صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۴  ، 
کد خبر : ۲۸۳۵۷۸

نشریه اخبار و تحلیل‌ها- 17 آبان 94 شماره 4229

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) عامل اصلی این ناامنی‌ها، حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی و گروه‌های تروریستی است و این سیاست‌ها با سیاست‌های جمهوری اسلامی صد و هشتاد درجه متفاوت است. (94/8/10)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

حرف روز
موفقیت‌های مقاومت

در روزهای اخیر شاهد پیروزی‌های جبهه مقاومت در سوریه و عراق بوده‌ایم. اثرات این پیروزی‌ها به‌گونه‌ای بوده است که حامیان تروریست‌ها خواهان تغییر بازی از عرصه زمین به میز دیپلماسی بوده‌اند. این شرایط برای جبهه آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی خسارات جبران‌ناپذیری دارد و به همین دلیل آنها درصدد یافتن دلایل این موفقیت‌ها و مقابله با آن برآمده‌اند. تحلیلگر «سی‌بی‌اس» سردار قاسم سلیمانی را یکی از قدرتمندترین فرماندهان خاورمیانه نام برده است و اندیشکده «امریکن اینترپرایز» از آمریکا خواسته است که واکنش جدی به ائتلاف جدید ضدتروریسم نشان دهد و در مقابل آن بایستد؛ زیرا در آینده ممکن است اهداف آمریکا را در غرب آسیا با مشکل روبه‌رو کند. اندیشکده «هادسن» نیز در تحلیلی از این وضعیت نوشته است: 1- به دنبال نفوذ ایران اضطراب و نگرانی بی‌سابقه‌ای در عربستان سعودی ایجاد شده است. 2- نفوذ ایران در منطقه موجب ترس و افزایش فشار روی دولتی شده که مشروعیت آن به حکومت پادشاهی متکی است. 3- سقوط بهای نفت سبب شده که سعودی‌ها از هم‌اکنون ذخیره‌های خود را صرف هزینه‌های کنونی کنند و احتمال شدت‌گرفتن این اوضاع وجود دارد. 4- با ناامن‌ترشدن و آسیب‌پذیرترشدن موقعیت خارجی آل‌سعود، محیط سیاسی داخلی نیز نگران‌کننده است. از سوی دیگر آشفتگی‌هایی در رژیم صهیونیستی دیده می‌شود. همچنین اندیشکده «بگین سادات» از تأثیرات این پیروزی‌ها بر موجودیت رژیم صهیونیستی سخن به میان آورده و نوشته است: «جنگ فشرده در سوریه تجربه ارزشمندی برای حزب‌الله بوده و سبب شده عملاً نسل جدیدی از کماندوهای خود را تربیت کند که مهارت‌های عملیاتی خود را در میدان واقعی جنگ به دست آورده‌اند. حزب‌الله پس از نبرد سوریه، احتمالاً آبدیده‌ترین سازمانی خواهد بود که اسرائیل [رژیم صهیونیستی] در میدان جنگ با آن روبه‌رو است. اگر جنگ و اختلاف دیگری بروز کند، حزب‌الله دیگر همان گروه شیعی سابق نیست که در سال ۲۰۰۶ میلادی در جنگ دوم لبنان مقابل اسرائیل [رژیم صهیونیستی] بود.»

  ترجمه
 ضرورت اتحاد فلسطینی‌ها برای موفقیت انتفاضه
گروه ترجمه- پایگاه اینترنتی «المانیتور» 8 نوامبر 2015 (17 آبان) در مقاله‌ای به مقاومت فلسطینی‌ها در اراضی اشغالی علیه رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت: «خالد مشعل، رهبر حماس این هفته از فلسطینی‌ها خواست با ایجاد یک فرماندهی متحد به شهرک‌سازی و اشغال‌گری اسرائیلی‌ها پایان دهند تا موفقیت انتفاضه در کرانه باختری و اورشلیم (بیت‌المقدس) تضمین شود. رئیس دفتر سیاسی حماس به بیان عواملی پرداخت که سبب شده اسرائیل به فکر تقسیم مسجدالاقصی میان مسلمانان و یهودیان بیفتد. به گفته مشعل این عوامل اختلاف فلسطینی‌ها، تصمیم‌های ضعیف حکومت خودگردان، کشمکش‌های منطقه‌ای و عدم اقدام جدی آمریکا درباره مسئله فلسطین هستند.»
در ادامه مقاله آمده است: «اما انتفاضه، اسرائیل را غافلگیر و محاسبات اشتباه این کشور را هویدا کرد. در این مصاحبه مشعل عمدتاً بر اتحاد ملی فلسطین تأکید کرد. وی هرگونه اقدامی را که انتفاضه را ضعیف یا نابود کند، نامطلوب دانست و اظهار امیدواری کرد که شتاب انتفاضه آنچه را به دست خواهد آورد که آشتی فتح و حماس نتوانست به لحاظ اتحاد ملی به دست آورد. به باور مشعل، چهار مسئولیت طی انتفاضه پیش روی فلسطینی‌هاست؛ جلوگیری از تلاش‌ها برای تقسیم مسجدالاقصی، حفظ اراده سیاسی به منظور دستیابی به اهداف ملی، توافق در زمینه راهبردی مشترک به منظور فشار بر اسرائیل و ایجاد فرماندهی میدانی به منظور ایجاد فرصت‌های سیاسی و سرمایه‌گذاری روی این فرصت‌ها.»
در پایان مقاله آمده است: «همچنین خالد مشعل با تأکید بر تدوین چارچوب رهبری موقت سازمان آزادی‌بخش فلسطین خواستار تدوین راهبردی فلسطینی شد که در آن مقاومت و سیاست، دیپلماسی و اقدامات منطقه‌ای و بین‌الملل با یکدیگر ترکیب شوند.»

گزارش روز
باز هم فرهنگ‌سازی!
مدت زمان زیادی از ورود نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه به کشور نمی‌گذرد. اما سرعت رواج آن در بین گروه‌های مختلف سنی بسیار بالا بوده است، به نحوی که امروزه درصد چشمگیری از جامعه از این شبکه‌ها استفاده می‌کنند. آخرین آمار رسمی، از عضویت بیش از 10میلیون نفر در تلگرام حکایت دارد و بعید نیست آمار بیش از اینها باشد. شبکه‌های اجتماعی نیز مانند دیگر فناوری‌های نوین، هم کارکرد مثبت دارند و هم منفی؛ اما متأسفانه در جامعه ما کارکرد منفی این شبکه‌ها پررنگ‌تر است. کارکرد مثبت این فناوری‌ها، بُعد اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی آنها و ایجاد یک نوع تعامل و کنش میان افراد جامعه است که در پیشرفت آنها نقش مؤثری می‌تواند داشته باشد. در جامعه ما بسیاری از افراد آگاهی لازم و کافی را درباره این شبکه‌ها ندارند؛ مثل اعضای خانواده‌ها و به ویژه نوجوان‌ها و جوان‌ها که تحت تأثیر ابعاد منفی این شبکه‌ها قرار می‌گیرند و در درازمدت مرزهای عفت و حیا و روابط انسانی از بین رفته و شئون و منزلت و موقعیت اجتماعی افراد سخیف می‌شود.
اما در چنین مواقعی عادت کرده‌ایم که بگوییم «باید در جامعه فرهنگ‌سازی کنیم»؛ اما این وظیفه برعهده چه کسی است؟ نهادهای متعدد فرهنگی در این‌باره چه وظایفی دارند؟ نکند خدایی نکرده به گفتن این جمله عادت کنیم و زمانی به خود بیاییم که دیر شده باشد!
 
اخبار
اعتراض بانیان داعش به جنایت‌های این گروه
  به گزارش پايگاه خبري «الشروق»، «فاتو بن سودا»، دادستان کل ديوان کيفري بين‌الملل گفت: داعش در سال جاري ميلادي، ۲۷ حمله انتحاري در ليبي انجام داده است و اعضاي اين گروه تروريستي مردم ليبي را به اتهاماتي چون جاسوسي يا فعاليت‌هاي اجتماعي اعدام مي‌کنند. وی با اشاره به اينکه اقدامات خشونت‌آميز در ليبي افزايش يافته است اظهار داشت: دست‌کم هر ماه ۶۰ نفر در ليبي کشته می‌شوند. از سوی دیگر به‌تازگی تصاویری از کتاب ریاضی گروه تروریستی داعش در رسانه‌ها منتشر شده که در آن از ابزارهای جنگی از جمله؛ تانک، اسلحه و چاقو برای آموزش ریاضی و جمع و تفریق به کودکان استفاده شده است. کشتن و اعدام افراد بی‌گناه نزد داعش محدود به سن خاصی نیست. آنها به شیوه‌های مختلف قصد دارند افراد را با جنگ، گردن‌زنی و انواع روش‌های قتل آشنا کنند. آش آنقدر شور شده که داد آشپز هم درآمده است؛ چرا که در همین زمینه امام جمعه مسجد نبوی در اظهاراتی بی‌سابقه، اعلام کرد: «کسی که در مسجد دست به انفجار و کشتار نمازگزاران می‌زند، عاری از تمام معیارهای انسانی است.»

