صبح صادق >>  پاسدار >> گزارش
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۵  ، 
کد خبر : ۳۶۷۲۸۶
سردار محبی، معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه خبر داد

برگزاری دومین اجلاسیه سراسری نماز سپاه

پایگاه بصیرت / گروه پاسدار

«اجلاسیه سراسری نماز» فرصتی برای بلندکردن ندای نماز و فراخوانی به‌سوی آن است. این اجلاس درصدد است با جمع‌آوری مکتوبات و آثار تولیدی علاقه‌مندان و دغدغه‌مندان نماز گام مؤثری به‌منظور احیا و تکریم این فریضه دینی بردارد. رهبر معظم انقلاب در این‌باره توصیه کردند: «متصدیان کار‌های مرتبط با جوانان و نوجوانان باید راه‌های آموختن و گزاردن نماز و کیفیت‌بخشیدن به آن را برای نسل نو هموار کنند.» نماز فریضه بزرگی است که نیازی فراتر از نیاز‌های جاری فرد و جامعه مسلمان دارد و همچون روح و هوا برای انسان است. از این رو با توجه به اهمیت نماز در زندگی یک فرد مسلمان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اقدامی سکان این اجلاسیه را به دست گرفت و دوباره برای برگزاری آن اقدام کرد. محور‌های فراخوان و زمان و مکان این اجلاسیه را در گفت‌وگویی با «سردار حسین محبی» معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه و دبیر شورای عالی اقامه نماز سپاه بررسی کردیم که در ادامه می‌خوانید.

