صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۸  ، 
کد خبر : ۳۷۱۹۸۲

رویا‌های کودکانه ترامپ

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، از زمان ورود به کاخ سفید، به‌طور مکرر ایده‌هایی را مطرح کرده که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشته و اغلب جنبه آرزومندانه دارد. یکی از این دیدگاه‌ها که مورد توجه قرار گرفته، موضوع انتقال مردم و ساکنان غزه به کشور‌های دیگر است.
پایگاه بصیرت / دکتر یدالله جوانی

این ایده مبنی بر کوچ اجباری ساکنان غزه، موضوعی جدید نبوده و در دهه‌های اخیر نیز مطرح شده است. هدف از این طرح، انتقال ساکنان بومی و اصلی سرزمین فلسطین، به‌ویژه غزه، به مناطق دیگر به منظور تسهیل اقدامات رژیم‌صهیونیستی در این سرزمین، از جمله توسعه شهرک‌سازی‌هاست. با این حال، بحث کوچ اجباری ساکنان غزه، اگرچه در گذشته نیز مطرح بود، اما پس ازآغازعملیات طوفان‌الاقصی در۱۵مهر۱۴۰۲ (۷اکتبر)، ابعادجدی‌تری به خودگرفت. درپی شکست‌های سنگینی که رژیم‌صهیونیستی متحمل شد، تصمیم گرفت به نحوی با مقاومت و گروه‌های مسلح فلسطینی، به ویژه حماس، درغزه مقابله کند تا به‌زعم خود، منشأ تهدید را برای همیشه از بین ببرد.

بر همین اساس، با آغاز بمباران‌های گسترده و اقدامات جنایتکارانه، تلاش کرد ساکنان غزه را مجبور به ترک سرزمین خود کند. دولت آمریکا و شخص جو بایدن نیز به‌عنوان پشتیبان اصلی این طرح، از آن حمایت کردند. سفر‌های پی در پی وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه و کشور‌های مختلف، در راستای چگونگی مقابله با مقاومت و حمایت از رژیم صهیونیستی، این امر را نشان می‌داد. در این سفرها، موضوع انتقال ساکنان غزه به کشور‌های همسایه و دوردست، با هدف تخلیه غزه از هر نوع فلسطینی، مطرح و حتی سهمیه‌بندی برای پذیرش جمعیت بیش از دو میلیون نفری غزه پیشنهاد و وعده‌هایی نیز برای پشتیبانی مالی و مشوق‌ها داده شد. با این وجود، این طرح با شکست مواجه شد. درحالی که آمریکا، رژیم‌صهیونیستی و حتی برخی کشور‌های اروپایی، به طور جدی به دنبال وادار کردن ساکنان غزه به کوچ اجباری بودند، این امر محقق نشد.

مخالفت کشور‌های منطقه و عدم پذیرش حتی با وعده‌های مالی و مشوق‌ها، از جمله دلایل این شکست بود. این کشور‌ها تبعات پذیرش جمعیت مهاجر را برای خود درک می‌کردند، اما عامل مهم‌تر، مقاومت مردم غزه بود. آنها با آگاهی از تبعات رها کردن سرزمین خود، تحت هیچ شرایطی حاضر به ترک آن نشدند. مردم غزه با وجود بمباران‌های شدید و ارائه چراغ سبز برای خروج از غزه و زندگی بهتر، همچنان در سرزمین خود باقی ماندند و درشرایط سخت مقاومت کردند. آنها به اردوگاه‌ها، مساجد، کلیسا‌ها و مراکز درمانی پناه بردند، اما این مکان‌ها نیز مورد حمله قرار گرفتند. مردم غزه درطول حدود ۱۶ ماه جنگ، با وجود جنایات انجام شده توسط رژیم صهیونیستی، همچنان پابرجا ماندند. شعار آنها «درسرزمین خود می‌مانیم، پیروز می‌شویم یا شهید می‌شویم، اما تن به ذلت کوچ اجباری نمی‌دهیم»، بیانگر این مقاومت بود.

براین اساس، همان‌طور که دولت جو بایدن نتوانست طرح کوچ اجباری مردم غزه را پیاده کند، به طور قطع، دونالد ترامپ نیز در اجرای ایده‌های خود در این زمینه موفق نخواهد شد. دلیل این امر، مقاومت مردم غزه و عدم واقع‌بینی طرح‌های ترامپ است. ایده‌های ترامپ، از جمله موضوع کوچ اجباری مردم غزه، بیشتر شبیه رویا‌های کودکانه و ناشی از توهم و غرور است. طرح‌هایی مانند الحاق کانادا به آمریکا، تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا و بازپس‌گیری کانال پاناما، نشان از زیاده‌خواهی و عدم شناخت واقعیت‌های موجود دارد. طرح کوچ اجباری مردم غزه نیز از این قاعده مستثنی نیست و قطعا با شکست مواجه خواهد شد.

با توجه به این‌که ترامپ این ایده‌ها را در قالب صلح و آرامش در منطقه مطرح می‌کند، این امر نشان می‌دهد اگر هدف وی حل بحران غرب آسیاست، باید به جای وادار کردن مردم بومی به کوچ اجباری، به دنبال کوچ اجباری صهیونیست‌ها و یهودیان غیربومی باشد که پس از جنگ جهانی اول به این سرزمین آمده و با کشتار و جنایت، مردم بومی را وادار به ترک خانه‌ها و سرزمین خود کردند. در نهایت، راه‌حل اصلی پایان دادن به این بحران، وادار کردن اشغالگران به ترک سرزمین و بازگشت مردم بومی به خانه‌های خود است.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات