صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶  ، 
کد خبر : ۳۶۹۹۱۴

نشریه اخبار و تحلیل ها سه شنبه 27 آذر 1403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): انگیزه‌ افراد جبهه‌ مقاومت و عناصر جبهه‌ مقاومت با دیدن خباثت‎ها قوی‌تر می‎شود و دامنه جبهه‌ مقاومت گسترده‌تر می‎شود. مقاومت این‌جوری است. وقتی جنایات سَبُعانه‌ دشمن را می‌بینند، آن کسانی که تردید داشتند که باید مقاومت کرد یا نه، از تردید بیرون می‌آیند و می‎فهمند که جز با سینه سپر کردن در مقابل ستمگر و ظالم و زورگو، نمی‌شود انسان راه خودش را ادامه بدهد؛ باید بِایستد، باید مقاومت کند؛ مقاومت یعنی این. (1403/9/21)

فایل word

فایل pdf

حرف روز     

 ناامیدسازان

«ناامیدسازی» هدف اصلی جنگ شناختی است که دشمن راه انداخته است. جامعه به امید زنده است و منطق مقاومت با امید آبیاری می‌شود. در این میان، اگر امیدها به تردیدها و یأس‌ها و ناامیدی‌ها بدل شود، مقاومت دچار انفعال شده و اراده‌ها سست خواهد شد و دشمن پیشاپیش پیروز معرکه حق و باطل خواهد شد.

رهبر حکیم انقلاب اسلامی در آخرین دیدارشان در جمع اقشار گوناگون مردم از سناریوی دشمن برای ناامیدسازی سخن گفتند و فرمودند: «یک عدّه‌ای البتّه همّتشان این است که توی دل مردم را خالی کنند؛ این نباید اتّفاق بیفتد؛ حالا بعضی در خارج این کار را می‌کنند؛ تلویزیون‌های خارجی، رادیوهای خارجی، روزنامه‌های خارجی به زبان فارسی با مردم حرف می‌زنند، جوری قضایا را تصویر میکنند که مردم را بترسانند، توی دل مردم را خالی کنند؛ حالا آن تکلیفش جور دیگر است و با آنها جور دیگری باید برخورد کرد؛ امّا در داخل کسی نباید این کار را بکند. در داخل اگر کسی در تحلیلی، در بیانی جوری حرف بزند که معنایش خالی کردن توی دل مردم باشد، این جرم است و باید دنبال بشود.»

این دغدغه به خوبی تقابل دو روایت را آشکار می‌کند. آنجا که روایتی از یک رخداد، «روایت ناامیدساز» از پدیده است و آنجا که روایتی دیگر «روایت امیدساز»ی است که آرامش و اعتماد را به جامعه تزریق می‌کند. در روایت اول، قطعه‌های پازل به نحوی چیده می‌شود که مخاطب پس از پایان مطالعه ماجرا، دچار انفعال و یأس و ناتوانی شده و همه چیز را پایان یافته می‌بیند و پیروز میدان را جبهه باطل می‌خواند! این در حالی است که در روایت دوم  تصویری حقیقی از واقعیت ارائه می‌شود که حاصل آن القای احساس موفقیت و امید به تحول و تغییر در ذهن مخاطب خواهد بود. در روایت اول حقیقت تحریف شده و تنها نیمه خالی لیوان دیده می‌شود. ضعف‌ها بزرگنمایی و موفقیت‌ها کوچک انگاشته می‌شود! در روایت دوم حقیقت به درستی روایت شده و نیمه پر لیوان نمایان می‌شود. ضعف‌ها دیده می‌شود، اما از بزرگنمایی پرهیز می‌شود.

روایت اول اراده‌ها را سست کرده و ایستادگی را می‌شکند و بستر را برای فروپاشی جبهه مقاومت فراهم می‌کند و روایت دوم اراده‌ها را تقویت کرده و ایستادگی را قوام می‌بخشد و پایه‌های مقاومت را مستحکم و گفتمان مقاومت را فراگیر می‌کند! امروز در معرکه بزرگ صف‌آرایی جبهه مقاومت اسلامی در برابر تمام اردوگاه استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌الملل، نیازمند تریبون‌ها و رسانه‌هایی هستیم که روایت امیدساز را دنبال کنند و بر شجاعت و مقاومت جامعه بدمند؛ نه آنکه با روایت ناامیدسازشان دلها را تهی کرده و مقاومت را تضعیف کرده و خواسته یا ناخواسته در پازل دشمن بازی کنند! (مهدی سعیدی)

 

 

  گزارش روز  

  جنگ آغاز شده است!

«اردوغان پشت تحولات اخیر و اشغالگری نه چندان دوستانه در سوریه است.» این جمله «دونالد ترامپ» در آخرین مصاحبه‌اش با رسانه‌هاست. او با اشاره به اینکه «هیچ کس نمیداند» نتیجه درگیریها در خاورمیانه چه خواهد بود، تأکید می‌کند: «مایل نیست هیچ یک از نیروهای آمریکایی در سوریه کشته شوند.»

این اظهارات رئیس جمهور چهار سال آینده دولت ایالات متحده آمریکا اولین هشداری است که به کشور همسایه سوریه داده می‌شود؛ اما این هشدار نه حرف تازه‌ای است و نه دور از انتظار بود! این هشدار سیاست همیشگی ساکنان کاخ سفید بوده است. آمریکا از تقابل کشورهای منطقه با یکدیگر طبق برنامه‌ریزی آمریکایی همواره حمایت می‌کند. کاخ سفید با هر برنامه‌ای برای بی‌ثبات‌سازی غرب آسیا هماهنگ می‌شود، چراغ سبز نشان می‌دهد و در نهایت وقتی به اهدافش رسید، همدستان را دور می‌زند و به قربانی تبدیل می‌کند، اما ریشه تهدید تازه ترامپ علیه کشور ترکیه کجاست؟

با شروع دوران پسا اسد، کم و بیش مشخص شده همه آنانکه برای کنار رفتن دولت او همداستان و همدست شده‌اند، درباره «جایگزین» و اینکه آینده سوریه چگونه پیش برود، یا ایده مشترکی ندارند یا حداقل آنچه در عمل با آن مواجه شده‌اند، ایده مشترک آنان را بر باد داده است. فراتر از این اختلاف نظر در بازیگران خارجی در داخل این کشور و میان گروه‌های مسلح تروریستی فاتح دمشق نیز اختلاف شدید به وجود آمده است و بارها کار به درگیری شدید مسلحانه میان آنان کشیده شده و این چیزی است که با پیروزی مشترک بر بشار اسد تشدید شده است و اکنون صحنه پیروزی به ماجرای امتیاز و سهم‌خواهی بدل شده است.

مفاد جلسه و بیانیه اخیر کشورهای عربی و نگرانی‌هایی که میان اظهارات آنها دیده می‌شود، حمله رژیم صهیونیستی و اشغال بخش‌هایی از سوریه، تهدیدهای ترامپ و در نهایت آنچه در شهرهای سوریه می‌گذرد، همه و همه نشان می‌دهد آینده سوریه مانند یک گوشت قربانی میان منافع کشورهای منطقه و مطامع آمریکا و رؤیاپردازی‌های صهیونیست‌ها گیر افتاده است! البته نباید فراموش کنیم که آمریکا سالها در غرب آسیا سیاست «هرج و مرج هوشمند» را دنبال کرده است، اما این سیاست با وضع پیش‌آمده در عراق، افغانستان و یمن اثبات کرد این ایده برای کاخ سفید یک ایده شکست خورده است. در مقابل نیز نمی‌خواهد دولت‌های منطقه از زمین سوخته سوریه نیز قدرت تازه بسازند و معادلات از کنترل واشنگتن و تل‌آویو خارج شود. اختلافاتی که دود آن اول از همه به چشم مردم سوریه خواهد رفت و بحران‌های عمیقی را پیش روی میلیون‌ها  سوری قرار خواهد داد! (احمد رجایی)

خبر ویژه  

  سربازان اشغالگر به دمشق رسیدند!

خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» به نقل از منابع خود در سوریه مدعی شد، یک بالگرد اسرائیلی عصر دوشنبه (دیروز) در نزدیکی یک پایگاه نظامی در حومه دمشق، پایتخت این کشور فرود آمده است. اسپوتنیک به نقل از منابع خود در سوریه مدعی شد، این بالگرد حامل نظامیان ارتش اسرائیل بوده و آنها بعد از فرود وارد پایگاه مذکور شدند و پس از حدود 20 دقیقه به سمت جنوب سوریه رفتند. هفته گذشته نیز نظامیان آمریکایی و صهیونیستی مشترکاً طی عملیاتی تجاوزکارانه وارد تأسیسات نظامی سوریه در ارتفاعات القلمون شده بودند. وزارت دفاع آمریکا به دنبال رسانه‌ای شدن این خبر اعلام کرد: «ما در تلاش هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که سلاح‌های شیمیایی در سوریه به دست هیچ طرفی که ممکن است از آن علیه غیرنظامیان، نیروهای ما یا شرکای ما استفاده کند، نیفتد.» رژیم اسرائیل با کمک آمریکا طی قریب 10 روز عمده توان رزمی و دفاعی ارتش سوریه را طی بیش از 500 حمله هوایی از بین برده است که بامداد امروز نیز این حملات به دمشق و حمص ادامه داشت.

