صبح صادق >>  جهان >> گزارش
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۰۰  ، 
کد خبر : ۳۹۲۶۶۵
استراتژی جدید ترامپ برای آمریکای لاتین

دکترین دونرو

تارنمای «آرتی» نوشت، دکترین دونرو که شعار آن دستیابی به صلح در آمریکای لاتین از طریق «قدرت و زور» است، در آخرین فرآیند‌های انتخاباتی منطقه آمریکای لاتین، جایی که شکاف عمیقی میان جریان‌های محافظه‌کار و رویکرد‌های مترقی وجود دارد، بازتاب گسترده‌ای داشته است.

این دکترین که بر پایه اعمال زور و هم‌سویی مطلق با سیاست‌های ترامپ بنا شده، نه تنها به دنبال احیای نفوذ از دست‌رفته آمریکا در برابر چین است، بلکه با حمایت از نامزد‌های راست‌گرای تندرو، تلاش دارد نقشه ژئوپلیتیک منطقه را به نفع هژمونی واشنگتن بازنویسی کند. در خط مقدم این رقابت‌های انتخاباتی، پرو و کلمبیا قرار دارند.

در هر دو کشور، پس از دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری، کاندیدا‌های محافظه‌کار که به طور کامل با سیاست‌های ترامپ همسو بوده و دشمنان سرسخت جریان‌های چپ هستند، پیشتاز شده‌اند. در هر دو مورد، هدف اصلی واشنگتن بازیابی جایگاه خود در میان شرکای کلیدی آمریکای جنوبی است تا افزون بر نمایش هژمونی منطقه‌ای، دست چین و سایر قدرت‌های نوظهور را که به دنبال مسیر‌های تجاری جدید در این قاره هستند، کوتاه کند.

«سپر قاره آمریکا» طرحی است که ترامپ با فرض ایجاد یک «اتحاد» منطقه‌ای از دولت‌های راست‌گرا برای «مبارزه» با مواد مخدر، جرایم سازمان‌یافته فراملی، مهاجرت و کاهش نفوذ تجاری چین در منطقه از طریق اشتراک‌گذاری اطلاعات، راه‌اندازی کرده است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات