صبح صادق >>  پاسدار >> گفتگو
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰  ، 
کد خبر : ۳۶۹۰۳۱
سردار علیرضا عظیمی(جاهد) رئیس سازمان پیشکسوتان سپاه خبر داد

طرح پاسدار افتخاری برای استفاده از تجربه‌های پاسداران

پایگاه بصیرت / حسن نوروزی

روز‌های ابتدایی بازنشستگی شاید شیرین باشد؛ اما رفته رفته به دلیل کمرنگ شدن ارتباط با دیگران تلخ می‌شود؛ از این رو سازمان پیشکسوتان در پی این است که با راه‌اندازی طرح پاسدار افتخاری چرخه بازنشستگی کارکنان سپاه را تغییر دهد و کارکنانی را که به ادامه همکاری تمایل دارند، دوباره جذب سپاه کند. برای آگاهی نسبت به این موضوع و نحوه اجرایی آن گفت‌وگویی با «سردار علیرضا عظیمی (جاهد)» مسئول سازمان پیشکسوتان سپاه داشته‌ایم که در ادامه مشروح آن می‌آید.

سردار جاهد درباره اهمیت نقش پیشکسوتان اظهار داشت: «پیشکسوتان هشت سال دفاع مقدس، تأثیرگذاران جامعه امروز هستند و باید از این ظرفیت بهره برد. برخی از این پیشکسوتان طرح‌هایی را برای خودکفایی دولت، معشیت مردم و روابط خارجه ارائه می‌دهند که هر یک از اینها قابل استفاده است؛ اما به جهت اینکه عنوان و صفت بازنشستگی در کارنامه کاری آنها نقش بسته است، متأسفانه ایده‌های آنان چندان خریداری ندارد؛ بنابراین باید برای این افراد اقدام جدی انجام داد.»
وی درباره طرح پاسدار افتخاری گفت: «یکی از اقدامات بنده در طول این یک سال که مسئولیت سازمان پیشکسوتان را برعهده گرفتم، این بوده که پیگیر آیین‌نامه پاسدار افتخاری باشم. آیین‌نامه‌ای که قرار بود به دستور رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۸ انجام شود؛ اما تأخیر افتاده بود. گروه سازمان پیشکسوتان در طول این یک سال آیین‌نامه را نوشته و خدمت فرمانده محترم کل سپاه تقدیم کرده است تا برای تصویب نهایی خدمت فرمانده معظم کل قوا ارسال شود؛ در صورت موافقت رهبرمعظم انقلاب این آیین‌نامه اجرا خواهد شد.»

مسئول سازمان پیشکسوتان با اشاره به مشکلات بازنشستگی ادامه داد: «کمرنگ شدن ارتباط با مردم و کاهش حقوق، دو مورد از مشکلاتی است که در دوران بازنشستگی سراغ پیشکسوتان ما می‌آید. ما با برنامه پاسدار افتخاری آمده‌ایم تا این دو معضل را حل کنیم. پاسدار افتخاری اینگونه است که وقتی نیرویی در سپاه پاسداران بازنشسته می‌شود برگه‌ای مبنی بر ادامه فعالیت یا بازنشستگی در اختیار آنها گذاشته می‌شود؛ اگر کسی تمایل به ادامه همکاری داشته باشد می‌تواند فرم ادامه همکاری را تکمیل کند.» سردار جاهد افزود: «طرح پاسدار افتخاری فقط برای بازنشستگان جدید نیست و افرادی را هم که سال‌ها پیش بازنشسته شده‌اند، شامل می‌شود. بنابر تحقیقات میدانی در حال حاضر بیش از ۸۰ هزارنفر با این طرح اعلام همکاری کرده‌اند. جالب است که این طرح شامل سه زمان کاری تمام وقت، نیمه وقت و پاره وقت است. در ضمن بازنشسته‌ها می‌توانند به جهت فعالیت‌های قرآنی و علمی خود در طول خدمت پاسداری در مدارس تحصیلی و مساجد زیر نظر سازمان پیشکسوتان ادامه فعالیت دهند.» وی درباره نقش جوانان سپاه اذعان داشت: «جوانان باید در میدان و یگان رزم حاضر شوند. وظیفه جوانان پشت میز‎نشینی نیست و این قبیل کار‌ها برای پیشکسوتان است. بنده در همان روز‌های ابتدایی تشکیل سپاه با کمترین امکانات راهی سیستان و بلوچستان شدم؛ چرا که بنابر تفکر بسیجی و سپاهی استخدام شدن، حقوق گرفتن و نوع فعالیت مهم نبود؛ هر جا که انقلاب ضرورت می‌دید ما حضور پیدا می‌کردیم. این روز‌ها هم جوانان نشاط، خلاقیت و قدرت بیشتری دارند و باید در مسائل مهم و ضروری مانند فعالیت‌های عملیاتی، مهندسی، علمی و نظامی حضور داشته باشند.»

سردار جاهد درباره هدف اصلی از پاسدار افتخاری گفت: «ما می‌خواهیم بازنشستگی را از کارکنان سپاه حذف کنیم؛ چرا که هر فرد تجربیات و اندوخته‌هایی دارد که مورد نیاز است و نباید این تجربیات به راحتی از بین برود. از طرفی هم ادامه همکاری پاسداران برای سلامتی فکری و جسمی آنها هم مفید است.»

مسئول سازمان پیشکسوتان در مورد قبول این مسئولیت اظهار داشت: «بنده در اول آذر ۱۴۰۲ در سازمان پیشکسوتان شروع به فعالیت کردم. در طول همه سال‌های خدمت شاهد سختی‌های پیشکسوتان بوده‌ام و دغدغه آنها را داشته‌ام؛ بنابراین این مسئولیت فرصت مناسبی شد تا خادم پیشکسوتان باشم و در حل مشکلات آنان قدم بردارم.»

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات