، آشوبگران که سران آن‌ها را اعضاي وابسته به گروهک‌هاي منافقين، سلطنت‌طلبان، بهائيان و ... تشکيل مي‌دادند، با هدايت رسانه‌هاي آشوبگر بيگانه همچون VOA و بي‌بي‌سي، خيابان انقلاب و آزادي را به محلي براي حرمت‌شکني روز عاشورا و ايجاد اغتشاش و تخريب اموال عمومي تبديل کردند.
به گزارش خبرگزاري‌ها، برخي افراد فريب‌خورده و آشوب‌گر در خودروهاي خود بسان مراسم عروسي بوق مي‌زدند. برخي نيز در تجمع‌ها دست به هلهله و شادماني و خرابكاري زدند. اراذل و اوباش با سوءاستفاده از حضور مردم در مراسم عزاداري اباعبدالله‌الحسين دست به آشوب و خسارت زدن به اموال مردم (موتور سيكلت، خانه، سطل‌هاي زباله، خودروي شخصي مردم) زدند. افراد فريب خورده نيز شعار مرگ بر جمهوري اسلامي سر دادند و به مقدسات توهين کردند. در حالي که اوباش در خيابان‌ها عليه مقدسات اسلامي جولان مي‌‌دادند و پليس نيز در حال کنترل و مهار آن‌ها بود، عزاداران حسيني با پايان يافتن مراسم از هيئت‌ها و دسته‌جات عزاداری براي برخورد با اهانت‌كنندگان به حضرت سيدالشهدا و روز عاشورا به صورت دسته‌هاي خودجوش به سمت برخي خيابان‌هاي مركزي تهران حركت كردند. با اين حال نيروي انتظامي مراقب بود تا از بروز درگيري مردم با اراذل و اوباش جلوگيري كند. حضور مردم به حدي بود كه تجمع آشوبگران با گذشت دقايقي از نماز ظهر عاشورا دچار اضمحلال شده و پا به فرار گذاشتند و متواري شدند.
انتشار اخبار اين جنايات در روز عاشورا، ملت را در سراسر کشور برآشفت و به اعلام انزجار از منافقين واداشت. علماي عظام و مراجع تقليد بزرگ شيعه هر يک به طور جداگانه با صدور بيانيه اين اقدام را محکوم کردند. در حالي که کينه و نفرت ملت به اوج خود رسيده بود، بعدازظهر روز چهارشنبه نهم دي‌ماه، در تهران و ديگر شهرها به‌عنوان روز «برائت از منافقين» تعيين شد. ملت خداجو از سراسر شهر آماده حرکت شدند و ميدان انقلاب تهران از ساعت‌ها قبل از آغاز رسمي مراسم (ساعت 15) مملو از اقشار مختلف مردم بود. در اين روز، ميليون‌ها عاشق اباعبدالله الحسين(ع) به خيابان‌ها آمدند تا ارادت خود را به امام شهيدشان نشان دهند و از دشمنان ايشان اعلام انزجار کنند.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات