صبح صادق >>  پرونده >> گفتگو
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۳  ، 
شناسه خبر : ۳۷۰۶۵۹
کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با صبح صادق عنوان کرد

ساماندهی مدافعان حرم در دوره گسترش گروه‌های تروریستی ـ تکفیری در کشور‌های جبهه مقاومت را شاید بتوان یکی از بزرگ‎ترین خروجی‌های دوره مدیریت «سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی» دانست که توانست نقشه شوم آمریکایی ـ صهیونیستی در منطقه غرب آسیا را به طور کامل نابود کند؛ اما آنچه در اصل مدافعان حرم یکی از خروجی‌های آن به شمار می‎آید، جبهه مقاومت است که هر روز ظهور و بروز بیشتری از خود نشان می‌دهد. پایه‌گذاری جبهه مقاومت شاید حتی به دورانی بسیار قبل‎تر از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران باز می‌گردد و امروز توانسته با تمام فشار‌های بین‌المللی به نوعی حامی تفکر انقلاب اسلامی و متحدان آن باشد. 

استقلال‌طلبی، صهیونیسم‌ستیزی و اسلام‌خواهی سه عامل اصلی شکل‌گیری جبهه مقاومت
«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل بین‌الملل درباره چگونگی شکل‌گیری جبهه مقاومت گفت: «یکی از موضوعات بسیاری مهمی که در حوزه مقاومت باید به آن توجه داشت، مجموعه جریان‌ها، گروه‌ها و افرادی هستند که به دلیل ایمان، اعتقاد، استقلال‌خواهی، صهیونیسم‌ستیزی و اسلام‌خواهی‌شان به مجموعه بزرگ و خانواده بزرگ مقاومت پیوسته‌اند.» وی افزود: «البته در یک دهه گذشته مجموعه اتاق‌های فکر رسانه‌های معاند تلاش کردند این جریان‌ها را نیرو‌های نیابتی جمهوری اسلامی بنامند؛ ولی در واقع آنها بر اساس خواست خودشان به مقاومت پیوسته‌اند. حال امروز پرچم مقاومت در دستان جمهوری اسلامی است.» کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: «یکی از نمونه‌های اساسی و مهم آن همین مقوله مدافعان حرم است که در این مقوله نه فقط شیعیان، بلکه تمام آزادگان جهان برای حفظ مقدسات اسلامی همکاری کردند و ذیل مدافعان حرم جمع شدند.»

نگاه بین‌المللی حاج قاسم به آرمان‌های انقلاب؛ هادی نیرو‌های مقاومت
وی در ادامه ضمن اشاره به نقش شهید حاج قاسم سلیمانی، در فرماندهی نیرو‌های مقاومت گفت: «باید توجه داشت که حضور حاج قاسم سلیمانی در فرماندهی نیرو‌های مقاومت تأثیر قابل توجهی در جذب و هدایت این نیرو‌ها داشت. به این مفهوم که سعه صدر این بزرگوار و نگاه بین‌المللی او به آرمان‌های انقلاب اسلامی توانست این جریان‌ها را مدیریت کند و آنها را در مسیر اهداف انقلاب اسلامی به کار بگیرد.» صدرالحسینی در ادامه افزود: «خصوصیات فردی و اجتماعی حاج قاسم توانست بین ابعاد گوناگون جبهه مقاومت هماهنگی ایجاد کند که همچنان پس از وی نیز ادامه دارد. نقش برجسته و مؤثر این شهید بزرگوار در پیوستن گروه‌ها و جریان‌ها از ملیت‌های مختلف به جبهه مقاومت انکارناپذیر است. به همین دلیل رهبر معظم انقلاب این شهید بزرگوار را یک مکتب نامیدند.» وی ضمن اشاره به چرایی شکل‌گیری و ساماندهی مدافعان حرم، تأکید کرد: «باید به این نکته توجه داشت که نقشه خاورمیانه آمریکایی که به بن‌بست رسیده بود، ابتدا به سمت عراق و سپس به سمت سوریه رفت. در واقع موضوع تجزیه کشور‌های منطقه و نابودی کشور‌های اسلامی در دستور کار آمریکا و صهیونیست‌ها قرار گرفته بود. بر همین اساس، در زمانی که مجموعه تروریست‌هایی که از جانب غرب حمایت می‌شدند به سمت حرمین شریف حرکت کردند، موضوع دفاع از این حرم‌ها شکل گرفت. در همین راستا بسیاری از مؤمنان از کشور‌های گوناگون امنیت حفظ این مناطق را ضروری دانستند و تحت امر حاج قاسم سلیمانی تلاش کردند تا نگذارند این نقشه به ثمر بنشیند. از این موقعیت به بعد مدافعان حرم مطرح شدند که در تاریخ معاصر باقی خواهد ماند.» 

مدافعان حرم تأمین‌کننده راهبرد‌های استراتژیک جمهوری اسلامی است
کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل ضمن اشاره به اهداف اساسی در موضوع مدافعان حرم گفت: «مسئله مقاومت و مدافعان حرم در حقیقت تأمین‌کننده راهبرد‌های استراتژیک جمهوری اسلامی است. در واقع، حضور مدافعان حرم در سوریه و عراق علاوه بر حفظ آن کشورها، از ورود تروریست‌ها به کشور ما نیز جلوگیری می‌کرد. البته باید به این نکته توجه داشت که قطعاً این اقدام به مفهوم گسترش راهبرد انقلاب اسلامی و اقتدار جمهوری اسلامی در فرای مرز نیز هست. امروزه، نیرو‌های آمریکایی هزاران کیلومتر دورتر از آب‌های سرزمینی خود برای حفظ امنیت و منافع ملی آنها مشغول گشت‌زنی هستند.» وی همچنین افزود: «ما نیز برای حفظ کانون اصلی مجبور هستیم هزینه‌هایی در خارج از کانون انجام دهیم که به عنوان یک راهبرد برای همه کشور‌های مقتدر وجود دارد. بر این اساس، می‌توان گفت این دفاع فرامرزی نشان از نگاه عمیق مقامات ارشد کشور به تأمین امنیت بوده و خواهد بود. حاج قاسم در این زمینه پرچمدار بود.»

امروز مکتب حاج قاسم برای نظام سلطه خطرناک‌تر است
صدرالحسینی ضمن توضیح درباره آینده جبهه مقاومت، تأکید کرد: «مسیری که حاج قاسم تحت رهبری امام خمینی (ره) در دوران دفاع مقدس و پس از ایشان رهبر معظم انقلاب پیش بردند، امروز همچنان با قدرت ادامه دارد. طبق اسناد و مدارک پس از شهادت حاج قاسم، مقاومت فعالیت‌های خود را چند برابر کرد و توانست پدیده‌هایی همچون دولت نجات ملی و ارتش ملی یمن را به بدنه مقاومت نزدیک کند. همین اقدامات شجاعانه ارتش ملی یمن نشان از پویا بودن مکتب حاج قاسم است.» وی در پایان افزود: «پس از شهادت حاج قاسم، رهروان این مسیر توانستند حرکت‌های بزرگی همچون شکستن ستون فقرات رژیم صهیونیستی و کمک به مردم مظلوم غزه را با تمام قوا ادامه دهند. امروز خطر مکتب حاج قاسم برای نظام سلطه شاید بسیار بیشتر از وجود شخص آن شهید بزرگوار است و این مسیر با قوت ادامه خواهد داشت.»