تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۷  ، 
کد خبر : ۲۸۹۸۹۳

تازه‌ترین تحولات سوریه از زبان بشار اسد در گفتگو با نشریه فرانسوی

(روزنامه جمهوري اسلامي ـ 1394/09/01 ـ شماره 10462 ـ صفحه 6)

رئیس جمهوری سوریه اعلام کرد: اگر مقامات فرانسوی طبق آنچه که ادعا می‌کنند، می‌خواهند از مردم سوریه در زمینه دموکراسی حمایت کنند، پس بهتر است که در وهله اول از مردم عربستان حمایت کنند.

به گزارش "ایسنا"، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در مصاحبه با مجله فرانسوی والور اکتوئل در پاسخ به سوالی نسبت به واکنش وی به سخنان فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر اینکه اسد نمی‌تواند راه حل باشد، چرا که بخشی از مشکل است، گفت: بخش نخست از پاسخ من این است که از وی بپرسم آیا مردم سوریه اولاند را مکلف کردند تا به نمایندگی از آنها صحبت کند، این سوال اول است. آیا تو به عنوان یک شهروند فرانسوی پاسخی مشابه را از سوی هرگونه سیاستمداری در این جهان می‌پذیری که بگوید فرانسوا اولاند شایسته نیست که رئیس جمهوری فرانسه باشد؟ آیا این اهانتی به مردم فرانسه نیست. ما به این مساله به نحوی مشابه می‌نگریم، آیا زمانی که چنین حرفی گفته می‌شود اهانتی به مردم سوریه نیست؟ آیا به این معنا نیست که وی آنها را به رسمیت نمی‌شناسد؟

وی افزود: دوم اینکه فرانسه به عنوان کشوری که همواره به میراث و اصول انقلاب فرانسه و چه بسا به دموکراسی و حقوق بشر می‌بالد، باید این مساله را مورد توجه داشته باشد که اصل اول در دموکراسی حق ملت‌ها در تعیین رئیس جمهوری‌شان است و این گونه است که ننگ است که کسی که نماینده ملت فرانسه است چیزی را بگوید که با اصول جمهوری فرانسه و ملت آن مغایرت دارد. سوم اینکه بر وی ننگ است که تلاش کند به یک ملت متمدنی اهانت کند که تاریخی دارد که به هزاران سال کشیده می‌شود. این پاسخ من است و معتقدم که این مساله و این سخنان در رخدادها در سوریه تاثیر نخواهد گذاشت، چرا که رخدادها از چنین اظهاراتی تاثیر نمی‌پذیرد.

اسد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه پیامی به اولاند و لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه به ویژه پس از رخدادها در پاریس دارد و اینکه آیا این پیام به آنها این است که روابطتان را هرچه سریعتر با قطر و عربستان قطع کنید، عنوان داشت: این پیام چند وجه دارد، من پیام خود را با یک سوال آغاز می‌کنم. آیا این دو شخص دارای استقلال هستند تا من پیامی را به آنها بفرستم تا بتوانند اجرا کنند. در واقع سیاست فرانسه در این روزها مستقل از سیاست آمریکا نیست. همچنین دادن یک پیام فایده‌ای نخواهد داشت. علی‌رغم آن اگر من امیدی داشته باشم که تغییری در سیاست فرانسه رخ دهد اولین چیزی که باید انجام دهم بازگشت به سیاست واقع بینانه و مستقل و دوست برای خاورمیانه و سوریه است. دومین این که فرانسه از روش آمریکا که همان معیارهای دوگانه است دور شود. این گونه اگر طبق آنچه که ادعا می‌کنند که می‌خواهند از مردم سوریه در زمینه دموکراسی حمایت کنند پس بهتر است که در وهله نخست حمایتشان را به مردم عربستان ارائه دهند.

اسد گفت: اگر شما مشکلی مربوط به دموکراسی با دولت سوریه دارید پس چگونه ممکن است که روابط خوب و دوستی را با بدترین کشورها در جهان برقرار می‌کنید و بهترین روابط را با کشورهایی چون عربستان و قطر برقرار می‌کنید که در زمینه دموکراسی شاهد کمترین پیشرفت بوده‌اند و این تناقضی است که نشان می‌دهد حرف‌های آنها هیچ اعتباری ندارد. مساله سوم این که طبیعی است هر مسئولی به نفع ملت خود عمل کند. سوالی که من در این پیام مطرح می‌کنم این است که آیا سیاست فرانسه ظرف پنج سال گذشته هیچ خیری را به مردم فرانسه رسانده است. مردم فرانسه چه فایده‌ای از سیاست دولتشان به دست آوردند. من مطمئنم که جواب هیچ چیز خواهد بود. شاهد این امر سخنان من ظرف چند سال قبل است که گفتم پس لرزه‌های سوریه به تمام جهان برمی‌گردد و این مساله در وهله نخست در اروپا رخ خواهد داد. در آن هنگام آنها گفتند که آیا ما را تهدید می‌کنید، اما من کسی را تهدید نکردم.

اسد افزود: رخداد شارلی ابدو که سال گذشته رخ داد و من در آن هنگام گفتم که این رخداد تنها نوک یک کوه یخی است، آنچه که در پاریس اتفاق افتاد، یک شاهد دیگر را ایجاد می‌کند و اینگونه است که آنها باید سیاست خود را در قبال منافع مردمشان تغییر دهند ودر آن هنگام منافع ما با ملت فرانسه به ویژه در زمینه مبارزه با تروریسم مشترک خواهد بود. پیام نهایی من این است که از شما دعوت کنم زمانی که در مورد مبارزه با تروریسم صحبت می‌کنید، در این امر جدی باشید.

رئیس جمهوری سوریه در پاسخ به سوال این مجله مبنی بر اینکه کارشناسان فرانسوی تاکید می‌کنند که تروریست‌ها در خاورمیانه آموزش می‌بینند، اما ما اطلاعی در این خصوص نداریم و اینکه چه شرایطی باید برای همکاری میان پاریس و دمشق پیرامون چنین اموری فراهم شود، گفت: شرط مهمتر جدیت است. اگر دولت فرانسه در مبارزه با تروریسم جدی نباشد، ما زمان خود را با همکاری با هیچ کشور یا دولت یا موسسه حامی تروریسم به هدر نخواهیم داد. اول اینکه آنها باید سیاست خود را تغییر دهند و یک معیار و نه چند معیار را در پیش بگیرند و اینکه این کشور بخشی از ائتلافی باشد که کشورهای ما در آن با تروریسم مبارزه می‌کنند، نه آنکه عضو ائتلاف کشورهایی باشد که از تروریسم حمایت می‌کنند و در عین حال با آن مبارزه می‌کنند؛ این یک تناقض است. بنابراین این اصولی است که باید هرگونه همکاری بر مبنای آن استوار گردد. ما تمایل داریم چنین همکاری نه فقط با فرانسه بلکه با هر کشور دیگری برقرار شود. اما این همکاری باید در فضای مناسبی ایجاد شده و معیارهای معینی در آن اجرا شود و شروط مشخصی داشته باشد.

وی در پاسخ به این سوال که اگر در آینده دولت فرانسه تغییر کند آیا این مساله ممکن خواهد شد، گفت: در سیاست، دوستی و عواطف مطرح نیست. فقط منافع وجود دارد این نقش من به عنوان یک سیاستمدار است و نقش آنها به عنوان سیاستمدار در کشورتان نیز اینگونه است. مساله اینگونه نیست که آنها اسد را دوست دارند یا خیر یا اینکه من اولاند را دوست دارم یا ندارم، این مساله هیچ ربطی به این امر ندارد. وظیفه من این است که برای تحقق بهترین چیز برای سوری‌ها تلاش کنم و وظیفه آنها این است که برای بهترین چیز به نفع فرانسوی‌ها تلاش کنند، ما در آینده برای همکاری هیچ مشکلی نداریم، مشکل در سیاست‌ها و نه در عواطف و احساسات است.

بشار اسد در پاسخ به سوالی در خصوص مواضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفت: زمانی که از تروریسم صحبت می‌شود، میدان یک چیز خواهد بود، اینگونه نیست که میدانی در سوریه و میدانی دیگر در لیبی و عرصه سوم در یمن و میدان چهارم در فرانسه وجود داشته باشد؛ میدان در اینجا یک چیز است. انگیزه ائتلاف روسیه که چند ماه قبل پیش از اعزام نیروهایشان به سوریه آن را اعلام کردند، این بود که اگر ما در سوریه یا چه بسا در کشورهای دیگری در جهان با تروریسم نجنگیم، تروریسم به هر مکانی از جمله روسیه ضربه خواهد زد. این حرف درست است، زمانی که با تروریسم در سوریه جنگیده می‌شود، از روسیه و اروپا و قاره‌های دیگر دفاع می‌شود، این درست است. این دیدگاه ما از دهه‌ها قبل نیز بوده است؛ زمانی که اخوان المسلمین‌های تروریست در دهه‌های 70 و 90 قرن بیستم با ما جنگیدند، رویکرد ما همین بود.

