صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴  ، 
کد خبر : ۲۸۷۳۶۸

آشوب منظم: استراتژی جدید غرب، عربستان و ترکیه در سوریه

این هماهنگی برای آغاز نبرد در حالی صورت می گیرد که اجلاس امنیتی مونیخ نتوانست بحث سرنگونی دولت سوریه را در برنامه کاری خود قرار دهد لذا بار دیگر این نیروها امیدوار هستند نیروهای منطقه ای را درگیر بازی بزرگ بکنند.
 شنبه شب در حالی ارتش ترکیه مواضع ارتش سوریه را در شمال غریی این کشور مورد هدف گلوله های توپ قرار داد که اجلاس امنیتی مونیخ یکی از دستور کارهای کشورهای غربی و برخی از کشورهای حامی تروریسم در منطقه است.  دستور کاری که بر  آشوب در داخل و چیدن میوه در خارج استوار است. نوع رفتارهاي كشورهای غربی در قبال تحولات سوريه متضاد و در تقابل با مواضع قبلی آنها مبنی بر مبارزه با گروه های تروریستی است. به گونه ای که دستاوردهای ارتش سوريه و مقاومت در مبارزه با تروريسم را یک خطر معرفی می کنند. از این رو می توان درک کرد که چرا مواضع ارتش سوریه مورد هدف قرار می گیرد و این دلیل محکمی است بر اینکه ترکیه، عربستان و کشورهای غربی تاب تحمل پیروزیهای ارتش سوریه و نیروهای مقاومت را ندارند.
البته نباید از یاد برد که این کشورها ماههاست در صدد آغاز ماجراجویی های جدید به قصد کشاندن نیروهای منطقه ای به یک جنگ تمام عیار هستند.
این هماهنگی برای آغاز نبرد در حالی صورت می گیرد که اجلاس امنیتی مونیخ نتوانست بحث سرنگونی دولت سوریه را در برنامه کاری خود قرار دهد لذا بار دیگر این نیروها امیدوار هستند نیروهای منطقه ای را درگیر بازی بزرگ بکنند . گلوله باران مواضع کردها و ارتش سوریه در ماههای گذشته از یک سو و تجمع نیروهای ارتش عربستان در اطراف شهر رقه نشانگر آغاز دوره جدیدی از استراتژی کشورهای حامی تروریسم تکفیری است که بر مبنای آشوب فعال قرار دارد.
در سطح بین الملل نیز نكته قابل توجه آنكه كشورهاي غربي براي اهميت زدایی از نقش ارتش سوريه و مقاومت در مبارزه با تروريسم محور تحركات خود را بر عمليات‌هاي روسيه در سوريه آن هم از زاويه منفی قرار داده اند.
پیروزیهای که در روزهای اخیر باعث شد باردیگر ثبات و امنیت به مناطق اشغال شده برگردد. مناطقی که روزی نبود در آنها گردنی زده نشود و شلاقی بر بدن انسانهای مظلوم فرود نیاید، از این روست که ما شاهد استقبال گسترده مردم سوریه از ارتش هستیم به این امید که باردیگر روزنه حیات را در سایه آن حس نمایند.
نیات پلید تروریستها امروز عامل محرک بزرگی براب مقاومت به شمار می روند کما اینکه  بسیاری از مناطق مانند نبل و الزهرا ماهها مقاومت کرده و اجازه ندادند تروریستها شهرهای آنها را اشغال کنند.

در سایه این تحرکات قابل درک است که طرفهای شکست خورده درصدد بازیابی قدرت چانه زنی در میدان هستند. با شکست تروریستها و زوال آنها کشورهایی چون عربستان و ترکیه در میز مذاکرات با بحران کارت روبرو شده اند.
لذا می کوشند با استراتژی آشوب فعال  کارت جدیدی را در مذاکرات بدست بیاورند .مذاکراتی که در آن مهمترین استراتژی آنها یعنی ساقط کردن دولت شکست خورد.
  غرب با تمام جنگ رواني عليه روسيه و متحدانش در نهايت نتوانست زياده خواهی خود مبنی بر سرنگونی نظام سوريه و نيز توقف عمليات ارتش سوريه را اجرايی سازد چنانكه نتيجه نشست مونيخ عدم پرداختن به حذف نظام سوريه و نيز برقراری آتش بس و البته استثنا بودن عمليات عليه تروريست‌ها در اين آتش بس، بوده است. از این رو عربستان سعودی با محاصره رقه درصدد بدست گرفتن سکان بازیی است که تا دیروز در دستان داعش و جبهه النصره و همفکرانش بود. برای پی بردن به ابعاد این استراتژی می توان پیشنهاد کرد که کمیته بین المللی برای بررسی روابط عربستان، ترکیه و قطر با داعش و سایر جریانهای تکفیری تشکیل شود تا برای جهانیان جعبه سیاه داعش بازگشایی شود.

عربستان بسیار امیدوار است با حمایت غرب رقه را به کنترل درآورد و در سوی دیگر بازی ترکیه نیز با ایجاد درگیر روند معادلات نظامی و سیاسی را در سوریه تغییر دهد که همراه با شکست های بزرگ برای ائتلاف ضد داعش و حامیانش بوده است.
اما در كنار برخي تحركات ديپلماتيك در حاشيه نشست مونيخ، نشست‌هايی همچون نشست ائتلاف مبارزه با تروريسم و نيز نشست وزرای دفاع ناتو برگزار شد. نكته مهم آن است كه غرب اين حقيقت را پنهان ساخته كه ايجاد كننده و تقويت كننده تروريسم بوده اند.
شاید بی مناسبت نباشد که برای مصداقی کردن این مطالب به مواضع وزارت دفاع روسیه اشاره شود. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، دو هواپیمای آمریکایی روز چهارشنبه برابر با 10 فوریه شهر حلب در سوریه را بمباران کردند كه در آن بيمارستان‌ها نيز بمباران شدند.
در راستای این اقدامات باید به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا اشاره کرد.«جان کری» وزیر خارجه آمریکا از امکان اعزام نیروهای زمینی بیشتر به سوریه خبر داد و چنین اقدامی را منوط به شکست تلاش‌های کنونی در راستای تحقق آرامش در سوریه دانست. اين سخنان می تواند به عنوان نشانه طراحی آمريكا برای به شكست كشاندن روند سياسي و نيز قطع مبارزه با سوريه و متحدانش با تروريسم ارزیابی شود که این روزها حال و هوای خوشی ندارند.آشوب همه جانبه بخش اساسی از استراتژی غربی ها و کشورهای عربی و ترکیه در سوریه گشته است.
  لازم به ذكر است ادعای آمريكا مبني بر احتمال استفاده تروريست‌ها از سلاح شيميايی اقدامی برای توجيه دخالت نظامی در سوريه و اهميت زدايی از دستاوردهای ارتش سوريه است. چرا که علی رغم فشار گسترده جهانی برای نابودی سلاح های شیمیایی سوریه، هیچگونه تلاشی برای قطع دسترسی تروریست ها به سلاح شیمیایی صورت نگرفته است. این ادعاها و سایر ادعاها بهانه هایی هستند که غرب و کشورهای عربی و ترکیه با استفاده از آن می خواهند روند مذاکرات را به نفع تروریستها تغییر دهند. البته نباید از یاد برد که این آشوب بگونه ای است که خود غرب و کشورهای عربی و ترکیه تاکنون نتوانسته اند تعریف واحدی از تروریستها ارایه دهند. آنهابا استراتژی آشوب فعال می روند ساختارهای موجود در سوریه را به سوی بحران پیش ببرند تا شاید بتوانند از آب گل آلود ماهی بگیرند.
اما آیا آنها این توان را دارند ؟ کسانی که تمام کارتها را در عرصه سیاسی و نظامی می روند از دست بدهند می توانند امیدوار باشند چنین اتفاقی رخ دهد. قطع به یقین آنها امیدوار هستند ولی مقاومت و ارتش سوریه و همراهانشان این اجازه را هیچ وقت به آنها نخواهند داد.
با این تعاریف باید گفت هیچ وقت آشوب نخواهد توانست بصورت نظم در سوریه دربیاید، طرحی که غربیها و کشورهای عربی نه از سر برنامه بلکه از سر شکستهای اخیر  در تلاش برای اجرای آن هستند.
منبع: بولتن نیوز
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات