(روزنامه جمهوري اسلامي – 1394/11/04 – شماره 10511 – صفحه 10)
گادی ایزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی با سخنرانی در مرکز مطالعات امنیت ملی دانشگاه تلآویو، سرفصل چگونگی تعامل این رژیم با تحولات تازه منطقه از جمله با جمهوری اسلامی ایران پس از مرحله برجام را مشخص کرد.
به گزارش «ایسنا» از بیروت، وی که به تشریح امنیت اسرائیل در سایه تحولات خاورمیانه پرداخته است به رغم عدم اظهار جملهای صریح نتوانسته خوشحالی خود از اوضاع کنونی منطقه را پنهان کند. رژیم صهیونیستی بر این باور است که در سایه جنگ در خاورمیانه و ناامنی در بسیاری از کشورهای عربی، رژیم صهیونیستی طلاییترین دوران امنیتش را سپری میکند به همین دلیل است که میگوید اسرائیل دیگر به جنگ احتیاج ندارد بلکه شرایط کنونی اثبات کرده است که باید دشمنان را ضعیف و ناکارآمد کرد. موسسه نظامی-امنیتی اسرائیل تلاش دارد که بارزترین خطر عملی علیه اسرائیل پس از توافق هستهای ایران را حزبالله معرفی کند.
اما پیش از داوری درباره استراتژی رژیم صهیونیستی در منطقه پس از برجام، مهمترین بخشهای اظهارات گادی ایزنکوت از این قرار است:
- داعش فراتر از یک سازمان است، ما از سال 1392 به داعش توجه کردیم.
- مبارزه و رویارویی سنی – شیعی ابعاد جدیدی در درگیری کنونی بین ایران و سعودی پیدا کرده است.
- حزبالله 240 روستا و شهر در لبنان را در حوزه خود به کار گرفته است، جاهایی که مرکز آغاز اقدام برای روزی است که حزبالله با ما وارد کارزار شود. سید حسن نصرالله به دنبال گسترش حاکمیت شیعی بر لبنان است. حزبالله از ده هزار موشک اکنون به صدها هزار موشک رسیده است. تواناییها اطلاعاتی ما به شکل ریشهای افزایش یافته است. حزبالله به رغم همه فخر فروشی به خوبی به قدرت نفوذ ما آگاه است.
- ارتش اسرائیل پر قدرت و غیر قابل پیشبینی است، این همان «رمز آرامش» است.
- ایران در راس اولویتهای ما از سال 1384 قرار دارد. هیچ شکی نیست که توافق هستهای نطقه مهم استراتژیک را تشکیل میدهد، ما این تحول استراتژیک را در حوزه آنچه به ارتش اسرائیل مربوط است مجددا ارزیابی میکنیم، به اعتقاد ما ایران در طول 5 سال آینده تلاش بسیاری میکند تا به تعهدات خود در توافق هستهای عمل کند.
- پس از 15 سال ایران را همچنان در صدر اولویتهای خود قرار میدهیم. در حالی که به هدایت قدرت اتمیاش نیاز دارد، باید ببینیم آیا کانالهای سری و تلاشها برای درک و فهم اقدامات ایران نشان خواهد داد که تغییری جوهری در آن ایجاد شده است؟
- تلاش ایران برای گسترش نفوذ در منطقه در سالهای اخیر ادامه داشته و در سالهای آینده ادامه نیز خواهد داشت.
- ایران با جنگ به دنبال مناطق نفوذ بیشتری است و ارزیابیهای ما نشان میدهد هر چه اوضاع اقتصادی ایران بهتر شود به هم پیمانهایش کمک بیشتری میکند.
- شکست داعش در سوریه بسیار سخت است، مناطق آرام و امن در منطقه همان مناطق مجاور اسرائیل است زیرا نیروهای داعش قویتر نمیشوند، نیروهایی از داعش که در مناطق مجاور ما هستند قابل مقایسه با نیروهای داعش در سوریه نیستند که در قلب جنگها هستند.
- در سوریه شاهد ادامه طولانی درگیریها خواهیم بود، از نگاه ما هیچ توافقنامهای (پایان جنگی)در سوریه دوام نمیآورد و پیشبینی میکنیم جنگ در سوریه تا سالها ادامه مییابد، هیچ نیرویی آمادگی ندارد که در نقطه معینی بر منطقه سیطره یابد.
- در یکسال اخیر مجموعههای سلفی همراه با داعش در نوار غزه دیده شدهاند، در این مدت هر چه موشک از نوار غزه شلیک شده است توسط همین مجموعهها بوده است نه حماس و نه جهاد اسلامی. نظر سنجیها نشان میدهد در کرانه غربی هم اندیشههای داعشی همراه پیدا کرده است.
- در گذشته این اندیشه حاکم بود که ارتش اسرائیل دو حالت بیشتر ندارد، یا در حال جنگ یا در حال آمادگی برای ورود به جنگ است؛ شرایط جدید دیگر این گونه نیست، بلکه فکر اصلی جلوگیری از قوی شدن و تلاش برای ضعیف کردن دشمنان ما است به گونهای که منجر به جنگ گسترده نشود.
براساس آنچه گادی ایزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی میگوید استراتژی اسرائیل در منطقه خاورمیانه پس از اجرای برنامه توافق اتمی ایران "برجام" بر این اساس خواهد بود:
1- رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا این اندیشه خرابکارانه را القاء کند که ایران هم چنان برای حفظ موازنه قوا و بسط نفوذ منطقهایش به دنبال سلاح اتمی خواهد بود! این امر باعث میشود تا روح مسابقه تسلیحاتی در کوران بحران خاورمیانه استمرار یافته تا جایی که برخی دولتهای منطقه از جمله پادشاهی عربستان از امکان حرکت به سوی سلاح اتمی سخن بگویند.
2- ادعای این که ایران به دنبال تحکیم نفوذ در مناطق خاصی از خاورمیانه است در حقیقت القای همان اندیشه چند ساله اخیر از سوی جریانات تکفیری در منطقه است که تلاش دارند تا ایران را به عنوان دشمن اصلی در منطقه خاورمیانه به جای اسرائیل نشان دهند؛ جایی که مرکز اصلی تلاشهای سعودی در یکساله اخیر بوده است. رژیم صهیونیستی مثل گذشته ایران را عامل عدم استقرار در منطقه معرفی میکند.
3- استمرار بحران در سوریه هدیه گرانبهایی برای رژیم صهیونیستی است و همه تلاش خود را به کار میگیرد تا زمانی که آثار جدی این بحران به داخل رژیم صهیونیستی نرسیده زمینههای استمرار آن را تقویت کند، آن طور که او میگوید اکنون مناطق همجوار با سرزمینهای اشغالی از آسیب داعش در امان بوده است و در آرامش به سر میبرند.
4- سخن گادی ایزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در خصوص تشدید تقابل سنی – شیعی در رویارویی عربستان با ایران خطرناکترین بخش اظهارات و سرآمد مواضعش را تشکیل میدهد. توسعه این فتنه بزرگ میتواند یکی از مهمترین استراتژیهای اجرایی رژیم صهیونیستی برای سالهای آینده باشد. این در حالی است که اختلافات موجود در منطقه اختلافاتی سیاسی است و کشورهایی همچون سعودی برای جبران ناکامیهای سیاسی از ابزار مذهبی استفاده میکنند. گادی ایزنکوت به صورت موذیانهای از تلاش حزبالله لبنان برای حاکمیت شیعی در لبنان سخن میگوید که همان انتشار خط تقابل مذهبی شیعی سنی در لبنان است.
