بحران در روابط مصر با رژیم صهیونیستی وارد روندی صعودی شده است و گزارشها حاکی از آن است که قاهره بهدنبال نشان دادن واکنشی سخت به اقدامات رژیم صهیونیستی است.
اختلافات میان قاهره و تلآویو از آنجا تشدید شد که رژیم صهیونیستی بهخلاف بند (ج) توافق سازش کمپ دیوید (1979) در ماه می گذشته وارد منطقه مرزی مصر با فلسطین اشغالی شد و تانکهایش در امتداد محور فیلادلفیا استقرار یافتند.
مصر امیدوار بود با توجه به اینکه آمریکا ضامن توافق کمپ دیوید است، رژیم صهیونیستی را وادار به عقبنشینی از این منطقه نماید، چراکه براساس این توافق، محور فیلادلفیا منطقهای حائل میان طرفین است و مصر و اسرائیل نباید نیروی زرهی در این منطقه مستقر نمایند.
بنابر گزارش رسانههای منطقهای، رژیم صهیونیستی در پاسخ به طرف آمریکایی درخصوص لزوم احیای منطقه حائل براساس توافق کمپ دیوید، گفته است که «تلآویو نیازی به نقشآفرینی مصر در مرحله آتی نمیبیند.»، این پاسخ رژیم صهیونیستی به خواست مصر برای عقبنشینی از این منطقه منجر به خشم مقامات قاهره شده است.
در همین راستا روزنامه «العربی جدید» در گزارشی با اشاره به واکنش احتمالی مصر به عدم تمکین رژیم صهیونیستی برای خروج یگانهای زرهی از محور فیلادلفیا، نوشت، نهادهای سیاسی و امنیتی در مصر در حال بررسی گزینه تشدید اقدامات علیه اسرائیل هستند که در این میان احتمال فراخواندن سفیر از تلآویو و اعلام شکایت از این رژیم در شورای امنیت نیز روی میز است.
در این میان اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نشستی خبری که مصر را به ناتوانی در تأمین امنیت مرزها متهم کرده بود، باعث خشم نظامیان مصری شده است. روزنامه «العرب» در گزارشی با اشاره به بازدید «احمد خلیفه»، فرمانده ستادکل ارتش مصر از گذرگاه رفح تأکید کرد که حضور این ژنرال پاسخی به اظهارات و اقدامات اسرائیل در محور فیلادلفیا است.
در این میان کارشناسان و تحلیلگران در رسانههای مصر هم کمپین تبلیغاتی علیه رژیم صهیونیستی راه انداختهاند و با اشاره به اینکه غزه و فلسطین مسئله غیرقابل تفکیک از امنیت ملی کشورشان است، تأکید دارند که موضع مصر درخصوص خروج نظامیان اسرائیلی غیرقابل تغییر است، این درحالی است که صهیونیستها در مذاکرات اخیر قاهره بحث ایجاد برخی تغییرات در کمپ دیوید را مطرح کردهاند که با مخالفت جدی دیپلماتهای مصری مواجه شده است.
مقامات رژیم صهیونیستی برای فرار از شکست اطلاعاتی در 7 اکتبر مدعی هستند که مقاومت فلسطین از مسیر جنوب غزه اقدام به وارد کردن تسلیحات کرده است و ارتش مصر را به ناتوانی و همکاری مخفیانه با حماس متهم میکنند.
در سمت مقابل مقامات مصری با رد این ادعا تأکید میکنند که رژیم صهیونیستی در کرانه باختری که کاملاً تحت کنترل اطلاعاتی و اشغال نظامیشان است نیز نتوانسته است مانع از شکلگیری مقاومت شود.
در مجموع بهنظر میرسد تحولات اخیر شدیدترین بحران سیاسی در روابط قاهره ـ تلآویو در سه دهه اخیر است و پافشاری رژیم صهیونیستی بر حضور نیروهای نظامی و زرهی خود در محور فیلادلفیا، احتمالاً منجر به تبعاتی سیاسی در روابط دو طرف خواهد شد.