 هدف از برگزاری این اجلاسیه چیست؟
آثار و برکات نماز باید دائماً تبیین و تبلیغ شود. بر این اساس، با پیگیری حجت‌الاسلام قرائتی و عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب، از سال‌های پیش اجلاسیه‌ای با موضوع نماز در کل کشور برگزار می‌شود. این اجلاسیه به اندازه‌ای برای رهبرمعظم انقلاب حائز اهمیت است که در هر دوره پیامی از ایشان برای اجلاسیه ابلاغ می‌شود. در این پیام علاوه‌بر رهنمود‌ها و هدایت‌های داهیانه و هوشمندانه، راهکار‌هایی را برای ادامه روند این اجلاسیه بیان می‎‌کنند. خوشبختانه همیشه قدردانی و تشکر رهبر معظم انقلاب ضمیمه این پیام‌ها بوده است. اهمیت اجلاسیه در این است که باعث تولید برنامه‌ها و ترویج فرهنگ نمازخوانی در جامعه می‌شود.
 اجلاسیه نماز فراخوانی برای شرکت در مسابقه ابلاغ کرده است. درباره این فراخوان و محور‌های آن توضیحاتی ارائه بدهید و اینکه آیا هنوز فرصت شرکت در این فراخوان وجود دارد؟
بله. ارسال آثار هنوز مهلت دارد. لازم است پیش از ورود به محور‌های فراخوان توضیح مختصری درباره گذشته این اجلاسیه بدهم. در سال‌های اخیر، مسئله اجلاسیه نماز با آن سرعت ابتدایی پیش نرفت. همین موضوع سبب شد تا در نیرو‌های مسلح و به‌ویژه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به احیای این اجلاسیه دست بزنیم. هر کسی که فعالیت‌های مرتبط با نماز چه در جذب و چه در تبلیغ انجام می‌دهد، می‌تواند در همایش نماز شرکت کند. اگر کسی خادم نماز است، یا دست به قلم است، یا در کار‌های گرافیکی و مستندسازی دستی بر آتش دارد، می‌تواند با ارسال آثار خود به همایش استان‌ها در این فراخوانی که اجلاسیه نماز اعلام کرده، شرکت کند. محور‌های فراخوان نیز به این صورت است: ۱. شیوه‌های علمی و عملی تحقق تدابیر رهبر معظم انقلاب پیرامون نماز؛ ۲. جایگاه نماز در آموزه‌های اسلامی و سیره بزرگان و شهدا؛ ۳. آثار و کارکرد اقامه نماز؛ ۴. آسیب‌شناسی الزامات اقامه نماز؛ ۵. الگوها، شیوه‌ها و راهکار‌های توسعه و ترویج فرهنگ نماز؛ ۶. محور پایانی هم در اختیار خود رده‌ها قرار داده شده است که اگر ایده و موضوع خاصی از نگاه ما دور بوده، بیان کنند.
 آیا تولید محصول و شرکت در اجلاسیه مختص کارکنان سپاه است یا افراد دیگر هم می‌توانند در آن شرکت کنند؟ همچنین، تولیدکنندگان چگونه می‌توانند آثار خودشان را به دبیرخانه اجلاسیه ارسال کنند؟
هر کسی که بخواهد می‌تواند محصول تولید کند. در دوره پیشین بیشترین شرکت‌کننده از دانشگاه الزهرا (س) قم بود. روال شرکت در فراخوان هم به این صورت است که افراد هر استان آثار خود را به دبیرخانه همایش نماز همان استان ارسال می‌کنند و پس از ارزیابی آثار از سوی کارشناسان خبره امتیازدهی می‌شوند. پس از شناسایی آثار ممتاز در همایشی از آنها قدردانی و تشکر می‌شود و پس از آن همان آثار به دبیرخانه اجلاسیه نماز ارسال می‌شود؛ در اینجا آثار برتر استان‌ها دوباره ارزیابی می‌شوند تا برترین این آثار در اجلاسیه نماز مورد تقدیر و تشکر قرار بگیرند. گفتنی است، این آثار از حمایت‌های ویژه اجلاسیه برخوردار خواهند بود. آن دسته از آثاری که به‌صورت مکتوب ارسال شده‌اند، برای چاپ ارسال می‌شوند و آثار گرافیکی و تصویری برای پخش در صداوسیما فرستاده می‌شوند.
لطفاً در مورد زمان و مکان برگزاری اجلاسیه نماز توضیحاتی بفرمایید.
اجلاسیه نماز در آبان ماه ۱۴۰۳ و در دو نوبت برگزار می‌شود. درباره آثار به دو صورت عمل کرده‌ایم؛ یک اینکه آثار دانشگاهی و علمی به دانشگاه جامع امام حسین (ع) ارسال می‌شوند و در آنجا ارزیابی می‌کنند و در اجلاسیه‌ای که برای این منظور تدارک دیده شده است، از آثار برتر تقدیر می‌شود. اما درباره سایر رده‌ها این آثار به نیروی دریایی سپاه سپرده می‌شود. اجلاسیه‌ای هم که نیروی دریایی برای برگزیدگان تدارک دیده است، در دریای خلیج فارس و بر روی «ناو شهید باقری» است. نکته‌ای که در این کار وجود دارد، این است که می‌خواهیم ثابت کنیم که قدرت مادی و معنوی و علمی ما برگرفته از نماز است.
 شعار این اجلاسیه چیست؟ لطفاً مختصری هم از دستاورد‌های اجلاسیه قبلی برای خوانندگان نشریه بیان کنند.
«نماز عامل قدرت و نماد تمدن ساز» شعار این اجلاسیه است. واژه «تمدن‌سازی» را از بیان رهبر معظم انقلاب استنباط کرده‌ایم. ایشان یک تعبیری دارند که می‌گویند وقتی شما کسی را نماز‌خوان می‌کنید، فکر نکنید که کار کوچکی کرده‌اید و تنها فرد را نمازخوان کرده‌اید؛ بلکه شما پایه‌های تمدن اسلامی را تحکیم کرده‌اید. بنده بیش از ۱۹۰ مقاله و سخنرانی حضرت آقا درباره نماز را مطالعه کرده‌ام. در منظومه فکری امام خامنه‌ای نماز ظاهر و باطنی دارد و کسی که به باطن نماز دست پیدا می‌کند، دارای یک قدرت فردی و مدیریتی می‌شود، این فرد می‌تواند جامعه را اداره کند و درمقابل دشمن بایستد. همچنین اگر جامعه نمازخوان شود، این جامعه‌ای است که درمقابل دشمن می‌ایستد. در سال ۱۴۰۱، برای تمام رده‌ها ما ابلاغیه نماز را ارسال کردیم که الحمدلله ۳۸۰ رده از این برنامه استقبال کردند؛ فرماندهان نیز در اجرای برنامه نه تنها حمایت کردند؛ بلکه حضور فعال داشتند. در برخی از استان‌ها ارگان‌های غیرنظامی هم استقبال کردند و برخی هم مانند این برنامه را برای خودشان به راه انداخته بودند. در این برنامه‌ها حجج‌الاسلام حاجی‌صادقی، سعیدی، اعرافی، عاملی برای سخنرانی حضور داشتند. در همان سال ۲۳۲ مقاله و ۱۷۷۶ اثر هنری و ۱۰ هزار محتوای تخصصی به دست ما رسید. همین موضوع سبب شد تا دبیرخانه تخصصی و دائمی شکل بگیرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات