بالاخره پس از دوسال خالی ماندن پست ریاست جمهوری در لبنان، جوزف عون رییس جمهور این کشور شد تا دورهای طولانی از بلاتکلیفی سیاسی در لبنان به اتمام رسد.
کشمکشهای سیاسی و عدم توافق گروههای مختلف با همدیگر که سابقه طولانی در لبنان دارد موجب این شده بود که برای انتخاب رییس جمهور لبنان توافق سیاسی صورت نپذیرد.
جوزف عون با سابقهای نظامی در حالی در لبنان به قدرت میرسد که رژیم صهیونسیتی در ماههای گذشته حملات همه جانبهای علیه لبنان صورت داد و موجب ویرانی بخشهایی از جنوب این کشور و مناطقی دیگر شد.
در حال حاضر آنچه پیش روی جوزف عون به عنوان اولویتهای دولت اوست، بازسازی خرابیهای ناشی از حملات رژیم صهیونسیتی، ادامه روند آتش بس در کنار مدیریت صحیح آن و فائق آمدن بر بحران منطقه از طریق برقراری تعادل با دیگر کشورهاست.
در کنار اینها، مسأله اقتصاد رو به وخامت لبنان هم به عنوان چالشی پیش روی رییس جمهور جدید قرار دارد. در حال حاضر زمزمههایی مبنی بر ادغام نیروی نظامی حزب الله در ارتش لبنان طرح شده است. این مسأله البته مورد جدیدی نیست و از سالهای قبل، دولتهای لبنان عمدتا تحت فشار غرب، با چنین پیشنهاداتی روبرو بودهاند.
به طور مثال در سال ۱۳۸۵، امیل لحود رئیس جمهور وقت لبنان از گزارش «تری رود لارسن» فرستاده دبیر کل سازمان ملل متحد و ناظر ویژه این سازمان بر اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنیت در آن زمان که توصیه به ادغام «مقاومت» در ارتش انتقاد کرده بود و آن را در راستای پایان دادن به نقش مقاومت و از بین بردن توان لبنان در رویارویی با اشغالگری اسرائیل قلمداد کرده بود.
به هر روی جوزف عون هم با سابقه نظامی که دارد، حتما به این نکته واقف است که ارتش لبنان در حال حاضر توان لازم برای دفاع از کشور را ندارد. نقش حزب الله در حفظ امنیت و تمامیت ارضی این کشور مثل نقش حشد الشعبی در مهار داعش است، جایی که ارتش عراق با وادادگی و تسلیم، نیمی از کشور را تقدیم داعش کرده بود. فقدان یک نیروی مردمی نظامی در سوریه هم نشان داد ارتش کشورهایی از این دست نیازمند همراهی نیروهای نظامی مردمی هستند.
وزیر فرهنگ اسبق لبنان از دیدار خود و سعد حریری با رهبر انقلاب نقل میکند که رهبری با تشبیه لبنان و حزب الله به داستان رمان «گوژپشت نتردام» به آقای حریری توصیه میکنند: آقای نخست وزیر! لبنان شبیه این زن زیباست (اسمرالدا)... عروس مدیترانه است... تمامی کشورها خواهان آن هستند و اسرائیل تهدید و خطری برای آن است...، اما سلاح حزب الله مانند خنجر اسمرالدا است؛ بنابراین رییس جمهور جدید لبنان میبایست یک دیدگاه راهبردی و جامع نگر نسبت به مقولات مهم منطقهای به خصوص مقاومت و مبارزه با تهدیدات رژیم صهیونسیتی داشته باشد. مقاومت لبنان هم رویکردی بسیار محترمانه در قبال جوزف عون اتخاذ کرده است و حتی با وجود اینکه نامزد پیشنهادی حزب الله و جنبش امل برای ریاست جمهوری، سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده بود، اما مقامات حزبالله تاکید کردند که مخالف ژوزف عون نیستند.
به هر روی باید دید آیا این موضع معتدل و منصفانه عون نسبت به جریانات سیاسی حفظ خواهد شد یا نه. او با موجی از فشارهای متنوع مواجه خواهد گردید تا مواضع خود را تغییر دهد، آینده ثبات قدم و استقلال رای او را محک خواهد زد.