صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹  ، 
کد خبر : ۳۷۱۰۵۱

نشریه اخبار و تحلیل ها یکشنبه 23 دی 1403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) دیوار بتونی استکبار غرب از جایی ترک خورد که بیشترین امید را به آنجا داشت؛ از ایران. [انقلاب اسلامی] حقیقتاً حصار غرب را متزلزل کرد؛ این دیوار بتونی‌ای که با تبلیغات و با پول و با رشوه و با انواع و اقسام جنایات درست کرده بودند ــ و هنوز هم البتّه وجود دارد؛ و این دیوار باید خراب بشود ــ اوّلین تَرک را انقلاب اسلامی در آن به وجود آورد. (1403/10/19)

فایل word

فایل pdf

حرف روز 

ناامیدسازی مردم ممنوع

«ناامیدسازی مردم» ابرپروژه‌ای است که غرب با طراحی آن به‌دنبال تضعیف اقتدار ایران عزیز در سطح داخلی و بین‌المللی است. این پروژه‌ با استفاده از رسانه‌ها و ارائه تصویری منفی از ایران به جهان است. در همین راستا پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در فضای بین‌المللی و منطقه‌ای به منزله تهدید معرفی شده و در داخل کشور نیز با ساخت دوگانه‌هایی، چون اقتصاد ـ معیشت این دستاوردها زیر سؤال برده می‌شوند.

برای نمونه، پیشرفت‌های هسته‌ای ایران که یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای علمی و تکنولوژیک کشور به شمار می‎آید، در خارج از مرزها تهدیدی برای امنیت جهانی  تصویر می‌شود و در داخل نیز علت اصلی مشکلات اقتصادی، هدر رفت سرمایه ملی و وضع تحریم تعریف می‌شود. در نمونه‌ای دیگر بسیاری از پروژه‌های اقتصادی و صنعتی ایران، مانند قراردادهای نفتی، پالایشگاه‌ها و دیگر پروژه‌های زیرساختی، به‌ گونه‌ای نمایش داده می‌شوند که گویا هیچ‌گونه تأثیری در بهبود وضعیت اقتصادی کشور نداشته‌اند. قرارداد راهبری ایران با چین نمونه دیگری است که به شکلی در رسانه‌های محور عبری ـ غربی ارزیابی می‎شود که گویا ایران در قرارداد با چین، زمین خود را به آنها واگذار کرده است و... .

کمپین رسانه‌ای یکی از رایج‌ترین ابزارها در پروژه ناامیدسازی است که در سطح جهانی و از طریق رسانه‌های خارجی انجام می‌گیرد. در واقع، رسانه‌های غربی، مانند بی‌بی‌سی فارسی، صدای آمریکا، ایران اینترنشنال و شبکه‌های اجتماعی وابسته به آنها، نقش حیاتی در ایجاد روایت‌های منفی از ایران دارند. این رسانه‌ها معمولاً با تحریف دستاوردها و موفقیت‌های کشور، تلاش می‌کنند تصویری از ناکارآمدی، فساد و ضعف در ایران را به نمایش بگذارند. این رسانه‌ها با تغییر در قدرت ادراکی و دستکاری در نحوه تحلیل افکارعمومی از اتفاقات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران، ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران را دنبال می‌کنند. فراتر از این، متأسفانه برخی از سر خیرخواهی با ارائه تصویری تاریک از آینده کشور زمینه تضعیف دولت، سپاه، ارتش و سایر نهادهای انقلابی را فراهم می‌کنند؛ خیرخواهی که در راستای جنگ شناختی دشمن قابل طرح است و گویا برخی از مسئولان هم در تله جنگ شناختی دشمن گرفتار شده‌اند. بنابر این درک روش‌های دشمن و دست یافتن به راه‌های مقابله با آن، برای حفظ انسجام اجتماعی و ملی در ایران امری ضروری است. نیاز امروز جامعه ایرانی امیدآفرینی است و باید آن را به منزله یک ضرورت در نظر گرفت. در مواجهه با جنگ روانی دشمنان که با هدف القای ناامیدی، تضعیف اعتماد عمومی و ایجاد شکاف در باورهای مردم به ‌طور سیستماتیک طراحی شده، امیدآفرینی به مثابه پادزهری قدرتمند عمل می‌کند. (اکبر معصومی)

 

گزارش روز       

  آتشی که اپوزیسیون را خاکستر می‌کند!

آتشسوزی در آمریکا تیتر یک رسانههای جهان است! کالیفرنیا در آتش می‌سوزد و آتش‌نشانان آمریکایی رد آتش را با نگاهشان دنبال می‌کنند و کاری از دستشان بر نمی‎آید! گزارشی که شرکت خدمات پیش‌بینی آب‌وهوای آمریکا «AccuWeather» منتشر کرد، نشان می‌دهد مجموع خسارت‌های آتشسوزی لسآنجلس به ۱۳۵ تا ۱۵۰ میلیارد دلار رسیده است و می‌توان از آن به منزله یک دردسر تمامعیار در آغاز کار دولت ترامپ یاد کرد! فراتر از آنکه این آتشسوزی در نهایت تا کجا ادامه خواهد داشت و اعداد خسارت چقدر بزرگتر خواهد بود و تعداد بیخانمان‌ها در کالیفرنیا روی چه عددی خواهد ایستاد، توجه به دو نکته در این میان بسیار جالب توجه است.

اول، وضعیت آمریکا در این دوران است. دولت بایدن چنان ناکارآمد بود که نتوانست حضور خود را برای چهار سال دوم در کاخ سفید تمدید کند. هزینههای سنگین حمایت مالی از اوکراین و رژیم صهیونی در دو جنگ که همچنان ادامه دارد و مشخص نیست چقدر دیگر آمریکا باید برای آنها خرج کند تا حداقل وضعیت همپیمانان و منافعش در اروپا و غرب آسیا بدتر از روز شروع جنگ نباشد، روی دست دولت ترامپ مانده است و حالا اتفاقاتی، مانند آتشسوزی نیز وضع را برای دولت دوم ترامپ دشوارتر کرده است.

 ترامپی که خود بارها اعلام کرده است آمریکا در حال فروپاشی است و ما توان این همه ولخرجی در سراسر جهان را نداریم. این موضوعات و این بحرانها تنها تداعیگر یک وعده صادق رهبر معظم انقلاب و یک تحلیل دقیق رهبر حکیم انقلاب اسلامی است که به صراحت بیان داشتند آمریکا در شیب تند افول است؛ مسیری که هر روز نشانه‌های تازه‌ای از آن هویدا می‌شود.

نکته دیگر هم این است که باید حکمت الهی را در پس این حوادث طبیعی دید و آن، اینکه آتش آمریکا را می‌سوزاند؛ ولی اینجا در ایران دود از آرزوهای برخی از غربپرستان بلند می‌شود و برنامه‌ها و پروژه‎های سیاهنمایی ضد ایرانی در این سوی دنیا خاکستر می‌شوند! نمایشی از رسوایی مدیریت بحران در آمریکا و ناتوانی در مهار آتش و خلق تصاویر مضحک مقابله با آتش با کیف زنانه یا قطعی برقی چند روزه و مثال‌های بسیار دیگر! رسوایی‌اش برای آنها ‌ماند که مدام در پس هر حادثه‌ای در ایران به سیاهنمایی‌ دست می‌زنند و اگر این تصاویر در ایران خلق می‌شد، هزاران توئیت و کلیپ و برنامه می‌ساختند و خواستار استعفای دستهجمعی می‌شدند و پای نفرین الهی را پیش می‌کشیدند!(محمد پناهی)

خبر ویژه     

 وحشت عربستان و امارات از وضعیت سوریه!

دبیرکل جنبش عصائب اهلالحق عراق گفت: «تحولات سوریه، پروژه آمریکایی ـ صهیونیستی است که توسط محمد الجولانی، سرکرده شورشیان مسلح حاکم بر دمشق صورت گرفته است. جبهه النصره و گروه‌های حاکم بر سوریه هیچ‌گونه تفاوتی با گذشته خود نکرده‎اند و فقط ظاهر آنان تغییر کرده است.» «قیس الخزعلی» با اشاره به اینکه ما با اظهارات محمد الجولانی، فرمانده شورشیان حاکم بر دمشق کاری نداریم و ملاک، رفتار دولت جدید سوریه است، گفت: «الجولانی در واقع یکی از سرکرده‌های گروه‌های القاعده، التوحید و الجهاد، داعش و جبهة النصره بوده است.» دبیرکل عصائب عراق در پایان گفت: «کشورهایی، مانند ترکیه و قطر به بهانه تغییر در سوریه، از دولت جدید در کشور حمایت می‌کنند؛ اما سایر کشورهای عربی رخدادهای سوریه را تهدید موجودیتی برای خود می‌دانند. برای نمونه، امارات، اردن، مصر و حتی عربستان از رخدادهای سوریه وحشتزده هستند. آنان معتقدند که خطر ترکیه و قطر از خطر ایران برایشان بسیار بیشتر است.»

 

اخبار

دشمنان در رصد ما هستند

«سرلشکر سلامی» تأکید کرد: «دشمن باید به این واقعیت آگاه باشد که اراده سیاسی در نظام ما برای مواجهه با زیاده‌طلبی‌ها و سلطه‌خواهی‌ها و تجاوزات دشمن، قاطع و بینقص است. در کنار آن اراده فرماند‌هان و رزمندگانِ قدرت بازدارنده و دفاعی برای تحقق آن اراده سیاسی هم کامل است.» وی ادامه داد: «ما از سالهای دور برای نبردهای بزرگ و پیکارهای پرحجم و مواجهه‌های سنگین و حتی طولانیمدت با آرایه‌های به‌هم پیوسته قدرت‌های به ظاهر بزرگ در سطح جهان و پیوست‌های منطقه‌ای آنها آماده شده‌ایم.» سرلشکر سلامی تأکید کرد: «میخواهیم به دشمنان خود بگوییم محاسبات خود را تنظیم کنید، اشتباه نکنید، مراقب باشید ما اهل عمل هستیم و به موقع و به اندازه اقدام می‌کنیم. از هیچ چیز هم اغماض نمی‌کنیم.» فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه حرکت دشمنان در رصد ماست، گفت: «ما منتظر و آماده‌ایم و به فرماندهان خود هم می‌گوییم آماده و منتظر برای لحظه‌ای که فرمان می‌رسد، باشید که به فضل الهی جلوه‌های بزرگ این قدرت را نشان دهید.»

آماری که قطره‎ چکانی منتشر می‌شود!

با گذشت بیش از 400 روز از آغاز تهاجم زمینی ارتش اشغالگر به غزه (5 آبان 1402)، شبکه 13 رژیم صهیونیستی به نقل از منابع نظامی این رژیم اعلام کرد، 400 نظامی طی درگیری‌های زمینی کشته شده‌اند. این شبکه همچنین اعلام کرد، از زمان آغاز تهاجم گسترده به شمال غزه (۱۵ مهر) ۵۰ نظامی از پا درآمده‌اند که ۱۱ نفرشان در شهرک بیت‌حانون کشته شده‌اند. این آمار به شکل قطره‌چکانی و با ملاحظات بالای امنیتی، اجتماعی و سیاسی اعلام می‌شود و به گفته منابع مقاومت غزه، آمار واقعی بیش از اینهاست. منابع غیر رسمی رژیم صهیونیستی روز گذشته از کشته شدن هفت نفر از نظامیان این رژیم در نوار غزه خبر دادند؛ به گفته این منابع 30 نظامی نیز زخمی شده‌اند که حال 11 نفرشان وخیم است؛ اما ارتش رژیم صهیونیستی تنها به کشته شدن چهار نظامی و زخمی شدن شش نظامی در شهرک «بیت حانون» اذعان کرد؛ «بنیامین نتانیاهو» نیز در اولین اظهارنظر خود درباره این واقعه اظهار کرد که «بسیار غمگین» است.

حمله به یمن اثر عکس دارد!

«مؤسسه کشورداری مسئولانه کویینسی» در مقاله‌ای با عنوان «آیا ترامپ آماده پذیرش شکست‌های بیشتر از حوثی‌هاست؟» به گزارش‌ها و مطالعات متعددی استناد می‌کند که از تشدید عملیات آمریکا علیه یمن در مرحله آتی خبر می‌دهند. با این حال، این مؤسسه بر این باور است که تشدید حملات نظامی آمریکا در یمن «خطای فاحشی» است و «حوثی‌ها را از ادامه عملیات‌اشان باز نخواهد داشت.» مؤسسه کشورداری مسئولانه کویینسی می‌گوید در حالی که یک سال از حملات نظامی ناکارآمد آمریکا علیه حوثی‌ها در یمن می‌گذرد، گزارش‌های جدید، از جمله دو گزارش منتشر شده در روزنامه عبری زبان «جروزالم پست» نشان می‎دهد ترامپ در حال برنامهریزی برای تشدید فشار بر یمن است. «الیوت آبرامز» نماینده پیشین دولت ترامپ در امور ایران در این‌باره در گفتوگو با روزنامه «واشنگتنپست» گفته است: «ترامپ قبول نمی‌کند، حوثی‌ها هر روز با استفاده از موشک‌های ایرانی کشتی‌های آمریکایی را هدف بگیرند، به همین دلیل انتظار می‌رود، با قدرتی بیشتر به آنها حمله کند.»

توافق سرانجام امضا می‌شود؟

یک منبع بلندپایه در جنبش حماس در گفت‌وگوی اختصاصی با «العربي الجديد» تأیید کرد، می‌توان گفت در لحظه کنونی، طرح نهایی درباره آتش‌بس در غزه تکمیل شده است. این مقام حماس افزود، ترتیباتی در میان میانجی‌گران برای اعلام دستیابی به توافق انجام شده است و توضیح داد که اکنون همه منتظر فرستاده نخست‌وزیر دولت اشغالگر، بنیامین نتانیاهو به دوحه هستند تا موافقت خود را با آخرین اصلاحات ارائه کند. سپس نشستی مطبوعاتی از سوی سه میانجی‌گر، قطر، مصر و ایالات متحده، برای اعلام جزئیات توافق، جدول زمانی آن و زمان اجرای آن برگزار خواهد شد. همچنین منبع مذکور اعلام کرد، میانجی‌گران تضمین خواهند کرد که کمک‌های انسانی، بهداشتی و امدادی به‌صورت نامحدود به تمامی استان‌های غزه جریان داشته باشد.

 

اخبار کوتاه

  پس از انتشار لیست انتصابات جدید نظامی در سوریه از سوی گروه تحریرالشام، دولت چین که نسبت به افزایش قدرت تروریست‌های اویغوری نگران است، در نشست اخیر شورای امنیت، نارضایتی خود از این مسئله را اعلام کرد. «فو تسونگ» نماینده چین در سازمان ملل به تازگی در نشست شورای امنیت اعلام کرد، چین از انتصاب تروریستهای دارای تابعیت خارجی در پستهای ارشد ارتش سوریه بسیار نگران است. وی خاطرنشان کرد، این یک موضوع حیاتی است؛ زیرا وضعیت داخلی سوریه به هر شکلی هم که پیش برود، تغییری در خط قرمز «عدم مدارا در برابر تروریسم» ایجاد نخواهد شد.

همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی» از سوی دولت با واکنش منتقدانه اصلاح‌طلبان رادیکال روبه‌رو شده است. روزنامه «هم‌میهن» این همایش را «همایش وفاقی» خوانده و نوشته است: «ای‌کاش از بین پژوهشگران و اساتیدی که در این همایش حضور داشته‌اند لااقل یکی‌شان به آقای پزشکیان و دیگر مسئولان گفته باشد که واقعاً دوران همایش گذشته است. همایش این‌چنینی که مصداق دورهمی و دیدار دوستانه است برای آنهایی است که شکم سیر دارند و هوای قابل تنفس. وفاق بین دوستان همدل در تپه‌های عباس‌آباد نه ربطی به مردم دارد، نه مسئله‌ای از مسائل جامعه را پاسخ می‌دهد.»

رسانه‌های سوریه از خنثی‌سازی یک عملیات تروریستی در حرم حضرت زینب (س) در دمشق خبر می‌دهند. یک منبع در سرویس اطلاعات سوریه به سانا گفت: «سازمان اطلاعات سوریه با همکاری اداره امنیت عمومی حومه دمشق موفق شد تلاش داعش را برای انجام انفجار در داخل حرم حضرت زینب (س) خنثی کند. این عملیات منجر به دستگیری افرادی شد که برای انجام یک اقدام جنایتکارانه بزرگ با هدف قرار دادن مردم سوریه دست داشتند.»

عضو شورای عالی سیاسی یمن اعلام کرد: «من به عربستان هشدار می‌دهم، اگر بخواهند وارد نبرد جدیدی علیه یمن شوند، شکست آنها بزرگتر از گذشته خواهد بود و این هشدار ما برخاسته از شناخت ما از آمادگی‌مان است.» «محمدعلی الحوثی» در ادامه گفت: «یمن به وظیفه دینی خود در مبارزه با تروریسم اسرائیل علیه غزه عمل می‌کند و عملیات ما تا زمان توقف تجاوزات علیه غزه، پایان نخواهد یافت‌.»

«رابرت فیتسو» نخست‌وزیر اسلواکی طی جلسه‌ای در کمیته امور خارجی پارلمان کشورش عنوان کرد: «من اینجا بابت حمایت از زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) حضور ندارم و اذعان می‌کنم که گاهی از دست او خسته می‌شوم.» او در ادامه با اشاره به این اقدام اخیر اوکراین و درخواست‌ کمک‌های مداوم کی‌یف از غرب گفت: «زلنسکی در اروپا گدایی و باج‌گیری و طلب پول می‌کند. این اقدام او باید متوقف شود.»

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات