در میان تداوم محکومیت جهانی کشتار بامداد دوشنبه زنان و کودکان فلسطینی توسط اشغالگران صهیونیست در رفح و هدف قرار دادن آوارگان در اردوگاهی در نزدیکی منطقه تلالسلطان در غرب رفح در جنوب نوار غزه، ارتش اشغالگر بامداد سهشنبه بار دیگر این منطقه را بمباران کرد. خبرنگار الجزیره گزارش داد در نتیجه گلولهباران چادرهای آوارگان و محله تلالسلطان توسط توپخانه رژیم صهیونیستی، ۱۶ فلسطینی به شهادت رسیدند
نتیجه سکوت جامعه جهانی در مقابل این جنایت این بود که ارتش اسرائیل یکباردیگر چادر آوارگان فلسطینی را درمنطقه المواصی که اسرائیل پیشتر مدعی شده بود امن است، هدف قرارداد.همزمان با این گزارش، پایگاه خبری سوا به نقل از شاهدان عینی گزارش داد در پی این حمله، دستکم ۲۰ فلسطینی به شهادت رسیدهاند ودهها نفر دیگرمجروح شدهاند. منابع فلسطینی میگویند اغلب شهدای این حمله زن و کودک هستند.منابع فلسطینی، بامداد دیروزنیز خبردادند که ارتش اسرائیل چادر گروهی از آوارگان را مورد حمله قرارداده است.اگرچه جنایات اخیر ارتش اسرائیل دررفح بر شدت انتقادها از دولت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل افزوده است و درواکنش به این حملات، الجزایر خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد شد اما عملا هیچیک از این موضعگیریها و نشستها مانعی در مقابل جنایات اسرائیل نیست و این رژیم با شدت به حملات خود ادامه میدهد.
تانکهای اسرائیلی در مرکز رفح
با وجود حکم دیوان کیفری بینالمللی مبنی بر پایان حملات نظامی رژیم صهیونیستی به رفح، دیروز خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که تانکهای اسرائیلی در نزدیک مسجد العوده در مرکز شهر رفح هستند. اسرائیل تاکنون به صورت رسمی ورود نیروهای نظامی خود را به مرکز شهر رفح تأیید نکرده و انتشار اطلاعات بیشتر در این مورد را به آینده موکول کرده است. خبرگزاری رویترز همچنین در گزارش خود خبر داد که تانکها و جنگندههای اسرائیلی دوشنبهشب و روز سهشنبه به اهدافی در شهر رفح حمله کردهاند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت که هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد و این وضعیت ترسناک باید پایان یابد. مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه نیز با اشاره به هشدارهای این نهاد بینالمللی در مورد احتمال مرگ غیرنظامیان در صورت حمله اسرائیل به رفح، گفت که عواقب چنین حملهای را در حمله یکشنبه شب میتوان دید. او در بیانیهای که به همین دلیل منتشر کرد، نوشت: اشتباه نامیدن حمله به اردوگاه رفح، پیامی است که برای قربانیان آن معنایی ندارد. اسرائیل با وجود هشدارهای بینالمللی نسبت به بروز یک بحران انسانی با ورود نیروهای نظامی به رفح، عملیات خود را در این منطقه مرزی از حدود سه هفته پیش آغاز کرد. رفح منطقهای پرجمعیت در جنوب نوار غزه است که بسیاری از کشورها و نهادهای بینالمللی پیشتر درباره تبعات حمله به این منطقه به اسرائیل هشدار دادهاند.
ابعاد فرامتنی حمله به رفح
وقوع فاجعه تلخ و دهشتناک بمباران آوارگان بیدفاع فلسطینی در رفح،نقطه آشکارساز جنایت و قساوت ذاتی رژیم اشغالگر قدس و اصلیترین حامی آن یعنی آمریکا محسوب میشود. بدون شک اقدام اخیر صهیونیستها منبعث از استیصال و شکست آنها در قبال رسیدن به اهداف اعلامی و حتی غیراعلامی در میدان نبرد بوده که در جای خود قابلتحلیل است.بااینحال در این مرقومه قصد داریم بر ابعاد فرامتنی این جنایت شنیع متمرکز شویم. در این خصوص با دو گزاره محکم و متقن روبهرو هستیم: نخست نظم بحرانساز غربی و دیگری اثبات مرگ ساختاری و کارکردی سازمانهای بینالمللی.
در خصوص گزاره اول،با منظومهای مواجه هستیم که غرب آن را تبدیل به چارچوبی برای زیست سلطه گرایانه خود بر نظام بینالملل ساخت و صهیونیسم را به نقطه ثقل این ساختار نفرتانگیز مبدل ساخت.در چنین منظومهای، راهبردها،استراتژیها،رفتارها،
گفتارها و حتی جنايات مطلق ضد بشری بهخودیخود اصالت و موضوعیتی نداشته و ارزشگذاری و تفسیر آن بر اساس منافع دشمنان بشریت شکل میگیرد.در جریان جنگغزه و جنایت اخیر رفح، حتی هدف قراردادن دهها کودک و زن فلسطینی بیپناه در اردوگاه آوارگان ،قبحی ذاتی برای جریان سلطه ندارد،چون آمر و عامل آن، دو رکن اصلی منظومه شیطانی فوق به شمار میآیند.
نکته و گزاره دوم به ناکارآمدی مطلق سازمانهای بینالمللی،ازجمله سازمان ملل متحد و دادگاه لاهه در قبال جنگ غزه باز میگردد.متأسفانه در نظم غربی-صهیونیستی حاکم بر روابط بینالملل، هيچ نهاد و سازمانی قدرت تسلط بر بازی اضلاع جریان سلطه را ندارد، زیرا در اکثر موارد این نهادها خود خروجی و جزئی از این منظومه محسوب میشوند.بنابراین باید نسبت ساختار و کارگزار را در اين خصوص بهدرستی احصاء و محاسبه کرد.
در چنین شرایطی صرفا یکراه پیش روی بشریت وجود دارد و آن گذار جمعی از نظم ادعایی غربی صهیونیستی در جهان و بازسازی نهادهای بینالمللی با کارکردی واقعی و در بطن یک ساختار کلان،عدالت محور و ضد سلطه خواهد بود