رهبر معظم انقلاب اسلامی، موضوع ضرورت توجه به کار مطلوب و اثربخش در حوزه فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی را اولین بار در سال ۱۳۷۳ با تعیین شعار «وجدان کاری و انضباط اجتماعی» یادآوری کردند، اما با توجه به شرایط تحمیلی به کشور و اولویتهای متعدد دیگری که وجود داشت، امکان طرح و پیگیری جدی مسائل اقتصادی در سالهای پس از آن فراهم نشد.
اندیشکده واشنگتن در مقاله ای اعلام کرد
در این مقاله نقاط قوت ایران در جنگ اقتصادی نیز بیان میگردد و به دولتمردان آمریکایی یادآوری میکند ؛ ایران در دورزدن تحریمهای امریکا و نوسانات درآمدهای نفتی خود تجربه فراوانی دارد و وقتی مسیرهای قبلی نقل و انتقالات مالی بسته میشود مسیرهای جدید جایگزین آنها میگردد. واشنگتن باید از تکنیک عملیات روانی استفاده کرده و اثر تحریمهای جدید را بسیار مخرب جلوه دهد.
اجرای اصول کنوانسیون FATF ضمن اینکه استقلال اقتصادی کشور را مورد تهدید قرار میدهد، توانایی آن را دارد که اقتدار امنیتی ما را نیز مخدوش کرده و مسیری باشد برای نفوذ سیستمهای جاسوسی غرب در نهادهای مالی و اقتصادی کشورمان؛ ازاینرو بیان دقیق برخی از پیامدهای این کنوانسیون موجب تنویر افکار عمومی خواهد شد.
بنابراین باید به دنبال راهکاری برای رهایی از اقتصاد تک محصولی باشیم و این همان موضوعی است که رهبر معظم انقلاب به دفعات مکرر در صحبت های مختلف خود به شدت بر آن تاکید داشته و تنها راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور را توجه به اقتصاد مقاومتی و عملی کردن آن می داند.
نابراین باید به دنبال راهکاری برای رهایی از اقتصاد تک محصولی باشیم و این همان موضوعی است که رهبر معظم انقلاب به دفعات مکرر در صحبت های مختلف خود به شدت بر آن تاکید داشته و تنها راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور را توجه به اقتصاد مقاومتی و عملی کردن آن می داند.
یکی از مشکلاتی که همواره در اقتصاد ایران وجود داشته است بی انضباطی مالی است.اگر این بی انضباطی را بر طرف کنیم و فضای کسب و کار را برای تولید فراهم کنیم، زمینه تا حدود زیادی برای تحقق اقتصاد مقاومتی فراهم می شود. توجه داشته باشیم که بزرگ ترین مشکلات اقتصادی زمانی پدیدار می شوند که اقتصاد دولتی بماند و زمینه فعالیت بخش خصوصی فراهم نباشد. البته در این مسیر هر سه قوه باید مشارکت کرده و هر کدام با ایجاد زمینه های لازم، تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی به صورت عملی را فراهم سازند.
در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران، در چند جبهه در اطراف خود، درگیر بحرانهای امنیتی به وجود آمده است. درگیریهای شکل گرفته در عراق و سوریه و از سویی بحران و فاجعه انسانی به وجود آمده در یمن و همچنین تنش میان افغانستان و پاکستان، دایرهای از فقدان امنیت را در اطراف ایران رقم زده است. گفتمان امنیتی به وجود آمده، جمهوری اسلامی ایران را به دال مرکزی آن تبدیل کرده است. بنابراین تمام بحرانهای حاضر در اطراف ایران، به سوی مرکز بحران که نقطه امن منطقه به شمار میرود، در جریان هستند.