صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۰  ، 
کد خبر : ۲۸۸۹۶۷

اخبار ویژه روزنامه‌های 22 فروردین ماه

روزنامه کیهان **

دولت با گسترش نقدینگی غول تورم را بیدار می‌کند؟!

دولت می‌گوید از بانک مرکزی استقراض نکرده اما با برداشت از صندوق توسعه ملی رکورد تازه‌ای برجای گذاشته است.

به گزارش رجانیوز، در مناظرات انتخاباتی 92، مهندس غرضی مشکل تورم و اقتصاد ایران را در یک جمله خلاصه کردو گفت: باید دولت دست خود را از جیب مردم درآورد. دولت بیش از دخل خود خرج می‌کند و کسری بودجه را با خلق پول تورم‌زا از جیب مردم جبران می‌کند.

دکتر روحانی در آستانه سال جدید اعلام کرد که دولت اعتدال تاکنون هیچگونه استقراضی از بانک مرکزی نداشته است: «من بااستقراض از بانک مرکزی مخالفم و شاید سختگیرترین رئیس جمهور در ایران در این باره بنده هستم، به همین علت به من گفتند امسال دیگر باید عهدم را نقض کنم زیرا ناچاریم از بانک مرکزی قرض کنیم. در پاسخ گفتم باید راه دیگری بیابیم و اجازه استقراض نخواهم داد و با کمک خداوند و تلاش مسئولان، حقوق اسفند را نیز بدون استقراض پرداخت کردیم.» اما متأسفانه این اظهارات دقیق نیست و ناشی از اطلاعات نادرست است. دولت یازدهم در مدت اندک فعالیت خود در خلق نقدینگی و برداشت از صندوق توسعه ملی رکورد زده است. در این مدت دولت با استفاده از مصوبات ستاد تدابیر جمعاً مبلغ 9/3 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی را برداشت (بخشی نیز منابع وصول نشده را وصول تلقی کرده) و با خلق پول ما به ازای ریالی سهم دولت را به خزانه واریز کرده است. با توجه به ضریب فزاینده 6 و نرخ 3000 تومانی دلار این اقدامات دولت باعث خلق بیش از 150 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور شده است. در دولت قبل احمدی‌نژاد از مسیر مشابه 60 هزار میلیارد تومان خلق نقدینگی انجام داد که با واکنش شدید رسانه‌ها مواجه شد.

براساس آمار رسمی، نرخ رشد نقدینگی در دولت یازدهم سالیانه بین 20 تا 40 درصد بوده است. نقدینگی در ابتدای دولت یازدهم 460 هزار میلیارد تومان بود که اکنون بعد از دو سال به هزار هزار میلیارد تومان رسیده است.

در پایان سال 94 باز به دلیل مخارج بی‌رویه و عدم برآورد صحیح از میزان منابع، دولت با کسری بودجه مواجه شد. کارشناسان رقم کسری را بین 150 تا 200 هزار میلیارد تومان برآورد می‌کنند. ظاهراً این بار دولت قصد دارد پول‌های بلوکه شده در کشورهای اروپایی را وصول شده تلقی کند و مابه ازای ریالی آن را به خزانه واریز کند. پول‌هایی که قرار بود بعد از برجام آزاد شود و به دلیل عدم همکاری بانک‌های اروپایی هنوز قابل استفاده نیست. دولت قصد دارد در سال جدید هم برداشت از صندوق توسعه ملی را افزایش دهد.

در دولت یازدهم علی‌رغم افزایش شدید نقدینگی، تورم افزایش چشمگیری نداشته است. علت این واقعه به مسئله رکود برمی‌گردد. هنوز نقدینگی بر جانب تقاضا اثر نگذاشته است. اما بعد از اتمام انتظار معجزه برجامی، غول نقدینگی کم‌کم از خواب بیدار می‌شود. همین فکر باعث می‌شود تا نقدینگی کم‌کم بیدار شود. با توجه به نرخ رشد اقتصادی صفر در سال 94، چنانچه دولت فکری برای مهار نقدینگی سرگردان نکند، نرخ تورم در سال 95 به مرز 40 درصد خواهد رسید.

دولت در عرصه اقتصاد از گفتمان تکنوکراتها تبعیت می‌کند. راهبرد تکنوکراتها به افزایش نقدینگی و بدهی‌های خارجی ختم می‌شود. همان مسیری که پیش از این در دولت رفسنجانی تجربه شد و تورم 50 درصدی (قله تورم ایران) و بحران بدهی خارجی را برای کشور به ارمغان آورد.

