1-در این مرحله رئیس جمهور آینده با هر تعداد اختلاف رای (حتی یک رای اضافهتر از رقیب) توسط مردم انتخاب و مشخص می شود.
2-در این مرحله نه تنها شخص رئیس جمهور بلکه جریانی که قرار است امور اداره کشور را بر عهده بگیرد مشخص می شود.
3-مشارکت بیشتر مردم در این مرحله علاوه بر کمک به رقم خوردن مشارکت حداکثری، پشتوانه مردمی را که سرمایه اصلی اداره کشور و «دوام نظام اسلامی» است تقویت و تحکیم می کند.
4- به خاطر تفاوت دیدگاه های دو نامزد راه یافته به مرحله دوم در برخی مسائل اساسی، رقابت جدی تر است. در نتیجه مشارکت بیشتر مردم نه تنها بر میزان اتکای رئیس جمهور آینده به آرای مردمی خود می افزاید بلکه میزان محبوبیت و مقبولیت جریان حائز اکثریت آرا نیز مشخص می شود.
5-مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری هرچه با مشارکت بیشتر مردم انجام شود، امید و امیدواری مردم افزایش می یابد. البته که بر اقتدار و عزت ملی کشورمان در منطقه و دنیا می افزاید و گام های پیمودنی برای رسیدن به «ایران قوی» سریع تر و مستحکم تر برداشته می شود.
6-نکته مهم دیگر این که مردم با این انتخاب سرنوشت اداره امورکشور را حداقل برای چهار سال آینده نه تنها به شخص بلکه به جریانی واگذار می کنند که دیدگاهها و خصوصیات فکری و برنامه های خاص خود را در مسائل گوناگون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... دارد؛ دیدگاه هایی که در همه امور کشور و زندگی مردم و آینده نظام تاثیرگذار خواهد بود؛ بنابراین، انتخاب رئیس جمهور و جریان فکری که قرار است بر کشور مسلط شود به خصوص در این شرایط بسیار حساس و سرنوشت ساز است. حال ببینیم مردم عزیزمان، فردا کدام شخص و جریان فکری را با رای خود بر کشور مسلط می کنند.
1-آیا اکثریت مردم به شخص و جریانی رای می دهند که راه حل اساسی مشکلات اقتصادی کشور را برجام و قبول FATF می داند یا به شخص و جریانی که می گوید در جریان برجام، امتیازات فراوانی دادیم و ضمن این که امتیاز قابل توجهی نگرفتیم، آمریکا از برجام خارج شد و تحریم ها اضافه تر شد؛ بنابراین باید برجام را با ستاندن مطالبات قبلی و از موضع قدرت پیگیری کرد و علاوه بر این برتداوم راه های خنثی سازی و دور زدن تحریم ها تاکید دارد.
2-آیا اکثریت مردم به شخص و جریانی رای می دهند که می گوید ما «گران میخریم و ارزان می فروشیم» و از این بابت خسارت های فراوانی به کشور وارد می شود یا اکثر مردم به جریانی رای می دهند که می گوید با وجود تحریم ها فروش نفت ما تا حدود 2میلیون بشکه افزایش یافته آن هم در شرایطی که تحریم کنندگان گفته بودند که ایران توان فروش حتی 200 هزار بشکه نفت خود را نخواهد داشت.
3-اکثر مردم آیا به شخص و جریانی رای می دهند که طی سال های گذشته با استفاده از کارشناسان «دولت سایه» تشکیل داده و همه مشکلات کشور را در زمینه های مختلف بررسی کرده و برای حل آن ها برنامه دارد،یا این که اکثر مردم به شخص و جریانی رای خواهند داد که می گوید خود را به اجرای برنامه توسعه مصوب و ابلاغ شده ملتزم می داند و برای حل مشکلات «تعهد» می دهد و برای حل هر مشکلی در زمان خود به کارشناسان بخش مربوطه مراجعه می کند و بر اساس نظرات ایشان عمل خواهد کرد.
4-آیا اکثر مردم به شخص و جریانی که سعید جلیلی نماینده آن در این انتخابات است رای می دهند که می گوید و مدعی است که جریان اصلاحات در طول سالیان حاکمیت خود آنچنان که باید از ظرفیت های کشور استفاده نکرده است بهخصوص دولت دکتر روحانی که با اتکا به برجام کشور را تعطیل و عقب نگاه داشت و در نتیجه رشد اقتصادی کشور متوقف و بلکه به صفر و منفی، تنزل یافت رای خواهند داد یا به شخص و جریانی که می گوید و مدعی است امضای برجام کار بسیار مهمی بود که نتایج مثبت زیادی داشت از جمله این که سایه جنگ را از سر کشور برداشت و زمینه فعالیت های اقتصادی را فراهم کرد و دیگر این که اگر برجام مهم نبود برخی کشورهای منطقه و به خصوص اسرائیل با آن مخالفت نمی کردند.
5-اکثر مردم آیا به شخص و جریانی رای خواهند داد که به جای برنامه بیشتر از «تعهد» و عمل به وعده ها و استفاده از نظر کارشناسان سخن می گوید یا به شخص و جریانی که بیشتر از «برنامه» و مدیریت راهبردی سخن می گوید.
6-آیا اکثر مردم به شخص و جریانی که در این انتخابات دکتر مسعود پزشکیان نماینده اش است رای می دهند که از زنان و جلوگیری از مهاجرت نخبگان و دادن نقش به کارشناسان و نخبگان سخن می گوید یا شخص و جریانی که می گوید توسط کارشناسان متعدد برای حل مشکلات برنامه ریزی کرده و هر ایرانی در جایگاه خود می تواند نقش آفرینی کند و کشور ظرفیت یک «ایران جهش» را دارد.
7-در انتخابات پیش رو آیا اکثر مردم به شخص و جریانی رای می دهند که مدعی است و می گوید: چرا مشکلات در 40 سال گذشته حل نشده است و چرا کارهایی انجام شده که وضعیت اقتصادی به این جا رسده است، تورم افزایش یافته، پول چاپ شده است، وعده ساخت یک میلیون خانه در سال و ...محقق نشده است و مردم گلایه مند و ناراضی هستند یا این که اکثر مردم به شخص و جریانی رای خواهند داد که می گوید با وجود تحریم ها کارهای بزرگ و زیادی انجام شده و بر این باور است که بهرغم تحریم ها در دولت شهید رئیسی در همان مدت کوتاه کارهای بزرگی در زمینه های گوناگون از جمله واردات و ساخت و تولید واکسن کرونا، ارتباط با کشورهای منطقه و با کشورهای مختلف جهان، عضویت در پیمان شانگهای، حضور در«اوراسیا»، «بریکس»و ... جاده سازی، تلاش جدی برای رفع محرومیت،کنترل رشد تورم، راه اندازی کارخانه های تعطیل شده، افزایش صادرات غیرنفتی و ... انجام شده است ... و آیا و آیا و آیا ...
به هرصورت مردم در انتخاب خود صاحب اختیار و آزادند و پرواضح است که مرحله دوم انتخابات بسیار مهم و سرنوشت ساز است؛ چراکه نه تنها چشم ملت و آیندگان بلکه چشم ملت های منطقه و جهان به انتخابات ایران دوخته شده است. مسلم است که رای هر یک از ما در این انتخابات تاثیرگذار است. البته که مردم آگاه، هوشیار و بصیر ما با انتخاب دقیق خود می توانند با مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح نقش بی بدیل خود را در رسیدن ایران عزیز به قله های پیشرفت و عزت و اقتدار روزافزون و سرافرازی «ایران قوی» ایفا کنند.
زنده و پاینده سرافراز باد ایران و ایرانی
منبع : روزنامه خراسان / کورش شجاعی