یازدهم شعبان سال ۳۳ تاریخِ میلادِ جوانی از قبیله بنی هاشم است جوانی که نامش، علی اکبر بود و همچون نگینی درخشان بر تارک تاریخ اسلام میدرخشد. نامی که یادآورِ شجاعت، ایثار، وفا و زیباییهای جوانی است. جوانی که نمونهی کامل یک مومن با ایمان و یکی از شهدای راه حق و یک اسوه کمال برای جوانان تمام عصرهاست.
ولادتی برای تقدیر از جوانان
ولادتِ حضرت علی اکبر (ع) مناسبتی است برای تقدیر از جوانان سرزمینمان و تفکر دربارهی نقش و مسئولیتهای آنها در ساختن آیندهای روشن.
علی اکبر (ع)، فرزند ارشد امام حسین (ع)، نمادی از جوانی است که به کمال رسیده است؛ فرزند بزرگ امام حسین (ع) و شبیهترین مردم به پیامبر (ص) در خلقت و اخلاق و گفتار است. جوانی که شجاعت، دلاوری، بصیرت دینی و سیاسی او، در سفر کربلا به ویژه در روز عاشورا تجلی پیدا کرد. مطابق روایتها در کربلا حدود ۲۵ سال داشت و اولین شهید عاشورا از بنی هاشم بود.
حضرت علی بن الحسین علی اکبر (ع) فرزند بزرگ امام حسین در مدینه دیده به جهان گشود. جوانی رشید، دلیر، زیبا و شبیهترین کس به رسول خدا بود، رویش روی رسول، گفتگویش گفتگوی رسول خدا، و هر کسی که آرزوی دیدار رسول خدا را داشت بر چهره علی اکبر (ع) مینگریست، تا آنجا که پدر بزرگوارشان میفرماید «هرگاه مشتاق دیدار پیامبر میشدیم به چهره او مینگریستیم».
تربیت شایسته
تربیت شایسته امام حسین (ع) سبب شد تا على اکبر (ع) به بهترین صفات کمال آراسته شود. اصالت خانوادگى، تربیت و وراثت، کسب علم و فضایل که از عناصر تشکیل دهنده شخصیت هر کس است، در وجود و زندگى او فراهم بود. خلق و خوى او و رفتار و حرکات و ادب و متانتش در حد اعلاى برجستگى و درخشندگى بود؛ آنگونه که گفته و نوشتهاند، رفتارش حرکات و رفتار پیامبر خدا (ص) را در ذهنها زنده مىکرد. على اکبر شاخهاى از آن شجره طیبه و ریشه پاک بود و وارث همه خوبىهاى خاندان عصمت و طهارت به شمار مىرفت.
الگو و اسوه
علی اکبر (ع)، فرزند ارشد امام حسین (ع)، نمادی از جوانی است که به کمال رسیده است. جوانی که نه تنها از نظر ظاهری زیبا و خوش سیمابود، بلکه از نظر اخلاقی و رفتاری نیز دارای فضایل اخلاقی بلند بود. او همچون پدر بزرگ بزرگوارش، امیرالمؤمنین علی (ع)، از شجاعت، دلیری، شهامت، و ایمانِ راسخ برخوردار بود و با سخنان و عملش نشان داد که چگونه میتوان بهعنوان یک جوان، در راهِ حق و عدالت ایستادگی کرد و از مقام جوانی برای خدمت به دین و مردم استفاده کرد. زیباییهای ظاهری حضرت علی اکبر (ع) در روایات متعدد ذکر شده است. او دارای چهره و اندامی متناسب و چشمانی زیبا و پر از نیکویی بود. شجاعت و دلیریاش هم چنان مشهود بود که هر کس او را میدید، مبهوت شجاعت و ایمان راسخش میشد. امام حسین (ع) در روزِ عاشورا در مورد او فرمودند: «پسرِ من، علی اکبر، شبیهترین شخص به من است و او به من شباهت دارد.» این سخنان، نه تنها بر زیبایی و شجاعت ظاهری علی اکبر (ع) اشاره میکند، بلکه بر شباهت اخلاقی و روحانی او با پدرش نیز تاکید دارد.
مظهر ایثار
اما حضرت علی اکبر (ع) تنها به عنوان نمادی از زیبایی و شجاعت شناخته نمیشود. او مظهرِ ایثار و فداکاری نیز بود. در روزِ عاشورا، در مقابل لشکریان یزید، با شجاعتی بینظیر ایستادگی کرد و از جان خود برای دفاع از حق و عدالت گذشت و با اینکه میدانست به شهادت خواهد رسید، اما از ایمان و عقیده خود دست نکشید و با شجاعت و ایثار به مبارزه با ظلم و ستم پرداخت.
الگویی برای جوانان
شهامت و ایثار او، درس بزرگی برای جوانان امروزی است. امروزه، جوانان سرزمینمان با چالشها و فرصتهای متعددی مواجه هستند. جوان امروز در دنیای پر مخاطره و پر از حیله و نیرنگ امروز نیاز به راهنمایی و الگویی دارد که بتواند بر مبنای آن، نقش خود را در جامعه ایفا کند.
حضرت علی اکبر (ع)، با ایمان راسخ، شجاعت بینظیر، و ایثار فراوانش، الگوی مناسبی برای جوانان امروزی است. جوانانی که با بهکارگیری ایمان، دانش، و تفکر پیشرفته، میتوانند بهعنوان پیشگامان آینده کشور به پیشرفت و تعالی آن کمک کنند.
قدم در مسیر کمال
حضرت علی اکبر (ع) نمادی از جوانی است که در مسیر کمال قدم برداشته است. کمال انسانی، ترکیبی است از زیباییهای ظاهری، قدرت جسمی و سلامت روح؛ اما اینها تنها بخشی از کمال هستند. کمال حقیقی، در پیروی از مسیر الهی و خدمت به خلق خدا نهفته است. علی اکبر (ع) به عنوان یک جوان، در مسیر کمال قدم برداشت و به بالاترین درجهی آن دست یافت که همانا شهادت در راه خداست؛ انقلاب اسلامی ایران هم جوانان بسیاری در راه حق و دفاع از وطن از دست داد جوانانی که بی شک الگویی همچون علی اکبر (ع) داشتند.
حضرت علی اکبر (ع) بهترین الگو برای جوانان امروزی است که آماج انواع تبلیغات رسانهای دروغ و دشمنیهای بین المللی برای نابودی انقلابی است که قرار است تا ظهور منجی ادامه یابد.