  اخبار

وحدت استراتژیک بین قوای کشور وجود دارد

«حجت‌الاسلام حسین طائب» فرمانده سابق سازمان اطلاعات سپاه با تأکید بر اینکه «در حوزه وعده‌های صادق، وحدت استراتژیک بین قوای کشور در حوزه دفاعی وجود دارد.» در پاسخ به این پرسش که «چه زمانی باید بزنیم؟» گفت: «این باید به‌ خوبی مورد ارزیابی قرار گیرد. در نهایت روزی این انتظار برآورده می‌شود، اما زمان آن باید با دقت انتخاب شود و ان‎شاءالله به موقع انجام خواهد شد.» حجت‎الاسلام طائب درباره آینده مقاومت با سقوط دمشق گفت: «قطعاً با رفتن اسد، لطمه‌ای به جبهه مقاومت وارد شده است و جبهه مقاومت یکی از یارانش را از دست داده و این واقعیتی انکارناپذیر است. اتفاق بزرگی برای سوریه افتاده است؛ اما اکنون باید محاسبه کنیم که آیا این حادثه به فرصت‌های آمریکا و اسرائیل افزوده است یا خیر. امروز پرچم مقاومت بالاست و هنوز هم آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها از جبهه مقاومت وحشت دارند. اگر آمریکایی‌ها فکر می‌کردند که جبهه مقاومت توان ندارد، آیا یک لحظه تحمل می‌کردند؟ اگر اسرائیلی‌ها توان ادامه جنگ را داشتند، آیا زیر بار آتشبس می‌رفتند؟»

مصرف گاز خانگی نیروگاه‌ها را خاموش کرده است

مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء، رکورد بی‌سابقه‌ای را به ثبت رساند و به 641 میلیون مترمکعب رسید. در اولویت بودن تأمین حداکثری گاز خانگی و پرمصرفی این بخش، موجب شده است تا گازرسانی به نیروگاهها و صنایع تا حد زیادی محدود شود. در چنین وضعیتی، بخشی از ظرفیت صنایع با مازوت در حال تولید هستند؛ اما بیشتر نیروگاه‌های کشور (واحدهای گازی و سیکل ترکیبی) که امکان استفاده از مازوت را ندارند، در شرایطی که گاز کافی برای تولید برق در اختیار نداشته و مخازن گازوئیل آنها نیز با کسری قابل توجه مواجه شده، تولید برق را کاهش داده‌اند. برخی از واحدهای نیروگاهی طی روزهای اخیر به دلیل نبود سوخت از مدار خارج شده‌اند و این مسئله به خروج 8 تا 10 هزار مگاوات از ظرفیت تولید برق کشور از مدار بهره‌برداری منجر شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، از مجموع 143 نیروگاه کشور، 17 نیروگاه به‌دلیل نبود سوخت، از مدار بهرهبرداری خارج هستند که عمدتاً نیروگاه‌های گازی با ظرفیت بالا به شمار می‎آیند.

فروپاشی از درون در کمین ماست!

رئیس «آژانس یهود» با اشاره به مشکلاتی که اسرائیل در داخل با آن مواجه است، گفت: «بارها گفته‌ام، باز هم می‌گویم و تکرار می‌کنم؛ تهدید بزرگ‌تر و واقعی اسرائیل داخلی است، نه خارجی؛ به همین دلیل پیروزی واقعی ساخت و بنای جامعه‌ای است که در آن گفتمان‌های مختلف وجود داشته باشد؛ قطب‌گرایی در جامعه اسرائیل در حال تعمیق است و این رهاورد جنگ ما در نوار غزه و لبنان است؛ این شکاف و تعمیق این روند بزرگ‌ترین خطری است که اسرائیل را تهدید می‌کند و این در داخل اسرائیل نهفته است، نه خارج آن.» «الموگ» نحوه تعامل و سیاست‌های اعضای راست افراطی تشکیل‌دهنده کابینه نتانیاهو را نه تنها با یهودیان داخل اسرائیل، بلکه با یهودیان خارج بسیار توهین‌آمیز توصیف می‌کند و می‌گوید: «آنها به راحتی به احساسات جمع بسیار بزرگی از یهودیان دنیا توهین می‌کنند و این باعث می‌شود، آنها بیش از پیش از اسرائیل دور شوند.»

هیچ دلیلی برای اعتماد به یک تروریست نداریم

یک مسیحی سوری به وبگاه خبری ـ تحلیلی «The Free Press» می‌گوید: «یک ائتلاف شورشی سوری به رهبری ابو محمد الجولانی پایتخت سوریه را تصرف کرده است. مسیحیان سوری در مورد آینده خود در این منطقه نگران هستند.» او گفت، اعمال واقعاً وحشتناکی از شورشیان دیده است. در سال ۲۰۱۴، زمانی که هنوز کودک بود، به خانه یک دوست خانوادگی رفت تا پس از ربوده شدن پسرشان توسط شورشیان اسلامی از یک منطقه مسیحی، به آنها تسلیت بگوید. در حالی که آنها آنجا بودند، سر بریده پسرشان در یک جعبه تحویل داده شد. او اضافه می‌کند: «من فقط ۲۱ سال دارم. اما من ۱۲ دوست را دفن کرده‌ام. این روزها به بدترین سناریوها فکر میکنم. هیچ دلیلی برای اعتماد به الجولانی نداریم. او یک تروریست است.»

 

 

اخبار کوتاه

  سخنگوی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی توضیحاتی را درباره توافق مبادله اسرا میان این رژیم و مقاومت فلسطین در نوار غزه و گفت‌وگوی تلفنی نتانیاهو و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا ارائه کرد. سخنگوی «بنیامین نتانیاهو» بیان کرد: «در گفت‌وگوها پیشرفت حاصل شده و احتمال دارد پیش از آنکه ترامپ عهده‌دار پُست خود شود، به توافق دست پیدا کنیم.» این مقام صهیونیست در ادامه اظهارات خود افزود: «ما از طرف حماس در خصوص مسئله محور فیلادلفیا شاهد انعطاف مواضع هستیم.» وی ادامه داد: «ترامپ در جریان گفت‌وگو با نخست‌وزیر به وی گفته که دوست دارد شاهد پایان جنگ باشد.»

«ولادیمیر پوتین» با اشاره به اینکه دولت آمریکا و غرب برای تحمیل شکست راهبردی به کشورش تلاش و از نظام کی‌یف با پول و سلاح حمایت می‌کنند، گفت: «اگر تمایل ایالات متحده آمریکا به استقرار تسلیحات خود در مناطق مختلف ادامه یابد، مجبور خواهیم شد اقدامات بیشتری برای تضمین امنیت روسیه و هم‌پیمانان خود اتخاذ کنیم.» رئیس جمهور روسیه با تأکید بر اینکه باید برای پاسخ به هرگونه تهدید علیه امنیت کشورمان آماده باشیم، افزود: «باید به توسعه ارتش و تحقق اهداف عملیات نظامی ویژه در اوکراین ادامه دهیم.»

وزیر امور خارجه مجارستان از شکل‌گیری یک جر و بحث بسیار بزرگ در جریان نشست اتحادیه اروپا در بروکسل بر سر مسئله اوکراین خبر داد. «سیجارتو» با انتشار پستی در صفحه فیس‌بوکش از اراده مقامات ارشد اتحادیه اروپا برای آزادسازی 6 میلیارد یورو به منظور کمک به اوکراین برای خرید تسلیحات جهت جنگ با روسیه خبر داد. این دیپلمات ارشد مجارستانی با اشاره به این موضوع، نوشت: «حتی نزدیک شدن به کریسمس هم نمی‌تواند حال و هوای جنگ را کاهش دهد. ما به آتش‌بس در اوکراین نیاز داریم،­­ نه سلاح بیشتر.»

مؤسسه معتبر «گالوپ» در جدیدترین نظرسنجی خود، موضوع وجود دموکراسی در آمریکا را از شهروندان آمریکایی پرسیده است. براساس نتایج  نظرسنجی گالوپ، اکنون تنها 28 درصد از مردم ایالات متحده آمریکا این تصور را دارند که کشورشان به معنای واقعی کلمه دموکراتیک است و قواعد دموکراسی در آن فعال و مؤثر هستند. باید توجه داشت، این آمار کمترین میزان ثبت شده در کل تاریخ نظرسنجیهایی است که با محوریت این مسئله انجام شده است.

«آویگدور لیبرمن» رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» گفت: «کابینه به جای آنکه اتحاد ایجاد کنند و به شهروندان اهمیت دهند، فقط ویرانی و تفرقه را گسترش می‌دهند.» وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی گفت: «نتانیاهو اسرائیل را قربانی می‌کند تا ائتلاف دولتی خود را حفظ کند. باید این دیوانگی متوقف شود.»

 

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات