سالروز شهادت حضرت امام موسی کاظم(ع) بابالحوائج را بر عموم شیعیان تسلیت می گوییم
امیر سعید ایروانی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک با ارسال نامهای به "آنتونیو گوترش"، دبیرکل و "کابا کروشی"، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مراتب اعتراض ایران را نسبت به اثرات منفی اقدامات قهری یکجانبه آمریکا بر حوزه محیط زیست و سلامت، رفاه و زندگی شهروندان کشورمان اعلام کرد.
وی در این نامه به تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران به ویژه از طریق اعمال مجموعهای از دستورات اجرایی و وضع قوانین و مقررات ظالمانه اشاره کرد.
ایروانی با مغایر دانستن تحریمهای فوق با قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد، برخی از اقدامات آمریکا مانند ممانعت از سرمایه گذاری در بخش پروژههای زیست محیطی و دستیابی به فناوریهای نوین زیست محیطی، ممانعت از تامین منابع مالی لازم برای چنین پروژههایی و اختلاف در شرکت دانشمندان کشورمان در پروژههای همکاریهای زیست محیطی و اجرای آن را یادآور شد.
نماینده ایران در سازمان ملل با بیان اثرات مخرب چنین اقداماتی بر دستیابی کشورمان به انرژیهای پاک و در مقابل اشاعه گازهای گلخانهای، تاکید کرد که آمریکا با مجموعه اقدامات فوق و با ممانعت از اجرای پروژههای زیست محیطی، سلامت و رفاه شهروندان جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ایالات متحده آمریکا شبکه گسترده و پیچیدهای از تحریمهای مالی، اقتصادی و تجاری غیرقانونی و ناعادلانه را با هدف منزوی کردن مردم ایران از سازکارهای مالی و بینالمللی و ترتیبات بینالمللی زیست محیطی ایجاد کرده است.
ایروانی در بخش دیگری از این نامه، با اشاره به چالشهای زیست محیطی ایران، گزارش سازمان بهداشت جهانی در مورد عوامل زیست محیطی مرگ و میر تعدادی از شهروندان ایران را یادآور شد و گفت که تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران مشکلات محیط زیستی را تشدید و سلامت بخشی از شهروندان جمهوری اسلامی ایران را با خطر مواجه کرده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در ادامه همکاری در حوزه مسائل زیست محیطی را یک مسئولیت جهانی و اقدام آمریکا را مغایر با برنامههای محیط زیستی و توسعه پایدار جهانی برشمرد.
ایروانی همچنین تاکید کرد: ایالات متحده آمریکا باید تمامی تحریمهای غیرقانونی یکجانبه علیه مردم ایران با اثرات زیست محیطی را لغو کند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: حفاظت از محیط زیست به مثابه میراث مشترک بشری و بخش جدایی ناپذیر از توسعه پایدار محسوب میشود و ایالات متحده آمریکا باید ضمن پذیرش مسئولیت عواقب اقدامات نادرست خود در قبال مردم ایران، ضمانتها و تضمینهای لازم را برای عدم بکارگیری چنین اقدامات غیرقانونی بدهد.
منبع: تسنيم