پارازیت بی‌هنگام یک توئیت هشدار نفوذ در دفتر هاشمی

موشک و گفتمان و آن توئیت جنجالی از یک سیاستمدار مطرح کشور و بعد هم عتاب رهبر معظم و سپس تصحیح آن توئیت نادرست، آنقدر مهم و قابل تأمل بود که برخی حواشی ماجرا گویا آنچنان که باید، به چشم نیامد؛ حواشی‌ای که از قضا نباید کم‌اهمیت تلقی شود و فراتر از این مصداق خاص باید مورد توجه همه مقامات قرار گیرد.

روزنامه جوان در این زمینه نوشت: دفاتر مقامات همیشه هدف‌های مناسبی برای نفوذ بوده و همیشه هم پای جاسوسی و مسائل امنیتی در میان نیست. گاه فقط دنیاطلبی‌ها انگیزه تلاش برای راه یافتن به مکان‌هایی است که در آنجا می‌شود به نام یک چهره مشهور، کار خود را پیش برد. بعد از این همه اتفاق و بعد از موضع‌گیری ولی‌فقیه در مورد یک جمله جنجالی، گفتن از بی‌اطلاعی نسبت به توئیت منتشر شده در اکانت رسمی یا گفتن از قدیمی بودن جمله بازنشری یا گفتن از تقطیع و تحریف عبارت و بی‌اخلاقی خواندن آن و در نهایت گرفتن موضعی خلاف آنچه در صفحه شخصی منتشر شده، شاید کار ساده‌ای به نظر برسد، اما همه این گزاره‌ها عدم نظارت کافی بر مجموعه دفتر و تیم رسانه‌ای هاشمی را می‌رساند و البته آن بی‌اخلاقی مورد اشاره هم به اعضای دفتر و گردانندگان سایت برمی‌گردد ولاغیر.

از توجیه دم‌دستی «این اکانت برای ما نیست» هم بگذریم که فقط عمق فاجعه دست و پا زدن اهالی دفتر وی را برای توجیه اشتباه‌شان زیادتر می‌کند که همه می‌دانند اکانت توئیتر مورد بحث، همان اکانتی است که سایت رسمی آقای هاشمی رفسنجانی، آن را به عنوان توئیتر رسمی او معرفی کرده و فکر کردن به اینکه کسی در این کشور بتواند اکانتی به نام هاشمی رفسنجانی بسازد و ماه‌ها به نام اکانت رسمی او فعالیت کند و در سایت رسمی او هم معرفی شود و کسی هم کاری با او نداشته باشد، باعث می‌شود احساس بلاهت به آدم دست بدهد.

این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب که مربوط به اواخر پاییز 94 است، جالب توجه خواهد بود: «نفوذ دو جور است: یک نفوذ موردی است، یک نفوذ فردی است؛ یک نفوذ جریانی است. نفوذ موردی خیلی نمونه دارد، معنایش این است که فرض کنید شما یک دم و دستگاهی دارید، یک مسئولی هستید؛ یک نفر را با چهره آرایش شده، بزک شده، با ماسک در مجموعه شما بفرستند؛ شما خیال کنید دوست است درحالی که او دوست نیست، تا او بتواند کار خودش را انجام بدهد؛ گاهی جاسوسی است که این کمترینش است؛ یعنی کم‌اهمیت‌ترینش جاسوسی است، خبرکشی و خبردهی است، گاهی کارش بالاتر از جاسوسی است، تصمیم شما را عوض می‌کند. شما یک مدیری هستید، یک مسئولی هستید، تصمیم‌گیر هستید، می‌توانید یک حرکت بزرگ یا مؤثری انجام بدهید، اگر چنانچه این حرکت را این جور انجام بدهید این به نفع دشمن است، او می‌آید کاری می‌کند که شما حرکت را این جور انجام بدهید؛ یعنی تصمیم‌سازی. در همه دستگاه‌ها سابقه هم دارد؛ فقط هم دستگاه‌های سیاسی نیست، دستگاه‌های روحانی و دینی و مانند اینها هم همیشه وجود داشته...»

همین دو سال پیش بود که ماجرای انتصاب عبدالحسین هراتی به سمت سرپرست اداره کل اسناد و مدارک دانشگاه آزاد اسلامی به سبب نامه‌ای سراسر توهین و تهمت که سال 88 درمورد حضرت امام(ره) نوشته بود، موجی از انتقادات را موجب شد و نشان داد که دقت نظر لازم برای انتصاب وجود نداشته و او دو ماه بعد و به دلیل موج انتقادات، برکنار و سپس دستگیر شد!

به نظر می‌رسد نوعی تساهل و تسامح روشنفکر مابانه باعث شده که نه در انتخاب افراد و نه در نظارت پس از انتخاب، دقتی صورت نگیرد و بعضا خروجی دفاتر آقایان همان چیزی باشد که مدنظر دشمن است. این اتفاق در ایران کم‌سابقه هم نیست و وقتی با استفاده از نفوذ در دفتر، بتوان قائم‌مقام رهبری را به موضع‌گیری علیه نظام کشاند و با همین نفوذ، بتوان یکی از اصلی‌ترین تبیین‌کنندگان تئوری ولایت فقیه را به مرحله موضع‌گیری علیه ولی‌فقیه رساند، آیا زنگ خطر برای سایر مسئولان نخواهد بود که دقت نظر بیشتری روی اطرافیان و وابستگان به خود داشته باشند؟

چه کسانی قدرت مبارزه با آمریکا را داشتند؟

اخیرا علی کشتگر (از رهبران سازمان موسوم به چریک‌های فدایی خلق که بعداً به سازمان فداییان خلق تغییر نام داد) طی مقاله‌ای در وب‌سایت رادیو زمانه (از جمله وب‌سایت‌هایی که بنا به افشاگری سال 2006 دو خبرنگار هلندی با بودجه سازمان سیا تاسیس کردند) مهم‌ترین رویکرد جمهوری اسلامی که باید تصحیح شود را در سیاست خارجی آن و روابطش با آمریکا و غرب دانسته و آن را مخالف سیاست‌های روز جهانی‌سازی به شمار آورده است! البته کشتگر سال‌هاست که در رسانه‌های وابسته به سرویس‌های جاسوسی آمریکا همچون گویا نیوز، تلویزیون صدای آمریکا، رادیو فردا و رادیو زمانه مطلب نوشته و مصاحبه می‌کند.

یادمان نمی‌رود همین علی کشتگر در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، که یک مارکسیست و چپ دو‌ آتشه بود، در مصاحبه‌ای در برابر تلویزیون جمهوری اسلامی، پشت به دوربین و مردم نشست و علت این امر را پنهان ماندن چهره‌اش از امپریالیست‌ها اعلام کرد که وی را شناسایی و ترور نکنند! او و سایر هم‌پالکی‌هایش سال‌ها خود را تنها مبارزان پایدار ضدامپریالیست دانسته و ادعا می‌کردند که فقط آنان می‌توانند با امپریالیسم آمریکا مقابله کنند و نظام جمهوری اسلامی به دلیل ماهیت دینی‌اش (از نگاه آنها) قدرت مبارزه با امپریالیسم را نداشته و همه ادعاهایش در این مبارزه، شعاری بیش نیست!!

گفته‌اند آنکه غربال در دست دارد از پس کاروان می‌آید و صفحات تاریخ صادقانه‌ترین قضاوت‌ها را خواهند داشت. اینک پس از گذشت نزدیک به 37 سال از آن روزها، همین صفحات قضاوت می‌‌کند انقلاب و نظام اسلامی که در طول این 37 سال علی‌رغم خیل توطئه‌ها و تهاجمات و تجاوزات مکرر آمریکا و اعوان و انصارش، ایستاد و لحظه و ذره‌ای پای پس نگذاشت، شعار می‌د‌ادند یا مزدورانی که اینک در آغوش امپریالیست‌ها قرار گرفته، لاطائلاتشان را بلغور می‌کنند و مواجب‌بگیر آنها شده‌اند؟!!

100 هزار میلیارد تسهیلات کجا رفت /رکود صنعت که عمیق‌تر شده؟!

«تسهیلات 100 هزار میلیارد تومانی در سال 94، صنعت را تکان نداد و سر بنگاه‌های خصوصی و نوپا در این میان بی‌کلاه ماند.»

روزنامه اصلاح‌طلب وقایع اتفاقیه در گزارشی نوشت: فقط چند روز به پایان سال 94 باقی مانده بود که آماری قابل توجه از سوی بانک مرکزی ایران منتشر شد. بنابر این آمار، در 11 ماهه نخست سال 94 در مجموع 99/5 هزار میلیارد تومان وام به واحدهای تولیدکننده صنعتی به وسیله نظام بانکی به عنوان تسهیلات سرمایه در گردش اعطا شده است. با این حساب نسبت به سال 93 با افزایش حدود 20 درصدی اعطای تسهیلات به واحدهای اقتصادی روبه‌رو بوده‌ایم و این آمار در حالی ارائه می‌شود که مردم و بسیاری از کارشناسان معتقدند، هنوز صنعت از رکود خارج نشده و فقط افزایش ورشکستگی‌ها متوقف شده است. به این اعتبار اگر رونقی در اقتصاد کشور وجود دارد، بیشتر مدیون بخش خدمات و کشاورزی است که در سال‌های اخیر به مدد برجام و انضباط مالی و منطقی‌تر شدن سیاست‌گذاری در دولت جدید، اندکی جان گرفته است.

محمود جامساز اقتصاددان در این زمینه می‌گوید: اغلب آمارهای رسمی اعلام شده از سوی مراجعی مانند مرکز آمار و بانک مرکزی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، محل بحث و جدل بوده است، چرا که بیشتر آمارها خود را با شرایط اقتصادی کشور و آنچه مردم و کارشناسان حس می‌کنند، وفق نمی‌دهد. در هفته‌های گذشته بانک مرکزی، آماری را درباره اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی ارائه کرده است که از همان جنس است؛‌ بنابراین آمار در 11 ماهه اول سال قبل 99 هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی صنعتی داده شده که آثار آن در جامعه چندان قابل مشاهده نیست، همچنین جمع وام اعطا شده در سال گذشته به بخش‌های مختلف اقتصادی کشور (اعم از تجاری، صنعتی، معدن و گردشگری و خدمات) 384 هزار میلیارد تومان بوده است که این رقم 19/4 درصد بیش از سال 93 بوده و ما شاهد افزایش حدود 20 درصدی پرداخت تسهیلات بوده‌ایم. با این حال بنابر آمار پژوهشکده پولی و بانکی نرخ رشد بخش صنعت منفی و نزدیک به صفر است.

مقادیر انبوه مطالبات معوق بانکی با احتساب مقادیر استمحال شده در سال قبل 160 تا 180 هزار میلیارد تومان بوده است.

برخی شرکت‌ها با وجود ظاهرشان، پیوند خوبی با بانک‌ها دارند. مجموع این رانت‌ها که متعلق به واحدهای صنعتی بزرگ‌تر است، موجب می‌شود، مطالبات بانک‌ها از آنها یا دیر پرداخت شود یا اصلا پرداخت نشود. این تبعیض فقط محدود به این نیست. در سال گذشته بانک‌ها با استمحال 50 درصد مطالبات معوق خود از بنگاه‌ها، با یک تیر دو هدف را نشانه رفتند. اول اینکه از میزان مطالبات معوق خود کاستند و دوم اینکه ترازنامه بانک‌ها وضعیت بهتری پیدا کرده است. در نتیجه انگار وضعیت مطالبات بانکی و عملکرد آنان بهبود یافته اما ما می‌دانیم حقیقت چیزی دیگر است.

بانک مرکزی در گزارش خود گفته فقط 220 هزار میلیارد اعتبار برای سرمایه در گردش اختصاص داده است. با این حال ماهیت و نحوه توزیع این مقادیر هنگفت - که می‌توانست تولید و صنعت کشور را متحول کند- مهم است. مهم این است که دولت و بانک مرکزی اعلام کنند چه میزان از این وام‌ها به بنگاه‌های بخش خصوصی اختصاص یافته و چه میزان سهم بخش دولتی و شبه‌دولتی بوده است، همچنین باید این امر شفاف‌سازی شود که آیا در زمینه پرداخت تسهیلات و اختصاص یافتن وام‌ها، امکانات و امتیازات بیشتر متوجه بنگاه‌های بزرگ و باسابقه بوده یا بنگاه‌های جوان کوچک و متوسط؟ در ادبیات توسعه می‌خوانیم در کشورهای توسعه‌یافته با اقتصاد رقابتی، این بنگاه‌های کوچک و متوسط نوپا هستند که بهبود وضعیت آنها می‌تواند با سرمایه‌گذاری و تسهیلات اندک اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی بالایی را برای یک کشور به ارمغان بیاورد. در این میان فقط رقم شفاف موجود، 2500 میلیارد تومان اعتباری است که بانک مرکزی به خودروسازان بزرگ دولتی برای اعطای وام 25 میلیونی خودرو اختصاص داد. البته این وام- که سهم شرکت‌های بزرگ دولتی شد- تا حدی چرخ این صنایع را چرخاند ولی موجب نشد این بنگاه‌ها بتوانند انبارهای خود را از محصولاتی که در سال قبل تولید کرده بودند، خالی کند. از سوی دیگر مشخص نیست نظام بانکی بتواند در سال‌های آینده نیز چنین وامی را برای بهبود بازار صنایع دولتی اختصاص دهد، بنابراین سرنوشت خودروهایی که در آینده تولید می‌شوند، مشخص نیست. براساس اعلام مسئولان در ابتدای هفته جاری، فقط 30 درصد بنگاه‌های کوچک و متوسط در بخش تولید صنعتی فعال هستند که اگر چنین باشد، 99 هزار میلیارد تومان اعتبار به کدام بنگاه‌ها تعلق گرفته است؟ بسیاری از این بنگاه‌های نوپا زیر ظرفیت 40 درصدی کار می‌کنند و بیشتر کارگران خود را تعدیل نیرو کردند.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* احمد عبید بن داغر، نخست‌وزیر دولت انتصابی یمن وابسته به آل سعود که به حالت فرار در ریاض بسر می‌برد، در جلسه‌ای با حضور «ماتیوتولر» سفیر آمریکا ادعا کرد: جنبش انصارالله و ارتش یمن محموله‌های تسلیحاتی از ایران به یمن منتقل می‌کنند. به گزارش شبکه خبری العالم، رسانه‌های عربستان به نقل از بن داغر گزارش کردند: انصارالله و ارتش یمن با وارد کردن اسلحه و مهمات به یمن نشان می‌دهند که تمایلی به برقراری صلح و امنیت در این کشور ندارند، درحالی که دولت ما آماده مذاکره برای برقراری صلح و امنیت است. عبدربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن، شانزدهم فروردین ماه امسال «خالد بحاح» معاون و نخست‌وزیر دولت خود را به سبب شکست‌های پیاپی برکنار و «احمد بن داغر» را به عنوان نخست‌وزیر تعیین کرد.

