سیاسی >>  دولت >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۲  ، 
کد خبر : ۳۴۳۵۸۵

رئیسی: اشتغال‌آفرینی از شاخص‌های اصلی ارزیابی عملکرد مدیران دولت مردمی است

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی  پیش‌ازظهر روز پنجشنبه در دهمین مقصد از جلسات نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رفت و ضمن استماع گزارش عملکرد بخش‌های مختلف این وزارتخانه رهنمودها و راهکارهای مهمی در جهت ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های این وزارتخانه ارائه کرد.

رئیسی: اشتغال‌آفرینی از شاخص‌های اصلی ارزیابی عملکرد مدیران دولت مردمی است
رئیس جمهور در این جلسه با اشاره به ارتباط گسترده مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مردم و بدنه اجتماعی، نقش این وزارتخانه را در عدالت‌محوری و عدالت‌گستری و مردم‌پایه کردن اقتصاد مهم توصیف کرد.

آیت‌الله رئیسی تنظیم‌گری و ایجاد هماهنگی با دستگاه‌های مختلف برای ایجاد اشتغال را از مأموریت‌های اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست و از مسئولان این وزارتخانه خواست برای تحقق عدالت در عرصه اشتغال، با راه‌اندازی و تکمیل سامانه‌های اطلاعاتی و نظارتی در زمینه اشتغال، بستری فراهم کنند تا اطلاعات مربوط به فرصت‌های شغلی و همچنین توانمندی‌ و مهارت‌ کارجویان به‌صورت شفاف در آن درج شود، تا هم کارجویان و هم متقاضیان نیروی کار نیازهای خود را از این طریق تأمین کنند.

رئیس جمهور تلاش‌ مؤثر و موفق در زمینه اشتغال‌آفرینی را از شاخص‌های اصلی ارزیابی عملکرد مدیران دولت مردمی عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به کندی در اجرای اسناد بالادستی و قوانین طی سالیان گذشته، آنچه در زمان حاضر ضرورت دارد به ثمر نشستن مصوبات موجود است، بنابراین مسئولان مرتبط با اشتغال‌آفرینی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید توان خود را برای اجرای قوانین و مصوبات شورای‌عالی اشتغال و دستگاه‌های مرتبط به‌کار گیرند.

رئیس جمهور تأمین سالانه یک میلیون شغل را نیاز ضروری کشور و تکلیف قانونی دولت‌ها دانست و افزود: عقب‌ماندگی در تأمین این نیاز در سال‌های گذشته، ضرورت تلاش بیشتر برای ایجاد اشتغال به‌ویژه تأمین شغل برای فارغ التحصیلان دانشگاهی را بیشتر کرده که البته دولت سیزدهم گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است.
بهبود فضای کسب‌وکار، افزایش مهارت‌آموزی از طریق تقویت هنرستان‌ها در آموزش و پرورش، توجه به تولیدات دانش‌بنیان و همچنین تمرکز بر توسعه صنایع سبک به‌جای توسعه صنایع سرمایه‌بر و دیربازده، از دیگر توصیه‌های دکتر رئیسی به مسئولان در زمینه اشتغالزایی بود.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش فعال‌سازی بخش تعاون به‌عنوان یکی از سه رکن اقتصاد کشور را از مأموریت‌های مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ذکر کرد و اظهار داشت: فعالیت تعاونی‌ها در عرصه‌های مسکن، کشاورزی و تولید می‌تواند منشأ اثرات بزرگ اجتماعی و اقتصادی باشد.

رئیس جمهور پایداری و افزایش توان و کارآمدی صندوق‌های بیمه‌ای را مأموریت دیگر وزارت تعاون عنوان و تصریح کرد: وجود ناترازی در عملکرد این صندوق‌ها موضوع نگران‌کننده‌ای است اما خوشبختانه در این دولت گام‌های عملی برای رفع این ناترازی‌ها برداشته شده است.

رئیسی با بیان اینکه "در لایحه بودجه سال 1402 راهکارهایی برای تسریع در رفع ناترازی‌های صندوق‌های بازنشستگی طراحی کردیم که امیدواریم با همکاری نمایندگان محترم مجلس تصویب و اجرا شود"، از مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست اصلاحات سنجه‌ای صندوق‌های بازنشستگی را بدون رودربایستی دنبال کنند.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت تکریم اقشار تحت پوشش بخش‌های حمایتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از مسئولان این وزارتخانه خواست با ایجاد سامانه‌های اطلاعاتی و ارتباطی زمینه شناسایی افراد نیازمند را فراهم کنند تا حمایت‌ها با حفظ شأن، کرامت و احترام آ‌نان صورت گیرد و از سوی دیگر تلاش شود در مورد افرادی که توان کار دارند، توانمندسازی، جایگزین پرداخت کمک‌های مالی شود.

رئیس جمهور با اظهار رضایت از گزارش‌های ارائه‌شده از سوی مدیران بخش‌های مختلف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله در زمینه اصلاح و تحول در عملکرد صندوق‌های بازنشستگی خاطرنشان کرد: این گزارش‌های امیدبخش به اطلاع مردم رسانده شود و هر جا که رفع مشکلات نیاز به مشارکت و همکاری مردم دارد، موضوع با آنها در میان گذاشته شود.

آیت‌الله رئیسی در ادامه سخنانش از مسئولان وزارت تعاون خواست با تبدیل کردن سهام مدیریتی دولت در شرکت‌های تحت پوشش به سهام غیرمدیریتی و واگذاری امور به مدیران کارآمد، کیفیت و بهره‌وری را در شرکت‌های تابعه ارتقا دهند.
ضرورت نظارت بیشتر بر انضباط‌بخشی به منابع و مصارف و انتصاب افراد در شرکت‌ها و هلدینگ‌های تحت پوشش بر اساس توانمندی و صلاحیت‌های افراد از دیگر تأکیدات رئیس جمهور در این جلسه بود.

آیت‌الله رئیسی ایجاد تحول بر مبنای نگاه عدالت‌محور و کار جهادی را انتظار مردم از دولت سیزدهم دانست و تصریح کرد: ایجاد تحول در یک سازمان اداری با کار عادی و معمولی ممکن نیست، مسئولان بدانند که رسیدگی به خواسته‌ها و عمل به انتظارات مردم آزمون بزرگی برای آنهاست.

رئیس جمهور با تأکید بر این نکته که سازمان تأمین اجتماعی نباید حیاط خلوت دولت‌ها محسوب شود، خاطرنشان کرد: حل مسائل کارگری و کارفرمایی و تولید در گروی نگاه همه‌جانبه به مسائل مختلف هر یک از این عرصه‌ها است و نگاه یک‌سویه به مشکلات یکی از بخش‌ها فقط مشکلات را زیاد می‌کند.

پیش از سخنان رئیس جمهور دکتر سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در سخنانی با اشاره به ارائه گزارش مدیران بخش‌های مختلف درباره گزارش عملکرد این وزارتخانه گفت: خوشبختانه با بسیج همه کنشگران عرصه کارآفرینی توانستیم وعده دولت در زمینه ایجاد اشتغال را محقق کنیم که آمار آن با مراجعه به سامانه‌های اطلاعاتی وزارتخانه به‌طور دقیق قابل دسترسی و اصالت‌سنجی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین تلاش برای متناسب‌سازی مهارت‌آموزی‌ها با نیازهای بازار کار، تلاش برای رفع فقر مطلق، افزایش سهم تعاونی‌ها در اقتصاد کشور، کمک به اجرای نهضت ملی مسکن، تأکید بر مردمی‌سازی اقتصاد، کاهش ناترازی منابع و مصارف و پایداری صندوق‌های بازنشستگی، استقرار نظام تأمین اجتماعی کارآمد و فراگیر بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، ارتقای بهره‌وری در نظام بازنشستگی، پرداخت بخشی از بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی، ایجاد شفافیت و هدفمند کردن مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های تابعه و ارائه تمام مجوزهای تحت‌نظر این وزارتخانه در درگاه ملی صدور مجوزها را از دیگر اقدامات و دستاوردهای این وزارتخانه در مدت سپری‌شده از دولت مردمی عنوان کرد.

 

منبع: تسنیم

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات