تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۹  ، 
کد خبر : ۲۹۱۷۸۹

تولدي ديگر

پایگاه بصیرت / مهدی قدیمی

(روزنامه شرق ـ 1395/02/19 ـ شماره 2577 ـ صفحه 2)

دیروز روز تعیین سرنوشت اصولگرایانی بود که در مجالس هشتم و نهم پرچم میانه‌روی برافراشتند و با فهرست «امید» به مجلس آمدند و در لحظه تصمیم‌گیری به جمع اصولگرایانی پیوستند که تا پیش از انتخابات نمی‌توانستند با آنها بر سر یک لیست واحد در انتخابات به توافق برسند. اما این روزها موضوع حفظ کرسی ریاست برای میانه‌روهای جریان اصولگرایی آن‌قدر اهمیت دارد که همه امکانات را برای آن بسیج کنند و در چنین شرایطی برگزاری همایش منتخبان مجلس دهم به میزبانی «رئیس مجلس نهم» معنایی دیگر داشت و حاشیه‌هایی پررنگ‌تر از متن. ساعت ٨:٣٠ صبح بود که هم‌زمان با ورود منتخبان جدید به صحن مجلس قدیم، اجازه حضور خبرنگاران در صحن نیز داده شد. عارف و لاریجانی در صندلی‌های اولین ردیف و روبه‌روی جایگاه نطق کنار یکدیگر نشسته بودند و نمایندگان بعد از ورود برای سلام و احوالپرسی در صف دیدار نفر اول تهران و نفر دوم قم می‌ایستادند. دقایقی بعد همه در صندلی‌های خود نشسته بودند و ردیف اول صندلی‌ها در اختیار تیم اصولگرایانی بود که تدارک راه‌اندازی فراکسیون اصولگرایان را برعهده داشتند؛ حاج‌بابایی، نقوی‌حسینی، امیرآبادی‌فراهانی و حجت‌الاسلام سالک مهم‌ترین این چهره‌ها بودند و در کنار آنها کوهکن نیز نشسته بود تا عارف را حلقه‌ای از اصولگرایان احاطه کنند. آنچه بیش از هرچیز به چشم می‌آمد، غیبت برخی چهره‌ها بود. در آغاز جلسه، ١٦ نفر از زنان مجلس نهم در صندلی‌های خود نشسته بودند و دقایقی بعد از شروع جلسه، با ورود زهرا ساعی، عدد زنان حاضر در جلسه به ١٧ رسید اما هیچ‌گاه به ١٨ نرسید. تماس خبرنگاران با مینو خالقی هم پاسخی جالب به همراه داشت: «من برای جلسه صبح دعوت نشده‌ام و فقط آقای عارف برای جلسه فراکسیون امید از من دعوت کرده است». اما همچنان چشم‌ها در میان حاضران به دنبال چهره‌هایی می‌گشت که بتوان از حضورشان معنایی خاص برداشت کرد.

علی مطهری، مهم‌ترین چهره‌ای بود که غیبتش در جلسه احساس می‌شد و به‌جز او در آغاز جلسه تا پایان بخش اول که ساعت ١١ بود، از کاظم جلالی هم خبری نشد. جلالی اما در قسمت دوم برنامه حضور داشت ولی دیگر اصولگرای لیست امید تهران یعنی بهروز نعمتی به جلسه نیامد. هنوز ساعتی از شروع مراسم نگذشته بود که خبری بهت‌آور، فضا را تحت‌تأثیر قرار داد. حسین‌زاده، منتخب جدید مراغه و عجبشیر که در روزهای گذشته انتشار ویدئویی از سخنان خارج عرف او در فضای مجازی خبرساز شده بود، در مسیر حرکت به سمت تهران برای شرکت در این همایش دچار سانحه رانندگی شده و از دنیا رفته بود. اما همه این حواشی، در کنار آنچه در میان سخنرانی‌ها به وقوع می‌پیوست و تحرکاتی که زیر پوست این جلسه به‌ظاهر آرام، جریان داشت، کوچک بود.