* دو تبعه ایرانی در آلمان متهم به جاسوسی برای ایران شدند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، «میثم. پ» 31 ساله و «سعید. ر» 33 ساله متهم به گردآوری اطلاعات از گروهک تروریستی منافقین و شورای موسوم به ملی مقاومت ایران برای وزارت اطلاعات ایران هستند. دادستانی آلمان اعلام کرد که هر دوی این افراد از اعضای سازمان منافقین بودند اما میثم از دیماه 1392 و سعید از 1393 از مخالفان دولت ایران در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی برای وزارت اطلاعات ایران اطلاعات تهیه می‌کردند. هنوز مسئولان ایرانی درباره این ادعا مطلبی نگفته‌اند.

* براساس اسناد فاش شده توسط موسسه حقوقی پانامایی، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در یک کمپانی ساحلی مبلغ یک میلیون دلار سهام دارد. به نوشته روزنامه هاآرتص، طارق عباس، پسر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سال 1390 از روسای کمپانی سرمایه‌گذاری اعراب فلسطینی بوده است و از خرداد 1392 نیز مبلغ 982 میلیون دلار سهام در این کمپانی دارد. این کمپانی در سال 1373 در جزایر ویرجین انگلیس ثبت شده است.

* یکی از رهبران علوی‌های سوریه ادعای بی. بی. سی درخصوص «اعلام برائت این طایفه از بشار اسد» را رد کرد و آن را بخشی از توطئه صهیونیست‌ها علیه این کشور دانست. شیخ احمد بلال، مدیر پژوهشکده حفظ قرآن در این کشور گفت: «ما وجود چنین اسناد محرمانه‌ای را رد می‌کنیم خداوند در قران کریم می‌فرماید به اخباری که افراد فاسق آن را منتشر می‌کنند اعتماد نکنید. هیچ کدام از علماء و شیوخ ما چنین سخنانی که منتشر شده نگفته‌اند. این سخنان کاملا نادرست است و ما به سوریه به عنوان کشوری که در برگیرنده تمام طایفه‌ها است می‌نگریم. ما معتقدیم بشار اسد حامی اصلی و نوک پیکان جبهه مقاومتی است که دشمن صهیونیستی را خسته کرده است. علوی‌ها به صورت کامل این سخنان کذب و اخبار منتشر شده را رد می‌کنند و از کسانی که این اقدام را انجام دادند می‌خواهند از مردم سوریه عذرخواهی کنند. چرا که این اقدام در چارچوب توطئه علیه کشور برای تجزیه آن می‌گنجد. اگر آنها معتقدند چنین سند محرمانه‌ای وجود دارد آن را نشان بدهند من مطمئنم چنین سندی وجود خارجی ندارد.» هفته گذشته، بی. ‌بی. ‌سی مدعی شده بود به مدارکی دست یافته که نشان می‌دهند شماری از رهبران علویان سوریه در اقدامی غیرمعمول، از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و دولت او برائت جسته‌اند و خواسته‌اند «اعمال» دولت سوریه به پای علویان این کشور نوشته نشود.

*********************************

روزنامه ایران**

پاسخ یک نماینده به جوسازی علیه سازمان انرژی اتمی

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به برخی جوسازی‌های اخیر علیه سازمان انرژی اتمی مبنی بر اخراج نیروهای غیر همسو با دولت در این سازمان، گفت: «بعد از ریاست دوباره آقای صالحی بر سازمان انرژی اتمی و بعد از حساب و کتاب دقیق، قرارداد تعدادی از نیروهای مازاد که بدون حساب و کتاب در دولت قبل و در زمان ریاست عباسی در سازمان انرژی اتمی به استخدام درآمده بودند و کارآمدی خاصی نداشتند، تمدید نشد.»

عوض حیدرپور با بیان اینکه انتفاع ادامه قرارداد با نیروهای مازاد سازمان انرژی اتمی کاملاً کلاسیک و بر طبق رویه جاری در مدیریت فعلی این سازمان انجام شده، گفت: «بعد از این اقدامات جوسازی سنگینی علیه مدیریت فعلی و سازمان جدید نیروی انسانی آن انجام شده است و برخی مخالفان دولت ادعا می‌کنند، سازمان انرژی اتمی نیروهای غیر همسو با دولت را از این سازمان اخراج کرده است، این در حالی است که تاکنون در این زمینه هیچ شکایتی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارجاع نشده است.» حیدرپور با بیان اینکه این موضوع حاشیه‌سازی جبهه پایداری علیه دولت کنونی است، افزود: «بعد از این جوسازی‌ها شخصاً به این موضوع ورود پیدا کردم و متوجه شدم که هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است.»

نظر عباس عبدی درباره بازگشت احمدی‌نژاد

عباس عبدی، تحلیلگر مطرح اصلاح‌طلب در یادداشتی که بخش‌هایی از آن در تسنیم منتشر شد، به موضوع احتمال بازگشت احمدی‌نژاد به رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری پرداخت. عبدی در این یادداشت با تأکید بر اینکه «با وضعیت کنونی اقتصاد ایران و درآمدهای اندک نفتی هیچ احتمالی برای بازگشت‌پذیری برجام وجود ندارد»، دلایل استقبال احتمالی اصلاح‌طلبان از حضور محمود احمدی‌نژاد در رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال 96 را مبتنی بر «ترساندن ملت از قرار گرفتن دوباره ایران در وضعیت اسفبار گذشته»، «ایجاد شکاف بزرگ میان اصولگرایان بر اثر این حضور» دانست و نوشت: «پرونده‌های گوناگون فساد آن دولت نیز مانع آن می‌شود که عبوری سالم و بی‌دغدغه از تأیید صلاحیت را تجربه کنند» و با این حال «اصلاح‌طلبان از چنین حضوری استقبال می‌کنند، چون خاک کردن بقایا و خاکستر این پوپولیسم نفتی و رانتی را از طریق یک هماورد سیاسی ترجیح می‌دهند بر اینکه به صورت یک ذهنیت نادرست در خاطره جمعی طبقات حاشیه‌ای و پایین جامعه باقی بماند.» عبدی در پایان با بیان این تعبیر که «آن بشکه بشکست و آن نفت‌ها ریخت» وجود نداشتن دلارهای نفتی هنگفت را دلیل شکست از پیش معلوم جریان‌هایی دانست که بخواهند با شعارهای پوپولیستی مبتنی بر توزیع یارانه نقدی در انتخابات حضور یابند.

«مهدی هاشمی» به زندان بازگشت

وکلای مدافع مهدی و فاطمه هاشمی درباره آخرین وضعیت موکلان خود توضیح دادند. محمود علیزاده طباطبایی با اشاره به اینکه هنوز تاریخ احضار فاطمه هاشمی به دادگاه مشخص نشده، اتهام موکلش را توهین به قاضی اعلام و در گفت‌وگو با «فارس»، تصریح کرد: «قاضی از موکل من شکایتی ندارد و در واقع این پرونده فاقد شاکی خصوصی است.

به همین دلیل هم اتهامی به فاطمه هاشمی وارد نیست که بخواهد تبرئه شود.» اسفندماه سال گذشته بود که حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه در آخرین نشست خبری خود با خبرنگاران از احضار فاطمه هاشمی به دادگاه خبر داد و گفت: «این احضار مربوط به پرونده سابق است و اینکه وی به دادگاه احضار شده، مورد تأیید است.» به گزارش ایسنا، سید وحید ابوالمعالی، وکیل‌مدافع مهدی هاشمی، از بازگشت موکلش به زندان خبر داد و گفت: «موکلم- مهدی هاشمی- که 15 فروردین برای انجام عمل جراحی مجدداً از زندان به بیمارستان منتقل شده بود، روز سه‌شنبه- 17 فروردین ماه- با تشخیص پزشک معالج از بیمارستان مرخص شد و برای گذراندن ادامه دوران محکومیت خود به اوین بازگشت.»