هم زمان همانگونه که تاکنون شاهد بودهایم فریادهای فتنه گر طایفی که خواستار تقسیم عراق هستند پس از حوادث مقدادیه در استان دیالی عراق در مجاورت ایران مجددا ندای طایفی سر داده و از برخی کشورهای عربی و در راس آن سعودی درخواست کردند تا به کمک اهل سنت در عراق بشتابند. این در حالی است که حوادث مشکوک این منطقه و آتش زدن برخی مساجد اهل سنت در این منطقه توسط نیروهای داعش صورت گرفته است تا تفرقه داخلی در عراق را تقویت و مانع عملیات ارتش عراق در الانبار و به شکل خاص فلوجه شوند. اسرائیل با تکیه بر تحولات عراق و استانهای مرزی شرق سوریه همچنان مشتاقانه طرح تقسیم و تجزیه در خاورمیانه و به شکل خاص عراق و سوریه را دنبال میکند.
5- رژیم صهیونیستی همگام با سعودی تلاش میکند تا وانمود کند که ایران با آزاد شدن داراییهایش درصدد تقویت و حمایت هم پیمانانش در منطقه است تا امکان روابط عادی کشورهای اروپایی و دیگر کشورها با ایران را مانع شود با این اتهام که ایران از جریانات تروریستی در منطقه حمایت میکند!
6- تضعیف اقتصادی و نظامی ایران براساس اظهارات رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی آنجا که از «جلوگیری از قدرت یافتن دشمنان» صحبت میکند در صدر برنامههای اسرائیل قرار دارد تا آثار اجرایی توافق هستهای در ایران را بیاثر کند.
7- اظهارات ایزنکوت نشان میدهد اگر روزی رژیم صهیونیستی به این نتیجه برسد که با هدف قرار دادن حزبالله در جنوب لبنان میتواند ایران را وارد بحران سیاسی و نظامی جدیدی کند هرگز از این اقدام سر باز نمیزند کما این که بارها اندیشه حمله به لبنان در جریان مذاکرات هستهای را در دست بررسی داشت اما به دلیل سیاستهای روشن و هوشمندانه ایران در مذاکرات هستهای نتوانست چنین برنامهای را عملی کند. ارتش رژیم صهیونیستی چند روز پیش یکی از بزرگترین مانورهای نظامی خویش با هدف عملیات هم زمان در لبنان و سوریه تحت عنوان فرضی پاکسازی نیروهای حزبالله در جنوب لبنان و جولان سوریه را به پایان رساند. این مانور نشان میدهد موضوع احتمال حمله اسرائیل به مناطقی از لبنان و سوریه که میدان عمل نیروهای مقاومت اسلامی است جدی است ضمن این که اسرائیلیها منتظر فرصت مناسبی هستند تا در سایه بحران و هرج و مرج نظامی در خاورمیانه میوه مورد نظر خویش را دست چین کنند.
8- برای اولین بار در تاریخ معاصر خاورمیانه و در اوج اقدامات تروریستی مجموعهای تکفیری به نام داعش شاهد هستیم که مبارزه با داعش به عنوان یک مجموعه افراطی هیچ جایی در برنامههای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی ندارد، این در حالی است که همه هم پیمانان غربی و منطقهای این رژیم به گونهای با داعش درگیر هستند. ایزنکوت مدعی است آثار داعش در نوار غزه و کرانه غربی ظاهر شده است گر چه اخبار و تحولات سرزمینهای اشغالی ادعای وی را ثابت نمیکند. از سویی دیگر داعش به عنوان یک گروه مسلح متشکل و پر انتشار در کشورهای عربی با انعکاسهایی بسیار گسترده به عنوان پر اثرترین مجموعه عربی تکفیری در خاورمیانه ظاهر شده است با این وجود تنها گروه سازمانی است که در طول نیم قرن اخیر این چنین متولد شده اما هیچ موضعی در قبال رژیم اشغالگر فلسطین ندارد. از همین رو ادامه حیات داعش و جولان این مجموعه تروریستی در خاورمیانه و شمال آفریقا حتما در برنامههای استراتژیک پنهان اسرائیل قرار دارد.
http://jomhourieslami.net/?newsid=78416
ش.د9405541