به نام مجلس به کام لاریجانی

اولین حاشیه سخنرانی‌های دیروز در همان اولین دقیقه برنامه اتفاق افتاد. هرچند در ظاهر، میزبان مراسم روابط‌عمومی مجلس بود، اما وقتی علی لاریجانی به عنوان اولین سخنران همایش پشت تریبون ساختمان مجلس قدیم قرار گرفت تا به حاضران خوشامد بگوید، با نام‌بردن از میهمانان همایش دوروزه نظیر دکتر جهانگیری، دکتر ظریف، دکتر طیب‌نیا، دکتر قاضی‌زاده‌هاشمی، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی (شمخانی)، وزیر اطلاعات و البته فرمانده سپاه قدس (سردار قاسم سلیمانی)، این جمله را بیان کرد: «از این بزرگواران تشکر می‌کنم که دعوت «این حقیر» را پذیرفتند». او در فاصله چندمتری صندلی عارف که روبه‌روی جایگاه نطق قرار داشت، خود را میزبان و دعوت‌کننده میهمانان معرفی کرد تا به صورت تلویحی، وزن خود را به رخ کسی بکشد که گمان می‌کند در راه رسیدن به صندلی ریاست، رقیبش است.

پس از لاریجانی هم آیت‌الله استادی به سخنانی در باب موعظه منتخبان جدید پرداخت و پس از او نوبت به سخنرانی اسحاق جهانگیری رسید. معاون‌اول رئیس‌جمهور در ابتدای کلام خود، با تعابیری مانند شجاع و فداکار، از عملکرد لاریجانی در تصویب برجام تقدیر کرد و از او به عنوان بانی این جلسه تشکر کرد تا همه چیز به نام مجلس و به کام لاریجانی آغاز شود. جهانگیری در ادامه از بدهی ٣٨٠ هزار میلیاردی دولت گفت و گله کرد که مجلس نهم به دولت اجازه نداده تا با انتشار اوراق قرضه، این بدهی را جبران کند. او از بدحسابی‌های گذشته دولت‌ها با بخش خصوصی نیز گلایه کرد و از لزوم اعتمادسازی و کمک‌گرفتن از بخش خصوصی سخن گفت و در نهایت تریبون را به ظریف واگذار کرد تا او هم سخنانی درباره وضعیت اجرای برجام و وضعیت ایران در منطقه بگوید.

روایت ظریف از ایران بدون برجام

ظریف در بین سخنان خود به بیان شرایط قبل از برجام و سرنوشت کشور در صورت ادامه تحریم‌ها پرداخت. او گفت برجام یک «ضرورت تاریخی» بود و در شرایط «ویژه» کشور با هدایت رهبری به انجام رسید. ظریف تصریح کرد: «الان در تمام دنیا نمی‌توانید کسی را پیدا کنید که بگوید ایران در برجام ضرر کرد. شرایط ویژه‌ای را که کشور در آن قرار داشت در نظر بگیرید، فروش نفت هر چند ماه، ٢٠ درصد کاهش پیدا می‌کرد و در صورت تصویب قطع‌نامه‌های بعدی که آماده تصویب بودند، می‌توانست به صفر برسد. سرمایه‌گذاری در کشور ممکن نبود و امکان دریافت دارایی‌ها هم وجود نداشت. تنها پول نقدی که توانستیم به صورت ارز قبل از برجام وارد کشور کنیم، پول‌هایی بود که بعد از توافق ژنو وارد کشور شد و اینها چیزهایی نیست که قابل فراموش‌کردن باشد». وزیر خارجه با بیان اینکه ما مجبور بودیم از فاینانس «یک به یک» استفاده کنیم توضیح داد: «ما مجبور بودیم بیش از پولی که نیاز به فاینانس داشتیم در بانک‌های خارجی سپرده بگذاریم تا به ما با مبلغی کمتر فاینانس بدهند، اما الان در وضعیتی هستیم که بدون سپرده‌گذاری به ما اعتبار فاینانس می‌دهند و دوستان باید بدانند برجام در چه شرایطی محقق شد». او البته بر این نکته هم تأکید کرد که در مجامع بین‌المللی باید ما اصرار و پافشاری کنیم تا اطمینان پیدا کنیم که تعهدات انجام می‌شود.

زمانی برای کارشکنی

به هر ترتیب، بخش اول برنامه با سخنرانی ظریف پایان یافت و نوبت به پذیرایی میان‌وعده رسید. در این لحظه، عارف و تابش جلسه را ترک کردند و به سمت مسجد سلمان که قرار بود تا ساعتی بعد میزبان منتخبان لیست امید باشد، حرکت کردند. مسجدی در محوطه نهاد ریاست‌جمهوری است که کمتر از صد متر با ساختمان مجلس قدیم فاصله دارد. اما در غیاب این دو چهره‌ سرشناس فراکسیون امید و درحالی‌که بقیه منتخبان لیست در قسمت دوم جلسه مجلس هم حضور داشتند، جلسه با سخنرانی قاضی‌زاده‌هاشمی، وزیر بهداشت آغاز شد. در همین بین پیامک‌های مشکوکی به برخی از نمایندگان رسید که مدعی لغو‌شدن برنامه فراکسیون امید بودند. پس از آمار مفصل وزیر بهداشت درباره بودجه‌های درمانی و خدماتی که در این دولت ارائه شده و تنگناهای مالی که دولت برای تداوم خدمات درمانی با آنها مواجه است، نوبت به حجت‌الاسلام امیری، از معاونان رئیس قوه قضائیه رسید تا آماری از وضعیت جرم و قوانین مربوط به این حوزه و انتظارات قوه قضائیه از قوه مقننه بیان کند، اما پیش از آغاز سخنان او و زمانی که وزیر بهداشت قصد خروج از جلسه را داشت، حلقه‌ای از پرچمداران فراکسیون اصولگرایان، نظیر سالک و نقوی‌حسینی و دهقانی‌نقندر و امیرآبادی او را تا در خروجی همراهی کردند. درحالی‌که سخنان معاون قوه قضائیه ادامه داشت، تحرکات این چند نفر نیز آرام‌آرام معنادارتر می‌شد. حالا دیگر کاظم جلالی هم وارد جلسه شده بود و پس از گفت‌وگوی با امیرآبادی، نماینده اصولگرای قم، شروع به توزیع برگه‌هایی بین برخی نمایندگان کرد. برگه‌هایی که بالای آنها نام منتخبان اصولگرا و مستقل به تفکیک درج شده بود و متن آن، همان متن دعوت‌نامه‌ای بود که به صورت پیامکی در دو روز گذشته بیش از هفت بار برای نمایندگان ارسال شده بود: دعوت آیت‌الله موحدی‌کرمانی از منتخبان برای حضور در جلسه‌ای در همین ساختمان مجلس قدیم در ساعت ١٥. مخاطبان نامه یک به یک از سوی سالک و زاهدی و امیرآبادی فراهانی شناسایی می‌شدند و نامه‌های خود را دریافت می‌کردند، اما ناگهان اتفاق دیگری افتاد.

غلامرضا تاجگردون در نزدیک در خروجی مشغول گفت‌وگو با امیرآبادی شد، روند توزیع نامه‌ها متوقف شد، اصولگرایان به همراه تاجگردون و عبدالکریم حسین‌زاده دقایقی به بیرون از صحن رفتند و وقتی برگشتند امیرآبادی فراهانی به سراغ لاریجانی آمد و از او که حالا کاظم جلالی هم کنارش نشسته بود، نظر خواست و در نهایت به همراه یوسفیان‌ملا و تاجگردون، نامه‌ای را که قبلا تهیه شده بود آماده کردند و اقدام به گرفتن امضا از نمایندگان زیر آن نامه کردند. چند دقیقه بعد مشخص شد نامه مذکور، توافقی است بین اصولگرایان و فراکسیون امید برای لغو هر دو جلسه بعدازظهر. باورکردنش عجیب بود که عارف در مسجد سلمان منتظر میهمانان بعدازظهر فراکسیون امید باشد و یکی از منتخبان سرشناس لیست مشغول جمع‌آوری امضا برای لغو برنامه. خبر به‌سرعت به مسجد سلمان رسید و هم‌زمان با اعتراض محمود صادقی به تاجگردون برای این کار، تماس تلفنی عارف با تاجگردون، او را از ادامه کار بازداشت. در زمانی که این اتفاقات درحال رخ‌دادن بود، سخنرانی معاون قوه قضائیه به پایان رسید و عباس آخوندی، به عنوان آخرین سخنران مشغول بیان نکات مربوط به حوزه وزارتخانه خود بود. با پایان‌یافتن سخنان آخوندی، منتخبان برای اقامه نماز و صرف ناهار از صحن خارج شدند و حالا در مسجد سلمان نهاد ریاست‌جمهوری، انتظار برای ورود منتخبان لیست امید آغاز شده بود. انتظاری مشابه انتظار اصولگرایان در ساختمان مجلس قدیم، برای حضور اعضای فراکسیونشان در جلسه‌ای که قرار بود ساعت ١٥ برگزار شود.

ناكامي اصولگرایان و رونق جلسه امید

در مسجد سلمان نهاد ریاست‌جمهوری همه‌چیز برای پذیرایی از منتخبان مهیا بود. به جز یک مورد اخلال که مسبب آن رئیس مرکز ارتباطات، اطلاعات و تبلیغات دفتر رئیس‌جمهوری بود و باعث شد هیچ عکاسی نتواند وارد محوطه برگزاری مراسم شود، مشکلی نبود و تنها سؤال این بود که چه تعداد از نمایندگان این جلسه را به جلسه اصولگرایان ترجیح خواهند داد. مراسم طبق برنامه‌ریزی رأس ساعت ١٤:٣٠ با تلاوت قرآن آغاز شد و پس از آن محمدرضا تابش، سخنان مقدماتی را بیان کرد. در این زمان، تعداد منتخبانی که پس از پرکردن فرم اعلام حضور در مراسم و امضای آن وارد مسجد شده بودند از ١٢٠ نفر گذشته بود. منتخبانی که در میان آنها مینو خالقی هم حضور داشت. خالقی هم‌زمان با ورود عارف به محوطه مسجد و در جمع اولین منتخبان وارد شده به مراسم بود، اما ورود منتخبان به مسجد همچنان ادامه داشت و در پایان سخنان تابش، علی مطهری که در جلسه صبح مجلس حاضر نشده بود، صد‌و‌چهلمین منتخبی بود که وارد محل برگزاری مراسم شد. ساعتی بعد و درحالی‌که جلسه اصولگرایان در یک ساعت ابتدایی غیر‌علنی بود و در اولین دقایق علنی‌شدن، با احتساب برخی از کارمندان مجلس که روی صندلی‌ها نشسته بودند، اندکی بیش از صد نفر در صحن مجلس قدیم حاضر بودند، تعداد منتخبانی که با امضای فرم، حضور خود در جلسه فراکسیون امید را اعلام کرده بودند، به عدد ١٥٦ رسید. این درحالی بود که خوش‌بینانه‌ترین آمارها از محل جلسه اصولگرایان از حضور نزدیک به ١٣٠ نماینده‌ای خبر می‌داد که حدود ٣٠ نفر از آنها در هر دو جلسه حاضر شده بودند.

تقدیر از فداکاری عارف و اعلام حمایت از او

در ادامه مراسم فراکسیون امید، هاشم ‌زائی که به عنوان رئیس سنی جلسه در جایگاه ریاست و در کنار دو منتخب زن و جوان لیست امید قرار گرفته بود، از حجت‌الاسلام موسوی‌لاری به عنوان سخنران بعدی دعوت کرد. موسوی‌لاری در سخنان خود، روند انتخاب نامزدهای لیست امید در تهران و شهرستان‌ها را تشریح کرد و از کار بزرگی که باید این نمایندگان در مجلس دهم و برای ادامه راه آغاز شده انجام دهند، سخن گفت و تصریح کرد: «چهره‌های تأثیرگذار در انتخابات ۹۲ با رایزنی و تعامل و اکتفاکردن به حداقل‌ها، نتایجی را رقم زدند که با خواست عمومی ملت همراه بود و منجر به خروج ملت از شرایط سخت هشت سال گذشته شد. گذشت داوطلبانه دکتر عارف و بیانات جهت‌دار آقای روحانی و همراهی همه گروه‌ها و احزاب باعث شد به سمتی حرکت کنیم که دورنمای تحول، خود را نشان دهد و دولت با میثاقی که با مردم بسته بود حرکت کرد و در عرصه بین‌المللی با تدبیر، بزرگ‌ترین معادله ایران را حل کرد».

وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: «در این مسیر اصلاح‌طلبان نیز طی جلسات زیادی با احزاب و نهادهای مختلف، مثل شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان و با تشریک مساعی به یک نقطه رسیدند که تجربه سال ۹۲ را در سال ۹۴ تکمیل کنند». اما تقدیر از فداکاری عارف در سال ٩٢، محدود به سخنان موسوی‌لاری نشد و وقتی هاشم‌زایی از الیاس حضرتی خواست تا برای تشریح اساسنامه فراکسیون در جایگاه سخنران قرار گیرد، او نیز سخنان خود را با اشاره به انتخابات خرداد ٩٢ به عنوان نقطه عطفی در فعالیت‌های سیاسی کشور آغاز کرد و با ستودنِ حرکت دکتر عارف در آن مقطع و با اشاره به رأی خیره‌کننده عارف در تهران، از او خواست مسئولیت ریاست فراکسیون امید را بپذیرد. این سخن حضرتی با تشویق منتخبان حاضر در جلسه همراه شد و پس از آن او به صراحت اعلام کرد: «ما در اینجا از آقای عارف خواهش کردیم برای مدیریت مجلس پا پیش بگذارند. این به معنای نقض زحمات لاریجانی نیست. ایشان در ارتباط با برجام جانفشانی و تلاش کردند ولی مجموعه آرای ملت و کارنامه دکتر عارف و رأی اول ایشان در تهران این تکلیف را به ما می‌کند که در این مقطع از ایشان به عنوان مدیر کمک بگیریم». این جملات حضرتی بار دیگر با تشویق حاضران در جلسه همراه شد تا پیام حمایت از ریاست عارف، از مسجد سلمان به ساختمان مجلس قدیم مخابره شود.

وقت‌کشی برای رسیدن به عدد

کمی آن‌سوتر از ساختمان محل برگزاری جلسه اصلاح‌طلبان، اصولگرایانی که حالا لاریجانی را حمایت می‌کنند و چهره‌هایی نظیر کاظم جلالی هم با آنها همسو شده‌‌اند، ابتدا نزدیک به یک ساعت پشت درهای بسته به سخنان آیت‌الله موحدی‌کرمانی گوش سپرده بودند، برای شنیدن سخنان لاریجانی آماده می‌شدند. اجازه حضور خبرنگاران در جلسه بعد از پایان سخنان موحدی‌کرمانی صادر شد و علی لاریجانی در سخنان خود که حدود یک ساعت به طول کشید از هر دری سخنی و خاطره‌ای گفت تا در نهایت یوسفیان‌ملا به عنوان نماینده لاریجان و چهره نزدیک به لاریجانی، پشت تریبون بیاید و اعلام کند در مجموع ١٥٧ نفر در جلسه اصولگرایان حاضر شده‌‌اند و بقیه افراد هم با تماس تلفنی از لاریجانی حمایت کرده‌اند. با حساب یوسفیان‌ملا تعداد حامیان ریاست لاریجانی به عدد ١٨١ رسیده بود که این عدد با تعداد حاضران در جلسه اصولگرایان و همچنین تعداد منتخبانی که فرم حضور در جلسه فراکسیون امید را امضا کرده بودند، تفاوت آشکاری داشت.

پدربزرگ‌های سیاسی و میزبان اصولگرایان

یکی از نکات جالب‌توجه در سخنان طولانی لاریجانی در جلسه اصولگرایان، بیان این جمله بود: «ما نیازی به سایه گروه‌های سیاسی نداریم. چه نیاز است ما پدربزرگ‌های سیاسی داشته باشیم که بیرون از مجلس به ما چیز یاد بدهند». این جمله را لاریجانی در جلسه‌ای بیان می‌کرد که با دعوت آیت‌الله موحدی‌کرمانی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز تهران و برای هم‌اندیشی با نمایندگان اصولگرا برگزار شده بود. از سوی دیگر علیرضا رحیمی، منتخب جانباز لیست امید در تهران، در حاشیه جلسه فراکسیون امید در گفت‌وگو با «شرق»، ضمن اشاره به موضوع برگزاری هم‌زمان جلسه اصولگرایان و تلاش‌هایی که برای برهم‌خوردن برنامه لیست امید به عمل آمده بود، با کنایه خطاب به اصولگرایان گفت «لازم است بدانند که فرد دعوت‌کننده از آنها برای جلسه فراکسیون اصولگرایان، آیت‌الله موحدی‌کرمانی است که خود ایشان هم در لیست امید تهران توانستند به مجلس خبرگان راه پیدا کنند؛ بنابراین معلوم است که همچنان نیازمند منتخبان لیست امید هستند».

بخش پایانی جلسه امید

جلسه اصولگرایان در حالی به پایان رسید که جلسه فراکسیون امید همچنان ادامه داشت. پس از سخنان محمدرضا عارف که تصریح کرد رأی ما نتیجه اعتماد مردم و تلاش بزرگان اصلاح‌طلب بوده و باید به عهد خود با مردم وفادار بمانیم، مراسم رونمایی از پیش‌نویس اساسنامه فراکسیون با حضور منتخبانی که از خانواده‌های شهدا و جانباز و آزاده بودند برگزار شد. پس از آن هاشم‌زایی از ظریف به عنوان «قهرمان ملی» نام برد و او را به جایگاه سخنران دعوت کرد. رئیس سنی جلسه، قبل از آغاز سخنان ظریف تصریح کرد: «ظریف در جبهه خارجی با ١+٥ و در جبهه داخلی با افراطیون مخالف برجام طرف بود و دومی سخت‌تر بود؛ اما ما قول می‌دهیم در این چهار سال به او کمک کنیم». پس از این مقدمه محمدجواد ظریف از ملزومات اجرای برجام به تفصیل سخن گفت و بعد از او هم طیب‌نیا، وزیر اقتصاد به تشریح وضعیت اقتصادی کشور و مسائل پیش‌رو پرداخت.

در ادامه نیز مجید انصاری و شهین‌دخت مولاوردی، به عنوان معاونان رئیس‌جمهور به سخنرانی در مراسم فراکسیون امید پرداختند. انصاری در بخشی از سخنان خود با اشاره به مطرح‌شدن سه‌هزارو ٥٢٩ سؤال تا حدود یک ماه پیش از وزرای دولت روحانی توسط مجلس نهم، پرسید: «آیا این تعداد سؤال نیاز قوه مقننه بوده است که از قوه مجریه بپرسد؟» همچنین مولاوردی هم در سخنان خود پیشنهاد کرد: «در مجلس دهم نام فراکسیون زنان به فراکسیون زنان و خانواده تغییر پیدا کند و نمایندگان مرد شورای اسلامی ازجمله روحانیون نماینده در آن فراکسیون حضور داشته باشند تا بتوانند با یک نگاه فراجنسیتی قوانین مناسبی برای بهبود وضعیت زنان در ایران تثبیت کنند».اما بخش آخر برنامه فراکسیون امید، جلسه‌ای غیر‌علنی و پشت درهای بسته بود. جلسه‌ای که در آن هریک از منتخبان به بیان نظرات خود پرداختند و محمدرضا تابش هم در گزارشی از برگزاری مراسم، ضمن اشاره به حضور ١٥٦ منتخب در جلسه امید، اعلام کرد براساس اطلاعی که به دست آورده، تعداد واقعی حاضران در همایش اصولگرایان ١٠٥ نفر بوده است. او همچنین اعلام کرد هزینه مراسم اصلاح‌طلبان حدود دو میلیون تومان و هزینه برگزاری مراسم اصولگرایان بالغ بر صد میلیون تومان برآورد می‌شود. در خاتمه جلسه غیرعلنی نیز از منتخبان خواسته شد تا با مطالعه پیش‌نویس اساسنامه فراکسیون، نظرات خود را در جلسه روز پنجشنبه برای اصلاح و نهایی‌کردن اساسنامه ارائه دهند.

دوستان نیمه‌راه لیست امید

در میان چهره‌هایی که در جلسه بعدازظهر اصولگرایان حاضر شدند، حضور چهره‌هایی نظیر کاظم جلالی و علیرضا منادی که به عنوان حامی دولت به مجلس آمده‌‌اند، در جمع اصولگرایان حامی لاریجانی چیز عجیبی نبود. هرچند در بین این طیف هم بهروز نعمتی ترجیح داد تا در هیچ‌یک از برنامه‌ها حاضر نشود و خود را از حاشیه‌ها فارغ کند؛ اما چهره‌هایی نظیر علوی، نماینده لامرد (فرزند وزیر اطلاعات) و دامادی، نماینده ساری، حتی مانند برخی از همکاران خود به هر دو جلسه نرفتند و تنها در جلسه اصولگرایان حاضر شدند.

ادامه حمایت‌های خاص از لاریجانی

در پایان برنامه‌های دو فراکسیون در روز گذشته، خبری هم دهان‌به‌دهان پیچید. خبری که حکایت از حمایت‌های بیرون مجلسی از لاریجانی داشت. محتوای خبر این بود که قرار است شامگاه دوشنبه برنامه‌ای با اجرای رامبد جوان در برج میلاد اجرا شود. این برنامه که به صورت زنده از صداوسیما پخش خواهد شد درباره موضوع «ان‌جی‌او»ها و جوانان است اما یک میهمان ویژه به نام علی لاریجانی نیز خواهد داشت.

ضیافت شام، پایان یک روز پر هیاهو

نقطه آخر همه هیاهو‌های دیروز هم، حضور همه منتخبان اصلاح‌طلب و اصولگرای مجلس دهم در ضیافت شام ریاست‌جمهوری بود. حسن روحانی در این مراسم با تبریک به همه منتخبان این دوره مجلس، حل‌وفصل مشکلات کشور را در گرو «تدبیر مشترک» دولت و مجلس دانست و تأکید کرد انتظار مردم، همسوبودن دولت و مجلس برای رفع مشکلات و تحقق رونق پایدار اقتصادی است. او همچنین بار دیگر تعداد زنان مجلس دهم را ١٨ نفر اعلام کرد و راهیابی ۱۸ نفر از بانوان به مجلس و رکوردشکنی دراین‌زمینه را به همه بانوان کشور تبریک گفت. رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه «به مجلس دهم خیلی امیدوارم»، از تلاش‌های مجلس نهم نیز قدردانی کرد.

عارف: مجلس باید خود را در پیشرفت و توسعه کشور شریک دولت بداند

«محمدرضا عارف»، منتخب اول مردم تهران در مجلس دهم، سخنران بعد از رئیس‌جمهوری بود.

او که به نمایندگی از منتخبان مجلس دهم در سخنانی با تقدیر از حضور حماسی ملت ایران در انتخابات دهمین دوره مجلس و رهنمودها و تدابیر رهبر معظم انقلاب، گفت: «مجلس باید خود را در پیشرفت و توسعه کشور شریک دولت بداند و درعین‌حال از اختیارات قانونی خود در مسیر این توسعه استفاده کند». او با انتقاد از اینکه هنوز نتوانسته‌ایم در مسیر تحقق سند چشم‌انداز ٢٠ساله کشور، گام‌های اساسی برداریم، ادامه داد: «مجلس دهم در شرایطی شکل می‌گیرد که مردم حاکمیت تدبیروامید را در کشور انتخاب کردند و ما به عنوان نمایندگان ملت، موظفیم دنباله‌رو آنها بوده و نظر و رأی آنان را پیگیری کنیم». عارف با بیان اینکه باید برای سامان‌یافتن اشتغال در کشور درزمینه جذب سرمایه‌ها تلاش کنیم، گفت: «سند چشم‌انداز به عنوان میثاق ملی در برابر ما قرار دارد و ما باید با تلاش و استفاده از امکانات کشور و جذب سرمایه‌هایی که پس از توافق برجام می‌توانیم در کشور جذب کنیم، پاسخ‌گوی خاص به مردم باشیم».

همچنین «علی لاریجانی»، رئیس مجلس، نیز در سخنانی ضمن تقدیر از رئیس‌جمهوری و هیأت وزیران به‌خاطر حضور فعال در نشست‌های منتخبان دهمین دوره مجلس، با اشاره به اینکه شرایط کشور زمانی می‌تواند از مناسبات مطلوبی برخوردار باشد که مبتنی بر پایه رعایت ادب در رفتارها باشد، گفت: «نهادهای مختلف باید شئونات خود را حفظ کنند و این بستری برای گسترش هم‌‌افزایی در کشور است». او با اشاره به اینکه با تلاش و همت مذاکره‌کنندگان هسته‌ای مشکلی که غربی‌ها جلوی پای ملت ایران گذاشته بودند به‌خوبی و داهیانه حل‌وفصل شد، گفت: «نظام جمهوری اسلامی، تصمیم سنجیده و بهنگامی را در توافق با ١+٥ گرفت و توانست این سنگ را از جلوی پای ملت بردارد و این فرصت و فضای جدیدی برای کشور از لحاظ سرمایه‌گذاری، توسعه و مراودات دیپلماتیک فراهم کرده است». او افزود: «نباید به این توافق با تلخ‌کامی و نگاه منفی‌ نگریست».

حاشیه‌های ضیافت شام

آن‌گونه‌که از بعضی روایت‌های حاضران در جلسه برمی‌آید، در هنگام سخنرانی عارف در ضیافت شام، یکی از روحانیونی عضو فراکسیون اصولگرایان شروع به انتقادکردن از سخنان عارف کرده است. این نماینده اصولگرا، نقدهای عارف نسبت به عملکرد مجلس نهم را برنتابید و لب به انتقاد از رئیس فراکسیون امید مجلس گشود.

http://www.sharghdaily.ir/News/92274

ش.د9500300

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات