به نقل از خبرگزاری «تاس»، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته، یکشنبهشب، در مصاحبهای اعلام کرد: «برای ما (روسیه) اولویت دستیابی به اهداف عملیات ویژه نظامی است، نه نتایج انتخابات در آمریکا.»
وی تأکید کرد: تا برگزاری انتخابات آمریکا هنوز چهار ماه باقی مانده است و در این مدت زمان، ممکن است بسیاری از چیزها تغییر کند. پسکوف افزود: «باید به روند اوضاع توجه داشته باشیم و ببینیم چه خواهد شد.»
دبیر مطبوعاتی ولادیمیر پوتین چند روز قبل گفته بود که در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ، رهبر سابق آمریکا، بین آمریکا و روسیه گفتگو وجود داشت که این امر او را از دولت بایدن متمایز میکرد.
زاخارووا: بعید است تصمیم بایدن برای خروج از رقابتها مستقل باشد
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در تفسیر این موضوع ابراز عقیده کرد که بعید است جو بایدن، رهبر آمریکا، بهطور مستقل تصمیم به خروج از رقابتهای ریاستجمهوری گرفته باشد.
زاخارووا در یک برنامه تلویزیونی گفت: «اکنون تمام دنیا با سندی کار میکند که به نام او منتشر شده است، اما باید این واقعیت را پذیرفت که این یک بیانیه شفاهی یا یک اعلامیه صوتی نبود، بیان این موضوع در حضور خبرنگاران نبود، بلکه این انصراف از طرف جو بایدن اعلام شد، بنابراین نمیتوانیم بهطور قاطع بگوییم که این تصمیم [توسط بایدن] گرفته شده یا برای او گرفته شده است» و این نتیجه "دموکراسی بهسبک آمریکایی" است.»
زاخارووا پیشتر هم در واکنش به خبر خروج بایدن از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری گفت که قدم بعدی باید تحقیق در مورد تبانی رسانهها و محافل سیاسی آمریکایی باشد که حقایق مربوط به وضعیت روانی رئیس جمهور آمریکا را پنهان میکردند.
آندری کلیموف، معاون رئیس کمیته شورای فدراسیون (سنای) روسیه در امور بینالملل، نیز یادآور شد که عقلانیت دونالد ترامپ، نامزد ریاستجمهوری آمریکا، میتواند به بهبود روابط روسیه و آمریکا کمک کند، اما نمیتوان گفت که او یک سیاستمدار طرفدار روسیه است.
روز یکشنبه اعلام شد که جو بایدن از شرکت در رقابتهای ریاستجمهوری انصراف داده است. رئیسجمهور آمریکا قول داد که درباره تصمیم خود در نطقی خطاب به ملت در هفته آینده بیشتر توضیح خواهد داد.
بعد از آن، مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، از بایدن خواست فوراً استعفا دهد، زیرا اگر قادر به شرکت در انتخابات ریاستجمهوری نیست، نباید این سمت را نیز اشغال کند.
پیش از این دونالد ترامپ نیز در مصاحبهای با بلومبرگ اعلام کرده بود که در دوران ریاستجمهوری با رئیسجمهور روسیه روابط خوبی داشته است و هیچگاه تعامل روسیه و آمریکا با تهدیدی مواجه نشده بود. او همچنین گفت که طرفدار تحریمهای ضدروسیه نیست.
در ماه ژوئن، ولادیمیر پوتین اعلام کرد که روسیه با هر رئیسجمهوری که مردم آمریکا انتخاب کنند کار خواهد کرد. وی در عین حال ابراز اطمینان کرد که پس از انتخابات ریاستجمهوری، سیاست واشنگتن در قبال روسیه تغییر نخواهد کرد.