وی افزود: ما همواره خواهان تشکیل ائتلاف بین‌المللی مبارزه با تروریسم بودیم، چرا که تروریسم مرزهای سیاسی را به رسمیت نمی‌شناسد و به تدابیر اهمیتی نمی‌دهد. حال هر چقدر هم تدابیری در فرانسه پس از رخداد شارلی ابدو اتخاذ شده بود، اما آنچه که در پاریس رخ داد، صحت این نظریه را ثابت می‌کند و این امری درست و دقیق است. هرکس نه فقط پوتین که با تروریسم می‌جنگد، در واقع تمام جهان را با این کار حفظ می‌کند.

رئیس جمهوری سوریه در پاسخ به سوالی در خصوص کنفرانس وین پیرامون سوریه و دیدار گروه 20 در آنکارا و گفته برخی از روسای جمهور مبنی بر اینکه راه حل رفتن اسد است و اینکه آیا وی آماده این کار است در صورتی که رفتن وی بهترین راه حل برای حفاظت از سوریه باشد، گفت: این سوال دو بخش دارد، در خصوص بخش اول در پاسخ به اینکه آیا هر کاری را بنا به درخواست یک طرف بیگانه خواهم کرد یا خیر، پاسخ من منفی است. من این کار را نخواهم کرد؛ حال صرفنظر از ماهیت این درخواست چه کوچک، بزرگ یا مهم و غیر مهم باشد، چرا که هیچ ربطی به تصمیم سوری‌ها ندارد.

وی تصریح کرد: تنها کاری که آنها تاکنون کرده‌اند، این است که به روش‌های مختلف از تروریست‌ها حمایت کرده‌اند و چتر حمایتی را برای آنها ایجاد کردند و همچنین حمایت مستقیم به آنها ارائه دادند. کاری که آنها می‌کنند این است که فقط مشکل ایجاد می‌کنند آنها بخشی از راه حل نیستند. آن کشورهایی که از تروریست‌ها حمایت می‌کنند بخشی از راه حل در سوریه نیستند و اینگونه است که هرچه که بگویند ما به آن پاسخ مثبت نخواهیم داد، چرا که به صراحت بگویم که ما توجهی به آنها نداریم. بخش دوم این است که من به عنوان یک شخص سوری فقط به اراده سوری‌ها پاسخ مثبت می‌دهم و من زمانی که در مورد اراده سوری‌ها صحبت می‌کنم، باید یک توافقی طبیعتا از سوی اکثریت سوری‌ها وجود داشته باشد و تنها راه برای آگاهی از آنچه که سوری‌ها می‌خواهند، از طریق صندوق‌های رای است.

اسد گفت: سوم اینکه در هر کشوری که به خود احترام می‌گذارد و برای تمدن و مردم خود احترام قائل می‌شود، برای اینکه یک رئیس‌جمهور به قدرت بیاید یا بخواهد از قدرت کنار بکشد، این مساله از طریق روند سیاسی که منعکس‌کننده قانون اساسی است، صورت می‌گیرد. این قانون اساسی است که یک رئیس‌جمهور را می‌آورد و باعث می‌شود که رئیس‌جمهور برود و این امر از طریق پارلمان و از طریق انتخابات و همه پرسی و غیره صورت می‌گیرد. این تنها راهی است که یک رئیس‌جمهور به قدرت میاید و یا قدرت را ترک می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه در تمامی این مذاکرات سخنانی مطرح می‌شود که تنها راه حل برای سوریه همچنین عراق و لبنان تجزیه و تقسیم است و حرف و حدیث‌هایی مبنی بر سکولاریسم و طائفه‌گرایی مطرح می‌شود، گفت: نقشه‌ای که آنها (دولتهای متخاصم) می‌خواهند آن را از طریق رسانه‌های غربی ایجاد کنند این است که مشکل در این منطقه یک جنگ داخلی میان گروه‌ها و ادیان و نژادهای مختلف است که نمی‌خواهند در کنار هم زندگی کنند و به همین دلیل چرا کشورهایشان را تقسیم نمی‌کنند تا در آن هنگام بتوانند در مناطق خود بمانند. در واقع مشکل اینگونه نیست، چرا که در حال حاضر می‌توانید ببینید که در مناطق تحت کنترل دولت تمامی این اقشار وجود دارند که زندگی طبیعی را در کنار یکدیگر دارند، بنابراین اگر آنها خواهان تقسیم هستند باید خطوط مشخصی را میان اقشار چه نژادی یا طائفه‌ای ترسیم کنند. در این صورت اگر منطقه‌ای به این وضعیت برسد، من به شما می‌گویم که در آن هنگام کشورهای کوچکی وجود خواهند داشت که با یکدیگر در جنگ‌ و نزاع خواهند بود که چه بسا ظرف قرن‌ها نیز این نزاع پایانی نیابد.

اسد گفت: وضعیت این چنینی به معنای جنگ‌های همیشگی است. در خصوص سایر مناطق جهان نیز این امر بدین معناست که منابع بی‌ثباتی و تروریسم بیشتری ایجاد خواهد شد که می‌توان آن دو را به تمامی جهان فرستاد. وضعیت اینگونه می‌شود و این روشی بسیار خطرناک است که به آن فکر می‌کنند. ما نمی‌خواهیم که خاستگاه اجتماعی برای چنین تجزیه‌ای وجود داشته باشد. در واقع اگر از هر سوری در حال حاضر چه از دولت یا از مخالفان مخالف آن بپرسیم، همه به شما می‌گویند که از وحدت سوریه حمایت می‌کنند.

بشار اسد در پاسخ به اینکه چند ماه بعد انتخاباتی در سوریه برگزار خواهد شد و اینکه آیا وی آماده پذیرش ناظران بین‌المللی برای این انتخابات است، گفت: بله. اما ما گفتیم که نظارت بین‌المللی به معنای سازمان‌های وابسته به سازمان ملل نیست که هیچ اعتباری ندارند. به صراحت باید بگویم که آنها تحت سیطره آمریکایی‌ها و به صورت کلی غرب هستند. زمانی که در مورد نظارت بین‌المللی یا مشارکت یا همکاری صحبت می‌شود، این مساله بدین معناست که کشورهای مشخصی که در جریان بحران طرفدار یک طرف خاصی نبوده‌اند و از تروریست‌ها حمایت نکرده‌اند و در تلاش نبودند تا مواضع خود را نسبت به رخدادها در سوریه سیاسی کنند، این کشورها هستند که می‌توانند در چنین هماهنگی‌ یا نظارتی مشارکت داشته باشند و ما مشکلی با این اصل نداریم.

رئیس جمهوری سوریه در پاسخ به نقش ترکیه که اجازه می‌دهد صدها هزار پناهجو از خاک این کشور برای ورود به اروپا عبور کنند و همچنین به نظر می‌رسد که اجازه عبور تندروها به سوریه را نیز می‌دهد، گفت: ترکیه خطرناک‌ترین نقش را ایفا می‌کند، چرا که هرگونه حمایتی را به این تروریست‌ها ارائه داده است. ترکیه از همه تروریست‌ها با منابع انسانی حمایت می‌کند و نیروها را به عضویت می‌گیرد و با مال، سلاح، نظارت و اطلاعات و همچنین حمایت‌های لجستیکی از آنها پشتیبانی می‌کند. حتی این مانورهایی که توسط ارتش ترکیه در مرزها در جریان درگیری‌ها در سوریه صورت گرفت، بنا به همین هدف بود.

وی افزود: حتی پول‌هایی که از سوی برخی کشورهای جهان جمع می‌شود، از طریق ترکیه به دست تروریست‌ها می‌رسد، همانطور که داعش نفت را در ترکیه می‌فروشد و اینگونه است که ترکیه بدترین نقش را به صورت کلی در بحران ما ایفا می‌کند. دوم اینکه این مساله به صورت مستقیم به خود رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و همچنین به داوود اوغلو، نخست‌وزیر این کشور ربط دارد، چرا که این دو شخص ایدئولوژی را نشان می‌دهد که این همان ایدئولوژی اخوان المسلمین است.

رئیس جمهوری سوریه گفت: اردوغان کاملا اندیشه اخوان المسلمینی دارد، او توجه بسیاری به اسلام سیاسی دارد که این اسلامی فرصت طلب است که هیچ ربطی به اسلام واقعی ندارد. ما به این مساله به این شکل می‌نگریم، چرا که جایز نیست که دین را سیاسی کرد، بنابراین این مساله مرتبط با شخص وی و به دلیل تمایلش به دیدگاه اخوان المسلمینی است که می‌توانند بر تمام جهان عرب حکمرانی کنند. به گونه‌ای که وی می‌تواند بر جهان عرب سیطره یابد و یک سلطان شود اما در واقع می‌خواهد که یک پیشرو و نه یک سلطان باشد. این همان نقشی است که ترکیه ایفا می‌کند.

اسد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فرانسه نمی‌تواند در صورت ادامه روابطش با قطر و عربستان با تروریست مقابله کند، گفت: بله، علاوه بر آن من می‌گویم اگر روابطی با قدرتی نداشته باشید که در میدان نبرد با داعش یا تروریسم می‌جنگند در آن هنگام هم نمی‌توانید با تروریسم مقابله کنید. در صورت پیروی از سیاست‌های اشتباهی که از تروریسم به صورت مستقیم و غیر مستقیم حمایت می‌کند امکان مقابله با تروریسم وجود ندارد اگر هیچ یک از عوامل در اختیار فرانسه وجود ندارد، بنابراین نمی‌تواند با تروریسم مقابله کند.

http://jomhourieslami.net/?newsid=70650

ش.د9404355

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات