محمد مخبر مشاور و دستیار رهبر معظم انقلاب در مراسم اهدای جایزه فناوری و حکمرانی دکتر روستاآزاد که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: امروز ابزارهای قدرت و شیوه حکمرانی در دنیا تغییر کرده و نیروهای توانمند که قدرت حل مساله دارند باید بازیکن اصلی صحنه علم و فناوری در کشور باشند.
دستیار رهبر معظم انقلاب، زندهیاد روستاآزاد را استادی چند وجهی برشمرد که در کنار شایستگیهای علمی، یکی از وجوه او فعالیتهای اجتماعی منحصر به فردش بود و تاکید کرد که زنده یاد روستاآزاد از نخستین کسانی بود که شهید رئیسی در زمان تولیت آستان قدس از وی کمک گرفت.
مخبر با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی بعد از انقلاب به کشوری مقتدر در منطقه تبدیل شد، تصریح کرد: اگر زمانی این اقتدار صرفا به دلیل توان نظامی بود، امروز وسیله اقتدار علم و فناوری است.
وی فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص خیزش علمی را نیز در راستای تداوم همین اقتدار برشمرد و گفت: امروزه با فناوریهای جدید، حکمرانیها دچار تغییر شده است و باید یک خیزش جدید علمی را در کشور سامان داد. تنظیمگری از صرف دولتها گرفته شده و از طریق سکوها (پلتفرمها) به جامعه نخبگانی سپرده شده است. به همین دلیل دانشجویان و دانشگاه باید در این مساله پیشرو باشند.
دستیار رهبر معظم انقلاب از دانشجویان خواست بازیکنان اصلی مسائل مربوط به هوش مصنوعی و فناوریهای جدید باشند چراکه حل مشکلات مختلف کشور از طریق همین جامعه نخبگانی است.
مخبر همچنین تاکید کرد: یکی از دلایلی که برخی مسائل در کشور حل نمیشود این است که گاهی افراد و عناصر توانمند که قدرت حل مساله را دارند بازیکن اصلی نیستند و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودهاند باید از ظرفیت عظیم نخبگان در سراسر کشور برای حل مسائل کشور استفاده کرد.
وی وجود نیروی جوان و با انگیزه در تمام جغرافیای ایران را یکی مزیتهای بزرگ کشور عنوان کرد و افزود: اگرچه مشکلات متعددی داریم اما ظرفیتهای بزرگی هم برای حل آنها وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها آیندهای درخشان را برای ایران رقم زد.
در این مراسم که معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها، رئیس دانشگاه صنعتی شریف و جمع زیادی از مدیران و اساتید دانشگاهی حضور داشتند، جوایز ویژه این رویداد به برگزیدگان اهدا شد.
بر اساس این گزارش جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد از مهرماه سال گذشته به مناسبت بزرگداشت دکتر روستاآزاد، رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف آغاز بهکار کرد و طی فراخوانی از 5 هزار دانشگاه و صدها شرکت دانشبنیان برای ارسال طرحها دعوت شد که در نهایت و با داوری آثار، 5 اثر حائز دریافت جایزه شناخته شدند.