*********************************

روزنامه خراسان **

پارس نیوز مدعی شد:

در پی انجام نشدن دیدار کمیته ۷ نفره ساماندهی امور اصولگرایان در مجلس دهم با علی لاریجانی، نقوی حسینی سخنگوی این کمیته ضمن تکذیب شایعه‌های مطرح شده مبنی بر عدم هماهنگی با دفتر رییس مجلس برای تعیین وقت دیدار گفت: این دیدار با دفتر رییس مجلس هماهنگ نشده بود بلکه با شخص علی لاریجانی هماهنگ شده بود و رییس مجلس خود شخصا به ما اعلام کرد باید برای موضوع ضروری از پارلمان خارج شود و این دیدار در زمان دیگری برگزار شود.

رجانیوز خبرداد :

تعدادی از دانشجویان دانشگاه های تهران به همراه مردم نمازگزار تهران همزمان با روز ملی فناوری هسته ای و سالروز قطع رابطه با آمریکا پس از اقامه نماز در «جمعه اعتراض به بدعهدی های آمریکا و خط سازش داخلی» اقدام به برپایی راهپیمایی کردند. گفتنی است همزمان با این برنامه جمعی از دانشجویان شیراز نیز با در دست داشتن پلاکاردهایی به بیان اعتراض خود نسبت به بدعهدی های آمریکا در قبال برجام پرداختند.

انتخاب نوشت:

دو هفته پیش رضا ضراب توسط دولت فدرال ایالات متحده به همراه کاملیا جمشیدی و حسین نجف زاده به اتهام دور زدن تحریم های ایران در بازه زمانی 2010 تا 2015 بازداشت شدند. اکنون وکیل بابک زنجانی به صراحت در اشتباهی استراتژیک از ارتباط بین زنجانی و ضراب سخن به میان آورده است و اقرار به ارتباط بابک زنجانی و رضا ضراب این حق را برای ایران ایجاد می کند تا دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، درخواست استرداد مجرمین دستگیر شده در آمریکا و آغاز محاکمه علنی آنها را از دولت آمریکا انجام دهد. چرا که بابک زنجانی و برخی نزدیکان وی هم اکنون به دلیل تخلفات گسترده مالی در حال محاکمه هستند و سه نفر از متهمان پرونده مذکور به اعدام محکوم شده اند.

الف خبرداد:

وب‌سایت خبری المانیتور در گزارشی نوشت: انتخاب مجدد احمد شهید به عنوان گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل، تنش‌های موجود میان ایران و همسایگان جنوبی خود را وارد مرحله تازه‌ای کرده است. رای موافق عربستان، امارات متحده عربی و قطر به تمدید مسئولیت احمد شهید به گفته برخی از تحلیلگران این فرصت را برای ایران فراهم کرده است تا برای تلافی این اقدام، موارد نقض حقوق بشر در شبه جزیره عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس را مورد توجه این نهاد بین‌المللی قرار دهد.

پارسینه مدعی شد :

محمود دینی ستاره سریال های تلویزیونی دهه های گذشته و بازیگر نقش اول «آیینه عبرت» ممنوع التصویر شد. وی مسئول امور هنری شرکت سورینت قشم وابسته به بابک زنجانی بود.

سایت 598 مدعی شد:

با وجود دستور صریح رهبر انقلاب مبنی بر حل مشکلات صدها دانشجوی نخبه کشور و مصاحبه های فرهادی مبنی برحل مشکل تمامی این دانشجویان ولی کماکان وزارت علوم برای حل مشکل این افراد کاری را انجام نداده و این دانشجویان با مشکلات روحی، روانی و مالی فراوانی مواجه هستند.در دوران وزارت فرهادی پس از اینکه وزارت علوم دانشجویان بورسیه را قانونی دانست ولی در عین حال در عمل از پذیرش این دانشجویان به‌بهانه‌های مختلفی چون جایابی، عدم‌نیاز دانشگاه‌ ها و ... سرباز زد و صدها نفر از نخبگان کشور تنها به جرم اینکه در دولت قبل و به حق بورسیه شده بودند سرگردان هستند و قربانی سیاست بازی های وزارت علوم دولت تدبیر و امید شده اند.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

هزینه 230 میلیون دلاری بازسازی کاخ اردوغان

650 میلیون لیره ترکیه معادل 230 میلیون دلار از بودجه ترکیه برای گسترش و بازسازی کاخ رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور این کشور تخصیص داده شده آن هم در حالی که آک‌سارای به تازگی ساخته شده است. تزجان قره قوش جاندان، رئیس شعبه اتاق معماران ترکیه در آنکارا در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک یادآور شد احداث بناهای جدید در کاخ اردوغان در داخل پارک جنگلی آتاتورک صورت خواهد گرفت که ناحیه تحت حفاظت بوده و کارهای ساختمانی در آنجا ممنوع است. او می‌گوید: این پارک، ثروت ملی ترکیه و جایی است که یادبود بنیانگذار جمهوری ترکیه در آنجا قرار دارد. احداث کاخ در این زمین با نقض حقوق کل ملت ترکیه انجام شده است».

پرچم آمریکا در آتش بحرینی‌ها

پنجشنبه‌شب، خیابان‌های چندین منطقه در بحرین شاهد برپایی تظاهرات بود. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات، سفر جان کری، وزیر خارجه آمریکا را به بحرین محکوم کردند. آنها پرچم آمریکا و عکس‌های جان کری را آتش زدند و حمایت آمریکا را از رژیم آل‌خلیفه حاکم بر بحرین محکوم کردند.

2 کشته در تیراندازی در مقر هوایی آمریکا

جمعه، پلیس آمریکا از کشته شدن دست‌کم 2 نفر در پی تیراندازی در یک مقر ارتش آمریکا در سن انتونیوی تگزاس خبر داد. پایگاه هوایی سن انتونیو لاکلند مقر اصلی نیروهای آموزشی آمریکاست. در سال 2009 نیز، پایگاه نظامی فورت هورت واقع در 160 مایلی پایگاه هوایی لاکلند، صحنه مرگبارترین تیراندازی در یک مقر ارتش آمریکا بود. در این تیراندازی 13 نفر کشته و 31 نفر مجروح شدند. هر سال بیش از 30 هزار نفر در تیراندازی در آمریکا کشته می‌شوند.

بازداشت 4 جاسوس صهیونیست در رومانی

پلیس رومانی 4 اسرائیلی از جمله 2 تن از عاملان سابق موساد را به اتهام جاسوسی برای این رژیم در شهر بخارست، پایتخت این کشور دستگیر کرده است. 2 تن از این جاسوسان یک شرکت بازرگانی بنام «بلاک کیوب» را مدیریت می‌کردند و پیش‌تر نیز عضو سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) بودند. رسانه‌های رومانی یک نوار ویدئویی منتشر کرده‌اند که در آن مشخص می‌شود 2 فرد مذکور دستگاه‌های شنود در دفتر لورا کویشی، دادستان ضدفساد رومانی کار گذاشته بودند.

کشته شدن 7 نظامی ترکیه

شاخه نظامی پ‌ک‌ک، شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «نیروهای ما یک زره‌پوش ترکیه را در منطقه قلابان در نوار مرزی عراق و ترکیه هدف قرار دادند که در جریان آن، 7 تن از سرنشینان زره‌پوش که همگی نظامی بودند، کشته شدند.» طبق این بیانیه، جنگجویان پ‌ک‌ک همچنین با نیروهای ارتش ترکیه در منطقه کردنشین «باتمان» درگیر شدند که در پی آن یک سرباز ترکیه کشته شد.

ترور 3 مسلمان شیعی در کراچی

به گفته منابع امنیتی، گروهی از افراد مسلح ناشناس 3 مسلمان شیعه را در ایالت سند در جنوب غرب این کشور به ضرب گلوله کشتند. یکی از مقامات پلیس سند گفت این 3 نفر پس از اقامه نماز جمعه در مسجد نجف در شمال شهر کراچی، هدف تیراندازی افراد مسلح قرار گرفتند. هنوز هیچ شخص یا گروهی مسؤولیت این حمله را برعهده نگرفته است اما پیکارجویان طرفدار طالبان اغلب مسؤول چنین حملاتی شناخته می‌شوند.

بازداشت 20 داعشی در روسیه

سرویس امنیتی فدرال روسیه 5 نفر از اعضای گروه داعش را که قصد داشتند اقدامات تروریستی صورت دهند بازداشت کرد. براساس این گزارش، افراد یاد شده در استان ولگوگراد این کشور و در یک عملیات تجسسی بازداشت شدند.سرویس امنیتی روسیه فعالیت «جماعت پالاسوفکا» را که به استخدام ساکنان این محل برای شرکت در صفوف داعش مشغول بودند، شناسایی کرد. در بازرسی از منزل این افراد، مواد منفجره و دستگاه‌های انفجاری دست‌ساز و همچنین مقالات گروه‌های افراطی پیدا شد.

*********************************


نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات