«آنچه از هفتم اکتبر شاهد بودهایم، لکهای بر وجدان جمعی ماست. اگر اقدام نکنیم، به لکهای ماندگار بر پیشانی انسانیت ما تبدیل خواهد شد...بار دیگر خواستار تصمیمات فوری برای پایان جنگ غزه هستم» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگکننده امداد اضطراری مارتین گریفیتس این اظهارات را جمعه خطاب به اعضای شورای امنیت سازمان ملل بیان کرد.
وی گفت که اجساد رها شده در راهها، افرادی با علائم واضح قحطیزدگی که کامیونها را در جستجوی هر چیزی برای زنده ماندن متوقف میکنند، «صحنههای وحشتناک مطلق» است که همکارانش در شمال غزه شاهد بودهاند.
بیش از ۲۳ هزار شهید، دو میلیون و ۳۰۰ هزار آواره، تخریب اکثر زیرساختهای غیرنظامی و کمبود شدید آب، غذا و دارو، تبعات ۹۸ روز جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه در شرایطی است که ارسال کمکهای بشردوستانه به شمال این منطقه محدود است و کمکهای خارجی عملاً به دست غیرنظامیان نمیرسد.
موضوعی که گریفیتس هم در انتقاد تند خود تایید کرد و گفت تلاشهای تیمش برای اعزام کاروانهای بشردوستانه به شمال غزه با تاخیر و انکارها مواجه شده و امنیت امدادگران به خطر افتاده است.
او سیستم بهداشت و درمان غزه را در وضعیت «فروپاشی» توصیف کرد و گفت که زنان نمیتوانند زایمان ایمن داشته باشند، کودکان واکسینه نمیشوند، بیماریهای عفونی در حال افزایش است و مردم به دنبال سرپناه در حیاط بیمارستانها هستند.
این مقام سازمان ملل در اشاره به سیاستهای کوچ اجباری اسرائیل گفت که بمبارانهای هوایی در مناطقی که به غیرنظامیان گفته شده برای امنیت خود جابجا شوند، تشدید شده و «هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد و حیات با عزت تقریباً غیرممکن است».