صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت کوتاه
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶  ، 
شناسه خبر : ۳۷۰۵۳۹
به بهانه سالروز حماسه ماندگار ۹ دی، آماری از فعالیت محور بیرونی فتنه ۸۸ را بازگو می‌کنم تا در ادامه نکاتی تحلیلی درباره آن ارائه شود.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی

به بهانه سالروز حماسه ماندگار ۹ دی، آماری از فعالیت محور بیرونی فتنه ۸۸ را بازگو می‌کنم تا در ادامه نکاتی تحلیلی درباره آن ارائه شود. در جریان فتنه ۱۳۸۸ حداقل هشت دفتر ویژه زیر نظر سازمان سیا و پنتاگون در دبی، بگرام، بیشکک، باکو، سلیمانیه، آمستردام، لندن و واشنگتن به‌منظور ارتباط‌گیری، هماهنگ‌سازی، آموزش و تجهیز به‌مرور و در بین سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۸ راه افتادند. در این میان، دفتر دبی استثنائاً به طور مستقیم زیر نظر معاون اول رئیس‌جمهور آمریکا فعالیت می‌کرد. براساس اسناد، این دفاتر از طریق سرشاخه‌های خود، نخبگان ایرانی در حوزه‌های گوناگون را شناسایی و دعوت به همکاری می‌کردند. افزون بر این دفاتر ویژه، دست‌کم ۱۷ سفارتخانه غربی شامل سفارتخانه‌های انگلیس، کانادا، استرالیا، فرانسه، آلمان، هلند، بلژیک، سوئیس، دانمارک، فنلاند، کره جنوبی، ژاپن، سوئد، اسپانیا، اوکراین و... به جمع‌آوری اطلاعات حساس، ارتباط هدفمند با برخی از مراکز نظام، برگزاری جلسات با بعضی از نخبگان سیاسی مخالف نظام دینی، تجزیه و تحلیل‌های دوره‌ای و سنجش درجه و ماهیت تغییرات در جامعه ایران مشغول بودند. بعضی از این سفارتخانه‌ها، به‌ویژه سفارت انگلیس تجهیز مخالفان و پشتیبانی مالی از آنان را دنبال می‌کردند. براساس این اطلاعات باید گفت؛

الف: تمرکز غرب با همه توان خود در ایجاد فتنه داخلی نشان‌دهنده اهمیت تحولات داخلی کشور بر محور غربی است. از این رو کور کردن سیاست‎های ضد ایرانی آمریکا و حامیان آن توجه اساسی به بالابردن پایگاه اجتماعی نظام است.

 

ب: نباید اجازه داد با ایجاد دوگانه‌های صوری همچون fataf ـ معیشت، فلیترینگ ـ امنیت، مذاکره ـ تحریم و... دو قطبی در کشور ایجاد شود. در وضعیت کنونی، باید همه برای تحقق وفاق ملی تلاش کنند و در این بین نباید اجازه داد کسانی با شعار وفاق ملی دنبال انشقاق ملی باشند. ممکن است برخی با دامن زدن به افزایش قیمت ارز و وارونه‌انگاری از تحولات سوریه تلاش کنند نظام را در وضعیت ضعف معرفی کنند و به نوعی خنجر دشمن باشد.

ج: به نظر می‎رسد آمریکا بوی کباب را حس کرده باشد و یا به طور شبانه‌روزی به دنبال فتنه‎ای دیگر در کشور باشد؛ از این رو باید با در پیش گرفتن رویکرد‌های امنیتی و بصیرتی جامعه را نسبت به تلاش‎های آمریکا آگاه کرد.

د: در جریان فتنه سال ۱۳۸۸ و بعد از آن بعضی از عوامل سفارتخانه‌های غربی به دلیل حضور مستقیم در آشوب‌های خیابانی بازداشت شدند. در وضعیت کنونی نیز احتمال دارد سفارتخانه‌ها برای سازماندهی فتنه نقش‌آفرینی کنند یا بوی کباب را به استشمام آمریکایی‌ها برسانند؛ از این رو باید به جای کباب، پیشانی فتنه‌گران را داغ کرد.