پس از سرنگونی شاهان تارکوین، «بروتوس»، از بنیانگذاران جمهوری، متوجه شد که حتی پسران خودش خواهان بازگشت سلطنت هستند چون آنها از سلطنت نفع برده بودند. براین اساس
ماکیاولی این واقعه را بهعنوان یک درس کلیدی در سیاست معرفی میکند: رهبران جدید باید مخالفان سرسخت را در همان ابتدای کار، قاطعانه حذف کنند.
نشنال اینترست در تحلیلی به قلم «جیمز هولمز» به بررسی راهبردهای سیاسی دونالد ترامپ پرداخته و آنها را با آموزههای «نیکولو ماکیاولی» مقایسه کرده است. این مقاله استدلال میکند که ترامپ، همانند رهبران ماکیاولیایی، برای اجرای برنامههای خود، سیاست حمله برقآسا به ساختار قدرت سنتی واشنگتن را در پیش گرفته است.
تهاجم سریع، اما حسابشده
نشنال اینترست مینویسد که ترامپ برای پیشبرد برنامههای خود، رویکردی شبیه فرماندهان نظامی زیرک اتخاذ کرده است: «حملات سریع و پیدرپی برای حفظ ابتکار عمل و جلوگیری از سازماندهی مخالفان.»
هولمز در این مقاله به آموزههای ماکیاولی در کتاب گفتارها اشاره میکند و مینویسد:«هر کسی که حکومتی را به دست میگیرد و خود را در برابر دشمنان آن ایمن نمیکند، عمر سیاسی کوتاهی خواهد داشت.»
به گفتهی ماکیاولی، رهبران جدید باید دشمنان نظم پیشین را با شدت و بهسرعت سرکوب کنند، چراکه محافظان رژیمهای قدیمی، با تعصب و انگیزهای بیشتر از مدافعان نظم جدید، علیه آن میجنگند.
حذف مخالفان در آغاز کار
جیمز هولمز در ادامه به مثال تاریخی «بنیانگذاری جمهوری روم» در قرن پنجم قبل از میلاد اشاره میکند. پس از سرنگونی شاهان «تارکوین»، «بروتوس» از بنیانگذاران جمهوری، متوجه شد که حتی پسران خودش خواهان بازگشت سلطنت هستند چرا که آنها از سلطنت نفع برده بودند و آزادی جمهوری را همچون بردگی خود میدیدند.
ماکیاولی این واقعه را بهعنوان یک درس کلیدی در سیاست معرفی میکند: «رهبران جدید باید مخالفان سرسخت را در همان ابتدای کار، قاطعانه حذف کنند.» به گفتهی او، مردم یک حکومت جدید یک سرکوب سریع و شدید را بهسرعت فراموش میکنند، اما اگر این فرآیند طولانی و تدریجی باشد، نفرت عمومی ایجاد شده و حاکم را در بلندمدت تضعیف میکند.
حذف سیاسی مخالفان، جایگزین حذف خونین
نشنال اینترست در ادامه مینویسد که ترامپ، اگرچه با رویکردی ماکیاولیایی به دنبال حذف «پسران بروتوس» است، اما نه از طریق خشونت فیزیکی، بلکه از طریق ابزارهای سیاسی و اجرایی.
این نشریه اشاره میکند که رئیسجمهور آمریکا با امضای مجموعهای از فرمانهای اجرایی، در تلاش است تا مخالفان خود را در نهادهای دولتی از صحنه خارج کند؛ با این حال، برخلاف آنچه ماکیاولی توصیه میکرد، هیچ نشانی از ترور یا اقدامهای خشونتآمیز علیه مقامات دولتی دیده نمیشود.
ماکیاولیست مدرن
نشنال اینترست نتیجه میگیرد که ترامپ، با غریزهای ماکیاولیایی، در تلاش است تا از همان ابتدا، قدرت خود را تثبیت کند و مخالفان را از میدان خارج کند؛ با این حال، روشهای او، هرچند قاطعانه، اما بدون استفاده از خشونت فیزیکی و صرفاً از طریق ساختارهای قانونی و اجرایی انجام میشود.
به گفتهی این نشریه، «اگرچه ترامپ خنجر مسموم ماکیاولی را بیرون نکشیده است، اما همچنان تلاش دارد «پسران بروتوس»را به شیوهای مدرن از میان بردارد.»