پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
دوشنبه در وزارت کشور بودند؛ صبح «حسن روحانی»؛ عصر «اکبر هاشمیرفسنجانی». هر دو هم برای ثبتنام در انتخابات مجلس خبرگان آمده بودند. از صبح دیروز وزارت کشور مهیای حضور رئیسجمهوری بود. عصر هم، ساعتی پیش از ورود آیتالله هاشمیرفسنجانی وزارت کشور برای حضور او آماده میشد. آخرین بار که هردوی آنها در ستاد انتخابات حاضر شده بودند، اردیبهشت ١٣٩٢ بود که برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری آن سال رفته بودند. سرنوشت اینطور رقم خورد که «روحانی» راهی دفتر ریاستجمهوری شود و «هاشمیرفسنجانی» ردصلاحیت.
ورود به ستاد
خبرنگاران هم ساعاتی زودتر از زمان ورود رئیسجمهوری به محل وزارت کشور، در آنجا حاضر شده بودند؛ تقریبا همان زمانی که یکشنبهشب به آنها اعلام شده بود. عکاسان و خبرنگاران که منتظر بودند، پس از طی مراحل ورود، وارد ستاد انتخابات وزارت کشور شدند. از صحبتهای مسئولان در محل، میشد متوجه شد که «روحانی» قرار است ساعت ٨:٣٠ صبح وارد ستاد شود. پیش از ورود رئیسجمهوری، یک نفر که از مسئولان نهاد بود، برخی از مدارک و عکسهای رئیسجمهوری را آورد و تحویل متصدی میز کنترل مدارک داد. سرانجام پس از انتظار خبرنگاران، حولوحوش همان ساعت، «حسن روحانی» از راهرویی که به محل ثبتنام منتهی میشد، وارد ستاد انتخابات کشور شد.
زمان ورود آیتالله که عصرهنگام بود، خبرنگاران دیگر در ستاد بودند و معدود عکاسان و خبرنگارانی که پس از رئیسجمهوری به بیرون ستاد رفته بودند، پیش از زمانی که به خبرنگاران گفته شده بود، به ستاد برگشتند. هرچند گفته شده بود که «هاشمی» ساعت ١٥ وارد ستاد میشود اما او با ساعتی تأخیر، یعنی حدود ١٦ در میان صلوات خبرنگاران و همراهان هاشمی وارد ستاد شد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم از همان راهی که برای «روحانی» پیشبینی شده بود، وارد شد. در بین همراهانش، دو نفر از فرزندان او یعنی «محسن» و «فاطمه» حضور داشتند. همچنین جمعی از علمای قم و «قدرتالله علیخانی» نماینده اسبق مجلس در بین همراهان آیتالله بودند.
برای یک فریم
پس از ورود رئیسجمهوری، هریک از عکاسان سعی داشتند تا خود را در محلی مناسب برای عکاسی از رئیسجمهوری هنگام ورود قرار دهند. ازدحام عکاسان هنگام حضور روحانی آنقدر بود که دوربین یکی از آنها که بالای صندلی رفته بود تا راحتتر عکس بگیرد، از دستش روی زمین افتاد. ولی هنگام ورود «هاشمی»، عکاسان توانستند چندین متر جلوتر هنگام ورود روحانی، عکاسی کنند. اما باز هم فرقی در ازدحام عکاسان ایجاد نشد و با همان حالت صبح، از هاشمی عکاسی کردند. آنها همچنین همراه هاشمی تا محوطه ثبتنام آمدند تا هیچ فریمی را از دست ندهند.
