۱۳۳۵-تولد: قاسم سلیمانى در سال ١٣٣٥ در روستاى کوهستانى و دورافتاده قنات ملک در استان کرمان به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات ابتدایى در ١٢ سالگى به کرمان رفت. او در جوانى مشغول کار بنایى شد و بعدها به عنوان پیمانکار در سازمان آب مشغول به کار شد.
۱۳۵۷- انقلاب اسلامی: با وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی ملت ایران در سال ۱۳۵۷ و همزمان با کار در سازمان آب کرمان، عضو سپاه افتخارى شد و با شورش کردها به مهاباد رفت و پس از بازگشت فرمانده پادگان قدس سپاه کرمان شد.
۱۳۵۹-دفاع مقدس: هنگامى که جنگ تحمیلى عراق و ایران آغاز شد، قاسم سلیمانى جوان نیز در شهریور ١٣٥٩ با چندین گردان راهى جنگ شد.
۱۳۶۰-فرماندهی لشکر ثارالله: اواخر سال ١٣٦٠، «محسن رضایى» فرمانده کل سپاه حکم فرماندهى تیپ ثارالله را به او داد. او سپس با توانایی خاص خود در عملیاتهایی، همچون والفجر ٨، کربلاى ٤، کربلاى ٥ و.. بسیار موفق عمل کرد و کارنامه درخشانى از خود در جنگ به جا گذاشت.
۱۳۷۹-فرماندهی نیروی قدس سپاه: قاسم سلیمانى در سال ١٣٧٩ از سوى رهبر معظم انقلاب به فرماندهى سپاه قدس منصوب شد. بر اساس گزارش نقل شده از مرکز ویژه اطلاعات رژیم صهیونیستی، سپاه قدس در سال ١٩٩٠میلادی با هدف افزایش فعالیت برونمرزى سپاه پاسداران شکل گرفت و حاج قاسم سلیمانی پس از «احمد وحیدى» دومین فرمانده سپاه قدس شد.
۱۳۸۹-ارتقای درجه: سردار سلیمانى در سال ١٣٨٩ با حکم حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای فرمانده معظم کل قوا با یک درجه ارتقا به درجه سرلشکرى نایل آمد، اما هنوز هم در افکار عمومى همه او را «حاج قاسم» مىخوانند.
۱۳۹۳-مقابله با تروریستها: پس از هجوم داعش در خرداد ١٣٩٣ به شمال عراق و سوریه و همچنین ناتوانى نیروهای مسلح این کشورها در نبرد با این گروه تروریستی، حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، عملیات دفاع از این دو کشور به منظور حفظ امنیت ایران اسلامی در خارج از مرزهای کشور از حملات نیروهاى گروه تروریستى داعش را فرماندهى کرد. در تابستان ١٣٩٣، نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران، به نقش تعیینکننده فرماندهى سردار سلیمانى پرداخت؛ فرماندهى که سالها پیش رسانههاى عراق به او لقب «ژنرال بیسایه» داده بودند.
۱۳۹۷-خادم حریم رضوی: در تیرماه ١٣٩٧ سرلشکر قاسم سلیمانى با حکم شهید خدمت «سیدابراهیم رئیسى» تولیت وقت آستان قدس رضوى، مفتخر به خادمى حضرت علىبن موسىالرضا (ع) شد.
۱۳۹۷-نشان ذوالفقار: حضور مؤثر حاج قاسم در صحنه مبارزه با داعش و شکست این توطئه آمریکایی ـ صهیونیستى در منطقه سبب شد تا در اسفندماه ١٣٩٧ نشان «ذوالفقار» به منزله عالیترین نشان نظامى ایران از سوى فرمانده معظم کل قوا به سردار سلیمانى اهدا شود.
۱۳۹۸-شهادت: در نهایت این سردار رشید اسلام در حمله ناجوانمردانه نیروهای آمریکایی و بر اثر شلیک سه موشک لیزری نقطهزن در حالی که در سفر خارجی به سر میبرد و مهمان مردم عراق بود، همراه با چند نفر از همرزمانش به شهادت رسید، و وصیت کرد روی مزارش بنویسند «سرباز قاسم سلیمانی»