       اخبار کوتاه
 * با کنار رفتن دولت افراطی کانادا و روی کارآمدن «جاستین ترودو»، سیاست‌های نرمخویانه و انعطاف‌پذیر او در حال بروز است. ترودو اعلام کرده کشورش آمادگی پذیرش ۲۵ هزار مهاجر سوری را دارد. وی که کابینه خود را کاملاً منطبق بر جامعه چندنژادی کانادا دست‌چین کرده و حتی تعداد زنان و مردانش هم یکی است، در ادامه گفته وزیر دفاع هندی‌الاصل کابینه مأمور بازگرداندن هواپیماهای ارتش از منطقه خاورمیانه است. ارتش کانادا سال پیش چند فروند جنگنده از نوع CF18  و حدود ۷۰ نیروی ویژه خود را برای آموزش کردها به عراق اعزام کرده بود که قرار بود تا مارس سال ۲۰۱۶ در منطقه بمانند؛ اما با روی کارآمدن دولت جدید قطعاً تا ابتدای سال جدید به کانادا بازخواهند گشت.
*  دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره حادثه منا گفت: در برخی از مسائل ابهام وجود دارد و معتقدیم باید کمیته حقیقت‌یاب تشکیل شود و بررسی کند که دلیل این حادثه چه بوده است. وی افزود: ما معتقدیم دولت سعودی باید پاسخگو باشد. من به یکی از وزیران خارجه غربی گفتم که صرفاً عذرخواهی کافی نیست؛ بلکه باید کمیته حقیقت‌یاب تشکیل شود و تضمین دهند که چنین اتفاقی تکرار نخواهد شد. وی در رابطه با سرنوشت غضنفر رکن‌آبادی هم گفت: وزارت خارجه بیشتر از هرکسی این موضوع را پیگیری می کند و معتقدیم موضوع آقای رکن آبادی موضوع مبهمی است.
 * آیت‌الله حسین نوری‌همدانی در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه برخی از مردم و مسئولان به آیات قرآن کریم و دستورهای الهی عمل نمی‌کنند، گفت: بارها گفته‌ایم که دیرکردی که از سوی بانک‌ها از مردم أخذ می‌شود، ربا و حرام است؛ اما متأسفانه مسئولان به این امر توجه نکرده‌اند. توجه به عفاف و حجاب، گرانی و مشکلات اقتصادی از دیگر مسائلی است که متأسفانه کمتر مورد توجه مسئولان و مردم قرار گرفته است؛ باید تلاش کنیم به آیات الهی توجه نشان دهیم و به آنها عمل کنیم.
  پادشاه عربستان، که قرار است برای شرکت در نشست گروه 20 به ترکیه برود، هتل «ماردان پالاس» را در منطقه توریستی آنتالیا در ساحل دریای مدیترانه به مدت 18 روز رزرو کرد. روزنامه «حریت» در گزارشی نوشت: «ملک سلمان به همراه هیئت 1000 نفری، 18 میلیون دلار به این هتل لوکس پرداخت خواهد کرد. این هتل که 560 اتاق داشته و یکی از لوکس‌ترین هتل‌های جهان شناخته می‌شود، در سال 2009 به دست یک میلیاردر یهودی و آذربایجانی‌تبار با هزینه 4/1 میلیارد دلاری ساخته شده است.»
 * اعضای شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات مجلس دهم انتخاب شدند و امروز اولین جلسه خود را به ریاست دکتر عارف برگزار خواهند کرد. سیدحسن رسولی یکی از اعضای این شورا اظهار کرد: تمامی دبیران کل احزاب تأسیس شده و در شرف تأسیس اصلاح‌طلب که حدود ۲۰ نفر هستند به اضافه ۱۱ تا ۱۲ نفر از اعضای شورای راهبردی انتخابات و نیز پنج نفر از مشاوران دکتر عارف در سمت اعضای شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان انتخاب شده‌اند.
 * براساس مطالعه‌ای که به‌تازگی انجام گرفته است، در طول سه سال گذشته ۷۰ شرکت و شخصیت‌ آمریکایی حدود ۲۷ میلیارد دلار قرارداد اقتصادی برای کار در عراق و افغانستانِ پساجنگ را از آن خود کرده‌اند. براساس این تحقیق، کارکنان یا اعضای هیئت مدیره‌ حدود ۷۵ درصد از این شرکت‌های خصوصی، یا سابقه‌ خدمت در شعبات اجرایی احزاب دموکرات و جمهوریخواه، اعضای کنگره یا بالاترین مقامات ارتش را داشته، یا وابستگی نزدیکی به این نهادها و افراد داشته‌اند.
 * به گزارش «صوت المنامه»، حسین رضی، عضو مرکز حقوق بشر بحرین با اعلام اینکه نظامیان آل‌خلیفه به صورت گسترده کودکان بحرینی را بازداشت می‌کنند، تصریح کرد: به‌تازگی شش کودک بحرینی از سوی آل‌خلیفه راهی زندان شده‌اند. وی تأکید کرد: نظامیان آل‌خلیفه هیچ ترحمی نسبت به این کودکان بی‌گناه ندارند.
  *گروه مسلح «بیت‌المقدس» که پس از پیوستن به گروه داعش به مثابه شاخه داعش و ایالت سینا در مصر تسلط بر بخش‌هایی از صحرای سینای مصر را در دست دارد، هر از چند گاهی با اقدامات مسلحانه و عملیات‌های بمب‌گذاری به مراکز امنیتی و پلیس و ارتش مصر حمله می‌کند.
 * شرکت آمریکایی بوئینگ، دومین تأمین‌کننده تجهیزات نظامی در جهان از نهایی‌شدن قرارداد فروش 28 فروند جنگنده جت 18F سوپر هورنت به کویت با ارزش تقریبی بیش از سه میلیارد دلار خبر داده است.


نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات