تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۴  ، 
کد خبر : ۳۷۵۶۷۶

سکوت تا کی و تا کجا؟

پایگاه بصیرت / دکتر یدالله جوانی/ مدیر مسئول

فقط و فقط یک لحظه تصور کنید اگر حکومت‌ها از ظرفیت‌های بیش از ۶۰ کشور اسلامی با قریب دو میلیارد نفر مسلمان و برخوردار از بهترین موقعیت ژئوپلیتیکی به‌صورت هماهنگ در دفاع از مردم مظلوم غزه بر‌علیه رژیم غاصب و کودک‌کش صهیونیستی دست به مجموعه‌ای از اقدامات هماهنگ و عملی می‌زدند؛ آیا جهان هر روز شاهد این نسل‌کشی بی‌رحمانه و ظالمانه بود؟ در این نوشتار، هدف تشریح جنایت‌ها، ظلم‌ها و کشتار‌های بی‌رحمانه صهیونیست‌ها نیست؛ چرا‌که این قصه پرغصه، همراه با تصاویر صحنه‌های جگرسوز و اشک‌آور، به‌صورت شبانه‌روزی از سوی رسانه‌ها، به‌گونه‌ای مستمر در حال روایت شدن است. سخن اصلی در این نوشتار، تأملی سوگ‌مندانه به عامل اصلی پدیدایی چنین ظلم و ستم و جنایت دهشتناک و بی‌سابقه در حق عده‌ای مسلمان در گوشه‌ای از جهان اسلام است.

دلیل اصلی این همه ظلم و ستم صهیونیست‌ها نسبت به فلسطینی‌ها طی ۷۵ سال گذشته و اینک به‌صورت بی‌سابقه در غزه، چیزی جز سکوت و بیخیالی بسیاری از حکومت‌ها در کشور‌های اسلامی نیست. سکوت و بیخیالی که خود محصول و معلول مجموعه‌ای از دلایل دیگر، چون وجود حاکمان دنیاگرا و عافیت‌طلب ترسو در برخی کشور‌های اسلامی، وابستگی بخشی از حکومت‌ها در کشور‌های اسلامی به قدرت‌های شیطانی و پشتیبانی رژیم صهیونیستی و نفوذ جریان صهیونیسم در بسیاری از حکومت‌ها در کشور‌های اسلامی است. متأسفانه این مجموعه دلایل که سکوت مرگباری را پدید آورده، بعضا به‌گونه‌ای است که نه‌تنها این قبیل حکومت‌ها و دولت‌ها در کشور‌های اسلامی از مسلمانان مظلوم فلسطین دفاع و حمایت نمی‌کنند، بلکه در مواردی با ظالم و ستمگر همراهی داشته و در واقع شریک جنایات صهیونیست‌ها به‌شمار می‌آیند.

تماشای این صحنه‌های جانسوز، آنگاه زجرآورتر می‌شود که می‌بینی کشور‌های غربی مدعی حقوق بشر و طرفداری از صلح و امنیت، با تمام توان و امکانات خود در کنار ظالم جنایت‌پیشه ایستاده‌اند و رژیم صهیونیستی را حمایت و پشتیبانی می‌کنند. اما فریاد‌های زنان و کودکان و مردم غزه از زیر آوار‌ها و در میانه ویرانه‌ها هیچ تکانی به بسیاری از حکومت‌ها در کشور‌های اسلامی نمی‌دهد! واقعا این سکوت تا چه زمانی و تا کجا می‌خواهد ادامه پیدا کند؟ صهیونیست‌ها دیگر چه جنایتی را باید مرتکب شوند تا مسلمانان و حکومت‌ها در کشور‌های اسلامی به حرکت درآیند؟ آیا هر مسلمانی که امروز در هر گوشه‌ای از این جهان خاکی و در هر کشوری از کشور‌های اسلامی زندگی می‌کند، با دیدن این صحنه‌ها نباید احساس مسئولیت کرده و به حرکت درآید؟ به‌طور قطع تا زمانی که رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم، شاهد سکوت، بی‌تفاوتی و بی‌تحرکی مسلمانان و حکومت‌ها در کشور‌های اسلامی باشند، نه‌تنها به ظلم‌ها و جنایت‌های خود در غزه پایان نمی‌دهند، بلکه با بی‌رحمی و قساوت قلب هر چه تمام به نسل‌کشی خود در این بخش از جهان اسلام برای رسیدن به اهداف خود ادامه می‌دهند.

راه چاره چیست؟ راه چاره در شکستن سکوت و قیام سراسری مسلمانان در راه خدا، برای دفاع از ملت فلسطین و به‌ویژه مردم غزه است. راه چاره در همان راهی است که ملت ایران با پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ سفارت رژیم صهیونی را به سفارت فلسطین تبدیل کرد و پرچم اسرائیل غاصب را در ایران برای همیشه به زیر کشید و در زیر پا قرار داد. امروز همه مسلمانان می‌توانند از دولت‌ها و حکومت‌های خود بخواهند تا پرچم‌های رژیم صهیونیستی را پایان کشیده و سفارتخانه‌های این رژیم را تعطیل و از ظرفیت‌های کشور‌های اسلامی برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه استفاده کنند. این امر مهم قابل تحقق است اگر نخبگان، علما و اصحاب رسانه‌ها در جهان اسلام، مسلمانان را با تکالیف انسانی و وظایف دینی خود آشنا کرده و آنان را برای ادای این تکالیف و وظایف به حرکت درآورند. تکالیفی که فردای قیامت هر مسلمانی باید در پیشگاه خدا و رسول خدا (ص) پاسخگوی اعمالش در قبال این تکالیف باشد. هر مسلمانی باید بداند که عیار مسلمانی و با خدا و رسول خدا بودنش، طبق آیه شریفه؛ «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ ...» سنجیده می‌شود.

اینک مردم یمن و «جنبش انصارالله» با همین رویکرد قرآنی به وظایف خود در قبال ملت فلسطین و مظلومین غزه عمل می‌کنند. به‌طور قطع هم‌افزا شدن کل کشور‌ها و ملت‌های مسلمان با جریان مقاومت به‌سرعت تمامی معادلات را به‌نفع مسلمانان تغییر خواهد داد. مطالبه حرکت مسلمانان در این مسیر، یک مطالبه انسانی، اخلاقی و دینی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه به‌مناسبت سال نو در روز بیست و ششم فروردین در این‌باره فرمودند: «دنیای اسلام درباره مسئله غزه باید یک حرکت و کاری بکند، بایستی یک هماهنگی خوب اقتصادی، سیاسی و در صورت لزوم عملیاتی مجتمعا روی این مسئله فکر و کار کنند.»

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات