«جعفر قادری» عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «صبح صادق» درباره اهمیت اقدامات اقتصادی بعد از آتشبس در راستای افزایش خدمات به عموم مردم ایران بهویژه اقشار ضعیف و آسیبپذیر به چند نکته مهم اشاره کرد و گفت: «یکی از موضوعاتی که در روزهای حمله رژیم کودککش صهیونیستی به ایران، دولت تلاش کرد تا بهصورت صد درصدی آنرا در دستور کار و نظارت خود قرار دهد، موضوع خدماترسانی اقتصادی به مردم بود. خوشبختانه برآوردهای میدانی، حاکی از آن است که دولت و سازمانهای ذیربط در انجام این وظیفه خطیر، خوب ظاهر شدند و کار خود را بهدرستی انجام دادند.»
وی در اینباره افزود: «خوشبختانه در دوازده روز از حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به شهرهای مختلف کشور، شاهد بودیم تمام تلاشها معطوف بر این بود که فعالیتها و خدماترسانی اقتصادی به مردم بهویژه در عرصه توزیع کالاهای کشاورزی و کالاهای صنعتی و... متوقف نشود؛ بنابراین در مقام عمل میتوان نمره خوبی به بخشهای توزیعی و خدماتی کشور طی این مدت داد. از اینرو امیدواریم با همین سرعت و دقت برای خدمتدهی هر چه بیشتر به جامعه در دوران آتشبس نیز دولت برنامههای لازم را داشته باشد و این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.»
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است: «شواهد امر حاکی از آن است که طی دوازده روز جنگ تحمیلی رژیم غاصب و آمریکای جنایتکار، مردم ایران در همه حوزهها بهویژه اقتصادی و اجتماعی با هم، همدلی لازم را داشتند، زیرا از هیچ جای کشور گزارشی مبنی بر آنکه دسترسی مردم به مایحتاج خود کاهش یا قطع شود، نداشتیم. بلکه برخی از نانواییها حتی تا سه شیفت به مردم نان میرساندند و در بحث توزیع بنزین نیز این موضوع بهخوبی مدیریت و نیاز مردم به سوخت تأمین شد. در واقع در این مدت کشور با کوچکترین مشکل یا چالشی مواجه نشد.»
قادری خاطرنشان کرد: «کامیونداران نیز در راهها و جادهها عملکرد غیرتمندانهای داشتند و خوش درخشیدند و نیاز مردم را از جای جای کشور تأمین و به اقصی نقاط کشور ارسال کردند. این اندازه تعامل و همکاری جامعه نشان از اعتقادی قوی به حفظ و پایداری وطن دارد، زیرا مردم نشان دادند در روزهای جنگی که دشمن تمام توان خود را برای فشار نظامی بر ما گذاشت تا آشوب را کلید بزند بیش از نیازشان خرید نکردند، هوای هم را بهخوبی داشتند و اجازه ندادند بهدلیل کمبود در کالایی مشکلاتی برای دیگر مردم ایران ایجاد شود.»
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در ادامه این گفتوگو تأکید کرد: «طی روزهای گذشته و جنگ تحمیلی و تجاوزی که رژیم صهیونیستی به کشور عزیزمان ایران داشت، شاهد بودیم میتوان سیاستگذاریهای درستی داشت، سیاستهایی که در اوج بحران و جنگ مانع از آن شود که کسبوکار مردم از رونق بیفتد و فعالیتها و طرحهای عمرانی ادامه پیدا نکند، بلکه کسبوکار به قوت خود ادامه فعالیت دهند و خدماترسانی متوقف نشود و طرحهای عمرانی نیز موبهمو اجرا شدند. اینجا میتوان نتیجه گرفت دولتها و مدیران میتوانند خوب سیاستگذاری کنند. اما نکته حائز اهمیت این است که سیاستگذاری درست نباید احساسی و معطوف به موقعیت و دوره زمانی خاصی باشد، بلکه باید در همه ساحتها و دورهها اینگونه عمل شود تا با سیاستگذاری درست، اقتصاد قوام لازم را بیابد و امورات به بهترین نحو ممکن پیش برود.»
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «دولت مانند روزهای تجاوز اسرائیل غاصب به ایران از فعالیت واحدهای تولیدی به بهترین شکل ممکن حمایت کند و با پشتیبانی از آنها زمینهساز تولید بیشتر و تأمین رفاهیات مردم شود. بیتردید باید در تأمین عرضه مواد اولیه و واردات ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز صنعت و معدن بسیار جدی و کوشا بود، بهموقع کار کرد و واردات و ترخیص و تحویل به اهل فن و فعالان این عرصه برای به گردش درآوردن سریع و هر چه بهتر چرخ اقتصاد باید بهسرعت و بدون تنبلی و فوت وقت انجام شود.»
وی خاطرنشان کرد: «یکی از اولویتهای مهمی که بعد از این، ناظر بر آن باید سیاستگذاری شود توجه به ارائه تسهیلات مالی و بانکی به فعالیتهای مولد است. زیرا دشمن مترصد آن است به غیر از بخش نظامی و جنگ، ما را در صحنه اقتصادی غافلگیر کند؛ بنابراین همانگونه که دشمن در عرصه نظامی نتوانست ما را غافلگیر کند در این عرصه نیز باید توانایی خود را به بهترین درجات برسانیم تا در این زمینه نیز تهدیدی متوجه اقتصاد و معیشت مردم نباشد.»
این نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «برای اینکه رضایت مردم در عرصه اقتصادی جلب شود و توطئه دشمن در این حوزه که ایجاد نارضایتی در مردم است، محقق نشود باید منابع مالی که داریم هر چند محدود باشد وارد فعالیتهای تولیدی مثمرثمر شود. در واقع این منابع با برنامهریزی و توجه به اولویتهای مهمی که بهنفع اقتصاد و عموم مردم جامعه است، مصروف شود. زیرا عدم تأمین مالی بنگاههای تولیدی چالشزاست؛ بنابراین در تأمین مالی واحدهای تولیدی باید بهدرستی عمل کنیم و از تجارب گذشته برای عبور از بحرانهای آتی درس بگیریم.»
این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی توضیح داد: «بهنظر میرسد بعد از این باید در تسهیل فضای کسبوکار، تشریفات گمرکی و مالیاتی بسیار با برنامهریزی وارد شویم، یعنی تا جای ممکن فضای کسبوکار تسهیل شود. از آنسو تشریفات گمرکی و مالیاتی تا سر حد امکان کاهش یابد و به حداقل برسد. در این صورت است که شاهد استوارشدن بنای اعتماد فعالان اقتصادی به مسئولان و زیرساختهای جدید اقتصادی کشور خواهیم بود.»
جعفر قادری گفت: «صدور سریع مجوزها در حوزههای تولیدی و صنعت و معدن بسیار الزامی است. از سوی دیگر قوانین و مقررات زاید باید حذف شود تا زمینه برای حل مشکلات فعالان اقتصادی باز شود. همه نهادهای ذیربط درتسهیل قوانین بیمهای، مالیاتی و گمرکی باید با مردم همکاری کنند. به مردم برای تسویه بدهیها فرصت داده شود و در پرداخت منابع به بخش تولیدی همه دستگاهها باید همکاری لازم را داشته باشند. زیرا نباید اجازه داد هیچ کارخانهای تعطیل شود و بدون ماده اولیه بماند، تا روند تولید، اشتغال و درآمدزایی مردم بدون وقفه تداوم داشته باشد.»