صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳  ، 
کد خبر : ۳۷۵۵۸۹

نشریه اخبار و تحلیل‌ها 13 اردیبهشت 1404

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): ما هستیم و میراث این شهدا؛ ما هستیم و یاد این شهدا. ما امروز چه استفاده‌‌ای [و چه کاری] از این حرکتِ عظیمِ جوانهای مؤمن و مخلص میتوانیم برای کشور و برای اسلام انجام بدهیم؟ این مهم است. این جوانها یک روز سینه سپر کردند و اجازه ندادند که دشمن تجاوز کند به این خاک؛ در آن بیابانها، در آن کوه‌های سر به فلک کشیده، در آن شرایط سخت ایستادگی کردند. 15/7/1403
حرف روز
تداوم جنایت‌های باند تبهکار

کشتی«ناوگان آزادی» که برای شکستن محاصره نوار غزه راهی این منطقه شده بود، هدف حمله پهپادی رژیم صهیونیستی قرار گرفت. شبکه‌های خبری به نقل از منابعی در کشتی ناوگان آزادی گزارش دادند که این کشتی مورد حمله پهپادی رژیم کودک کش قرار گرفته است. آن‌گونه در خبرها آمده کشتی اکنون در آب‌های بین‌المللی نزدیک مالت لنگر انداخته است. گزارش‌ها حاکی است که در این حمله، کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه دچار آتش‌سوزی شده است. مقام‌های رسمی اعلام کردند که در زمان حادثه، ۱۲ خدمه و ۴ غیرنظامی در داخل کشتی حضور داشتند و از مصدومیت یا تلفات گزارشی دریافت نشده است.

اگر می‌خواهیم در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، به ابتذال فرهنگ، تمدن و سیاست در غرب پی ببریم، جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت غزه که ظرف ماه‌های اخیر و با پشتیبانی کامل آمریکا و اروپا صورت گرفت در نظر بیاوریم. حالا نه فقط در فلسطین، ایران، جبهه مقاومت و دنیای اسلام، بلکه مردم در شرق آسیا، آفریقا، غرب و آمریکا نیز رژیم صهیونیستی را رژیمی نسل‌کش می‌دانند که در نهایت سنگدلی ماه‌ها مردم غزه را به خاک و خون کشیده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی چندی پیش، با تأکید بر شکست رژیم صهیونیستی در نابود کردن مقاومت فلسطین با وجود کشتار بیش از ۵۰ هزار انسان بی‌گناه، شکست بزرگ‌تر را رسوایی فرهنگ و تمدن و سیاستمداران غرب دانستند. بنابراین از نظر معظم‌له بازنده بزرگ‌تر جنگ کنونی، فرهنگ و تمدن منحط غربی است.

دیگر این رژیم جعلی در ماه‌های اخیر چه باید می‌کرد تا شورای امنیت و دیگر نهادهای مدعی صلح و حقوق بشر و دول غربی به خود آیند و اقدامی را ترتیب دهند؟ این اتفاقات نشان داد آزادی و حقوق بشر و مدعيان آن، مضحک‌ترین مفاهیم هستند. حتی مردم اروپا و آمریکا به طرز بی‌سابقه‌ای در حمایت از ملت فلسطین و در مخالفت با سکوت و حمایت دولت‌های خودشان اعتراضات و راهپیمایی برگزار کردند، اما باز خبری از مقامات غربی نشد. این نحوه مواجهه دولت‌های غربی با موضوع فلسطین در آینده نیز تغییر نخواهد کرد؛ در لیبرال دموکراسی غرب، منافع سیاسی و استکباری تعیین‌کننده رفتارهای جهانی آنان است. اخلاق و انسانیت مادامی‌که منافع آن دولت‌ها چیز دیگری را اقتضا می‌کند در سیاست‌های آن‌ها جایگاهی ندارد. البته حقیقت تلخ دیگری نیز وجود دارد و آن بی‌عملی دولت‌های اسلامی در برابر اقدامات وحشيانه این باند تبهکار است. این مظلومیت ملت فلسطین دست کمی از سکوت دنیای به ظاهر متمدن غربی در این باره ندارد. امید چندانی با دولت‌های غربی و سازمان‌های بین‌المللی نیست، امید است مقاومت شکل گرفته در دنیای اسلام و بیداری ایجاد شده در ملل غربی سرنوشت تاریخ را دگرگون کند. عزیز‌ غضنفری

 

گزارش روز 

راهبرد ملی در سایه‌ اولویت تولید بر مذاکره

مرور رفتار دولت آمریکا از زمان شروع دور جدید مذاکرات غیر مستقیم، مبتنی بر مواضع متناقض، نوسانی و خارج از حسن نیت همراه با وضع هفت نوبت تحریم جدید بخش‌های نظامی، هسته‌ای و.. علیه کشورمان می‌باشد، این ادعا را به صورت ضمنی تایید می‌کند، که اولویت کشور باید خنثی‌سازی تحریم باشد.

اگرچه بنا به دلایلی، مذاکرات برای حل و فصل موضوع تحریم در دستور کار قرار گرفته، اما باید توجه داشت که مسیر کنونی، نباید منجر به فراموشی اولویت‌ها شود؛ هرگونه توافق، در هر سطحی، نهایتا می‌تواند یک فرصت برای مدیریت بخشی از چالش‌ها تلقی شود، اما این فرصت، همان‌قدر که می‌تواند راهگشا باشد، ممکن است به یک «دام ژئوپلتیک» و «غفلت از واقعیات» تبدیل شود؛ دامِ تن‌دادن به بازی پیچیده‌ای که طراحی‌اش در جغرافیای دیگری رقم خورده و هدفش نه ثبات ایران که گرفتن ابتکار عمل از دست کشورمان است. آنچه در این میان حیاتی است، «درک درست از بازی طرف مقابل» و «هوشمندی در چینش مهره‌ها» برای رسیدن به انسجام و وحدت است؛ وگرنه نتیجه‌ی نهایی، نه آرامش خواهد بود و نه رونق اقتصادی. واشنگتن باید درک کند که ایران تحت فشار، تطمیع یا تهدید مذاکره نخواهد کرد. این موضع، نه یک شعار، بلکه منطقی برآمده از تجربه‌ی چندین‌باره‌ بدعهدی و فشار است.

شواهد موجود از جمله اعمال مکرر تحریم طی چند هفته‌ی اخیر این پیام را به تهران مخابره می‌کند که ترامپ فعلی همان ترامپ سال ۲۰۱۷ است و نمی‌شود به آن اعتماد نمود و هرگونه توافق، نه ثبات می‌آورد، نه تضمین پایبندی دارد، و نه می‌تواند تکیه‌گاه سیاست اقتصادی کشور قرار گیرد. در این سو، در فضای داخلی ، نباید فریب تلطیف کاذب انتظارات سیاسی را خورد. این آرامش، اگر با پشتوانه‌ واقعی در حوزه‌ اقتصاد و تولید همراه نباشد، همانند «تنفس مصنوعی» است که تنها لحظاتی کوتاه به موجود نیمه‌جان فرصت می‌دهد، اما درمان نمی‌کند. دولت نباید به این آرامش زودگذر دل ببندد و اولویت‌ها را فراموش کند. اولویت کشور در نقشه راهی است که رهبر معظم انقلاب در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد ترسیم نموده‌اند. بایستی سیاست‌گذاری اقتصادی خود را بر ستون‌های بومی، واقعی و قابل اتکا استوار کنیم. محور اصلی این سیاست‌گذاری باید «تولید» باشد. تنها با حمایت جدی از تولید ملی نه در شعار، بلکه در عمل می‌توان هم تاب‌آوری اقتصاد را بالا برد و هم مردم را در برابر تکانه‌های سیاسی و ارزی ایمن ساخت و تحریم را کم اثر کرد؛ باید متوجه بود که به مذاکرات به‌عنوان ناجی اقتصاد نگاه نکنیم. تجربه‌ نشان می‌دهد که تمرکز بر تولید، دانش‌بنیان کردن اقتصاد و مشارکت دادن مردم در فرآیند توسعه، مسیر پایدارتری برای عبور از بحران تحریم است. علی محمدی

خبر ویژه

نتانیاهو در تنگنا!

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داد که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، به دلیل موقعیت دشوار خود با بازگشت «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، نمی‌تواند به‌طور علنی با رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص مذاکرات تهران-واشنگتن مخالفت کند. نتانیاهو که پیشتر در مخالفت با توافق هسته‌ای ایران فعال بود، حالا به دلیل حمایت‌های ترامپ از رژیم صهیونیستی، از انتقاد علنی خودداری کرده است. این در حالی است که با توجه به مذاکرات جدید ایران و آمریکا، نتانیاهو امیدوار است این گفت‌وگوها شکست بخورد و تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای توافق هسته‌ای ناکام بماند. مقامات رژیم صهیونیستی به شدت نگران هر توافق جدیدی با ایران هستند، چرا که به گفته آنها، برنامه هسته‌ای ایران تهدیدی برای امنیت منطقه و رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود.

  اخبار

سردرگم در دور دوم!

سیاست خارجی دولت «ترامپ» در قبال ایران در دور دوم ریاست‌جمهوری، همچنان با آشفتگی و ابهام روبه‌رو است. تصمیمات ترامپ اغلب بر اساس غریزه و منافع شخصی اتخاذ می‌شود و این بی‌ثباتی در رفتارهای دولت او در مذاکرات با ایران نمایان است. از ادعای ارسال نامه به رهبر معظم انقلاب برای دعوت به مذاکره تا تناقضات در خصوص برنامه غنی‌سازی ایران، همه نشان‌دهنده سردرگمی در سیاست‌های آمریکا هستند. گزارش‌ها حاکی از آن است که هنوز آمریکا مطالبات خود از ایران را مشخص نکرده و این موضوع به تصمیم‌گیری شخص ترامپ بستگی دارد. این آشفتگی‌ها با حضور مقامات بی‌تجربه در کابینه و فشارهای داخلی و خارجی، موجب شده است که سیاست آمریکا در قبال ایران در دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ همچنان در هاله‌ای از ابهام و عدم انسجام قرار داشته باشد.

فضای مجازی؛ میدان جدید مقاومت

در اختتامیه ششمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج که با حضور ۳۰۰ فعال فضای مجازی در سفارت سابق آمریکا برگزار شد، «سردار غلامرضا سلیمانی» رئیس سازمان بسیج مستضعفین، ضمن تأکید بر پیشرفت‌های ایران پس از انقلاب اسلامی، گفت: «ایران قوی، مانعی مستحکم در برابر سیاست‌های استکبار جهانی است.» وی با اشاره به رشد علمی و فناورانه کشور در ۴۶ سال اخیر افزود:« امروز ایران در بسیاری از رشته‌های علمی در بین ۵ یا ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد.» سردارسلیمانی تحول در فناوری ارتباطات و فضای مجازی را یکی از نقاط قوت جمهوری اسلامی دانست و گفت ضریب نفوذ این فناوری‌ها در سراسر کشور بسیار بالاست. وی نقش جوانان در شبکه‌سازی دیجیتال و اجرای نقشه راه بیانیه گام دوم انقلاب را کلیدی توصیف کرد.

روز نکبت، آتش‌سوزی و رسوایی!

در هفتاد و هفتمین سالروز «روز نکبت» رژیم صهیونیستی، آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای در جنگل‌ها و تپه‌های اطراف قدس اشغالی به وقوع پیوست که باعث سوزاندن بیش از ۲۹۰۰ هکتار از اراضی جنگلی شد. این آتش‌سوزی‌ها که مقامات صهیونیست آن را بزرگ‌ترین در تاریخ فلسطین اشغالی توصیف کرده‌اند، موجب تخلیه چندین شهرک، بسته شدن بزرگراه‌های اصلی و زخمی شدن ده ها نفر شد. این بحران باعث لغو بخش زیادی از مراسم موسوم به «روز استقلال» رژیم صهیونیستی گردید. مقامات این رژیم علت اصلی آتش‌سوزی‌ها را خشکسالی و دمای بالا عنوان کردند، اما برخی همچنان دخالت عامل انسانی را دلیل آن می‌دانند. ناتوانی رژیم در مدیریت بحران، به ویژه در زمینه تأمین تجهیزات برای اطفای حریق، پس از تصمیمات اشتباه مقامات همچون «ایتمار بن گویر» در لغو خرید بالگردهای اطفای حریق، آشکار شد. این آتش‌سوزی به یکی از بزرگ‌ترین رسوایی‌های رژیم صهیونیستی تبدیل شد.

تروریسم در لباس تصوف!

پس از انتشار بیانیه ضد امنیتی «حمید قره‌حسنلو» عضو فرقه «گنابادی»، درباره قتل شهید عجمیان، فرقه گنابادی هیچ واکنش رسمی یا برائتی نشان نداد. این در حالی است که پیش‌تر، فرقه از قره‌حسنلو و همسرش حمایت کرده و کمپین‌های رسانه‌ای برای فشار به دستگاه قضایی راه‌اندازی کرده بود. تحقیقات نشان می‌دهد که فرقه گنابادیه از ماهیت عرفانی خود فاصله گرفته و به سمت فعالیت‌های سیاسی و قبیله‌گرایی سوق پیدا کرده است. همچنین، شاخه جدید دراویش که در خارج از کشور مستقر است، با حمایت سرویس‌های جاسوسی در تلاش برای مدیریت این فرقه و فعالیت‌های ضد حقوق بشری است. این تغییرات در مرام فرقه و سکوت در برابر اقدامات ضد امنیتی، نشان‌دهنده همراهی ضمنی با این نوع اقدامات است.

20هزار دروغ در عرض یک هفته!

گروهک تروریستی «منافقین» در حادثه آتش‌سوزی بندر «شهید رجایی» دست به انتشار ۲۰ هزار خبر جعلی زدند. این اخبار در فضای مجازی، از جمله «تلگرام»، «شبکه ایکس» و «اینستاگرام»، پمپاژ شد. این اخبار ساختگی شامل گفت‌وگوهای جعلی با مقامات ایرانی و اخبار دروغ درباره انفجار سوخت موشک در بندر بود. منافقین با راه‌اندازی یک کانال تلگرامی به نام «کانال خبررسان شبکه یک»، به فریب افکار عمومی پرداختند.همچنین، رسانه‌های آلبانیایی گزارش کرده‌اند که منافقین برای انتشار اخبار جعلی درباره ایران، به رسانه‌های این کشور پول پرداخت می‌کنند. یکی از این اخبار دروغ، ادعای حمایت بیش از هزار شهردار فرانسوی از «مریم رجوی» بود که هیچ‌گونه مدرک و واقعیتی نداشت.

اخبار کوتاه

«رویترز» نوشت:«منابع خبری اعلام کردند که ایران و آمریکا در حال بحث درباره توافق جدیدی هستند که بر اساس آن، هسته اصلی توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) حفظ می‌شود، اما مدت زمان آن به ۲۵ سال افزایش یافته و نظارت‌ها تشدید خواهد شد. در عوض، تحریم‌ها کاهش می‌یابد. ایران همچنان بر حق غنی‌سازی خود تأکید دارد و برنامه موشکی در این مذاکرات مطرح نیست.»

«سید عباس عراقچی» وزیر خارجه، در تماس تلفنی با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، آخرین وضعیت مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا را تشریح کرد و با اشاره به بدعهدی‌های گذشته، تأکید کرد ادامه تحریم‌ها و مواضع متناقض آمریکا موجب تشدید بی‌اعتمادی شده است. او بر حق ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و ضرورت رفع مؤثر تحریم‌ها تأکید کرد. عراقچی همچنین خواستار نقش سازنده اروپا در حل اختلافات شد.

رژیم صهیونیستی به‌طور مداوم به خاک سوریه حملات هوایی سنگینی را انجام می‌دهد. این حملات که از بامداد امروز آغاز شده، مناطق مختلفی از جمله «حومه حماه»، «لاذقیه»، «دمشق» و «درعا» را هدف قرار داده است. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به انبارهای نظامی ارتش سوریه و پایگاه‌های حساس از جمله بیمارستان نظامی «حرستا» و «هنگ ۴۱ ارتش» در نزدیکی دمشق حمله کرده‌اند.

«محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی انصارالله، اعلام کرد که یمن توانسته ابهت آمریکا و دیگر قدرت‌های زورگو را در تجاوز به این کشور درهم بشکند. وی افزود که عملیات نیروهای مسلح یمن همچنان ادامه دارد و اهداف خود را با حملات به رژیم صهیونیستی و تحمیل محاصره به آن در دریای سرخ محقق کرده‌اند.

شبه‌نظامیان جدایی‌طلب «بلوچ» با تصرف شهر «منگوچر» در شهرستان «کلات» ایالت بلوچستان پاکستان، شماری از زندانیان را آزاد کرده و چند نظامی پاکستانی را به اسارت گرفته‌اند. منابع محلی گزارش دادند که چهار افسر پلیس پاکستان در حین انتقال ۱۰ زندانی از منگوچر توسط نیروهای بلوچ بازداشت و سلاح‌های آنان ضبط شد، تلاش نیروهای ارتش پاکستان برای بازپس‌گیری شهر پس تا کنون بی‌نتیجه مانده است.

مجله «اشپیگل» به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، هشدار داده است در صورتی که اعضای ناتو در تقسیم هزینه‌های دفاعی خود همکاری نکنند، ممکن است از شرکت در نشست آتی ناتو خودداری کند. این گزارش می‌افزاید که آلمان به ویژه تحت فشار است تا هزینه‌های دفاعی خود را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

«ابراهیم رضایی» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، تهدیدات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران را «حرف مفت» خواند و گفت:« این رژیم در گذشته نیز نشان داده توان و جرات اقدام عملی ندارد.» او تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها اراده، بلکه قدرت ضربه‌زدن به رژیم صهیونیستی را دارد و اشراف کاملی بر مراکز حساس سرزمین‌های اشغالی دارد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات