صبح صادق >>  مجازستان >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۴  ، 
کد خبر : ۳۶۷۹۸۲
ماهواره پشتیبان ناجی صهیونیست‌ها در فضا منفجر شد

تاد بی تاد؟

پایگاه بصیرت / امیرمهدی صالحی

به‌تازگی خبر انفجار «ماهواره IS-۳۳e» ساخت شرکت «بوئینگ» آمریکا منتشر شده است؛ ماهواره‌ای که به‌منزله پشتیبان سامانه دفاعی پیشرفته آمریکا و متحدانش شناخته می‌شود. این ماهواره در شرایط نامشخصی با «ناهنجاری» روبه‌رو و در فضا منفجر شده است. از آنجا که IS-۳۳e نقش مهمی در شبکه دفاعی آمریکا ایفا می‌کرد، این اتفاق می‌تواند بر عملکرد سامانه‌های پدافندی ازجمله سامانه «تاد» تأثیر قابل توجهی بگذارد. درصورت درستی این خبر، این شکست نشان‌دهنده ضعف احتمالی در ساختار دفاعی آمریکاست که می‌تواند پیامد‌هایی گسترده برای امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی داشته باشد.

انفجار یک ماهواره پیشرفته در فضا، معمولاً می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد؛ ازجمله نقص فنی در طراحی، مشکلات ساختاری، یا حتی در برخی موارد حملات سایبری که برای تخریب یا مختل‌سازی عملکرد ماهواره‌ها صورت می‌گیرد. ماهواره IS-۳۳e که از سوی بوئینگ برای پشتیبانی اصلی حلقه دفاعی طراحی شده بود، انتظار می‌رفت بتواند در شرایط بحرانی حمایت لازم را فراهم کند. انفجار این ماهواره این سؤال را مطرح می‌کند که آیا فناوری‌های دفاعی و فضایی آمریکا همچنان قادر به حفظ سطح اطمینان و کارایی مطلوب خود هستند؟ اگر این حادثه نتیجه نقص فنی باشد، ممکن است اعتماد به قابلیت‌های نظامی بوئینگ و فناوری‌های دفاعی آمریکا تضعیف شود.

«سامانه دفاع موشکی تاد» (THAAD) یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های دفاعی آمریکا محسوب می‌شود که برای مقابله با تهدیدات موشکی از راه دور طراحی شده است. نقش ماهواره IS-۳۳e به‌منزله پشتیبان تاد، تأمین اطلاعات و هماهنگی‌های لازم برای شناسایی و رهگیری موشک‌ها در مراحل اولیه پرتاب بود. با انفجار این ماهواره، به‌نوعی نقص در حلقه دفاعی آمریکا ایجاد شده که به‌طور بالقوه می‌تواند به کاهش عملکرد و کارایی سیستم تاد منجر شود. این اتفاق درصورت تداوم، توانایی آمریکا در محافظت از خود و متحدانش در برابر تهدیدات منطقه‌ای و جهانی را به خطر خواهد انداخت.

انفجار IS-۳۳e، ایالات متحده را با یک خلأ امنیتی مواجه کرده است و احتمالاً این کشور مجبور خواهد شد به‌سرعت به‌دنبال جایگزین‌ها یا روش‌های دیگری برای پر کردن این شکاف باشد. هرگونه آسیب‌پذیری در سامانه‌های پشتیبانی و دفاعی آمریکا، اعتبار و اعتماد متحدان آن را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. همچنین، این حادثه ممکن است سایر کشور‌ها را به تقویت سیستم‌های داخلی دفاعی‌شان یا به کارگیری فناوری‌های جدید به جای تکیه بر فناوری‌های آمریکایی ترغیب کند.
این رویداد نه‌تن‌ها به خدمات ارتباطی میلیون‌ها نفر در اروپا، آفریقا و آسیا و اقیانوسیه آسیب زده، بلکه زنگ خطری جدی برای آینده اکتشافات فضایی به صدا درآورده است. انفجار این ماهواره که بخشی از «صورت فلکی Epic» «شرکت Intelsat» بود، هزاران قطعه زباله فضایی تولید کرده است. این زباله‌ها با سرعت بسیار بالا در مدار زمین حرکت می‌کنند و تهدیدی جدی برای سایر ماهواره‌ها و فضاپیما‌ها محسوب می‌شوند.

کارشناسان هشدار می‌دهند افزایش زباله‌های فضایی می‌تواند پدیده‌ای موسوم به «سندرم کسلر» را ایجاد کنند. در این پدیده، برخورد زباله‌ها با یکدیگر باعث ایجاد زباله‌های بیشتر شده و درنهایت مدار زمین به‌قدری شلوغ می‌شود که انجام هرگونه مأموریت فضایی غیرممکن خواهد شد.

برخی منابع خبری معتقدند ماهواره متعلق به بوئینگ، ماهواره پشتیبانِ رادار سامانه پدافندی تاد اهدایی آمریکا به اسرائیل بوده است که اکنون سقوط کرده و از دسترس خارج شده است. به اعتقاد این منابع خبری، به این ترتیب سامانه تاد کاملاً قابلیت عملیاتی خود را از دست خواهد داد. این ماهواره که در سال ۲۰۱۶ پرتاب شد، ارتباطات سراسر اروپا، آسیا و آفریقا را فراهم می‌کرد.

تاد یکی از سامانه‌هایی است که صهیونیست‌ها از آمریکایی‌ها تحویل گرفتند تا بتوانند درمقابل حملات موشکی ایران دوام بیارند، اما گویا تاد نیامده کارکرد خود را از دست داده است! هنوز مشخص نیست که تاد با از کارافتادن این ماهواره چقدر تأثیر گرفته است و به‌طور رسمی خبری منتشر نشده است. اما بدون شک، انفجار یکی از مهم‌ترین ماهواره‌های ارتش تروریستی آمریکا در فضا، بر عملکرد سامانه‌ها و پایش‌های این ارگان تروریستی تأثیرگذار خواهد بود.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات