مجمع عمومی سازمان ملل برای دومین بار پس از آغاز جنگ غزه قطعنامه برقراری آتشبس فوری در نوار غزه را تصویب کرد؛ این قطعنامه پس از آن به تصویب مجمع رسید که آمریکا برای دومین بار و با وجود درخواست دبیرکل ذیل ماده ۹۹ منشور، با اعمال حق وتو مانع از تصویب این درخواست جامعه بینالمللی شده بود.
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل در پی رای بیش از دو سوم ۱۹۳ عضو سازمان ملل به قطعنامه برقراری آتشبس فوری در غزه در مجمع عمومی، گفت: جنایتهای رژیم اسرائیل باید با پاسخ قاطع جامعه جهانی مواجه شود و مخالفت آشکار آمریکا با آتشبس، به معنای تجویز جنگ، خشونت و در نهایت مرگ بیشتر برای کودکان و زنان در غزه است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سخنانی پس از تصویب این قطعنامه، گفت: وضعیت کاملا روشن است؛ یک کشور عضو، یکی از اعضای دائم شورای امنیت، با سوءاستفاده از اختیار ناعادلانه وتو و با بیتوجهی آشکار به اراده جامعه بینالمللی، تصمیم گرفته است در کنار رژیم جنایتکار اسرائیل بایستد و این رژیم را قادر به ادامه کشتار غیرنظامیان در غزه کند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: مخالفت آشکار آمریکا با آتشبس، به معنای تجویز جنگ، خشونت و در نهایت مرگ بیشتر برای کودکان و زنان در غزه است.
ایروانی تصریح کرد: وضعیت روی زمین تمامی عوامل خطر برای نسلکشی و تعاریف مندرج در ماده دوم کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی را دارا است که مسئولیت جلوگیری و جلوگیری از وقوع آن را بر عهده همه کشورهای عضو است.
سفیر ایران در سازمان ملل گفت: با وجود مخالفتهای عمده کشورهای سراسر جهان، رژیم اسرائیل با اتخاذ سیاست زمین سوخته و با تخریب عمدی زیرساختها و ساختمانهای مسکونی عامدانه غزه را غیر قابل سکونت کرده است؛ این جنایتها باید با پاسخ قاطع جامعه جهانی مواجه شود.
قطعنامه برقراری آتشبس فوری در غزه با کسب بیش از دوسوم آرا یعنی ۱۵۳ رای مثبت در مقابل ۱۰ رای منفی، شامل اسرائیل و آمریکا به تصویب رسید؛ تلاش آمریکا وکشورهای غربی برای تغییر قطعنامه و معرفی حماس بهعنوان گروه تروریستی با مخالفت کشورهای عضو و با عدم کسب حدنصاب آرای لازم برای دومین بار با شکست مواجه شد.
ایران نیز در همراهی با تصمیم کشورهای اسلامی و عرب و با ثبت مجدد تحفظ خود نسبت به راه کار مطرح در مسئله فلسطین و شناسایی اسرائیل، به این قطعنامه رای مثبت داد.