پس از ثبتنام
پس از استقرار روحانی در میز کنترل مدارک، او به سمت میز شماره ٢٠ رفت تا ثبتنام خود را کامل کند. آنجا هم باز عکاسان به هر طریقی سعی كردند لحظات ثبتنام رئیسجمهوری را ثبت کنند. دقایقی پس از آن، به خبرنگاران گفته شد «روحانی» به سالن ٦٠٠ نفری جنب محل ثبتنام خواهد آمد و از آنها خواسته شد تا در محل مستقر شوند. بین زمان پایانیافتن ثبتنام و حضور رئیسجمهوری در سالن، او از ستاد انتخابات کشور بازدیدی هم به عمل آورد. روحانی پس از اتمام بازدید از ستاد، از در ضلع شرقی سالن وارد شد و همانطور که پیشبینی میشد، صدای شاترهای دوربینها اوج گرفت. روحانی پشت تریبون قرار گرفت و بدون معطلی سخنرانی خود را آغاز کرد که حدود ١٠ دقیقه طول کشید. روحانی در سخنانش از اهمیت انتخابات و مشاركت مردم سخن گفت.
او همچنین بار دیگر از کسانی که خود را واجد شرایط عضویت در دو مجلس خبرگان و شورای اسلامی میدانند دعوت کرد تا ثبتنام کنند. روحانی دعوت جداگانهای هم از بانوان کرد تا ثبتنام کنند. با اتمام سخنرانی، «روحانی» از درِ کناری «سِن» از سالن خارج شد. هاشمی هم پس از اینکه وارد محوطه ثبتنام شد، مانند سایر نامزدها به سمت میز کنترل مدارک رفت و از آنجا به میز شماره ١٦ رفت تا ثبتنام خود را انجام دهد. او هم مانند روحانی، پس از اتمام ثبتنام، راهی سالن ٦٠٠ نفری شد تا در جمع خبرنگاران سخنرانی کند. او هم پس از ورود به سالن، مستقیم پشت تریبون رفت و تا رسیدن به «سِن» خوشوبشی با خبرنگاران کرد.
هاشمی پس از قرارگرفتن پشت تریبون، سخنان خود را شروع کرد. هاشمی در این سخنرانی که پنج، شش دقیقه طول کشید، مجلس خبرگان را ستون خیمه انقلاب خواند. او همچنین از انتخاب مجلس خبرگان پس از رحلت امام خمینی(ره) تمجید کرد: «بحمدالله در تمام دورهها تا به حال توانسته بهخوبی انجام وظیفه کند و مناسبترین فردی که بعد از امام (ره) مجلس خبرگان او را انتخاب کرد امروز کار خود را با طراوت، شادابی و احساس مسئولیت ادامه میدهد». هاشمی پس از پایان سخنانش و پیش از پایینآمدن از «سِن» دستی برای لنز دوربینها تکان داد و از سالن خارج شد.
قمی: درک درستی از مجلس خبرگان ندارند
اما روز گذشته غیر از «روحانی» و «هاشمی» چهرههای شاخص دیگری هم برای ثبتنام آمدند. پیش از ظهر، حجتالاسلام «محسن قمی» معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری برای ثبتنام در انتخابات مجلس خبرگان از حوزه تهران وارد ستاد شد. او هماکنون هم عضو مجلس خبرگان است. «قمی» پیش از خروج از ستاد انتخابات در پاسخ به این سؤال «شرق» که «برخی سیاسون میگویند این دور از مجلس خبرگان مجلس مهمی است و همچنین برخی دیگر هم میگویند که ممکن است فتنهای در آن شکل بگیرد.
با توجه به این سخنان شما قائل به شکلگرفتن فتنه در این مجلس خبرگان هستید؟»، گفت: «به نظر من کسانی که در مورد مجلس خبرگان رهبری این نوع قضاوتها را میکنند، درک درستی از مجلس خبرگان ندارند. این مجلس محل تجمع علما و فقهایی است که به شئون کلی منافع ملی مانند وحدت ملی، امنیت ملی، اسلامیت نظام و اینگونه مسائل میپردازند. تجربه گذشته و حال مجلس خبرگان رهبری هم نشان داده است که مسائل جناحی و سیاسی در این مجلس جایی نداشته و نخواهد داشت. این مجلس پشتوانه ملت، استقلال، آزادی و امنیت ملی کشور خواهد بود».
او همچنین در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سؤالی در خصوص نظارت مجلس خبرگان رهبری بر رهبری گفت: «آنچه در متن قانون اساسی وارد شده رصد تداوم شرایط رهبری توسط مجلس خبرگان است؛ این رصد لوازمی دارد و لوازم آن به دور از جنجالهای سیاسی و اقدامات رسانهای و با حمایت حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همواره اجرا شده و در آینده هم اجرا میشود». معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری در خصوص حضور چهرههای جوان در مجلس خبرگان رهبری و تأثیرات آن در مشارکت و مجلس خبرگان آتی هم گفت: «امام راحل فرمودند هرکس فکر میکند، میتواند در این مجمع تأثیرگذار باشد وظیفهاش حضور در صحنه است و هر مقدار تعداد نامزدها بیشتر باشد، بر شور انتخابات میافزاید و مردم هم میتوانند با توجه به تنوع سلایق خود افرادی را که در فهرست هستند، انتخاب کنند».
او تأکید کرد: «مهم آن است که تمایز انتخابات مجلس خبرگان رهبری را با مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری، شوراها و دیگر انتخاباتها داشته باشیم». او همچنین مجلس خبرگان رهبری را مجلس لحظهها توصیف کرد و گفت: «این مجلس در لحظههای حساس تصمیمهای حیاتی میگیرد. بر این اساس کسانی که عضو مجلس خبرگان رهبری میشوند، باید از بصیرت لازم برخوردار بوده و تهدیدپذیر، تطمیعپذیر و تزویرپذیر نباشند و با درک درستی از شرایط جامعه به کمک مردم، نظام و رهبری بشتابند».
ثبتنامیهای دیگر
«علاالدین بروجردی» نماینده فعلی بروجرد هم با حضور در ستاد انتخابات برای دور بعدی مجلس ثبتنام کرد. او که شنبه هم برای بازدید از ستاد به محل ثبتنام آمده بود، در پاسخ به این سؤال که چرا روز شنبه ثبتنام نکردید و امروز آمدید، گفت: «روز شنبه در وزارت کشور جلسهای داشتم و برای خداقوتگفتن به دستاندرکاران، به ستاد آمدم. ولی آن موقع مدارک لازم برای ثبتنام همراهم نبود که امروز آمدم». همچنین «مهدی کوچکزاده» نماینده تهران که چندی پیش استعفایش در مجلس جنجالی شده بود، با همراهی «سید محمود نبویان» برای ثبتنام در حوزه انتخابیه تهران، به ستاد انتخابات مراجعه کردند. «قدرت الله علیخانی» که همراه «هاشمیرفسنجانی» بود، به خبرنگاران گفت که به زودی از حوزه انتخابیه قزوین برای انتخابات مجلس ثبتنام خواهد کرد.
آیتالله مصباح یزدی هم امروز از طریق نماینده خود در انتخابات خبرگان ثبتنام کرد.«ابراهیم نکو»، «موسیالرضا ثروتی»، «سید علی طاهری»، «یعقوب جدگال» و «حسین مظفر» در ستاد انتخابات و «سیامک مرهصدق» هم در فرمانداری تهران برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبتنام کردند. «جلال جلالیزاده» از نمایندگان دوره ششم مجلس نیز برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبتنام کرد.
«شهربانو امانی» نماینده اسبق مجلس در دورههای پنجم و ششم هم پیش از ظهر به ستاد انتخابات آمده بود تا برای شرکت در انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه تهران ثبتنام کند که به دلیل ناقصبودن مدارکش، مراحل نامنویسی او انجام نشد. از حاشیههای روز گذشته در ستاد انتخابات میتوان به حضور پرتعداد نامزدهای شناختهنشده که میآمدند، اشاره کرد؛ برخی با «تاکسی» خود را میرساندند و برخی هم با همراهان و صدای صلواتشان؛ البته بیرون از محوطه تالار وزارت کشور.
امروز ششمین روز از مهلت ثبتنام برای خبرگان رهبری و چهارمین روز ثبتنام مجلس شورای اسلامی است. ثبتنام خبرگان رهبری تا فردا و مجلس شورای اسلامی تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.
http://www.sharghdaily.ir/News/81462
ش.د9405301