روزنامه نیویورکتایمز نوشت: با وجود آنکه دولت اوباما توافق هستهای با ایران را یکی از افتخارات سیاست خارجی خود میداند، سیاست آمریکا این توافق را در معرض خطر قرار داده است.
راجر کوهن در نیویورکتایمز مینویسد: ایجاد یک موازنه بین دولت و حاکمیت، شرایط سیاسی لازم را برای دستیابی به این توافق فراهم کرده است و لذا آمریکا باید قدر فرصت به دست آمده را بداند. در صورت بازگشت تندروهای ایران به قدرت در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده امکان نادیده گرفته شدن توافق افزایش خواهد یافت.
کوهن افزود: اکنون دولت آمریکا درحال تضعیف موازنه موجود در ایران و تقویت تندروها و به خطر انداختن توافقنامهای که برای بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هستهای به سختی به دست آمده است.
این تحلیلگر مینویسد: آمریکا پس از یک دستاورد مهم دیپلماتیک اکنون سیاست تیر زدن به پای ایران را برای عدم پیشروی دنبال میکند.
وی یادآور شد: در تهران اعتراض فزاینده به روحانی و جواد ظریف وزیر خارجه این است که امتیازاتی که قرار بود واشنگتن در ازای کاهش سانتریفیوژها و ذخایر اورانیوم بدهد کجاست و اصلا این توافق چه سودی داشته است؟
کوهن در ادامه به ترس بانکهای اروپایی از معامله با ایران از بیم واکنش تند آمریکا به عنوان یکی از اولین مشکلات اشاره میکند و میافزاید: با وجود قولی که جان کری وزیر خارجه آمریکا برای رفع این مشکل داده، هنوز گشایشی حاصل نشده و بانکها کماکان نگرانند که جریمههای سنگین گذشته تکرار شود.
نیویورک تایمز خاطر نشان کرد: در داخل آمریکا نیز بازرگانان از این شکایت دارند که بار اصلی رسیدن به این توافق به دوش دولت اوباما بوده ولی اکنون این شرکتهای اروپایی نه آمریکایی هستند که در حال چیدن میوههای توافق هستند چرا که آنها از معامله با ایران منع شدهاند.
حمید بیگلری یک سرمایهگذار بینالمللی و نایب رئیس سابق سیتی گروپ در یک ایمیل به کوهن نوشت: «ما یک فرصت برد-برد را برای تعامل بیشتر به یک پیامد باخت-باخت تبدیل کردهایم چرا که نه ایران واقعا میتواند از سود واقعی برخوردار شود و نه شرکتهای آمریکایی میتوانند امکان رقابت در میدان بازی بینالمللی را داشته باشند.